Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Kje delat mastering

22 odgovorov v tej temi

#1 bolek

bolek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2007 - 10:50

Torej, potreboval bi mastering samo enga komada. Pa me zanima kaj priporočate kam bi ga poslal. Je balada brez bobnov. Nekje kjer bi znali dobro obdržat toplino posnetka in ne bi preveč zdigitalizirali zvok. Pa cena ne bi presegla 100 evrov.

lp

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 17 avgust 2007 - 01:15

Probaj na online mastering variantah. Teh kar mrgoli. Poglej si njihove portfolie, če imajo izkušnje s čem podobnim. Imaš zelo drage, srednje in poceni. Kvaliteta je ponavadi (ne vedno!) premo sorazmerna s ceno.

Za osebno priporočilo ne vem, vem pa da eno par članov foruma tukaj ima dobra ušesa in nekaj luštne opreme ter dosti znanja, odvisno kaj želiš in kakšen je namen produkta.
Nenad Patkovic

#3 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2007 - 02:43

Pošlji mi, pa dobiš zmasterirano nazaj.

LP

#4 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 20 avgust 2007 - 12:26

Sam ne Finalizerja, Blaster, heheh.... malo sale...

Ampak resno - mislim, da so high-end plug-ini (sploh EQji a la Algorithmix in Refined Audiometrics, pa kompresorji a la (UAD) Neve 33609, Precision limiter, Flux Solera, Sony Oxford, kak Voxengo, interni Samplitude filtri in multiband limiter, itd.) boljsi od Finalizerja za mastering... Sploh prava mera in kombinacija - se posebej ce je zadeva ze enkrat digitalna in nimas pri roki kaksnih high-end DA/AD konverterjev a la Prism, Lavry & Co.

Od cenovno zelo ugodnih "on-line" mojstrov se mi zdi prepricljiv tale: http://www.saffmastering.com/

Ima dosti izkusenj in zelo dobro analogno opremo in dober monitoring...

Najbrz mu bom poslal v test svoj naslednji projekt.. (poskusam se odvadit biti "sam-svoj-master") Ko bo tako dalec javim rezultate...

#5 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 20 avgust 2007 - 11:42

Kdo je govoril o Finalizerju?

Glede AD/DA konverterjev je pa tako... Ponavadi se Finalizer / DBX Quantum / System 6000 in podobne škatulje v DIGITALNEM svetu veže DIGITALNO. Se pravi S/PDIF ali AES/EBU. Tu lahko pozabiš na razne Prism Sound in podobne zadeve.

LP

#6 dAHOW

dAHOW

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 54 prispevkov

Objavljeno 21 avgust 2007 - 02:54

Če si za, lahko pošlješ odlomek in se pol dajamo kdo bo naredu bolj všečnega. 8)
www.myspace.com/dahow

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 21 avgust 2007 - 09:44

QUOTE ([Blaster)
]Kdo je govoril o Finalizerju?

Glede AD/DA konverterjev je pa tako... Ponavadi se Finalizer / DBX Quantum / System 6000 in podobne škatulje v DIGITALNEM svetu veže DIGITALNO. Se pravi S/PDIF ali AES/EBU. Tu lahko pozabiš na razne Prism Sound in podobne zadeve.

LP

Sorry malo sale - nekje mi je ostalo v spominu, da si veckrat omenjal Finalizerja ob masteringu... pa kak chain efektov ima, ipd. in sem povezal 1 in 1... No offence... zgolj joke...

Ja, ce ga vezes digitalno in je to edina HW skatla skozi katero gre - potem itak uporabljas samo algoritme - ki niso nic drugega kot software... Je cisto ok orodje, samo obstajajo SW mastering plug-ini, ki ze presegajo njegove algoritme - vseeno je ze malo stara skatla... TC 6000 mastering verzija pa je druga zgodba, vsaj kar sem slisal... Preko Finalizerja sem slisal ze zelo brezvezne rezultate, pa najbrz predvsem zato, ker ga ljudje uporabijo kot instant resitev...

Pa res - kdo je sploh govoril o Finalizerju? smile.gif

peace

P.S. Tisti Saff mastering pa res izgleda zanimivo...

#8 soundtrap

soundtrap

Anchko

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 21 avgust 2007 - 03:30

sem slišal eno bajko, da nekateri celo začnejo delat komad s prižganim finalizerjem, pa to so geniji smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 avgust 2007 - 07:36

Ni bajka, jaz sem videl v živo 2X.
En je tu in tam bil na tem forumu...
Nenad Patkovic

#10 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 21 avgust 2007 - 10:18

Vidu milijonkrat.
So what. Važno, da se dobr sliš. :roll:

#11 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 21 avgust 2007 - 10:39

mogoče se sliši drugače ali pa boljše, dobro pa... no, ne...
Nenad Patkovic

#12 meandbrighton

meandbrighton

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2009 - 08:52

Jaz ti naredim mastering, poslji mi 20sec komada in ti naredim demo, pa bos povedal, ce ti je vsec !

lp

QUOTE (bolek @ 17. Aug 2007 10:50:37) <{POST_SNAPBACK}>
Torej, potreboval bi mastering samo enga komada. Pa me zanima kaj priporočate kam bi ga poslal. Je balada brez bobnov. Nekje kjer bi znali dobro obdržat toplino posnetka in ne bi preveč zdigitalizirali zvok. Pa cena ne bi presegla 100 evrov.

lp

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2009 - 10:29

Tema je stara cca. leto in pol, misliš da ni že uredil zadeve, tak ali drugače tongue.gif

Lahko pa objaviš svojo storitev pod rubriko: Iščem, Najamem, Oddam, Nudim,... in Mastering..., če misliš resno.
Nenad Patkovic

#14 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 11 marec 2009 - 11:38

QUOTE (meandbrighton @ 10. Mar 2009 20:52:53) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz ti naredim mastering, poslji mi 20sec komada in ti naredim demo, pa bos povedal, ce ti je vsec !

lp

kaj pa je to en studio? katera oprema?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#15 triaxis

triaxis

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 106 prispevkov

Objavljeno 09 julij 2009 - 04:46

Vidim, da je precej kandidatov za mastering smile.gif
Jaz ti ga lahko naredim brezplačno zgolj zaradi sebe. Lessons learned from previous projects.
V kolikor te zanima mi sporoči.

Hvala lepa.

#16 timo.chinala

timo.chinala

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov

Objavljeno 07 julij 2011 - 02:43

mi lahko kdo pomaga? iščem kako solidno mixdown+mastering ponudbo za predvsem dubstep in techhouse/minimal komade. za en track bi odštel do 80-100€, še najraje bi pa to naredil v sloveniji. imam ene par vročih komadov ki sem jih izbral med mnogimi pa zdaj nevem če naj sam naredim mixing in mastering pa pošljem na kako založbo toliko da vidijo da komad seka in mi pol oni poriktajo te zadeve?
ker to sem že enkrat storil pa so mi na m-nus.com sami naredili mastering, mixdown je pa kao bil vredu mislim jaz priznam da nimam šans proti večini uporabnikov tu kar se tiče masteringa in mixdowna in bi to raje prepustil komu drugemu. sicer sem že slišal da založbe zahtevajo maksimalno kvaliteto ampak....kaj pa če se jim kak komad res dopade?če bi imel polno $$$$ ne bi blo problema:)

Prispevek uredil/a: kitkonis, 07 julij 2011 - 02:43 .

#17 RobotRock

RobotRock

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 212 prispevkov

Objavljeno 26 julij 2011 - 11:13

Glede na to da si se v enem od zgornjih postov Gregu Žemljicu zahvaljeval:))nevem zakaj Grega ne vprašašsmile.gif))
My Website

DONT EAT THE YELLOW SNOW!

#18 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 26 julij 2011 - 02:01

Sicer ni tako da bi hotel razgovarjat da je to nek mastering, ampak vseeno sem sprobal nekaj svojih DIY komponent (Altec, Pultec, STS) v buss obdelavi.

Lp,
B.

#19 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 14 februar 2012 - 04:27

A ima kdo pri nas Weiss Linear Phase Eq??
zvok,zvok,zvok...

#20 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 14 februar 2012 - 04:45

QUOTE (embe @ 14. Feb 2012 18:27:08) <{POST_SNAPBACK}>
A ima kdo pri nas Weiss Linear Phase Eq??

Zakaj pa prav tega?

Mislim, da ima Martin Žvelc Weissov EQ pa še kaj... pa še zna... baje... nisem bil nikdar pri njem in tudi nimam kontakta, mogoče pa ima kdo drug tukaj...

Zelo podobne zadeve so Algorithimxovi EQji: http://www.algorithmix.com/en/peq1.htm

Pa dandanes je tega polno... zelo hvalijo recimo Sonorisove mastering plug-ine... EQ: http://www.sonorisso...379b883f148cbdb

#21 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 14 februar 2012 - 05:35

baby.gif

In kako, kje , koliko, na kaj, če bi recimo štartal od nule?
(comp.(epl,win),SW, plugs..)
baby.gif baby.gif baby.gif

ps: kaj pa vem, padel mi je v oči

Prispevek uredil/a: embe, 14 februar 2012 - 06:11 .

zvok,zvok,zvok...

#22 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 14 februar 2012 - 06:52

QUOTE (embe @ 14. Feb 2012 19:35:06) <{POST_SNAPBACK}>
baby.gif

In kako, kje , koliko, na kaj, če bi recimo štartal od nule?
(comp.(epl,win),SW, plugs..)
baby.gif baby.gif baby.gif

Sprašuješ kako se opremit za mastering ali samo za EQ?

Pa kaj bi rad delal? Čistil in editiral klasične posnetke, kakšne EQ korekcije?

Drugače pa je že toliko specializiranih studijev, pa vedno bolj poceni, da skoraj nima smisla...

Za hitre DIY akcije je komplet Izotope Ozone 5 zelo OK, pa za čiščenje posnetkov (poki, klima, šumi, itd.) imajo super plug-in Izotope RX - Ozone ima čisto v redu EQ, odličen limiter, en najbolj transparentnih ditherjev, če boš spravljal 24bitne posnetke na 16bit, pa na njihovi strani najdeš zelo koristna splošna navodila za mastering in dithering za začetnike in ne tako začetnike: http://www.izotope.c...one/support.asp

Izotope RX Advanced pa ima še med drugim tudi dither in re-sampling če je potrebno - tako da po moje - če misliš delat "master" klasičnih posnetkov - nabaviš zgolj tole - ni poceni, je pa bomba, pa morda še Sonoris mastering EQ in mastering kompresor če želiš kdaj malo zmanjšat preveliko dinamiko in dobit malo bolj kompaktno sliko na zelo čist in transparenten način... Za klasiko morda niti ne potrebuješ limiterja, če pa že in če ne nabaviš Ozone-a, je tale trenutno baje najhujši: http://www.fabfilter...ducts/pro-l.php

Torej - 1. Izotope RX Advanced, 2. Sonoris mastering EQ, 3. Sonoris mastering compressor in 4. Fabfilter pro L pa imaš eno varianto odličnega mastering "chaina" na kompjuterju...

Pa če si hočeš profi postavit CD potrebuješ še nek software za to... recimo Wavelab... ali ceneje (pa ker ne potrebuješ vseh Wavelabovih funkcij) - CD Architect.

Morda pa še Nebula 3 pro s kakšnimi programi za realistično analogno saturacijo - trak, lampe, vintage EQji in mize CDsoundmasterja in AlexBja ter podobno - kadar želiš dodat kaj barve... če pa te zanima samo transparentnost, potem pozabi, ni treba...

Pa knjigo Boba Katza - "Mastering audio", nekaj pa si lahko pomagaš s članki iz Izotopovega sajta...

Veselo raziskovanje!

Prispevek uredil/a: satoration, 14 februar 2012 - 06:56 .

#23 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 14 februar 2012 - 07:18

Uf-uf, hvala!
zvok,zvok,zvok...

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov