ROCK SHOCK
Objavljeno 02 december 2007 - 10:22
Veseli bomo vsake kritike :roll:
Objavljeno 04 december 2007 - 01:07
Bom vesel tudi če napišete da je zanič - tko se pa učimo in nabiramo izkušnje

Pa ko mi je v navadi da testiram mikrofone za vokal: a kdo upaugibat na kaj je bil posnet tale vokal?

Objavljeno 04 december 2007 - 08:33
V bistvu smo imel z bendom pred letom na SAE snemal 3 komade (planirano je blo en komad, sam smo hiteli 100/uro). N in nam za ta komad ni ratalo posnet vokala. Zadnič sem imel pač mic na testu in sem nahitro posnel vokale pol sem se pa še miks spravil delat.
Ker se še učim in nimam ne znanja ne opreme je rezultat temu primeren

Objavljeno 05 december 2007 - 09:11
V bistvu smo imel z bendom pred letom na SAE snemal 3 komade (planirano je blo en komad, sam smo hiteli 100/uro). N in nam za ta komad ni ratalo posnet vokala. Zadnič sem imel pač mic na testu in sem nahitro posnel vokale pol sem se pa še miks spravil delat.
Ker se še učim in nimam ne znanja ne opreme je rezultat temu primeren

Objavljeno 21 december 2007 - 08:13
Za en vikend sem imel na testu Behringer B2, ker me je zanimalo kako dela. Vokale sem posnel v cca. 15 minutah, ker so me bol zanimale karakteristike zvoka in nisem imel namena nekaj resnega posnet

Na koncu sem se še malo igral z miksom in to je to.
Povzetek testa: Če bi imel na voljo samo 150 EUR, potem je Behringer za porabit, ni pa to moj sanjski mic

Objavljeno 21 december 2007 - 08:42
še vedno zagovarjam v majkih pod 150 eurou --> SM57 ... nikol ne razočara,ne pusti na cedilu... na tom-ih,snare-u,vokalih,kitarah,celo bas-u in kicku...

Objavljeno 07 januar 2008 - 09:33
še vedno zagovarjam v majkih pod 150 eurou --> SM57 ... nikol ne razočara,ne pusti na cedilu... na tom-ih,snare-u,vokalih,kitarah,celo bas-u in kicku...

Kocho +1 !
Mam B2, ker je bil tko djabe in tho shiny, da sm ga kr moru kupit. Sound je pa dalec od primernega. Stokrat raj uporabim dober dinamičen mic kot za en k kondenzator. Ce ma kdo 100 EUR za stran vrzt, mu z veseljem prodam mojga B2, praktično nerabljen... :smt117
Objavljeno 14 januar 2008 - 09:12
Skupina Rock Shock bo v soboto, 19.1.2008, nastopila v Ljubljanskem
ORTO Baru, kjer vam bo predstavila nekaj svoje avtorske glasbe, s
katero se zasedba v kratkem odpravlja tudi v studio. Za še dodaten
dvig temperature bo z uvodom poskrbela Ljubljanska zasedba Art Soul.
Obljubljamo obilo energije in pozitivnih občutkov.
Vrata dvorane se bodo za vas odprla ob 21. uri. VSTOPNINE NI
Rock Shock
http://www.myspace.com/rockshockslo
Art Soul
http://www.myspace.com/theartsoulband
Objavljeno 15 januar 2008 - 05:18

Objavljeno 15 januar 2008 - 05:44
Objavljeno 21 januar 2008 - 07:43
Objavljam pa še kratek izsek našega nastopa na 14. Božičnem rock koncertu v Postojni.
Objavljeno 19 februar 2008 - 11:07
Še link do filma:
http://myspacetv.com...ideoid=28666777
Objavljeno 20 februar 2008 - 09:53
Prvi video je zelo kul, ste kr dobr uigrani...
Objavljeno 20 februar 2008 - 01:03
Objavljeno 20 februar 2008 - 03:19
Prvi video je zelo kul, ste kr dobr uigrani...
Kolk smo res uigrani se bo pokazalo ko bomo začel snemat :oops:

Objavljeno 21 februar 2008 - 04:27
Mark,
kraja avtorskih del je men najnizje kar lahko v tem mini slovenskem glasbenem prostoru nekdo nardi. Ce ni skrivnost, a lohk mal napises kaj se je dejansko zgodilo?
Objavljeno 21 februar 2008 - 08:23
Torej, leta 1985 je skupina M.A.S.H. v studiu Metro snemala material za svoj
album, ki naj bi takrat izšel pri takratnem Jugo RTB-ju, vendar zaradi določenih okoliščin ni prišlo do izzida albuma.......Material, ki ni nikoli izšel, sva dva od nekdanjega banda počasi po koščkih porabila za svoje prihajajoče, sedaj že pretekle projekte. (nekaj navedenih--Janez Bončina -Benč, Yunk, F-Cut, Mary Rose.....) 1996. leta sem nato z bandom F-Cut v pokojnem studiu Akademik, pod "taktirko" omenjenega ponovno snemal, ter vključil tudi nekaj songov iz tistega obdobja, med drugim tudi song z naslovom "Nice and Nasty".
Sredi poletja 2007, sem na svoje začudenje slišal svoj komad kot podlago reklame turistične agencije in revije Razvedrilo. Reklama se je vrtela non stop, celo poletje od 1. junija pa do 4. septembra, po nekajkrat na dan na Radiu Antena, Radiu 1 in verjetno še kje v okviru radijske mreže Infonet.
Ker na Radiu nisem dobil nobenih podatkov o izvoru reklame sem se bil prisiljen obrniti na odvetnika, ki je sprožil postopek ugotavljanja kdo si pridržuje vse te pravice in kdo naj bi bil domnevni avtor reklame. Iz Revije razvedrilo sem izvedel da je avtor in izvajalec tega clipa Jurij Toni.
Po dostavljenih dokazih o avtorstvu so priznali svojo napako in celo Toni Jurij, se "kao" globoko opravičuje in bla bla bla.
Naslednji korak pa je seveda bil zahtevek za odškodnino in uveljavljanje pravic za predvajanje in uporabo skladbe. Tu pa je "velecenjeni mojster" Toni Jurij pokazal svoj pravi obraz. Lasti si vse pravice, avtorstvo mojga songa.
Edina možnost je torej tožba, ki pa mi jo odvetnik odsvetuje, saj SAZAS v bistvu sploh ne ščiti pravic za take primere, ker pesem ni nikoli izšla na nobenem nosilcu zvoka. In potemtakem se torej tožba lahko vleče 10 let, stroškov je že zdaj bilo precej tko da....
To pa ni edini moj primer take vrste s Tonijem Jurijem. Med drugim smo že leta 2002 Lunnaparki ostali brez posnetkov za kompleten album, ki smo jih snemali pri njem, ampak to je že druga zgoba.
Se spomnite mogoče problema med Šank Rockom in Tonijem Jurijem? No Tožba se je vlekla 10 let, na koncu pa so Šankrockovci umaknili tožbo ... ker se jim po desetih letih zaradi neučinkovitosti sodstva enostavno ni dalo več.
Objavljeno 21 februar 2008 - 10:06
Edin problem med njimi, k ga jst poznam, je ta, da jim je dal premal vokala na zadno plato

Mark, to kar pišeš je groza in škoda, da maš praktično zvezane roke!
A se je nujno obrnit na SAZAS tukaj? Ne gre kako drugače? Sazas najbrž nima kaj, če ni zaščiteno pri njih al kako?
Ma to je res shit.
Objavljeno 22 februar 2008 - 09:25
Zmatej: ko ga boste spet srečali mu prosim tole omeni, naj da svoj pogled na stvar, če hoče. Kr tole men zgleda uiber grdo!
Objavljeno 22 februar 2008 - 10:03
Zdej smo pa res že malo Off Topic.
Se mi zdi da je avtorstvo preveč resna tema, da bi jo reševali čez forum. Če že - potem si zasluži vsaj svojo temo.
Bol primerno se mi zdi, da odpremo novo temo, kjer bomo lahko obdelali morda še druge podobne primere, ki so skriti očem javnosti, v tej temi bi pa raje videl, da padejo kritike o saundu posnetkov ko bojo bjavljeni in o komadih ki so v delu.
Pa upam da ni dobil kdo vtisa da podpiram kakršnekoli zlorabe avtorstva.
Objavljeno 24 februar 2008 - 06:01
Več sledi....

Objavljeno 29 februar 2008 - 08:01
Jutri 1.3. igramo v Orto Baru v LJ. Z nami so še Lybra, vstopnine ni.
Objavljeno 03 marec 2008 - 08:44

http://www.myspace.com/rockshockslo
Kdor je zamudil ORTO nas lahko gleda v nedeljo na NLP, ter 11.3. v Net Caffe v Ljubljani pod FDV.
Objavljeno 09 marec 2008 - 10:45

http://www.rtvslo.si/nlp/arhiv.php
Objavljeno 10 marec 2008 - 12:33
...sem pač radoveden.
Objavljeno 10 marec 2008 - 08:25

Jst sm pevc. 8)
Objavljeno 10 marec 2008 - 10:11

Objavljeno 18 marec 2008 - 08:31

Ja to so glavne stvari v rock'n'rollu

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov