Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Nova serija MacBook Pro


  • Prosimo prijavite se za odgovor
4 odgovorov v tej temi

#1 TheLUXY

TheLUXY

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Bistrica ob Sotli, Srebrnik, Maribor

Objavljeno 19 maj 2011 - 04:57

Razmišljam o nakupu novega MacBook Pro laptopa.. Vstopni PRO model, se pravi 13' zaslon ter i5 procesor.. Namen uporabe je predvsem zajem posnetkov na terenu v kombinaciji s Cubase 5 in PreSonus FireStudio karto.. Je kdo zasledil kakšen podatek o FW chipsetu? So v novi seriji še vedno texas instrumenti? Pa še to.. Zadevo bi kot že rekoč uporabljal za snemanje na terenu, miks pa bi delal na klasičnem PC računalniku.. Kako je s prenosom fajlov? Če npr projekt snemam v Cubase 5 (licenčen) na sistemu za mac ter ga potem kopiram na PC računalnik in ga isto odprem s Cubase 5, le da s PC verzijo.. Bi zadevo odprlo brez problemov ali je potrebno fajle exportirat ter jih ročno vnašati v projekt (ali kako drugače)?

lp

Luxy




#2 Plueg

Plueg

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:MS

Objavljeno 19 maj 2011 - 09:47

Če se ne motim je .proj file enak na PC-ju kot na MAC-u, odpiras v enem in drugem enako...

A Logic te ne mika? wink.gif
i

Prispevek uredil/a: Plueg, 19 maj 2011 - 09:48 .

You're as good as your last project.
http://www.gbtm.si

#3 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 19 maj 2011 - 10:33

Ni problema z odpiranjem na mac in pc-ju...

Lp,

b.

Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#4 TheLUXY

TheLUXY

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Bistrica ob Sotli, Srebrnik, Maribor

Objavljeno 19 maj 2011 - 11:18

No super, sam da ni potrebnega kakšnega importiranja ali drugega zamudnega in nadležnega opravila wink.gif

Drgač sem pa o logicu že dosti prebral a ga še nisem imel priložnosti sprobati "v živo".. Ko nabavim mac-a se bo začela raziskovalna odisejada tongue.gif

#5 TheLUXY

TheLUXY

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Bistrica ob Sotli, Srebrnik, Maribor

Objavljeno 23 maj 2011 - 11:33

Pravkar sem dobil informacijo, do so v novih MacBook PRO-jih vgrajeni "Lucent ID 5901" firewire chipseti.. Po branju PreSonus-ovega foruma naj bi zadeve sicer delovale (govorim za FireStudio) vendar se za nakup ne bi rad odločil le na podlagi govoric.. Ima kdo izkušnje z delovanjem Lucent firewire chipsetov in firewire kart?

lp

Luxy







0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov