Jaz imam Dual-a 502, kupil sem ga za 50 eur in dela kot urca. Govorim samo iz izkušenj, ne iz nekega ultra znanja
. Za poslušat glasbo, bi se sigurno odločil za duala ((ne govorim da za tega), za tega preveri koliko je glava vredna pa tale igla ki jo tako promovira, ker se mi zdi cena malo pretirana, lahko pa da se motim), vendar za ta denar mogoče kakšen euro več, bi bil že kakšen soliden Thorens pomojem boljši, imajo bolj masivno mizo. Sem pa nekje bral debato, kjer je en "stručko" rekel, da bi raje vzel Dual-a z boljšo glavo, kot pa Rego. Zna bit tudi fetiš v igri, veliko ljudi je bilo navezano na Duale, he, tudi jaz sem
.
Če pa boš uporabljal to kot orodje sample snemat, potem pa nekaj trpežnega bolj za DĐje
, da lahko primeš mizo pa naprej pa nazaj pa taku, pa taku.... Že Technics 1200 je v tem primeru verjetno boljši.
Izogibaj pa se gramofonov na Pulley wheel (polže), če ne misliš servisirat oziroma obnavljat le teh. Zelo malo servisev je, ki še obnavljajo ta kolesca, pri nas mislim da noben, ker je belt drive, pa direkt drive povozil ta pogon, spet pa padajo debate na forumih, da imajo drugačen zvok, ne slab, ne dober
, samo drugačen. Sam sem imel Dual-a 1210 (mislim da)(zelo glasen 4polni motor, BTW), ki je bil na pulley, pa mi je bil zvok na The Wall bolj všeč...