Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Jamo707 menjava visokotoncev

13 odgovorov v tej temi

#1 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 28 november 2013 - 11:17

Lp

kdo ve kje bi lahko dobil visokotonce za te stare kište?

wooferji so v nulo, dobil sem jih zastonj ker so crknili tweeterji in mi jih je škoda stran vrečt

#2 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 01 december 2013 - 12:53

Menda so iz začetka 90. in bolj tko, zato firma najbrž nima več driverjev. Vseeno poskusi pri njih, eBay in par zastopnikov.

Lp

#3 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 01 december 2013 - 04:57

Jamo 21136.

menda so 200W, so res eni najbolj "hefty" tweeterjev kar sem jih mel v rokah, majo magnet tak kot ga majo wooferji do 100W ponavadi.

sem lih na enem drugem forumu našel in magneti ostanejo zamenja se sam kapica s tuljavo 40e/komad...

glede na to da sem speakerje dobil zastonj je to minimalen strošek za precej dobre zvočnike smile.gif

edit:

eh ugotovil da so na wooferji gumice (oz. pena) šla, bo treba tud to menjat... groza

Prispevek uredil/a: Ploki, 01 december 2013 - 05:23 .

#4 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 02 december 2013 - 09:15

Vidiš, na previjanje se niti spomnil nisem. To naredi, če ne dobiš driverjev (najbrž bo precej manj kot 40e/komad), ker ne gre za ne vem kaj, penice so tudi poceni. To dela Žagar, je pa enkrat dobil doma narejen feršt, ki sem ga jaz popravlju. Zanj nisem hotel dati garancije in ne vzeti plačila za popravilo, ker je bil nevarno skabliran in bi bilo to treba skoraj vse naredit še enkrat. On ga je menda priklopu brez odpiranja, delalo je, računu 10eur... Poceni, vendar bi rekel nevarno. Vprašaj še pri Audio Pro ali kje drugje, ker mnogi previjajo.
21136 je šifra za twiterje?

Prispevek uredil/a: Tuub, 02 december 2013 - 09:20 .

#5 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 02 december 2013 - 02:00

http://www.speakerbi...=com_virtuemart

ta del je, tweeter je 21136 ja.

sem vzel narazen cel driver. Na kapci je tuljavca , vse skupaj pride not v ogromen magnet in čez plastično ohišje.

se tudi vidi kje je žička šla k vragu. smile.gif

107e s poštnino vred me pridejo tweeterji, penice so pa 7e/komad v neki nizozemski trgovini + 10e poštnine, kar pomeni ~150e za popravit oba speakerja.

edino penic se ne upam sam lepit... niti nimam lepila bi moral še to nabavt smile.gif to bom verjetno komu nesu..

naslednji vikend ga bom razstavil pa videl kako je stanje

#6 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 03 december 2013 - 04:32

To z linka ni cel tweeter (driver), samo diafragma (kapica), ki se prilepi na tweeter. Samo s tem nisi nič naredil, ker je žica na tuljavi še vedno prekurjena. Kolikor te razumem je diafragma na original tweeterjih ok, le žica na tuljavi je prekinjena. V tem primeru rabiš nekoga, ki bo žico odvil in zraven štel št. ovojev, ter jo menjal z žico enakega preseka in št. ovojev. Večinoma navijejo nekako približno, kar potem ni enako. Preden boš kupoval diafragmo ti predlagam, da vprašaš enega mojega frenda (ali koga drugega, ker zvočniki niso ravno moje področje) kako je s tem, če ti želi pomagat. Mogoče bi ti zrihtal vse skupaj, dela dobro in ugodno.
Penice kar kupi, lepljenje je drobiž. Pa pazi koliko W teraš v zvočnike, poglej specifikacije, ker so nekateri zelo občutljivi in pri takšni velikosti rabijo le 10-20W moči za full power..

Lp

#7 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 03 december 2013 - 05:43

zadi je rating 200W za tweeter in 280W za woofer, crossover je med notranjim wooferjem+mid driver (4driverji) in med tweeterjem samim (!)

sem vzel narazen, bom čez vikend poslikal : kapica ni ločena od tuljave ampak je cel ta kos s tuljavo vred ven iz magneta šel, kabli gredo pa do konca na te plastične zatiče ki so tudi na sliki.

kapica pa ne zgleda kot da je sploh ločena od tuljave

Prispevek uredil/a: Ploki, 03 december 2013 - 05:43 .

#8 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 05 december 2013 - 07:28

Moč, oz. power rating je drugačen podatek. Občutljivost pomeni koliko dB da zvočnik na razdalji 1m z 1W vhodne moči. Tukaj to očitno ni problem, ker berem, da so mnogi skurili basovce, kar se lahko zgodi zaradi podhranjenega ampa.
Pofotkaj tuljavnik z diafragmo in bomo videli, če sta ločena ali ne. Tisto na linku je videti kot diafragma, tuljavnik za takšen zvočnik bi zadaj skoraj moral biti viden, a na fotki ni.

#9 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 06 december 2013 - 08:24

se pravi če prav razumem je prekinjen dovod ki je pritrjen na plastičnem delu ??

DIJA02.jpg

Če tko jo enostavno samo polotaš,.. če je preveč skurjena-zogljenena pa jo zamenjaš od kontakta do navitja,...

Če pa je sežgano tudi navite potem daš previt in to bo to wink.gif)

LPG
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#10 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 06 december 2013 - 09:41

morm še na ta drugem pogledat ampak menda je tako na taprvem. bom pofotkal danes/jutri.

Sicer za zvočnike ki majo tako ceno mi teh 100e za tweeterje ni problem dat smile.gif

teli zvočniki so se mal spremenil v "project" ker če obm mel vse narazen bom verjetno še kretnice upgrejdal pa jih bom potem v studio dal za referenco.

#11 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 08 december 2013 - 03:29

https://www.dropbox....sd15/3uENIXpNRR

#12 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov

Objavljeno 09 december 2013 - 09:06

To se da previt,... razlika bo neopazna med novim in previtim visokotoncem, če se prav spomnim sta oba skurjena ...

LPG

#13 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 09 december 2013 - 11:00

oba, drži

kok pa stane previjanje pol? a to pr vas lahk dam delat?

#14 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov

Objavljeno 09 december 2013 - 11:38

Mislim da je 25 eur po kosu ...

Dodaj odgovor

2 uporabnikov bere to temo

0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov