Piskotki

Skoči na vsebino

Najbolj všečna vsebina

#46009 Bi mi kdo zmixal komad?

Objavil Blaster na dan 08 februar 2019 - 01:12

Jaz pa iščem vodovodarja, ki bi pri meni v kopalnici malo povadil in mi montiral 3 pipe ter WC. Ugotovil sem namreč, da vodovodarji računajo toliko, da si jih lahko privoščijo le tisti z nenormalno visokimi plačami. Mi, ki se ukvarjamo s produkcijo, glasbo, pa žal ne, saj nam ni nihče pripravljen dat 200 EUR za našo uslugo (vodovodarska za par ur dela krepko presega prej omenjeni znesek, z nekaj fizičnega napora, rorcangami in prejo kot osnovnim sredstvom).

Ljudje, kdaj se boste zavedali, da brez nič ni nič, živet pa moramo na koncu vsi?

Lep kulturni praznik želim!

• ixi in jetam članom je to všeč

#45271 Knauf stena

Objavil NLP na dan 28 junij 2016 - 08:00

Eno je ureditev akustike v samem prostoru, drugo pa soundproofing oz. zvocna izolacija med prostori... za slednje je potrebna masa.
Potem je treba videti specificno situacijo in se odlociti kako primerno urediti.
  • NLP in hannah članom je to všeč

#44123 Warm Audio napoveduje novo cenovno ugodno verzijo Classic Pultec EQP-1A

Objavil Psyko na dan 10 januar 2015 - 12:50

Odlično! Še malo pa bo hardware cenejši od pluginov :D

• ixi in Ploki članom je to všeč

#43946 Ura tonskega tehnika, audio engineer-ja pri nas?

Objavil Blaster na dan 13 november 2014 - 08:58

... približno pol manj, kot povprečen keramičar.  :lol2:

• ixi in jantex članom je to všeč

#43939 Studio URGENCA - gradnja

Objavil zmatej na dan 11 november 2014 - 03:16

Počasi se začenja zares. Ometi so narejeni, ta teden pripravljamo za estrihe oziroma plavajoči pod v studiu. Tole je kontrolna soba - slike pa bol za silo iz telefona. Ko bo kaj več za pokazat bomo pa poizkali kak boljši fotič...

Pripete sličice

• IMAG1607.jpg
  • IMAG1611.jpg
  • IMAG1609.jpg
  • IMAG1613.jpg
  • IMAG1614.jpg

• ixi in NLP članom je to všeč

#45879 Soba za bobne

Objavil ixi na dan 24 marec 2018 - 08:12

Potem sem kasneje zamenjal okno troslojno, pvc več komorno.

Obdelat moraš prav se površine, tla stene in strop,... dobesedno moraš nardit sobo v sobi, če ne bo rock n roll po celi bajti, vibracije se bodo lepo selile,. ne o šusu od snere sploh ne govorimo :)

• NLP članom je to všeč

#45812 Yellowtec MiKA YT3205 - Mikrofonska roka

Objavil turban99 na dan 18 december 2017 - 07:48

Prodam profesionalno "broadcast" mikrofonsko roko znamke Yellowtec, model M!KA YT3205. 

Zadeva je nova, nerabljena, zapakirana v originalni embalaži z vsemi pripadajočimi dodatki. Prodajam ker imam dve identični. 

Moja cena: 200 eur, pri Thomannu: 349 eur.  :rolleyes: 
Kontakt: 041-760-760 ali timtim99@mac.com 

Za več informacij klikni tukaj!

p-168-mika.jpg?fit=800%2C800&ssl=1

• ixi članom je to všeč

#45755 Kakšen monitor za 20 m2 domači studio

Objavil NLP na dan 30 oktober 2017 - 09:46

... aha ok...
Če živiš od tega ali ti je "hud" hobi uredi akustiko.
Zvočniki se bodo kupovali, menjavali, kombinirali... :rolleyes:

• gomboss članom je to všeč

#45473 DALJINSKI MIKROFON(brezžični)

Objavil Matej M. na dan 20 november 2016 - 11:53

A je med xsw35 in xsw65 velika razlika?
Aha sm že ugotoviu 65 je kondenzatorski.
  • Matej M. članom je to všeč

#45408 Mikrofon za klavirsko harmoniko za LIVE

Objavil jetam na dan 17 oktober 2016 - 05:30

Posnetki so sestavljeni iz štirih delov: prvi je v registru 8/4, drugi 16/4, tretji 8/8, četrti je ponovitev tretjega, ampak so bili mikrofoni bližje harmoniki.

