Eh, nič posebnega nimam konvertejrev, a so čist zadovoljivi za moje potrebe - imam TCjevo kartico Studiokonnekt 48, kar se tiče konverterjev nekje v rangu kakšnih RME UFX, itd. a nič boljše... pa v primerjavi z omenjeno RME totalno za k... driverji... drgač pa zelo solidna kartica kar se sounda tiče. Ni pa to kak Lavry al pa Prism...

) Če bi imel denar bi imel Lavry Gold - ker vidim, da lepo dela s klipanjem koliko malo spremljam tipe, ki ga imajo - oz. princip masteriranja kar nekaj modelov je, da pač v analogni domeni naredijo sound, ki jim je kul in dajo tako na glas, da je kul, ne glede na to ali gre na Lavryju v rdeče - in zadeva zveni punchy in kul, brez pretiranih distorzij... in glasno... Meni to nadomesti DSM - zajameš dinamično/frekvenčno sliko komada, ki ga obdeluješ oz. ko ga že malo poEQjaš po okusu in nato obdeluješ v njega - da vidiš kako se odziva in še malo tweakaš - načeloma pa ga skušam uporabit kot tak transparenten"limiter", kot je sklipan Lavry Gold recimo... čeprav je slednje še boljše a tudi $$$...

Zanimivo da omenjaš Neumanna - tisti "vintage mastering EQ" za Nebulo, ki ga uporabljam je prav Neumannov EQ...

) Sick zadeva za low-end...
Ja, za kreativno "dirty" miksanje in komponiranje bom začel kaj hodit čez WSWja, pa tudi čez ene kitarske in akustične ojačevalce in bom zadeve iz samplerjev in VSTijev posnel nazaj z mikrofoni - nekaj sem se že hecal s tem in dobiš ful globine in 3D feelinga tudi iz dokaj brezveznih VSTi soundov... so pa ene te nove plug-in mašine kar hude... meni se zelo dopade D16 Lush101, pa kak ARP Oddity...
Za kak mastering pa s temni pretvorniki ne bi hodil presnemavat preko preampov... se ne splača za tisto nekaj "barve"... to sedaj lahko dosežem že s kakšnim Nebula programom...
No, fajn da se ti dopadejo tile moji heci.

) Aja "Sufi glitch" je malo bolj "živ" tudi zato ker sem piščal ney dejansko odigral (snemano preko Neumann M149 in WSW preampa) in šele nato "razfukal" v elektro glitch...

)
Ravno glede opreme sem hotel vprašat. DSM sem si ogledal, da sem malo na tekočem in ja, kar precej bi stalo v hv. Najbrž ne deset tisoče, a kakih 5-8 sigurno, če bi zraven hotel še celo digitalno sekcijo, valda lučke in ni da ni. Nekdo tu s foruma skuša naredit emulacijo mislim da Neumann eq-ja, ne vem točno, govorila sva bolj o tem kako "opisat" kaj dela izhodnja stopnja s trafotom, kar pač da velik del zvoka. Skratka težko, ker niti ni jasno zakaj je tako kot je, nejasnosti pa matematično ne moreš opisat. Vendar danes lahko rečem, da se velik del hw ne splača več, če ne rabiš knofov in prestiža.
To tvojo musko sem malo bolj poslušal še na monitorcih z metrom, zanimivo kako si pustil dihat (meter lepo skače) pa vseeno ni slišat "razlezeno" oz. nič ne manjka "PUNCHY$$$LOUD", hehe. Pa z efekti si se igral, ravno prav se sliši kako rajdaš efekt, da ni vse tako ravno kot je pogosto v elektroniki. Saj veš, efekt je gor a se ne spreminja dinamično z musko. Aja, "plastično se tudi ne sliši, ne vem kako drugače bi opisal ta zvok. Skratka potrudil si se, ni ravno neka usput zadeva.
A si kaj poskusil z DI-jem it skozi WSW? To, da daš linijo v DI in čez preamp nazaj noter. Sicer rabiš takega, ki nese linijo, kar se da dobit. Kolikor vem bi tudi tisti dražji Radiali morali nesti toliko signala brez škode. Me zanima, poročaj če si kaj takega delal, ker bi rad vedel ali se res splača pa kako se WSW odziva na to. Kaj pa konverterji, kaj imaš? Najbrž jih tu nisi rabil razen za monitoring, a me vseeno zanima. Namreč malo gledam zase, ker rabim za predvajanje, predvsem pa za meritve.
Lp