Že moje PA username pove da je moje podrocje predvsem beatmaking, sicer upam da ne bo ostalo samo pri tem in da bom bolj podrobno lahko spoznal se vse kar se tice mix in masteringa ( SAE ) !!! Ok da ne dramatiziram spet prevec :-D
Uglavnem kot je videti nimam nekega posebnega znanja o mixu in masteringu, vendar je sigurno dobro da ko nekdo ki bi beat vzel in ga poslusa, da ta beat zveni kokr tok dobr da posname na njega matrico in potem to ljudje ki se na to spoznajo porihtajo v nulo, da to zveni tako kot mora :-)
Jst sicer delam tko in morm rect da na koncu beati le ne zvenijo tok slabo !
Vendar me vseeno zanima mnenje mojstrov !
Evo : Jst delam bobne v reasonu in ostalo v cubasu ! Naprej nardim rewire vrzem na celotno zadevo ozone 4 basic mastering suite, izklopm mastering v reasonu , potem pa na vsak instrument posebi se vrzem gor ozone 4 presete za piano ali kitaro in stimam tolk casa da zveni instrument solidno ( vsaj pomoje :-) itd... Nastimam se reverbe, eq-ju pustim pri vseh instrumentih ce so take kot so jih ne izklapljam in potem z vsem tem kar sm omenil dam export in beat je "prpravljen"
Zdej pa mene zelo zanima glede nato da tud nimam ustreznega znanja da bi se igral z kompresorji, eq-ji itd...
Če je to kar delam sploh ql al cist mim usekan hehe ;-)
Moj namen je ubistvu da je podlaga vsaj tok na limitirana al kako bi temu rekel, da je poslusalcu ql za poslusat In da ma vsaj kokr tok buta ;-) ! Konc koncev k bo posnel komad mu bom jst poslal tracke in se bodo ze majstri s tem ukvarjal :-D
Za primer : na tak nacin, ki sem ga opisal je bil narjen tale remix AdELA - We Are Superstars/Limos (Remix) pa ce bo kdo preveru kvaliteto kliknte 1080p !
Vrjamm da se je marsikdo nasmeju ob mojem nacinu "mixanja oziroma masteringa" ampak vseen moram vprasat se obrukat in slisat mnenje strokovnjakov :-D
Ce se pa komu da pa ma mal vec cajta bi bil pa zelo vesel ce mi pove kaj bi lahko uporabil da bi lahko beat navil da bi se bolj pokal predvsem kako in s cim obdelat instrumente, tud ce ma kdo kksne linke al pa kej bi blo ql :-D
Pa najlepsa hvala za pomoc :-)
Lp
Prispevek uredil/a: beatmakerr, 18 december 2011 - 06:08 .