Pr men je bla stvar taka da sm si že v štartu namislu da morm met woofer adam 10-tko zravn s2a....vse lepo in prav ampak čez čas se je pojavilo neko vibriranje pri določeni frekvenci na zadnji strani wooferja kjer je bla pršraufana plata, pa daleč od tega da sm pretjeravu z nastavitvami, na koncu sm ga meu že čist po tihem tolk da je blo mal za filing.
Pred parimi leti sm zamenju studio in sm se prestavu iz dokaj akustično porihtanega studia z wooferju v obično domačo sobico brez akustičnega tretmana in brez wooferja in morm reč da mixam veliko bolje, napake lociram prej in bol natančno pa tudi low end je bol skockan in tight. S2A mi prevaja tam nekje 50-40hz je že meja, kar je nižje se pa še sliši/čuti samo še če grem v kot sobe in dam glavo v omaro. Kar se tiče izboljšave je definitivno posledica kilometrine kr se že neki časa lomim in trudim razumeti audio dimenzijo, igra pa tudi ogromno vlogo filing v sobi, kr tam pod zemljo v prejšnjem placu sm biu kot krt...vem da je akustika na prvem mestu ampak bi prej zbrau sobo kjer čutim mentalno in čustveno udobnost.
Z mojga vidika je lažje mixat če maš par zvočnikov ki pokrivata ceu spekter oz. večino kokr pa štukat z wooferju.
mel sm enega zravn drugih:
Adam Sub 10 (Mk2), Adam Sub 12, Dynaudio BX30a, Bluesky 12
Adam Sub 10 je daleč najbolj podvržen "Adam" sindromu, to je totalno prenateran port. Distorzira že precej kmalu pri precej visokih subih in precej nizkem SPL. "Fartwoofer" bolj kot "Subwoofer", jaz si ga ne bi kupil nikoli. Sub 12 je drugo vesolje proti Sub 10, tudi ostala dva, kljub starejšemu dizajnu.
edit: da ne boš vzel narobe, samo razumem zakaj je bila tvoja izkušnja z wooferjem manj kot pozitivna

Problem full-range kišt je da nearfield fullrange kište še nism vidu u lajfu:)
Hvala za zanimive odgovore.

Mislim, da bom moral preizkusiti tako, da bom na kup prinesel sub, slušalke in še kaj, potem pa naj uho pove svoje... Osebno me delovanje naprav z mehanskega in električnega vidika ne zanima dosti, zanima me izključno ali stvar zveni (vseeno hvala za nekaj nasvetov v tej smeri

), dela za moj okus dobro in ali me pripelje do želenega učinka.
V primeru, da ima kdo še kakšno uporabniško izkušnjo, glede mojega vprašnja,

.
LP, Kristian
Js sm si kupu Akg K702, da bom mel referenco za bas... ma ja

se ne izzide
Prispevek uredil/a: Ploki, 22 avgust 2014 - 11:53 .