Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Mastering_help

2 odgovorov v tej temi

#1 triaxis

triaxis

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 106 prispevkov

Objavljeno 06 julij 2009 - 08:57

Imam vprašanje glede masteringa. Delam en mastering bolj akustična varianta. Dobil sem mix, kjer se vrti okrog frekvenc 100 Hz potem velika praznina in med 500Hz - 1Kz je še nekaj slišat, da višjih frekvenc ne omenjam. Vokal, benjo ter orglice se zelo prekrivajo, če se lahko tako izrazim. Poizkušal sem z raznimi EQ-ji pa ni bilo zadovoljnega uspeha- od UAD, itd.
Ima kdo kako priporočilo ali bi bilo bolje pridobiti mix špure in se poigrati, da bi lažje naredu mastering?

Hvala vnaprej.

#2 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 07 julij 2009 - 12:12

QUOTE (triaxis @ 6. Jul 2009 21:57:25) <{POST_SNAPBACK}>
Imam vprašanje glede masteringa. Delam en mastering bolj akustična varianta. Dobil sem mix, kjer se vrti okrog frekvenc 100 Hz potem velika praznina in med 500Hz - 1Kz je še nekaj slišat, da višjih frekvenc ne omenjam. Vokal, benjo ter orglice se zelo prekrivajo, če se lahko tako izrazim. Poizkušal sem z raznimi EQ-ji pa ni bilo zadovoljnega uspeha- od UAD, itd.
Ima kdo kako priporočilo ali bi bilo bolje pridobiti mix špure in se poigrati, da bi lažje naredu mastering?

Hvala vnaprej.

ali "nafehtaj" da ti dajo tracke po stem-ih ali pa naj popravijo mix... noben master ne reši slabega mix-a wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#3 triaxis

triaxis

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 106 prispevkov

Objavljeno 08 julij 2009 - 07:20

Sem nafehtal špure in zrihtal. Čudežov nisem mogel narditi, ker so veliko posneli sobe. "jajc" pa je bilo bolj malo.
Na koncu me je še rešil Massive Passive od Manleya. Free - VST plug in:)

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov