Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

El Mutante - Random Acts of Kindness EP

• Prosimo prijavite se za odgovor
8 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 29 maj 2013 - 12:22

Sicer počnem čisto druge glasbene reči, ampak tule sem zbral neakaj teh mojih elektro zafrkancij in ker se mi je pač dalo, sem "izdal" EP na bandcampu - free download, če vpišeš 0 itak... Zadeva niha med naivo in avantgardo, whatever that is... vaje v slogu in pretiravanju... smile.gif

http://elmutante.ban...-of-kindness-ep

Prispevek uredil/a: satoration, 29 maj 2013 - 12:23 .

#2 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 31 maj 2013 - 12:43

Ma ti mene vedno znova presenetiš z musko. Pred časom si prav tako objavil neko elektroniko, ki je bila super, tako kot ta. Pa vidim, da ji pustiš dihat, ni vse zbasan in plastično. Kar tako naprej se reče začetnikom, tako da hvala smile.gif

#3 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2013 - 11:37

QUOTE (Tuub @ 31. May 2013 01:43:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ma ti mene vedno znova presenetiš z musko. Pred časom si prav tako objavil neko elektroniko, ki je bila super, tako kot ta. Pa vidim, da ji pustiš dihat, ni vse zbasan in plastično. Kar tako naprej se reče začetnikom, tako da hvala smile.gif

A, hvala... da ni vse zabasano in plastično pa je zaslužna kombinacija zadev, ki jih uporabljam tudi za kakšne masteringe, ki jih občasno delam za elektroniko... UAD Ampex tape, UAD Massive Passive, Softube Passive EQ, Nebula 3 pro vintage mastering EQji in simulacija master out channel Neve mize, predvsem pa genialni Paul Frindlov Dynamic Spectrum Mapper : http://www.proaudiodsp.com/ ... Slednjega se je treba kar dobro privadit, da ga znaš dobro uporabit, a ko ga enkrat skužiš in veš kaj iščeš in kaj omogoča je najbolj genialna digitalna reč sploh... V starih cajtih bi ga verjetno dali v kakšno fancy škatlo z vrhunskimi pretvorniki in ga prodajali mastering studijem za (deset)tisoče evrov... Interakcija teh reči omogoča svašta, tudi ko se hecaš s kakšnimi bolj ekstremnimi in "čudnimi" soundi... možno je dobit tudi ekstremni loudness z iluzijo dinamike in veliko low enda... se še učim... sem pa nazadnje lahko to uporabil na masterju albuma "Summer" New Wave Syrie...

#4 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2013 - 11:55

Ravno glede opreme sem hotel vprašat. DSM sem si ogledal, da sem malo na tekočem in ja, kar precej bi stalo v hv. Najbrž ne deset tisoče, a kakih 5-8 sigurno, če bi zraven hotel še celo digitalno sekcijo, valda lučke in ni da ni. Nekdo tu s foruma skuša naredit emulacijo mislim da Neumann eq-ja, ne vem točno, govorila sva bolj o tem kako "opisat" kaj dela izhodnja stopnja s trafotom, kar pač da velik del zvoka. Skratka težko, ker niti ni jasno zakaj je tako kot je, nejasnosti pa matematično ne moreš opisat. Vendar danes lahko rečem, da se velik del hw ne splača več, če ne rabiš knofov in prestiža.
To tvojo musko sem malo bolj poslušal še na monitorcih z metrom, zanimivo kako si pustil dihat (meter lepo skače) pa vseeno ni slišat "razlezeno" oz. nič ne manjka "PUNCHY$$$LOUD", hehe. Pa z efekti si se igral, ravno prav se sliši kako rajdaš efekt, da ni vse tako ravno kot je pogosto v elektroniki. Saj veš, efekt je gor a se ne spreminja dinamično z musko. Aja, "plastično se tudi ne sliši, ne vem kako drugače bi opisal ta zvok. Skratka potrudil si se, ni ravno neka usput zadeva.
A si kaj poskusil z DI-jem it skozi WSW? To, da daš linijo v DI in čez preamp nazaj noter. Sicer rabiš takega, ki nese linijo, kar se da dobit. Kolikor vem bi tudi tisti dražji Radiali morali nesti toliko signala brez škode. Me zanima, poročaj če si kaj takega delal, ker bi rad vedel ali se res splača pa kako se WSW odziva na to. Kaj pa konverterji, kaj imaš? Najbrž jih tu nisi rabil razen za monitoring, a me vseeno zanima. Namreč malo gledam zase, ker rabim za predvajanje, predvsem pa za meritve.

Lp

#5 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2013 - 09:17

Eh, nič posebnega nimam konvertejrev, a so čist zadovoljivi za moje potrebe - imam TCjevo kartico Studiokonnekt 48, kar se tiče konverterjev nekje v rangu kakšnih RME UFX, itd. a nič boljše... pa v primerjavi z omenjeno RME totalno za k... driverji... drgač pa zelo solidna kartica kar se sounda tiče. Ni pa to kak Lavry al pa Prism... smile.gif) Če bi imel denar bi imel Lavry Gold - ker vidim, da lepo dela s klipanjem koliko malo spremljam tipe, ki ga imajo - oz. princip masteriranja kar nekaj modelov je, da pač v analogni domeni naredijo sound, ki jim je kul in dajo tako na glas, da je kul, ne glede na to ali gre na Lavryju v rdeče - in zadeva zveni punchy in kul, brez pretiranih distorzij... in glasno... Meni to nadomesti DSM - zajameš dinamično/frekvenčno sliko komada, ki ga obdeluješ oz. ko ga že malo poEQjaš po okusu in nato obdeluješ v njega - da vidiš kako se odziva in še malo tweakaš - načeloma pa ga skušam uporabit kot tak transparenten"limiter", kot je sklipan Lavry Gold recimo... čeprav je slednje še boljše a tudi $$$... smile.gif Zanimivo da omenjaš Neumanna - tisti "vintage mastering EQ" za Nebulo, ki ga uporabljam je prav Neumannov EQ... smile.gif) Sick zadeva za low-end...

Ja, za kreativno "dirty" miksanje in komponiranje bom začel kaj hodit čez WSWja, pa tudi čez ene kitarske in akustične ojačevalce in bom zadeve iz samplerjev in VSTijev posnel nazaj z mikrofoni - nekaj sem se že hecal s tem in dobiš ful globine in 3D feelinga tudi iz dokaj brezveznih VSTi soundov... so pa ene te nove plug-in mašine kar hude... meni se zelo dopade D16 Lush101, pa kak ARP Oddity...

Za kak mastering pa s temni pretvorniki ne bi hodil presnemavat preko preampov... se ne splača za tisto nekaj "barve"... to sedaj lahko dosežem že s kakšnim Nebula programom...

No, fajn da se ti dopadejo tile moji heci. smile.gif) Aja "Sufi glitch" je malo bolj "živ" tudi zato ker sem piščal ney dejansko odigral (snemano preko Neumann M149 in WSW preampa) in šele nato "razfukal" v elektro glitch... smile.gif)

QUOTE (Tuub @ 2. Jun 2013 12:55:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ravno glede opreme sem hotel vprašat. DSM sem si ogledal, da sem malo na tekočem in ja, kar precej bi stalo v hv. Najbrž ne deset tisoče, a kakih 5-8 sigurno, če bi zraven hotel še celo digitalno sekcijo, valda lučke in ni da ni. Nekdo tu s foruma skuša naredit emulacijo mislim da Neumann eq-ja, ne vem točno, govorila sva bolj o tem kako "opisat" kaj dela izhodnja stopnja s trafotom, kar pač da velik del zvoka. Skratka težko, ker niti ni jasno zakaj je tako kot je, nejasnosti pa matematično ne moreš opisat. Vendar danes lahko rečem, da se velik del hw ne splača več, če ne rabiš knofov in prestiža.
To tvojo musko sem malo bolj poslušal še na monitorcih z metrom, zanimivo kako si pustil dihat (meter lepo skače) pa vseeno ni slišat "razlezeno" oz. nič ne manjka "PUNCHY$$$LOUD", hehe. Pa z efekti si se igral, ravno prav se sliši kako rajdaš efekt, da ni vse tako ravno kot je pogosto v elektroniki. Saj veš, efekt je gor a se ne spreminja dinamično z musko. Aja, "plastično se tudi ne sliši, ne vem kako drugače bi opisal ta zvok. Skratka potrudil si se, ni ravno neka usput zadeva.
A si kaj poskusil z DI-jem it skozi WSW? To, da daš linijo v DI in čez preamp nazaj noter. Sicer rabiš takega, ki nese linijo, kar se da dobit. Kolikor vem bi tudi tisti dražji Radiali morali nesti toliko signala brez škode. Me zanima, poročaj če si kaj takega delal, ker bi rad vedel ali se res splača pa kako se WSW odziva na to. Kaj pa konverterji, kaj imaš? Najbrž jih tu nisi rabil razen za monitoring, a me vseeno zanima. Namreč malo gledam zase, ker rabim za predvajanje, predvsem pa za meritve.

Lp

#6 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 06 junij 2013 - 12:22

Nisem mislil, da bi za mastering kar koli presnemaval, ker bi imel težavo že s šumom, pa najbrž tudi "resolucijo". Mogoče le kak kanal, še boljša opcija kot DI je pad, ki prilagodi impedanco tako, da preamp linijo vidi kot majk in primerno att. signal.
Bom malo bolj podrobno vprašal za kaj točno gre pri emulaciji (eq?), ker jo dela za diplomsko nalogo na faksu. Meni ta matematika sicer ne diši, a glede na to da imam dokumentacijo za navijanje bolj znanih evropskih trafotov, mu bom na voljo za morebitna vprašanja in te zadeve. Prvič vidim, da nekdo z ele. faksa res nekaj zna in ga zadeva tudi zanima...
To s klipanjem konverterjev se mi zdi zanimivo, ker pri povprečnih ali malo boljših analogna sekcija kjer se to dogaja ni ravno nekaj kar bi si človek želel klipat. Vendar je priročno in očitno dela. Znanec je ravno za to naredil eno linijsko zadevo kjer ima filtre in razne drive kontrole, da dobi res točno to kar hoče in mu ni treba att. 50dB in podobnih "neumnosti".
Ja, pri piščali se sliši, da je odigrana, mogoče me je tudi to pritegnilo. Nekako "pomirja", ko slišiš nek akustični inštrument v elektroniki, že v živo odšpilana klaviatura precej spremeni. Mogoče me to toliko bolj privlači, ker sem delal precej live actov kjer so res špilali.
Tisto zdravljenje z muziko kjer si zraven je najbrž primerno za objavo tule. Ravno včeraj sem ponovno bral članek o odzivu človeka na ultrazvočne signale v glasbi, ki sicer nima direktne povezave s tem pisanjem, je pa vseeno zanimiv, ker gre za znanstvene raziskave, ki so jih delali že pri določanju audio formata 79. l., ta je iz 99. l. Pri nas je Hanna Preuss zadaj imela zdravniško ekipo, ko je delala zvočno savno, sicer rezultatov nisem nikoli videl, razen precej intenzivnega doživetja savne. Miha Erman se je preko teatra lotil podobnih zadev, a žal ni razvil naprej. Koncept je bil sicer dober, vendar se je spet zataknilo pri financah. Pri obeh projektih sem delal kot tonc in mislim, da gre za zelo zanimive stvari. Hanna zdaj dela v Vodnikovi domačiji, sem in tja je kaj dobrega. Npr. zvočna invokacija Vrnivec je super.

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 17 november 2013 - 03:03

Pa še malo čiščenja starih hard discov - še en "Bandcamp album" z materialom izpred ca.14 let... smile.gif

https://elmutante.ba...m/album/history

#8 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 17 november 2013 - 04:08

14 let nazaj? call me impressed

#9 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 17 november 2013 - 07:14

QUOTE (Ploki @ 17. Nov 2013 18:08:36) <{POST_SNAPBACK}>
14 let nazaj? call me impressed

A, hvala. smile.gif

Ja, nekaj tega materiala je bilo narejenega za ene plesne predstavice, nekaj pa kr tak zase... Glavni sound source je Roland S-760 sampler, par soundov iz Korg Wavestation, Ensoniq DP4 multiefekt... ne spomnim se kakšna miza je bila, mogoče že Yamaha 01, pa verjetno snemano preko Drawmer 1960 na bussu direkt v Tascam DA-30 dat recorder... nič plug-inov še takrat... v bistvu je bilo bolj zabavno. smile.gif

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov