Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

problem v cubase sx


14 odgovorov v tej temi

#1 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 11 junij 2006 - 11:43

imam problem: midi click mi ne dela-na začetku mi je click delal vse lepo in prav, nato pa je nehal oz dela le na prvo(težko) dobo v npr. 4/4 taktu. sprobal sem že vse kombinacije v metronome options pa noče. ko delam s cubase le mi vse dela odlično(res pa je da je orgiginal), kar pa cubase sx ni. je mogoče to vzrok?

#2 Gaber

Gaber

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Izola
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 14 junij 2006 - 12:30

meni se je že podobno zgodilo....al reinstaliraš al pa si nardiš sam svoj klik

#3 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 14 junij 2006 - 01:30

kako pa nardiš sam klick? ga nardiš midi drums?

#4 x-sound

x-sound

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 74 prispevkov

Objavljeno 14 junij 2006 - 02:05

QUOTE (frenky)
kako pa nardiš sam klick? ga nardiš midi drums?


lahko na midi somo ni vedno 100% točen malo varira!
Jaz ga posnamem audio!
x-sound

#5 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 14 junij 2006 - 04:42

Zakaj pa naj bi variral?

LP

#6 x-sound

x-sound

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 74 prispevkov

Objavljeno 15 junij 2006 - 06:49

QUOTE ([Blaster)
]Zakaj pa naj bi variral?

LP


Bral sem na parih forumin da midi klik ni 100% točen da malo varira!
Potem pa je bilo razloženo da je problem v procesorju če je prešvoh!
Kao neke vrste latency :roll:
In nato sem začel uporabljat audio klik!!
x-sound

#7 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 15 junij 2006 - 09:06

Jah, konc koncev je možno, da varira, saj se midi signal med dvema napravama "obnavlja" s cca. 25fps (lahko tudi večkrat ali manjkrat, odvisno kolk mu določiš)... ampak skor ne verjamem, da bi lahko tolk variral, da bi bilo moteče oz. da bi se "zaganjal".

Pol tud k programiraš komad, pa maš vse v MIDIju narjeno, ne igra nč točno... heh... Pa digitalne mize (mixdown) tud neb delale tko k morjo, ker bi se faderji sem pa tja premikali z zamikom... Potem Midi Quantize funkcija ne bi igrala svoje vloge... Pa mislm, da ni glih tko.

Je pa res mogoče najboljš v reasnu nardit en audio mixdown klika, ga uvozit v sekvencer in se posloviš od teh skrbi. smile.gif

LP

#8 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 15 junij 2006 - 02:54

kaj pa izvor za audio? a imate kakšen vst metronom ali kaj?

#9 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 15 junij 2006 - 03:38

Narediš v Reasnu in mixdownaš ter uvoziš v Cubase. Lahko pa narediš kao midi stezo s klikom in naloudaš kakšen virtualni boben in ravno tako narediš mixdown, kar v Cubaseu.

Sam ne vem, zakaj ti ne dela Audio Click v Cubaseu... Hmm... Jst v Nuendu nimam problemov.

Če pa je Cubase SX res isto sranje drugo pakovanje v primerjavi z Nuendom, potem beri dalje ...

Kolikor veš, imaš za metronom 3 opcije: lahko pošiljaš MIDI signal, lahko uporabiš audio click (si sam naloadaš HI in LO sample), lahko pa uporabiš ugrajene "sample" klika. In ta zadnja varianta ti mora zagotovo delat.

Če slučajno klika ne slišiš, le-ta pa je prižgan © ter imaš izbrano opcijo internega audio clicka, potem je problem v routingu. Klik se sicer pošilja, vendar... nikamor. Zato ga ne slišiš. To rešiš v VST Connections (F4) in sicer pod rubriko Outputs, kjer si določiš kam boš kaj pošiljal. Stolpci si sledijo nekako takole: Bus Name, Speakers, Audio Device, Device Port, Click. Z levo tipko miške klikneš na napis Click ter povlečeš na tisti Bus, kamor bi rad routal klik.

To so v verziji 3 zelo lepo rešili. Kolikor se spomnim je v verziji 2 avtomatsko pošiljal v BUS 1 in nisi mogu nč spremenit... Delal je pa vedno, to je pa res. smile.gif

Uglavnem, to je vsa umetnost. Pa veliko ritmičnih posnetkov ti želim! smile.gif

LP

#10 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 16 junij 2006 - 05:10

bomo probal, pa sporočin kako dela. hvala

#11 wi-etrex

wi-etrex

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 44 prispevkov

Objavljeno 22 julij 2006 - 07:44

Jst pa mam sledeč problem: Pa kje pri bogu naštimaš v cubaseu sx midi kontrole? Da enostavno pokažem programu ta tipka na kontrolerju naj bo play, ta drsnik volume,...? V midi device manager maš enih komplikacij da glava boli in nc mi ne rata naštimat, ostali programi majo enostavno midi learn, kako bi pa kle to enostavno poštimau?

#12 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 846 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 julij 2006 - 09:17

QUOTE (wi-etrex)
Jst pa mam sledeč problem: Pa kje pri bogu naštimaš v cubaseu sx midi kontrole? Da enostavno pokažem programu ta tipka na kontrolerju naj bo play, ta drsnik volume,...? V midi device manager maš enih komplikacij da glava boli in nc mi ne rata naštimat, ostali programi majo enostavno midi learn, kako bi pa kle to enostavno poštimau?


Če uporabljaš zunanji kontroler moraš kontroler sprogramirat :!:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#13 wi-etrex

wi-etrex

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 44 prispevkov

Objavljeno 27 julij 2006 - 08:49

Eh ja...zunanjega sm mislu ja, sej ravno to mi je delalo problem(kako sprogramirat) ampak sm že pogruntal.

#14 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 846 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 julij 2006 - 09:05

QUOTE (wi-etrex)
Eh ja...zunanjega sm mislu ja, sej ravno to mi je delalo problem(kako sprogramirat) ampak sm že pogruntal.


kater kontroler pa uporabljaš kr tudi jst neki kupujem ???
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#15 wi-etrex

wi-etrex

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 44 prispevkov

Objavljeno 02 avgust 2006 - 09:05

Uporabljam evolution mk425c sicer sem prvotno kupu Oxigen8 v2 M-audio sam je meu kar dve okvari in sm v audio pro zamenju pol za tega, pa še bolš je tko, sem pol spoznau, ker ma glih en toliko funkcij + deset jurju je cenejši pa še ko sm pol pogledu na tuje strani opazim da je med temi dvemi cena približno ista. Ma jst sicer nerabim nevem kaj, čeprau vsak potencijometer k je več mi ravno ne škodi, in tudi 25 tipk mi zadostuje.Za okrog 25 jurju točno to kar mi rabi za moje potrebe.



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov