Danes vam bom na hitrco pripel malo svežih slikic "novih" Euphonixovih kontrolerjev, ki sta se znašla v mojih rokah.

Moram rečt, da se Euphonixovi kontrolerji (verjetno zaradi EuCon protokola) žal ne morejo primerjati z MIDI oz. USB kontrolerji. Vsaj kolikor sem imel opravka z MIDI / USB kontrolerji (in ga imam še vedno, saj ga uporabljam kot remote layer na Yamahi DM2000). Odzivnost Euphonixov je naravnost vrhunska, in lahko rečem, da s pomočjo MC Controla in MC Mixa npr. Logic Pro postane neverjetno bolj uporabna aplikacija.

Še nekaj slikic ...

Le kaj je v škatlah...

Primerjava velikosti z Yamaho DM2000...

Euphonix MC Control v akciji z Logic Pro 8...

Euphonix MC Mix v akciji, prav tako v kombinaciji z Logic Pro 8...

Neke review-e se mi ne zdi ravno smotrno pisat, ker je bilo o teh kontrolerjih že marsikaj povedanega. Če pa koga kaj zanima, pa mu z veseljem odgovorim - iz prve roke.
In še to... Če bi si postavljal DAW (v konfiguraciji Mac - zvočna karta - kontroler), bi bila omenjena pripomočka prva na spisku. Najbrž oba.

Zaenkrat mi kontrolerja brez težav delata le pod Logic Pro. Enostavno, zadevo instaliraš ter poženeš aplikacijo, v kateri želiš uporabljat kontroler. Plug and play! Brez vsakega problema, brez ene spremembe settingsov ali izbire kontrolerja v sami aplikaciji. Zadeva enostavno DELA.
Pod Nuendom (v OS X-u) zadeva ni tako rožnata, kot v Logic Pro-ju (baje zaradi nekega buga v Nuendo 4.2.2...).
Jutri bom probal poštimati tudi to.
LP