Za vsak del sem izmeril loudness in popravil, da so vsi enako (<0,1 dB).

Se opravičujem za napake.

Pripete sličice

• 20161017_173036_converted.jpg

Pripete datoteke

• ixi članom je to všeč

#45332 Sweet Peak feat. Ina Shai - Grafit / Love me for life (Novi singl)

Objavil matchless na dan 24 avgust 2016 - 12:56

Po daljšem premoru se štajerska house produkcija Sweet Peak vrača na sceno z novo skladbo. Natančneje z dvema skladbama. Obe skladbi so posneli z odlično vokalistko Martino Šraj, ki že kar nekaj časa živi in ustvarja v Londonu, kjer jo poznajo pod njenim umetniškim imenom Ina Shai. Ina, ki bo v kratkem izdala tudi svoj albumski prvenec, je z veseljem zapustila deževni London, ter se podala v Sweet Peak studio, kjer sta nastali dve verziji skladbe. Angleška, z naslovom "Love me for life", je nastala pod Ininim peresom, slovenska z naslovom "Grafit" pa je delo tekstopisca ekipe, Tilna Majeriča, kakor tudi Ine. Pod glasbo sta se podpisala Mario Čižič in Martina Šraj, Dino Zorec pa je skladbo aranžiral in sproduciral. 

Sweet Peak so že po ustaljenem receptu iskali primerno vokalistko za skladbo preko facebooka in tako naleteli na pozitiven odziv Martine, ki ji je bil "groove" skladbe všeč, sama pa je svoj del dodala še pri ustvarjanju angleškega teksta in glasbe.

Skladbi sta nastajali v studiu, kot tudi virtualno na daljavo, kjer so Sweet Peak in Ina bili stalno na vezi Sladki Vrh - London (smeh). Oboji pravijo, da je bilo sodelovanje zelo pozitivna izkušnja in da singla zagotovo nista zadnja od naveze "odličnega vokala in perspektivnih mladih producentov". 

Naj glasba govori zase, naj besedili govorita zase in obe skladbi prideta v uho.

Prisrčen glasbeni pozdrav, Sweet Peak & Ina Shai

https://youtu.be/yQCfTQApJto

https://youtu.be/abO_ZNysHOU

Izvajalec: Sweet Peak feat. Ina Shai

Naslov: Grafit / Love me for Life

Trajanje: 3.40

Glasba: Mario Čižić, Ina Shai

Tekst: Tilen Majerič in Ina Shai (Grafit) in Ina Shai (Love me for life)

Aranžma: Dino Zorec

Vokal in backvokali: Ina Shai

Klavir in programiranje: Mario Čižić

Saksofon: Tibor Pernarčič

Leto izdaje: 2016

• ixi članom je to všeč

#45078 ABSORBERJI - sprednja stran

Objavil eskim na dan 25 februar 2016 - 05:00

Pozdravljen,

predvidevam da si bol začetnik zato ti priporočam da ne kompliciraj.. za čim manj denarja predlagam: sprednjo steno okoli zvočnikov obleči s peno, v kote naredi bass trape iz kamene volne, lahko tudi ''provizoriš'' obleči jih v tkanino, da se ti ne bo prašilo. zvočnike postavi v enakostranični 3 kotnik. Pod zvočnike daj kak kos mamorja (če ga imaš) da se vibracije porazgubijo. zadaj sobe daj isto bass trape v kote, če imaš daj kak difuzor na steno zadaj (lahko si ga sam narediš) in pa absorberje na vsako stran (desno in levo) da se ti zvok ne odbija od stene proti tvojim ušesom. Če imaš možnost daj še nekaj pod strop recimo eno ploščo kamene volne daj v leseni okvir in jo montirajo pod strop.

To je ena najcenejših opcij če hočeš nekje začet, vsekakor je daleč od idealnega, vse ostalo pa so meritve, design itd itd, + veliki stroški.

Upam da sem kaj pomagal.

Lp

• eskim članom je to všeč

#44881 "za mix in master je poskrbel sam"

Objavil zmatej na dan 09 oktober 2015 - 10:25

Na konc publika odloči, če jim je komad všeč ali ne. Vrhunska produkcija običajnega poslušalca niti ne zanima - to imajo samo uredniki izgovor da ni dost dobro za na radio :lol2:

• ixi članom je to všeč

#44831 Sennheiser AVX digitalni sistemi

Objavil ixi na dan 17 september 2015 - 06:21

Sennheiser je na trg lansiral nove digitalne sisteme, ki so predvsem namenjeni za prenos zvoka na kamere. Sistem so poimenivali AVX. Prenos podatkov je digitalen in sicer prenos poteka na 1.9 Ghz.
Sistem je lahko sestavljen iz spodnjih komponent:

- sprejemnik + ročni mikrofon serije 835 - Handheld set
- sprejemnik + žepni oddajnik + lavalier mikrofon Mke2 - Lavalier set
- sprejemnik + žepni oddajnik + lavalier mikrofon Me2 - Lavalier pro set
- sprejemnik + ročni mikrofon serije 835 + žepni oddajnik + lavalier mikrofon - Combo set (dobavljiv samo za USA)

senn_01.jpg
senn_02.jpg
Več tehničnih specifikaci najdete na >>>

• ixi članom je to všeč

#44377 Imac za studijo i7 vs i5

Objavil borisemen na dan 03 april 2015 - 12:31

iMac 27" Quad-core i5 3.4GHz/16GB/512GB SSD/

Nvidia GTX755M 2GB/CR
3.4GHz Quad-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.8GHz
16GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2X8GB
512GB Flash Storage
NVIDIA GeForce GTX 775M 2GB GDDR5
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard (Localized) & User's Guide
Accessory Kit

To sem naročil :)pride za 3 tedne, ker sem dodal RAME in SSD, upam da mi bo dobro služil :)

• ixi članom je to všeč

#44289 UAD ponudil nadgradnjio SW na verzijo 8.0

Objavil ixi na dan 09 marec 2015 - 07:19

Universal Audio nam ponuja nadgradnjo programske opreme, ki je potrebna za delovanje njihovih zvočnih vmesnikov ter procesorskih kartic na 8.0.
uad_80.jpg

Kaj je novega v tej verziji:

• Apollo Expanded featuring Console 2.0 Software
  • Sound Machine Wood Works Plug-In
  • Distortion Essentials Plug-In Bundle
  • Friedman Amplifiers Plug-In Collection
  • (Mac) Support for OS X Yosemite

uad_80_2.jpg
Apollo Expeded - Conssole 2.0 omogoča "mix and match" med zvočnimi vmesnik te serije , tako da jih lahko  združujemo med seboj., zaenkrat na MAC operacijskem sistemih preko thunderbolt vmesnika. Več info >>>

uad_80_3.jpg

Še krtatke predstavitve:

uad80_cons.jpg
uad80_wood.jpg
uad80_dist.jpg
uad80_free.jpg

Več dodatnih info >>>

• ixi članom je to všeč

#44222 Universal Audio LA-610 MkII

Objavil flameon na dan 10 februar 2015 - 03:12

Prodam channel strip Universal Audio LA-610 MkII, star 3 leta in brezhiben. Prevzem v LJ.

http://www.bolha.com...1297195350.html

cena: 950 eur

• ixi članom je to všeč

#43733 Nakup prvih monitorjev

Objavil jantex na dan 10 september 2014 - 02:35

Če imaš kolikor toliko porihtan prostor dimenzije vsaj 12 kvadratnih metrov, potem ti brez dvoma priporočam Yamahe HS8.

V preteklih letih sem imel veliko zvočnikov (Focal, Klein Hummel, Adam, Neumann, ATC, Event Opal) in iskreno mi nič ni niti približno tako dobro kot omenjene Yamahe, čeprav mi tega verjetno skoraj nihče ne bo verjel (razen mateolla in Ixija :) )

Cena pa je okoli 400EUR za par.
  • ixi članom je to všeč

#43696 Acustica Audio Red EQ (free)

Objavil zabukowski na dan 01 september 2014 - 05:41

Najbolj da ga sam probaš, saj je po funkcionalnosti čisto običajen VST plugin, po zvoku pa ... no, le privošči si malce boostanja :)

LP

Franci

• ixi članom je to všeč

#43879 Studio MK Ultra - home studio - NLP design

Objavil NLP na dan 27 oktober 2014 - 09:22

Najprej smo uredili dober bastraping, nato umirili in spravili pod kontrolo srednje in visoke.

Meritve sledijo, da vidimo kaj smo dejansko dosegli:)

Slika CR in work 1-10630663_10203984012314708_4373603381517768893_o.jpg

Slika CR in work-1912333_10203984012514713_4089121259382523344_n.jpg

10648994_10204409293546473_382724354283779489_o.jpg

Snemalnica pa še sledi.

• borisemen članom je to všeč