Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Najbolj neumna vprašanja!!!

306 odgovorov v tej temi

#61 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 februar 2008 - 10:28

Po večini so prižgani. Npr. če zjutraj kej delam pa mam potem break vmes pa da vem da bom popoldne še keja delala ali pa zvečer, mi skos laufajo. :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#62 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 24 februar 2008 - 12:05

Odvisno od studija do studija. Zasledil sem da nekateri veliki studiji po svetu imajo sploh hardware na lampe skoz prižgan, pa velike mix mize tudi, pa zvočnike; da je zvok koliko se da enak, eni pa jih vgašajo, ... vse je relativno.
Nasvet: če imaš originalnega fairchilda z ne vem koliko lampami, ga imej raje skoz prižganega, ker se zagreva baje več kot uro/ dve laugh.gif
Nenad Patkovic

#63 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 februar 2008 - 12:30

QUOTE (NLP)
Odvisno od studija do studija. Zasledil sem da nekateri veliki studiji po svetu imajo sploh hardware na lampe skoz prižgan, pa velike mix mize tudi, pa zvočnike; da je zvok koliko se da enak, eni pa jih vgašajo, ... vse je relativno.
Nasvet: če imaš originalnega fairchilda z ne vem koliko lampami, ga imej raje skoz prižganega, ker se zagreva baje več kot uro/ dve laugh.gif

:twisted: tongue.gif 8) :-?

#64 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov
  • Interests:Muzika, grafika...

Objavljeno 24 februar 2008 - 01:09

haha tnx za odgovore

#65 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 04:37

evo en

duet ima izhod -10, spl volume2 ima vhod +4 ter izhod ∞ do 4dB, kater input izberem na fokalih - -10 ali +4?

hvala

#66 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 09:38

QUOTE (Katoda @ 18. Jun 2008 16:37:56) <{POST_SNAPBACK}>
evo en

duet ima izhod -10, spl volume2 ima vhod +4 ter izhod ∞ do 4dB, kater input izberem na fokalih - -10 ali +4?

hvala

Jst bi dal na +4 smile.gif

#67 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 09:55

care to elaborate on this?

#68 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 18 junij 2008 - 10:50

Jaz bi tudi na +4... ker iz SPL -a dobiš ∞ do 4dB.
Nenad Patkovic

#69 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 11:40

ampak a ni nekako downgrade če mi iz dueta daje -10, ki gre pol na +4? to stvar sprašujem ravno zaradi tega ker mi je eden od znancev omenil da moram paziti na ta gain staging o katerem do še včeraj nisem mel blage

#70 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 11:44

okey... kašne druge možnosti imaš?
če ima duet le -10 in SPLpa ima +4 le to možnost, je to tak...
Nenad Patkovic

#71 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 11:51

ja ampak kaj če bi pretvoru duetovih -10 v +4 s takole stvarčico

#72 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 18 junij 2008 - 11:57

Aha... zakaj ne?
Ne vem kakšne morebiti to prinese spremembe v zvoku... daj naj nek elkotrotehnik vskoči whistling.gif
ne vem kaj je bolje in kaj slabše, evo.
Nenad Patkovic

#73 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 19 junij 2008 - 12:07

sej ne gre se za zvok, dobim malce več gaina u rit to bi bilo pa tut vse. kokr zdej vem je 0 na peak metru pri -10 za 12db nižja kot je 0 pri +4

Step Changes to Gain Level

One rarely has to worry about decreasing a signal from a +4 dBu output to a -10 dBV input. Remember that zero on a -10 dBV unit is about 12 dB less than zero on +4 dBu equipment. This operation is known as stepping down in level.

If this arrangement produces a distorted signal, attenuate the output level of the +4 dBu device by 10 or 12 dB; that should solve the problem with minimal impact on the audio quality.

One should be a little less carefree about stepping up signals from -10 dBV devices to those operating at +4 dBu.

When such gain change is unavoidable (for instance, from a -10 dBV keyboard to a +4 dBu compressor, or mastering from a consumer-level recorder to a pro deck) , one can step up the signal in one of two ways: boosting the internal amplifier of the source device or patching-in another unit just for amplification.

http://cara.gsu.edu/...ging/gain18.htm

#74 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 19 junij 2008 - 11:35

No evo, fajn.
Nenad Patkovic

#75 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 19 junij 2008 - 01:22

or patching-in another unit just for amplification

tole verjetno misli na preamp?

#76 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 19 junij 2008 - 09:32

verjetno misli na to kar si podal link ala - Line Level Shifter.
Nenad Patkovic

#77 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 19 junij 2008 - 09:44

ok. hvala

#78 sven

sven

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 32 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2008 - 03:20

Če je lih tema butasta vprašanja...

Dans sem mel enga debila v trgovini, model star 25+ ki se je predtem pohvalil, da je "težki računalniški maher" z vprašanjem "ker napajalnik naj kupim ker na enem je pisalo 420w na tem ta črnem v vitrini pa piše 350w, 220 voltnega nimate nobenga?" jumping0046.gif

#79 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2008 - 11:19

biggrin.gif
Nenad Patkovic

#80 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 20 junij 2008 - 02:15

lol.gif
Ebay the baby, get more equipment.

#81 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 31 julij 2008 - 09:59

Ok, nekaj neumnih vprašanj z moje strani:
1. Ali obstajajo zvočniki ki bi imeli hifi kvaliteto in profesionalno moč? Bili bi za vsestransko uporabo doma v sobi, ali zunaj ali kjerkoli, pa še dvojnega sistema nebi bilo treba kupovati.
p.s. Mogoče bi bilo bolje, ko bi na to samo pripomnil, dobro bi bilo, če bi bilo.
2 .Kakšen sistem je boljši aktiven ali pasiven?
Vem, da ima vsak svoje prednosti in slabosti, pa vseeno.
Kateri bolj natančno igra in bolj detaljno.
Pri pasivnem lahko menjaš enkrat zvočnike drugič ojačevalec, pri aktivnih pa kupiš, nekaj časa uporabljaš in potem prodaš.
Pa vseeno, me zanimajo vaša mnenja.
3. Kaj je manj škodljivo za naprave, če so prižgane 24/7, ali če jih ugašamo vedno, ko zaključimo z delom?
4. Se strinjate s trditvijo, da so slabši sistemi boljši, od boljših?
Na slabših sistemih se vsaj napak, ki so nastale pri snemanju ne sliši.
5. Tisti, ki je izumil mp3, bi si zaslužil nobelovo nagrado.
6. Zakaj snemati v studiju, ko pa si "vsak" lahko glede na današnje cene in tehnologijo, ki je izredno napredovala privošči lasten studio?
Mogoče se še kakšnega spomnim.

#82 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 31 julij 2008 - 10:42

Na to bi res rad odgovore?
Nenad Patkovic

#83 Aleš Dravinec

Aleš Dravinec

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 128 prispevkov
  • Interests:pro audio

Objavljeno 31 julij 2008 - 04:08

CODE
1. Ali obstajajo zvočniki ki bi imeli hifi kvaliteto in profesionalno moč?...

Da

2 .Kakšen sistem je boljši aktiven ali pasiven?...

Nobeden. Ni pravila !

Vem, da ima vsak svoje prednosti in slabosti, ...

No, analiziraj jih, namreč prednosti in slabosti,..., in odgovor se bo izluščil sam

Kateri bolj natančno igra in bolj detaljno...

No pa primerjajmo katrikoli Kinoshita pasivni zvočnik s katerim koli,..., um, recimo dB technologies aktivnim zvočnikom...

Pri pasivnem lahko menjaš enkrat zvočnike drugič ojačevalec, pri aktivnih pa kupiš, nekaj časa uporabljaš in potem prodaš...

Aha, potem pa prodaš. To me spominja na dejstvo, zakaj so ljudje včasih kupovali Golfe: zato, da so jih potem lahko prodali.
'Such a bunch of crap !!!'

Zakaj že ?

3. Kaj je manj škodljivo za naprave, če so prižgane 24/7, ali če jih ugašamo vedno, ko zaključimo z delom?

Katere naprave ?

He, he !! Ne sliši napak tisti, ki dela produkcijo, se pravi 'farba' sebe, NE poslušalce.
Zanimiv poskus, kako argumentirati nakupe SHIT opreme.

Zakaj že ? Zato da se lahko ta, sicer legitimna tehnologija, uporabla v namene in na način, ki z neavtorizirano uporabo uničuje glasbeni svet.
Ne verjameš ?
Vprašaj Predina ali pa koga tu s foruma. Pokrovka jim bo skočila do plafona.

God damned downloaders.

6. Zakaj snemati v studiju, ko pa si "vsak" lahko glede na današnje cene in tehnologijo, ki je izredno napredovala privošči lasten studio?

Pazi to : Jaz si tudi lahko kupim 'šnorkl' ampak to še ne pomeni da sem potapljač.
Mnogi, še danes TOP albumi so bili posneti na tehniko, na katero se vi novodobni mulci poserjete.
Imeti studio .... eh, never mind !!

Prosim ne !
Več čitaj, manj piši, je moj nasvet.

Zbogom, Blaž
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com

#84 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov

Objavljeno 31 julij 2008 - 05:21

+1 goodpost.gif

Stavek leta:

Mnogi, še danes TOP albumi so bili posneti na tehniko, na katero se vi novodobni mulci poserjete.

#85 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2008 - 01:33

He, aleš vprašal sem zato, ker je naslov teme najbolj neumna vprašanja.
Tu sem mislil, da se gremo kdo bo postavil neumnejšega.
Je pa tudi res, da niso vsa tako neumna.
Moje pravilo pa je, da najprej preberem in potem napišem, če imam kaj za komentirati.

#86 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 01 avgust 2008 - 02:48

Sicer legitimni odgovori, vendar se mi vseeno zdi, da je glede na naslov topica "sovrazna" nastrojenost malo mimo teme...
Ebay the baby, get more equipment.

#87 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 01 avgust 2008 - 04:46

QUOTE (blaž @ 31. Jul 2008 10:59:26) <{POST_SNAPBACK}>
1. Ali obstajajo zvočniki ki bi imeli hifi kvaliteto in profesionalno moč? Bili bi za vsestransko uporabo doma v sobi, ali zunaj ali kjerkoli, pa še dvojnega sistema nebi bilo treba kupovati.
p.s. Mogoče bi bilo bolje, ko bi na to samo pripomnil, dobro bi bilo, če bi bilo.
2 .Kakšen sistem je boljši aktiven ali pasiven?
Vem, da ima vsak svoje prednosti in slabosti, pa vseeno.
Kateri bolj natančno igra in bolj detaljno.
Pri pasivnem lahko menjaš enkrat zvočnike drugič ojačevalec, pri aktivnih pa kupiš, nekaj časa uporabljaš in potem prodaš.

Jaz bom pa vseeno odgovoril, ne bo škodilo whistling.gif

1. Ja, tako kot je Aleš rekel.
2. Res je nobeden, le nekateri preferirajo pasivne sisteme iz večih razlogov (ojačevalec ni preveč blizu driverjem - manjša popačenja, možnost večje in čistejše dinamike,...). Kupuj pa tako, da ne boš nenehno prodajal in kupoval smile.gif , kupuj pametno in z lastnimi ušesi, ne kaj ti drugi hvalijo!
Aleš je dobro odgovoril, a on je pač grobi realist pa pove preveč direkt whistling.gif
3. To o napravah 24/7 prižgane smo se pogovarjali nekaj postov prej. Je pa tudi odvisno za kakšne in katere naprave gre.
4. Kupuj kolikor se da kvalitetno opremo.
5. MP3 je super za jogging in da spraviš na CD ali DVD stotine ali tisoče komadov v žalostni zvočni kvaliteti, čeprav je bilo večinoma teh del posnetih v milijonskih studijih in jim srce joče ko slišijo mp3 kvaliteto.
O kraji se ne bom menil, ker ko bomo pač vsi imeli optiko doma in Blue Ray disce, bodo tisti kradljivci glih tak lahko poslušali avdiofilsko kvaliteto.
A uporablja kdo že danes Soulseek in če želiš vse v flac formatu?!
mp3 je za kakšno nagrado s tehnološkega stališča primerna (atomska bomba tudi:)), ne glih nobelovo... ko so raziskovali mpeg2 (kodiranje avdio zapisa mislim) in mp3 format so v Fraunhoferju marsikaj novega ugotovili na področju človeške psihoakustike.
Tako bodo seveda v prihodnosti nastali še boljši izgubni formati (npr. HD-AAC) in morda kaj pripomoglo še drugim koristnim izdelkom namenjenih človeškim možganom in njihovem načinu dojemanja zvoka.
6. Čudovito je imeti lasten studio, profesionalne in kvalitetne naprave so cenovno dostopnejše, kar pa ne pomeni da kupuj crap robo!
Kupiš dober kos opreme, zaslužiš, nadgradiš z novim kosom odlične opreme, itd.
Če pa si profi glasbenik, pa je bolje služiti s kvalitetnim igranjem, posnameš pa se v obstoječih pro studijih, ki jih je v Sloveniji eno par odličnih. Zakaj se mučit in uničevat denar, če bo enkrat vse skupaj romalo na Bolho, ko spoznaš, da to ni zate.
Nenad Patkovic

#88 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 02 avgust 2008 - 05:09

NLp, hvala za odgovor, pametno oz. odlično si tole povedal.
Vprašanja sem postavil samo zato, ker so me zanimala vaša mnenja in tudi zato, ker menim, da se da iz neumnih vprašanj dobit pametne odgovore.
Kdo je že rekel, da neumnih vprašanj sploh ni?

#89 blaž

blaž

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 02 avgust 2008 - 05:32

QUOTE (NLP @ 1. Aug 2008 17:46:40) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz bom pa vseeno odgovoril, ne bo škodilo whistling.gif

1. Ja, tako kot je Aleš rekel.
2. Res je nobeden, le nekateri preferirajo pasivne sisteme iz večih razlogov (ojačevalec ni preveč blizu driverjem - manjša popačenja, možnost večje in čistejše dinamike,...). Kupuj pa tako, da ne boš nenehno prodajal in kupoval smile.gif , kupuj pametno in z lastnimi ušesi, ne kaj ti drugi hvalijo!
Aleš je dobro odgovoril, a on je pač grobi realist pa pove preveč direkt whistling.gif
3. To o napravah 24/7 prižgane smo se pogovarjali nekaj postov prej. Je pa tudi odvisno za kakšne in katere naprave gre.
4. Kupuj kolikor se da kvalitetno opremo.
5. MP3 je super za jogging in da spraviš na CD ali DVD stotine ali tisoče komadov v žalostni zvočni kvaliteti, čeprav je bilo večinoma teh del posnetih v milijonskih studijih in jim srce joče ko slišijo mp3 kvaliteto.
O kraji se ne bom menil, ker ko bomo pač vsi imeli optiko doma in Blue Ray disce, bodo tisti kradljivci glih tak lahko poslušali avdiofilsko kvaliteto.
A uporablja kdo že danes Soulseek in če želiš vse v flac formatu?!
mp3 je za kakšno nagrado s tehnološkega stališča primerna (atomska bomba tudi:)), ne glih nobelovo... ko so raziskovali mpeg2 (kodiranje avdio zapisa mislim) in mp3 format so v Fraunhoferju marsikaj novega ugotovili na področju človeške psihoakustike.
Tako bodo seveda v prihodnosti nastali še boljši izgubni formati (npr. HD-AAC) in morda kaj pripomoglo še drugim koristnim izdelkom namenjenih človeškim možganom in njihovem načinu dojemanja zvoka.
6. Čudovito je imeti lasten studio, profesionalne in kvalitetne naprave so cenovno dostopnejše, kar pa ne pomeni da kupuj crap robo!
Kupiš dober kos opreme, zaslužiš, nadgradiš z novim kosom odlične opreme, itd.
Če pa si profi glasbenik, pa je bolje služiti s kvalitetnim igranjem, posnameš pa se v obstoječih pro studijih, ki jih je v Sloveniji eno par odličnih. Zakaj se mučit in uničevat denar, če bo enkrat vse skupaj romalo na Bolho, ko spoznaš, da to ni zate.

1: Kupujem nov sistem in zato želim nekaj čimbolj optimalnega zame, od tod pripomba, da se tako vse prej ali slej proda ne da bi kupoval zato, ker bi mislil prodat, to bi bil nesmisel. Navsezadnje tudi vsak od vas vedno kaj prodaja in vedno kaj kupuje.
2: Mislil sem na prižgane studijske naprave: Mešalka, komp, monitorji preampi itd, saj se o tem pogovarjamo na tem forumu.
3: Mnenja so me zanimala prevsem zato, ker sem dokaj nov na tem področju in nebi rad kupil kar nekaj, zato se raje prej pozanimam in vedno raje kupim stvari, ki so preizkušene in poznane.

#90 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 02 avgust 2008 - 12:44

Zadnje čase so "moderni" studijski zvočniki znamk: adam, focal, quested, k&h, lipinski, b&w, v ameriki vzganjajo hype barefootke...
čedalje manj pa so; genelec (razen veliki sistemi), dynaudio (razen veliki modeli), yamahe, tannoyi, to kar je bil včasih neke vrste standard.
Večno IN: ATC in PMC.
Zato si je treba osebno preposlušat zadeve in vedet kakšen imaš budžet, tako kot vedno.

Vgašaj naprave, boš prišparal pri toku, nekateri pač želijo imet ves čas vklopljeno, pa tudi tisti studiji so verjetno dobro zasedeni... celo menijo, da bodo naprave imele ves čas enak zvok... tralala hopsasa..., kakor kdo torej.
Vsekakor vsak zagon naprave in izklop pripomoreta k krajši življenjski dobi, ampak če so nenehno všaltane tudi ne vem če je okej.
Če pa misliš imet vse nenehno vklopljeno, pa si nujno nabavi klimo. Mešalka je dobro da je pokrita (prah,...) in ni fajn da je potem vžgana... toliko za v osebni razmislek.

Ti kar vprašaj, vsak ti bo povedal kar misli, eni grobo, drugi milo, važno da bo koristno! cool.gif

Bolje izpasti bedak kot iz letala.
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov