Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Wordclock


6 odgovorov v tej temi

#1 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 04 april 2014 - 09:56

Pozdrav vsem!

torej zanima me kako nastavljate wordclock v snemalnih napravah.

1. če imaš zvočno karto s preampi uštekano direktno v računalnik

2. če imaš naprimer zunanjo enoto preko optike povezano v računalnik.

Hvala

lp

#2 jejsus

jejsus

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 05 april 2014 - 11:17

A ni word-clock nastavljiv samo takrat ko vežeš več zvočnih kartic v namen sinhronizacije latence, da delujejo kot eno?

jaz ne morem nič štelat če imam samo eno kartico v sistemu, ker takrat uporablja svoj interni wordclock. Šele ko vštekam sekundarno zvočno se mi odpre opcija External-spdif in External-wordclock (M-audio)

#3 stadler

stadler

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 53 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 05 april 2014 - 11:51

QUOTE (jejsus @ 5. Apr 2014 11:17:42) <{POST_SNAPBACK}>
A ni word-clock nastavljiv samo takrat ko vežeš več zvočnih kartic v namen sinhronizacije latence, da delujejo kot eno?

jaz ne morem nič štelat če imam samo eno kartico v sistemu, ker takrat uporablja svoj interni wordclock. Šele ko vštekam sekundarno zvočno se mi odpre opcija External-spdif in External-wordclock (M-audio)


Sicer ne vem če je prav ampak jaz imam naštimano tako, da mi clock daje converter prek adata. Torej na karti imam external clock via adat. sicer mi converter omogoča sinhronizacijo prek bnc-ja ampak na tej karti tega nimam...

še kakšna bolj strokovna razlaga/mnenje?

Prispevek uredil/a: stadler, 05 april 2014 - 11:52 .


#4 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 05 april 2014 - 01:56

Načeloma je najbolje, da je master konverter oz. najbolj uporabljan konverter.

#5 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 06 april 2014 - 07:03

Torej za pravilno sinhronizacijo ni dovolj samo optična adat povezava in/out, ampak mora bit tudi povezava met kartami preko bnc kabla? Kaj pa če karta nima bnc priključka?

lp

#6 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 06 april 2014 - 10:48

QUOTE (eskim @ 6. Apr 2014 08:03:03) <{POST_SNAPBACK}>
Torej za pravilno sinhronizacijo ni dovolj samo optična adat povezava in/out, ampak mora bit tudi povezava met kartami preko bnc kabla? Kaj pa če karta nima bnc priključka?

lp

Ne, ni treba BNC-ja, ADAT lightpipe lahko prenaša tudi clock. WC prek BNC-ja naj bi bil ponavadi bolj natančen, samo v praksi so to dokaj majhne razlike oz. če je slave samo karta in so konverterji master, sploh ne bi smelo biti razlike.

#7 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 25 april 2014 - 09:54

Se pravi v programu dam WC na ADAT, v zunanji napravi pa nastavim na internal WC + nastavim sample rate?
Napravi pa povežem z adat kablom in je to to.

LP



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov