Piskotki

Skoči na vsebino

Najbolj všečna vsebina

#46009 Bi mi kdo zmixal komad?

Objavil Blaster na dan 08 februar 2019 - 01:12

Jaz pa iščem vodovodarja, ki bi pri meni v kopalnici malo povadil in mi montiral 3 pipe ter WC. Ugotovil sem namreč, da vodovodarji računajo toliko, da si jih lahko privoščijo le tisti z nenormalno visokimi plačami. Mi, ki se ukvarjamo s produkcijo, glasbo, pa žal ne, saj nam ni nihče pripravljen dat 200 EUR za našo uslugo (vodovodarska za par ur dela krepko presega prej omenjeni znesek, z nekaj fizičnega napora, rorcangami in prejo kot osnovnim sredstvom).

Ljudje, kdaj se boste zavedali, da brez nič ni nič, živet pa moramo na koncu vsi?

Lep kulturni praznik želim!

• ixi in jetam članom je to všeč

#45271 Knauf stena

Objavil NLP na dan 28 junij 2016 - 08:00

Eno je ureditev akustike v samem prostoru, drugo pa soundproofing oz. zvocna izolacija med prostori... za slednje je potrebna masa.
Potem je treba videti specificno situacijo in se odlociti kako primerno urediti.
  • NLP in hannah članom je to všeč

#44123 Warm Audio napoveduje novo cenovno ugodno verzijo Classic Pultec EQP-1A

Objavil Psyko na dan 10 januar 2015 - 12:50

Odlično! Še malo pa bo hardware cenejši od pluginov :D

• ixi in Ploki članom je to všeč

#43946 Ura tonskega tehnika, audio engineer-ja pri nas?

Objavil Blaster na dan 13 november 2014 - 08:58

... približno pol manj, kot povprečen keramičar.  :lol2:

• ixi in jantex članom je to všeč

#43939 Studio URGENCA - gradnja

Objavil zmatej na dan 11 november 2014 - 03:16

Počasi se začenja zares. Ometi so narejeni, ta teden pripravljamo za estrihe oziroma plavajoči pod v studiu. Tole je kontrolna soba - slike pa bol za silo iz telefona. Ko bo kaj več za pokazat bomo pa poizkali kak boljši fotič...

Pripete sličice

• IMAG1607.jpg
  • IMAG1611.jpg
  • IMAG1609.jpg
  • IMAG1613.jpg
  • IMAG1614.jpg

• ixi in NLP članom je to všeč

#5307 Najbolj neumna vprašanja!!!

Objavil Squeek na dan 06 marec 2007 - 07:29

ok. en tonc od enga banda me na licu mesta pred spilom vprasa: Na katere auxe imas speljan gate?
  • SoundMan članom je to všeč

#46071 MiX16 PRO za macOS in iMiX16 PRO za iPadOS

Objavil Gregor Kraševec na dan 03 januar 2020 - 07:38

Živjo,

po 6 letih je pa res že čas za novo objavo. :)

MiX16 aplikacije so še vedno v top formi - sledijo Applovim trendom in zahtevam, ter so redno posodobljene.

V aplikacije dodajam tudi nove stvari (večinoma so to želje uporabnikov), na primer OSC protokol, Art-Net DMX protokol (zaenkrat macOS verzija), itd.

Še vedno vse informacije na voljo na spletni strani www.mix16apps.com.

In ja, neverjetno :), pred parimi leti mi je uspelo narediti tudi nekaj video predstavitev - sicer kratkih, ampak bolje kot nič in so na voljo na MiX16 Apps YouTube kanalu.

Vsekakor pa je tako za macOS kot tudi za iPadOS na voljo BREZPLAČNA verzija, kjer res lahko preizkusite vse funkcije in je (vsaj jaz tako mislim) veliko bolje kot video posnetki:

LP
Grega

• ixi članom je to všeč

#46022 Garažni studio

Objavil mihec na dan 19 marec 2019 - 01:16

Update: 

Naredil sem si svoja stojala. Material kar poceni, dela preveč. So pa masivna. 

20190310_175015.jpg 20190311_231717.jpg 20190311_232803.jpg 20190319_122041.jpg

• ixi članom je to všeč

#45734 Muse Research Receptor

Objavil buttons'n'bellow na dan 13 oktober 2017 - 04:55

Tudi meni je zadeva (še vedno) zanimiva.

Si potem nabavil in imaš tudi kaj izkušenj?

Je kdo v Sloveniji, ki bi lahko povedal, kakšna je (MIDI) latenca v praksi? 

Sploh, kadar je polifonija "nekoliko večja"...

Oz. še bolje: kje bi se dalo to praktično preiskusti? (Studio, posameznik,...)

Obe strani bi bili lahko zadovoljni...  ;-) 

Ali po enajstih!!! letih že obstaja kakšna spodobna alternativa?

Da si naložim lastne semple in jih v živo igram na odru.

HW pa naj bi bil vsaj toliko zanesljiv, kot klasični MIDI zvočni moduli.

Razne tablice z vmesniki ne pridejo v poštev, ker je latenca še vedno prevelika!

• buttons'n'bellow članom je to všeč

#45633 Studio Bajta, MyRoom Acoustics Design Mk II + SM-3XL

Objavil alešek na dan 23 april 2017 - 11:00

Zdravo vsem,

pred tremi leti sem stopil v kontakt z g. Bogićem Petrovićem (boggy na tem forumu) - MyRoom Acoustics glede projektiranja kontrolne sobe in sedaj lahko že malo pokažem rezultate plodnega sodelovanja.

Njegovo delo je bilo predstavljeno tudi na tem forumu http://www.planetaud...?showtopic=4294

Evo ena fotka zaenkrat, kako zgleda soba sedaj. Kasneje pripnem več fotk o sami gradnji.

Lp

Aleš

image11.JPG

• bliskar članom je to všeč

#45261 1. solo album - Borisbeats

Objavil boris na dan 20 junij 2016 - 11:25

Pozdrav,

Da boste še old skul uporabniki foruma na tekočem, .. 

Pripravil sem 1. solo album, kateri gre proti koncu hvala bogu. 

Več informaciji sledi .. bo zanimivo saj bo predstavitev malo drugačna kot narekujejo trenutne modne smernice ;) 

• ixi članom je to všeč

#45174 Najboljši chain za snemanje harmonike

Objavil bliskar na dan 21 april 2016 - 06:50

Neumann TLM102/103?

Za preamp pa ne vem, vedno uporabljal samo built-in v zvočni kartici... :blush: 

• ixi članom je to všeč

#45091 LA2A

Objavil ixi na dan 28 februar 2016 - 08:28

Jst bi na tvojem mestu, če nisi vešč tele diy scene raje kupil clon, npr. od Warm Audio - dobri produkti, ker ni samo to da veš kaj je kondenzator, upor, dušilka, trafo,.. ect, jih umestit v PCB ploščo, zlotat in to je to,.. To še ni recept da bo stvar delovala, če pa že deluje ,lahko deluje napačno. 

Tukaj se šele potem začne ta ŽUR z razlogom, najti in odpraviti napako.

• elektron članom je to všeč

#44693 Tečni ozvočevalci

Objavil ixi na dan 05 julij 2015 - 07:09

Stisnes MUTE gres do organizatorja in mu reces da ne mores delat, ce ne uredi situacije bend ne bo igral.... Kratko in jedernatot :)
  • Pločnik članom je to všeč

#44592 Čestitke Maraayi za Eurosong

Objavil Ploki na dan 24 maj 2015 - 10:52

Evoga, čestitke za 14. mesto.

Ful lušten komad, odličen performens, marjetka je točna tako da joj, škoda da je za beke imela tisto fušarijo od mance špik...

škoda da sta bila prva na vrsti

• ixi članom je to všeč

#44390 Cubase - problem pri odpiranju projekta

Objavil DomaDIS na dan 07 april 2015 - 06:21

Ploki: Hvala za pripravljenost, če pa bom potreboval kdaj drugič se priporočam :)

Ixi: Zadevo sem poizkušal odpreti na vse načine, vendar ni šlo.

...Problem je bil v uporabljenih pluginih, kateri so ob updajtu win7 izgubili povezave v samem programu (ne vem zakaj). Po omenjenem updajtu se tudi Cubase sprva ni pobral (že v fazi pregleda pluginov ob zagonu programa). Potem sem ponovno instaliral problematične plugine in s tem odpravil težavo.

Zaenkrat dela, upam da bo tudi v bodoče. :P

Hvala. LP, Kristian

• ixi članom je to všeč

#44167 Sennheiser digitalni sistemi D1

Objavil ixi na dan 23 januar 2015 - 08:15

Pri podjetju Sennheiser so nam na pred dnevom na NAMM 2015 Showu predstavili novo paleto njihovih zanesljivih mokrofornov, to pot v digitalni obliki. Frekvenčno območje delovanja je med 2,400 to 2,483.5 MHz.
sen_d1.jpg

0 or 1, on or off – and when on, then truly on: evolution wireless D1 - zanimiv slogan, ki pravi, da D1 sistemi ne delajo kompromisov, in da  je na prvem mestu zanesljivost ter kakovost zvoka.

V sistemu lahko deluje do 15 enot hkrati.

Sistemi, ki jih ponujajo so : ročni mikrofon, instrumentalni set, kravatni in naglavni set.

sen_d1_hend.jpg
sen_d1_inst.jpg
sen_d1_lav.jpg
sen_d1_head.jpg

Pri ročnem setu lahko izbirate med dvema opcijama - paketoma in sicer ročni mikrofon z 835 in 845 odjemno kapsulo.

Po želji pa lahko dokupite vse ostale njihove odjemne kapsule.

sen_glave_opcije.jpg

Priporočene prodajne cene se bodo gibale med 699 - 799 eur + ddv.

Veliko več informacij pa na uradni strani.

• ixi članom je to všeč

#44016 Cubase Pro 8 and Cubase Artist 8

Objavil jantex na dan 07 december 2014 - 11:06

Nope, žal še vedno isto. Je pa drugače super update. Končno enkrat za spremembo pri Steinbergu kupec ni beta tester.

Je pa žal tako, da ogromno obstoječih bugov niso odpravili...k sreči pa vsaj novih niso dodali :)

• ixi članom je to všeč

#43916 TEST MIKROFONOV II (Shure, SE Electronics, Beyerdynamic, Rode) - andro31

Objavil ixi na dan 05 november 2014 - 01:13

Vsi trije omenjeni mikkrofoni so dobri mikrofoni. Vse tri predlagam za snemanje vokalov, gemini ima full tak nasubiran poden, 414 nima toliko low enda, tocno za tega neumanna nevem koko se obnasa v primerjavi z ostalima dvema.
  • Gregs91 članom je to všeč

#24257 Kje/kako se dela mastering ?

Objavil minimalB na dan 03 avgust 2009 - 09:14

1. Mastering se nikoli ne dela iz mp3-ja, ker mp3 je lossy format compression, kar pomeni da je veliko stvari ze za vedno izgubljenih (na racun manjse datoteke).
http://en.wikipedia....ssy_compression

Master se vedno dela z nekompresiranimi formati (wav, aiff) in ponavadi exportiras stereo (ali stem) v 24 ali 32 bitnem zapisu in ne menjas frekvence vzorcenja.
Torej ce si projekt zacel pri 96kHz in 24bit, bos tudi exportiral s temi nastavitvami. Konverzije (za cd, dvd, mp3, etc) bo delal mastering engineer.

Ponavadi se dela stereo mastering ali stem mastering.
http://en.wikipedia....Audio_mastering
http://en.wikipedia....g_and_mastering
http://www.planetaud...php?showtopic=4 (vec o stem masteringu)

2. Malo se da popravit s stem masteringom, v glavnem pa je pravilo, da ce drek malo razrecis ali pomesas se vedno srmdi.
Torej iz slabega mixa ne mores pricakovat super koncnega master izdelka.

Lp,

b.
  • Gregs91 članom je to všeč