Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

studio red


64 odgovorov v tej temi

#1 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 26 februar 2011 - 12:24

No ker sem imel vmes nekaj drugih stroškov je padla odločitev za najcenejšo varjanto se pravi preuredit podstrešje. Višina ni glih idealna ampak še vedno bolje malo nižje in večje kot pa visoko 2,6m in da bi imel na razpolago 6 kvadratov in vse v steklu. Zadeva bo namenjena mixanju in snemanju vokalov ter kitare. Zaenkrat imam malo manj opreme ker bom vsmeriu denar raje v tervol wink.gif .

Zavedam se da zadeva nebo profi ampak pač nek nivo si želim useno dosečt za domačo uporabo.

Podatki o prostoru: najvišji del je 2.10m najnižji 50cm nekje širina je 3,60m dolžina pa 6,80m.

Do zdej je pobarvana ena 'roka' sten napeljan mrežni kabel zravnana streha ker pač trami niso lih enako debeli, menjano okno. Danes mi pripeljejo še tervol kateri bo postavljen med tramove in hkrati bom rešil toplotno izolacjo in zvočno ter glede na višino še malo 'poštimam v štartu akustiko prostora'. Čez strop bo napeto blago. Snemalni del prostora bo komplet obložen z tervolom in oblečen v blago.

Furau se bo navaden pc (+ adobe audition), echo audiofire 4, monitorji beh. truth b3031a, in en poceni mikrofon t.bone sc 600 ter računalniške sonyeve slušalke.
Plani za naprej so kupit rode nt-2, slušalke akg k-240, akai mpk mini in kašen software.

Nekaj slik.

Pripete sličice

  • 2.JPG
  • 1.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG


#2 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 28 februar 2011 - 12:26

QL.
Fotkaj po fazah.
Lahko obrazložiš kaj si naredil z določeno potezo.
Pazi na mrtvost/ živost prostora in da boš čim bolj pasivno umirili nizke frekvence.
Nenad Patkovic

#3 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 11 marec 2011 - 12:03

Odkar sem odpru temo pa do danes nisem bil ravno priden ker se je nardilo bol malo in bol preveč a šolo/šport. Torej dobu sem tisto pošiljko tervola in stiroporja dobu blago za na strop. Tla so se poravnala in začel se je po korakih delat strop.

Pripete sličice

  • IMAG0121.jpg
  • IMAG0029.jpg
  • IMAG0030.jpg


#4 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 05 april 2011 - 11:26

po dougem čase spet nekaj novic pač maturantski ples, tekmovanja, .. 

nardila se je pregradna stena, izolirala gluha soba, naredu se je parapetni kanal ki povezuje gluho sobo z c. room, električna anpeljava, menjalo se je okno in okenska polica napela se je tkanina po stropu, pa se kaka malenkost.

 

Pripete sličice

  • IMAG0131.jpg
  • IMAG0130.jpg
  • IMAG0136.jpg
  • IMAG0140.jpg
  • IMAG0141.jpg
  • IMAG0042.jpg

Prispevek uredil/a: boris, 05 april 2011 - 11:31 .


#5 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 17 april 2011 - 11:01

no pa smo pri koncu se vrata od gluhe sobe je potrebno nardit kasen tepih za na tla pobarvat beton po tleh in dat letvice okoli stropa in lučke smile.gif

zvočnikou se nisem uklopu ker morem kupit se monitor in pc utaknit se u prostor


Pripete sličice

  • P4161838.JPG
  • P4161835.JPG
  • P4161832.JPG
  • P4161834.JPG


#6 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 24 maj 2011 - 12:54

No .. preden pride prvi resen projekt vn ( ne ne bojo instrumentali z neta itd. smile.gif ) sva z kolegom malo izpovedala svoja čustva v mikrofon. Mix je biu delan dvakrat ker je prvič prišlo do izpada elektrike itd. ampak ker se skušam držati roka kdaj bo kaj narejeno sem z zivci na psu se potrudu u drugo in je nastalo tole vn:

instrumental je z neta.
prijetno kritiziranje smile.gif



#7 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 25 maj 2011 - 07:58

QUOTE (boris @ 24. May 2011 01:54:58) <{POST_SNAPBACK}>
No .. preden pride prvi resen projekt vn ( ne ne bojo instrumentali z neta itd. smile.gif ) sva z kolegom malo izpovedala svoja čustva v mikrofon. Mix je biu delan dvakrat ker je prvič prišlo do izpada elektrike itd. ampak ker se skušam držati roka kdaj bo kaj narejeno sem z zivci na psu se potrudu u drugo in je nastalo tole vn:

instrumental je z neta.
prijetno kritiziranje smile.gif



ni linka wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#8 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 27 julij 2011 - 09:19

kliknit je potrebno na 'prijetno kritiziranje'

#9 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 29 julij 2011 - 09:58

Rabil bi nujno pomoč!

Gre za win 7 64bit FL studio 10 64bit ... ugl. ko hočem eksportirat v mp3 komad mi javi tale problem kot je na sliki. Če hočem eksportirat usak track posebaj bilo kako mi ga eksportira vendar je datoteka 'prazna' .. se sanja komu morda kaj bi lahko blilo ?

Pripete sličice

  • fl_problem_.jpg

Prispevek uredil/a: boris, 29 julij 2011 - 09:59 .


#10 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 30 julij 2011 - 01:48

QUOTE (boris @ 29. Jul 2011 22:58:36) <{POST_SNAPBACK}>
Rabil bi nujno pomoč!

Gre za win 7 64bit FL studio 10 64bit ... ugl. ko hočem eksportirat v mp3 komad mi javi tale problem kot je na sliki. Če hočem eksportirat usak track posebaj bilo kako mi ga eksportira vendar je datoteka 'prazna' .. se sanja komu morda kaj bi lahko blilo ?


Očitno se nekako ne "šteka" s kodekom/encoderjem za nardit MP3. Ali pa ga enostavno nimaš instaliranega.

Exportaj v WAVE in pretvori v MP3 v drugi aplikaciji.

LP

www.mmedia.si

#11 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 812 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 30 julij 2011 - 08:46

Projeb instalirat v program še kodek LAME za pretvorbo v MP3

http://lame.sourceforge.net/


drgač pa tko ke Blasere že reku...wav => Mp3 z drugim SW

http://www.wav-mp3.com/scrshots.htm
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 31 julij 2011 - 09:47

Hvala ixi, Blaster za pomoč! ... vendar verjetno je bilo nerodno napisano z moje strani. Tudi če sem dal v wav je bila datoteka prazna.

Porobal sem z tistim kar si mi priporočal ixi vendar brez uspeha. No malo sem se brskal veselo celi dan po programu in se igral z nastavitvami in glej ga zlomka našu rešitev. WAV mi je začel čudežno delat kar se pa mp3ja tiče pa je bil tukaj problem! (glej sliki!)

lp, Borut

Pripete sličice

  • 1.jpg
  • 2.jpg


#13 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 812 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 01 avgust 2011 - 01:26

Še bolje bo da daš na 44100 wink.gif
CD kvaliteta je 44100/16bit
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#14 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 16 avgust 2011 - 05:09

ixi: poštimano ! smile.gif

Torej sedaj pride počasi na vrsto tisti del studia ki je namenjen renoviranju glede akustike in zaključnih fines ampak tako počasi počasi ampak sem vseno začel zbirati ideje. V planu imam dati v kote tubetrap-e z premerom 40cm ter na kolešča če bi bilo potrebno čisto slučajno kakšno premikanje, pa me zanima če ima kdo izkušnje z njimi ter kako se obnesejo ker nisem glih neki najbol navdušen da bi kote polnil z trikotniki od trvola - preveč povprečno/nezanimivo biggrin.gif. Bi moral dati še kam kašen absorber ? ( ! za info: čez celo površino stropa je tervol dp8 in čez njega dano blago ! )

Zanima me gledenato da mize drugače skoraj nemorem postavit če je ta ful kritična glede na zvočno sliko.

slikice:

Pripete sličice

  • P1012006.JPG
  • P1012009.JPG
  • P1012010.JPG
  • P1012011.JPG
  • P1012012.JPG
  • skica.jpg
  • skica_2.JPG


#15 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 21 avgust 2011 - 09:38

.. kdorkoli .. tubetraps ?

#16 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 22 avgust 2011 - 08:58

Je že bilo nekaj govora o tem na forumu...

npr.: http://www.planetaud...p...238&hl=trap

pa še kaj se najde

#17 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 08 januar 2012 - 10:15

imam problem .. u pc sem dau uad 2 solo igračko in začeu veselo miksat muziko u Reaper-ju .. začelo mi je javljat težave že na 4 kanalu mi javlja sledeče:

Pripete sličice

  • bla_bal.JPG


#18 matNroll

matNroll

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 44 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2012 - 12:45

Zgleda, da si že zapolnil vse DSP-je na UAD kartici!

#19 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 09 januar 2012 - 01:01

.. torej to pomeni da z uad 2 solo nemorem zmiksat niti 8 trakou če dam na usakega po 4 vstje ?

#20 alesko

alesko

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2012 - 12:46

http://www.uaudio.co...ance-chart.html


Tole bo pomagalo...odvisno, katere plugine daješ gor... ene res lahko daš samo 4...

Seveda se število manjša tudi z višjimi vzorčenji...

LP Aleš

#21 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2012 - 08:03

to je entry level karta. vsaj dve take al pa quad. ali pa freeze

Prispevek uredil/a: Katoda, 09 januar 2012 - 08:04 .


#22 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 10 januar 2012 - 12:17

Ponavadi so reverbi precej požrešni, ti pa imaš na vsakem tracku svoj reverb? Govorim na pamet... probaj

#23 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 11 januar 2012 - 12:22

alesko: tnx za link sploh pomislu nisem na to povezavo da bi pobrskau kje je kaj požrešno!

muzikant: tako je poigrau sem se z reverbom ker je bolano nor z kakšnim ženskim glasom smile.gif!

ugl. usest sem se mogu ob treh zjutraj za pc in razmišljau o tem kako bi šparau procesor od uada .. dokler mi ni na kraj pameti padlo Talktohand.gif spet cisto enostavna rešitev katero delamo vsi (samo js od vesleja ker imam uad in sem hotu nek 30sekundni demo spackat skupaj nisem niti šel zatem) no usaj večina sigurno .. skratka samo lepo treba glavne vokale dat na en kanal v mixerju in prav tako bek vokale itd. ne pa da glavni vokal v prvem delu posnet iz treh delov kar pomenjo dodatni trije kanali na mixerju samo .. zdruzit jih je blo potrebno biggrin.gif

No pa da post obarvam še malo tematsko glede moje rdeče sobice. Padu je rode nt2a, kot sem ze miljonkrat omenu uad, pa reaper od useh treh naštetih stvari nevem z čim sem bol zadovoljen res smile.gif glede zvočne pa ostajam na audiofire4 in mislim da niti nebom menjal dokler ne spusti dušo z mojo črensko narodno zabavno glasbo smile.gif

ena slikica nahitro kako zgleda plac trenutno:

Pripete sličice

  • Fotografija0039.jpg


#24 alesko

alesko

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 12 januar 2012 - 09:29

hmm, saj verjetno veš, ampak vseeno...
efekte (reverb, delay ipd) ustvariš na FX channel trakih, kamor potem preko sendov (auxov, odvisno od programa) pošiljaš kanale. Tako imaš za vse odprte kanale, kjer bi rad dodajal reverb, samo en efekt insertiran na karti.
Pa še v premislek: vsak plugin, če tako dober, ti zaradi procesorske latence in svojih algoritmov malenkostno sesuje fazo in "uniči" zvok... moja izkušnja je, da je vedno najboljša opcija delo z enim "channel strip" pluginom - npr. SSL channel strip iz UAD, kot pa da ločeno insertiram najprej EQ, pa potem kompresor, gate itd. - razen seveda, če veš, kj hočeš s točno določeno kombinacijo zvokovno doseči... Pri velikem številu trackov je to kar očitna razlika...
Preizkusi, pa poročaj...

LP Aleš

#25 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 12 januar 2012 - 11:48

To se pa ne morem strinjat, da vsak efekt sesuje fazo. Zakaj bi bila kakšrnakoli latenca, saj pa vendar točno veš, koliko samplov filter potrebuje za izračun izhoda in potem za toliko zamakneš vse ostale kanale... s tem dobiš ven skupen miks sicer z latenco (normalno, saj drugače niti ni možno), medtem ko je faza med kanali popolnoma (da sampla natančno, bolj pa tako ne gre v digitanem svetu) ista.

Drugo pa je, kadar govorimo o analognih efektih - tam pa se strinjam s tvojo trditvijo.

#26 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 21 februar 2012 - 07:40

pozdrau smile.gif

Tokrat me zanima kateri software bi mi najbol priporočali glede na moje zahteve ker delat stvari v FL ju in pol to dat use v Reaper in itd. je je je jeeee ...

Torej potrebujem:
-enostaven beatmaking (da se odlično znajde z native instruments maschine programom - prevertet na 4:11 )
-recording
-podoben edit kot v reaperju
-da lahko dodam kake plugine
-ko kupim program more bit za jabolka in okna

p.s. Pobrau sem sii 30dnevno verzijo abletona ampak nikakor da mi ratuje vsec pravzaprav nasprotno!




#27 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 22 februar 2012 - 10:47

QUOTE (saso @ 12. Jan 2012 13:48:38) <{POST_SNAPBACK}>
To se pa ne morem strinjat, da vsak efekt sesuje fazo. Zakaj bi bila kakšrnakoli latenca, saj pa vendar točno veš, koliko samplov filter potrebuje za izračun izhoda in potem za toliko zamakneš vse ostale kanale... s tem dobiš ven skupen miks sicer z latenco (normalno, saj drugače niti ni možno), medtem ko je faza med kanali popolnoma (da sampla natančno, bolj pa tako ne gre v digitanem svetu) ista.

Drugo pa je, kadar govorimo o analognih efektih - tam pa se strinjam s tvojo trditvijo.


Nuendo reši probleme z avtomatsko kompenzacijo latence tako v digitalnem, kot analognem svetu - pingneš analogno mašino, izračuna latenco in je to to... lahko uporabljaš analogne mašine kot plug-in inserte - zelo sexy... a priznam, da se mi niti to več ne da, sedaj ko so plug-ini tako dobri. Ne vem pa kako ima to rešeno Reaper... ali tako bedno kot cenejše verzije Pro Toolsov, da moraš sam nekaj računat in zamikat tracke ali vseeno bolje...

Drgač pa odgovor na osnovno vprašanje teme - ja - tako iz logističnih, kot estetskih razlogov se dajo reverbi na sende - ustvariš FX kanal z reverbom na 100% wet in potem tja pošiljaš po želji - jaz imam ponavadi največ tri različne ambiente - kak kratek plate ali room za bolj ritmičlne elemente, kak srednji (pač dolžina taila po potrebi) plate ali hall za vokale in še kaj tretjega za kakšne posebne efekte - da zveni čim bolj naravno in jasno poskušam vsem akustičnim inštrumentom dati isti hall v različnih količinah - tako dobiš občutek različne globine inštrumentov v stereo sliki in prostoru in ne zgolj neko pocanje z raznimi reverbi... Poleg ca. treh reverbov (velikokrat zgolj dva ali celo samo en) pa imam še kakšno delay send špuro - čeprav delaye ponavadi insertam in v glavnem avtomatiziram - vklapljam samo tam kjer je treba, sicer pa bypass...

Tako da ja - štiri UAD plug ini na vsaki špuri, pa če so to še reverbi, je totalni overkill... Valjda da tega ena kartica ne zmore. Preden pa pomisliš kako je to (pre)malo pomisli, da bi za en vrhunski HW reverb, ki bi bil primerljiv s temi ta boljšimi iz UAD-2 in bi ga lahko uporabil samo na enem send kanalu naenkrat, plačal vsak kakšnih 3000 EUR...



QUOTE (boris @ 21. Feb 2012 21:40:49) <{POST_SNAPBACK}>
pozdrau smile.gif

Tokrat me zanima kateri software bi mi najbol priporočali glede na moje zahteve ker delat stvari v FL ju in pol to dat use v Reaper in itd. je je je jeeee ...

Torej potrebujem:
-enostaven beatmaking (da se odlično znajde z native instruments maschine programom - prevertet na 4:11 )
-recording
-podoben edit kot v reaperju
-da lahko dodam kake plugine
-ko kupim program more bit za jabolka in okna

p.s. Pobrau sem sii 30dnevno verzijo abletona ampak nikakor da mi ratuje vsec pravzaprav nasprotno!


Najbrž Cubase ali Logic...



#28 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 19 junij 2012 - 08:30

V zadnjem času se ni kaj dosti spremenilo kupu sem si mašino in novo mizo ker una je bla obupna.
In ko najmanj pričakuješ ti poplavi studio biggrin.gif

Pripete sličice

  • Fotografija0333.jpg
  • Fotografija0332.jpg
  • Fotografija0145.jpg
  • Fotografija0329.jpg


#29 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 23 avgust 2012 - 04:41

Torej počasi naj bi se začela generalna prenova hvala bogu .. razmišljal sem o macbooku pro 13 pa bi si ga vzel na obroke skratka kako se kaj razume z echo audiofire 4 glede da ima MB Firewire 800 in zvočna je Firewire 400

#30 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 16 september 2012 - 05:25

kdorkoli ?



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov