Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Priklop mixera na računalnik ?


  • Prosimo prijavite se za odgovor
11 odgovorov v tej temi

#1 Mitja

Mitja

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 70 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 marec 2010 - 02:15

Lp, prosil bi za pomoč, imam mixer Bell B20 in ga želim priklopiti na PC da bi snemal v Cubase-u, no priklopil

sem ga z RCA kablom in štekal v računalnik tja kamor gre mikrofon in zdaj me zanima kako ga lahko

uporabim da ga Cubase prepozna in da bi lahko snemal ?

#2 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 26 marec 2010 - 02:28

določiš input u cubaseu u tem primeru tale input za mic...
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#3 Mitja

Mitja

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 70 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 marec 2010 - 02:30

QUOTE (microsound @ 26. Mar 2010 14:28:07) <{POST_SNAPBACK}>
določiš input u cubaseu u tem primeru tale input za mic...


Problem je v tem da ga ne zazna.

#4 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 26 marec 2010 - 03:15

QUOTE (Mitja @ 26. Mar 2010 14:30:32) <{POST_SNAPBACK}>
Problem je v tem da ga ne zazna.



Ali si preveril pod zavihkom DEVICES - DEVICE SETUP in izbral tapravo zvočno kartico ?

Poglej še, de nimaš slučajno zamutiranga mic vhoda.

Ti dve varjatni sta bolj očitni, če ti še to ne dela, pa sporoči.

Poglej še pod DEVICES in VST CONNECTION - inputs. Če maš tam prazno, pol ti nekej ne štima.

Se pravi, moraš izbrat tapravo kartico, naštelat inpute in na kanalu, ki ga dodaš izbrati bus - v tvojem primeru neki STEREO IN - (povleci si z neta ASIO 4 ALL driver).

Probej, mora delat.

Prispevek uredil/a: Sclabo, 26 marec 2010 - 03:16 .


#5 Mitja

Mitja

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 70 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 marec 2010 - 03:33

QUOTE (Sclabo @ 26. Mar 2010 15:15:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ali si preveril pod zavihkom DEVICES - DEVICE SETUP in izbral tapravo zvočno kartico ?

Poglej še, de nimaš slučajno zamutiranga mic vhoda.

Ti dve varjatni sta bolj očitni, če ti še to ne dela, pa sporoči.

Poglej še pod DEVICES in VST CONNECTION - inputs. Če maš tam prazno, pol ti nekej ne štima.

Se pravi, moraš izbrat tapravo kartico, naštelat inpute in na kanalu, ki ga dodaš izbrati bus - v tvojem primeru neki STEREO IN - (povleci si z neta ASIO 4 ALL driver).

Probej, mora delat.


Hvala ti, bom poskusil.

#6 Mitja

Mitja

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 70 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 marec 2010 - 04:33

Pod Devices- Device setup imam potem na izbiro - Asio direct Full Duplex Driver
- Asio Multimedia Driver
-Asio4All v2
-Generic Low Latency (tega imam vedno nastavljenega, ker
potem nimam delaya ko snemam klaviature/midi)

Potem sem izbral Asio Multimedia Driver, in potem imam pd Devices - VST Connetions pod Device portom

-Line in (High ....) in sem to izbral.

Nato je nekaj malo signala šlo skozi Stereo in, no potem sem kliknil add audio track in sem zgoraj kliknil

Stereo in ampak ko hočem snemati, posname samo šum ???

Mogoče delam kakšne osnovne napake, saj nimam nikakaršnjih izkušenj s tem.

#7 jonnathan

jonnathan

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 79 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2010 - 08:13

QUOTE (Mitja @ 26. Mar 2010 16:33:48) <{POST_SNAPBACK}>
Mogoče delam kakšne osnovne napake, saj nimam nikakaršnjih izkušenj s tem.



najbrž res.

Nič nisi napisu če ma ta mikser tudi audio interface, usb, firewire...če ne je edina varjanta izhod iz mikserja ( direct out, main out ) v line input od zvočne kartice. Priporočam kako namensko, boljšo kartico, s toliko vhodi kot jih rabiš. Če je vhod v zvočno karto na miniJACKu boš rabil še poseben kabel. Prepričaj se da maš output iz mikserja, nakonektaj v zvočno, v programu poštimaj prave inpute in outpute in snemaj.

#8 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 27 marec 2010 - 09:43

QUOTE (Mitja @ 26. Mar 2010 16:33:48) <{POST_SNAPBACK}>
Pod Devices- Device setup imam potem na izbiro - Asio direct Full Duplex Driver
- Asio Multimedia Driver
-Asio4All v2
-Generic Low Latency (tega imam vedno nastavljenega, ker
potem nimam delaya ko snemam klaviature/midi)

Potem sem izbral Asio Multimedia Driver, in potem imam pd Devices - VST Connetions pod Device portom

-Line in (High ....) in sem to izbral.

Nato je nekaj malo signala šlo skozi Stereo in, no potem sem kliknil add audio track in sem zgoraj kliknil

Stereo in ampak ko hočem snemati, posname samo šum ???

Mogoče delam kakšne osnovne napake, saj nimam nikakaršnjih izkušenj s tem.



Izberi si rajši Asio 4 All, to kar vredu dela, tud latence nima lih kritične..
Kako to misliš, da je šlo malo signala skozi ? Si imel prepotiho ? Kateri inštrument si pravzaprav snemal ?

Drugače pa, kot ti je že omenil jonnathan omenil - rabiš en adapterčk (bananca ali kakorkoli mu rečeš), iz RCA na mali (stereo) JACK priključek in v LINE IN. Pa to si verjetno že naredil...

Nevem kakšne namene imaš z snemanjem, vendar če se boš karkoli lotil in če bi rad vsaj en tolk normalno kej posnel, boš rabil eno boljšo zvočno karto. Cena se giblje nekje od 30 do nekaj tisoč €, odvisno koliko si pripravljen vložit in kakšne potrebe imaš.


Ti je uspelo ?

#9 Mitja

Mitja

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 70 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 27 marec 2010 - 12:36

QUOTE (Sclabo @ 27. Mar 2010 09:43:27) <{POST_SNAPBACK}>
Izberi si rajši Asio 4 All, to kar vredu dela, tud latence nima lih kritične..
Kako to misliš, da je šlo malo signala skozi ? Si imel prepotiho ? Kateri inštrument si pravzaprav snemal ?

Drugače pa, kot ti je že omenil jonnathan omenil - rabiš en adapterčk (bananca ali kakorkoli mu rečeš), iz RCA na mali (stereo) JACK priključek in v LINE IN. Pa to si verjetno že naredil...

Nevem kakšne namene imaš z snemanjem, vendar če se boš karkoli lotil in če bi rad vsaj en tolk normalno kej posnel, boš rabil eno boljšo zvočno karto. Cena se giblje nekje od 30 do nekaj tisoč €, odvisno koliko si pripravljen vložit in kakšne potrebe imaš.


Ti je uspelo ?


Ko sem igral na kitaro je šel signal skozi (zadosti da bi se moralo slišati) ampak je bil samo šum.

Zgleda da si bom moral nabaviti boljšo zvočno kartico.

#10 Jitter

Jitter

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 27 marec 2010 - 12:58

QUOTE (Mitja @ 27. Mar 2010 12:36:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ko sem igral na kitaro je šel signal skozi (zadosti da bi se moralo slišati) ampak je bil samo šum.

Zgleda da si bom moral nabaviti boljšo zvočno kartico.


Na kakšen izhod na mešalki pa si priklopu? Poglej mogoče tut kako stikalo na mešalki da nimaš izklopljen ta izhod... mogoče sploh ne spusti ven...

To je mešalka z feršterkarjem, right?
Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.

#11 Mitja

Mitja

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 70 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 27 marec 2010 - 02:20

QUOTE (Jitter @ 27. Mar 2010 12:58:52) <{POST_SNAPBACK}>
To je mešalka z feršterkarjem, right?


Ja.

Na mešalki je vse kot mora biti, priklopil sem tja kjer piše REC in pa out.

#12 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 marec 2010 - 03:06

QUOTE (Mitja @ 27. Mar 2010 14:20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ja.

Na mešalki je vse kot mora biti, priklopil sem tja kjer piše REC in pa out.



Ponavadi je rec out vezan na master kanal,.... se pravi če je zaprt ali pa potiho spusti čes nič ali zelo malo signala,.....

Probaj to !!!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov