Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Preskakovanje med snemanjem


29 odgovorov v tej temi

#1 Charge

Charge

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2009 - 09:07

Pozdravljeni.

Imam težavo pri snemanju in predvajanju zvoka. Redno se mi namreč dogaja, da kadar računalnik dela še kaj drugega poleg snemanja, zvok enostavno preskoči ali pa se nekajkrat en in isti (krajši) sample ponovi, preden se spet "vtiri" nazaj. Če bi se to dogajalo samo pri predvajanju, bi še nekako prebolel do nakupa novega računalnika, vendar pa si pri snemanju (arhiviranju) analognih posnetkov tega ne morem privoščiti.

Po drugi strani pa se mi je tudi že dogajalo (vendar sem se na to navadil), da sem s Cool Edit-om nekaj posnel, potem pustil nekaj dni neshranjeno, vmes se je na računalniku marsikaj dogajalo, potem pa, ko sem posnetek ponovno predvajal, je nekje na polovici, ali pa še prej, vse skupaj podivjalo. Začeli so se loop-ati sampli že predvajanega, tisto, kar bi pa dejansko moralo biti posneto v tistem časovnem "obdobju", pa se je izgubilo za vedno.


Uporabljam sledeč sistem (v grobem):
P4 2.4
768 MB ram
Sound Blaster Audigy 4
Windows XP
Cool Edit Pro

Diski so v redu, rame sem stestiral. Kje naj sploh začnem iskati vzrok? Nimam ravno na voljo po več računalnikov, da bi lahko s kombiniranjem hardware-a našel vzrok in tudi nimam denarja za nov sistem (v nasprotnem primeru bi tole že davno pometel pod preprogo in začel znova). Lahko pa rečem, da delam s Cool Edit-om že 12 let (od tega morda kako leto z Creative Wave Studio), skozi sem dal že ogromno sistemov in se mi kaj takega še ni dogajalo (četudi je poleg deloval še kak nezanemarljivo zahteven program). Uganka. Imate kak predlog za diagnostiko?

Hvala za odgovore

#2 Aleš Dravinec

Aleš Dravinec

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 128 prispevkov
  • Location:Novo mesto
  • Interests:pro audio

Objavljeno 01 marec 2009 - 09:45

ZELO koristno : http://www.thesycon....ncy_check.shtml


...Po mojem bodo fantje še pripomnili, da je malo premalo RAMa...
evilgrin0040.gif
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com

#3 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 01 marec 2009 - 09:51

nekak je pravilo,da če delaš audio , potem imaš računalnik dedicated za audio,vendar če imaš na razpolago sam en računalnik,potem
si ne moreš privoščit,da laufaš še kako aplikacijo zraven,sploh z tako količino RAM-a,pa tudi shranjevat je treba stvari sproti,sploh pa ne puščat stvari nedokončanih odprtih....ker kot si reku se na računalniku svašta dogaja,....kdaj si pa kaj formatiral računalnik mogoče je tukaj vzrok,lahko,da imaš
zastarele driverje,če si kaj upgrejdal windowse zna to bit problem,lahko da so kakšne dll knjižnice popizdile...
ko se ti začne dogajat ,daj vklop task managerja in preveri obremenjenost sistema in kaj ti ga obremenjuje....
Sicer je pa cool edit out of date in ti priporočim preskok na nov sistem,Adobe audition bi bil zate,saj je le ta direkna nadgradnja cool edita,pa je zelo dober program ...če se pro s tem ukvarjaš ,bo treba it naprej.
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#4 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2009 - 10:57

START -> CONTROL PANEL -> SYSTEM -> DEVICE MANAGER

in poglej, če imaš maksimalen dostop do diskov oz. kontrolerje v UltraDMA (2, 3, 4, 5?) ali PIO mode.

LP
www.mmedia.si

#5 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 02 marec 2009 - 05:40

... vse to... pa še to na hitro probaj:

- disable on board zvočno v device managerju
- označi master za soundblaster v device managerju
- disejblaj VSE! omrežne povezave ko delaš z zvokom (internet in ethernet)
- bitno globino slike iz 32bitov prestavi na 16 bitov!

ponavadi problemi povsem izginejo, če le ni kakšna povezava s starim CoolEditom in driverji kot je rekel microsound ali pa z soundblasterjem, ki ni ravno vzor stabilnosti in kvalitete...

in nenavsezadnje; nikdar ne puščaj neposnetih stvari dalj časa in všaltan program več kot nekaj ur!!!
Vedno vse sproti shranjuj!
... pa saj je pri manj zahtevnih programih (kot je recimo tudi office paket) tudi tako!

Poročaj!!!
Nenad Patkovic

#6 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2009 - 11:38

zdravo,...
sm nov na forumu pa nov v audio svetu,...

Imam podoben problem,... Redno se mi dogaja, da PC preneha predvajati audio in po nekaj destinkah do morda max ene sekunde nadaljuje predvajanje tam kjer je končal,...torej ni zgolj izpad audia temveč se proces ustavi. PC uporabljam samo za audio in imam osnovno zvočno izključeno v biosu, imam disabled eth. in vse take coprnije ki sem jih uspel zbrskat po netu. Xp sound tema je izključena,... tko da ni distraktorjev... Uporabljam presonus firestudio z zadnjimi updati,... Snemam z Cubase LE 4 registriranim,... Isto se dogaja ali v Cubase ali v Media playeru,... Je pa izjemno moteče ko recimo nekaj snemam,... vse dela pelje vse tracke, potem pa prekine zvok in cubase prekine snemanje... Zgubljam živce počas k ne morm nič delat za 100%... res bom hvaležen vsakega nasveta,...
PC je dovolj močn,.. dual core intel 7200(al tko neki) 3 GB Ram, 160Gm HDD,...ma PC ne bi smel bit problem k je glanc nov.... no upam

Hvala

RG

#7 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 marec 2009 - 04:03

Dobrodošel!
... bitno globino slike še probaj zmanjšat na 16bit, včasih pomaga.
Si si nastavil buferje optimalno, morda si naštelal da je latenca prenizka in ne zmore... driverje imaš verjetno updejtane pa OS tudi... lahko je FW chipset...
Nenad Patkovic

#8 Charge

Charge

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2009 - 06:41

Hvala za pomoč.

Izkaže se, da so bili krivi driverji. Ob zadnji namestitvi XP-jev sem naložil najnovejše driverje, ki so bili takrat online. Morda sem izbral napačne ali pa kako beto in ni delovalo, kot bi moralo. Sedaj pa, ko sem jih zamenjal z originalnimi, ki sem jih prejel na CD-ju poleg kartice, ni več problemov s preskakovanjem. Vse nastavitve v zvezi z DMA-ji ipd. sem pregledal in so bile v redu.

Vsekakor pa nameravam, ko bo to mogoče, imeti posebej računalnika za snemanje+arhiv ter za vse ostalo.

Lp

#9 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 marec 2009 - 07:32

Super, me veseli!
Ja driverji, ki pridejo s kartico so lahko že prestari...

Prijetno ustvarjanje!
Nenad Patkovic

#10 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2009 - 09:15

QUOTE (NLP @ 8. Mar 2009 16:03:05) <{POST_SNAPBACK}>
Dobrodošel!
... bitno globino slike še probaj zmanjšat na 16bit, včasih pomaga.
Si si nastavil buferje optimalno, morda si naštelal da je latenca prenizka in ne zmore... driverje imaš verjetno updejtane pa OS tudi... lahko je FW chipset...


Aha ok, bom čekiral,... ne vem pa kaj pomeni FW Chip? Morda dodaten podatek,...imam dva ekrana k sta različna proizvajalca in kar po domače en je LCD drug pa Katodni. Pa še vprašanje,...en kolega mi je reku naj defragmentiram, da morda pride do problemov ker so podatki preveč razstreseni po disku??? Hvala

Lp

#11 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 marec 2009 - 11:02

V subforumu: Zvočne karte, konverterji... je o tem bilo ogromno govora.

FW - FireWire je tip povezave zvočnega vmesnika na računalnik.
FW chipset je tisti, ki je prištekan na matično ploščo in ima vtikač kamor lahko vštekaš svoj FW vmesnik torej.

FW chipsete proizvajajo različni proizvajalci (NEC, Agere, VIA, Texas Instruments-TI,...).
FW vmesniki so radi izbirčni kateri FW chipset imaš. Nekako se dobro obnesejo TI FW chipseti.
Ampak najprej se je potrebno obrniti na proizvajalca tvoje zvočne seveda na njihov support, prebrati FAQ in imajo ponavadi tudi svoje forume.

Zato bi bilo zelo dobro, če bi vsak, ki si kupuje novo zvočno, da pregleda ali mu bo ta kompatibilna s sistemom.
Sploh če se gre za laptopa, kjer FW chipset ne moreš menjat.

Ni pa seveda nujno, da je kriv FW...
Sigurno pa je, da nista nič kriva tvoja različna monitorja smile.gif

Vsake toliko je potrebno naredit defragmentacijo diskov ja (recimo na 3 mesece), ne samo zaradi zvočne ampak hitrosti delovanja celotnega sistema, da lepo zloži razdrobljene datoteke, tako lahko rač. hitreje dostopa do podatkov, da bralne glave na HDju ne iščejo malu tu in tam...
Niti ne smeš dovolit, da imaš prepoln sistemski disk...
Vsake toliko, ko opažaš da je sistem počasen, rač. imaš natrpan s svakojakvimi programi, ki jih niti ne uporabljaš, da se sistemski disk tudi formatira in postaviš na sveže OS, driverje, programe ki jih res potrebuješ...
Nenad Patkovic

#12 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2009 - 09:13

QUOTE (NLP @ 9. Mar 2009 11:02:33) <{POST_SNAPBACK}>
V subforumu: Zvočne karte, konverterji... je o tem bilo ogromno govora.

FW - FireWire je tip povezave zvočnega vmesnika na računalnik.
FW chipset je tisti, ki je prištekan na matično ploščo in ima vtikač kamor lahko vštekaš svoj FW vmesnik torej.

FW chipsete proizvajajo različni proizvajalci (NEC, Agere, VIA, Texas Instruments-TI,...).
FW vmesniki so radi izbirčni kateri FW chipset imaš. Nekako se dobro obnesejo TI FW chipseti.
Ampak najprej se je potrebno obrniti na proizvajalca tvoje zvočne seveda na njihov support, prebrati FAQ in imajo ponavadi tudi svoje forume.

Zato bi bilo zelo dobro, če bi vsak, ki si kupuje novo zvočno, da pregleda ali mu bo ta kompatibilna s sistemom.
Sploh če se gre za laptopa, kjer FW chipset ne moreš menjat.

Ni pa seveda nujno, da je kriv FW...
Sigurno pa je, da nista nič kriva tvoja različna monitorja smile.gif

Vsake toliko je potrebno naredit defragmentacijo diskov ja (recimo na 3 mesece), ne samo zaradi zvočne ampak hitrosti delovanja celotnega sistema, da lepo zloži razdrobljene datoteke, tako lahko rač. hitreje dostopa do podatkov, da bralne glave na HDju ne iščejo malu tu in tam...
Niti ne smeš dovolit, da imaš prepoln sistemski disk...
Vsake toliko, ko opažaš da je sistem počasen, rač. imaš natrpan s svakojakvimi programi, ki jih niti ne uporabljaš, da se sistemski disk tudi formatira in postaviš na sveže OS, driverje, programe ki jih res potrebuješ...

Aha ok,...hvala za tole,... sliko sem zmanjšal na 16 bit sam ne pomaga,... Sicer pa potem ko ste napisali kaj je FW sm ustekal vse,... Računalniški mojster mi je menjal tri kartice od različnih proizvajalecev ker nobena ni delala,...nisem mogu nastavljat kvalitete snemanja je delalo samo na 44 potem sm pa menjal matično ploščo k ima direkt FW gor in zadeva dela,... Na FW bi tudi sam pomislil, vendar je prve dva ali tri mesece vse delovalo brez problema,...tole prekinjanje imam sedaj kakih 14 dni. Nič nisem spreminjal na PC...nobenih novih programov,.. Razmišljam še o kablu FW? Pc imam samo za snemanje,... Ali obstaja možnost da je kaj narobe z elektriko,...recimo da niha napestost pa to povzroča zmedo v računalniku? Namreč imam staro napeljavo in sem opazil, da če imam en ojačevalec v eni vtičnici drugi pa v drugi el. vtičnici potem pride do nekega šuma,..brnenja v ojačevalcih,...a je torej možno da bi blo kej tazga vzrok, sam da pač ne brni in zato ne vem kako je prav???? Hvala za kakeršnokoli idejo k sm zapravu že kup dnarja za računalničarje in mi ne znajo nič rešit...

Lp Rok

#13 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 10 marec 2009 - 09:59

...preveri temperaturo procesorja in samo obremenitev le tega ...ampak jo preveri pod obremenitvijo,to povem iz lastnih iskušenj,sem
mel probleme podobne (drpouti,preskakovanja pokanja) zamenjal in stestiral vse živo in nazadnje smo prišli do ugotovitve da se procesor pregreva,ker je bil počen en štift na ventilatorju in ni bilo dovolj hlajenja,
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#14 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 marec 2009 - 10:12

pismo tolk je tega kar je vse možno:)
zasledil sem tudi probleme zgolj s kabli, probaj za foro menjat, morda ima kolega kakšnega na izposojo pa tudi ene računalniške trgovine ti lahko gredo malo na roko, bo zastonj.

tudi če imaš novo matično in fw chipset je možnost, da je tekom updejtanja OS-a in driverjev zvočne možnost, da je prišlo do nekompatibilnosti... če je možno reskiraj par deset evrov in si kupi od TI chipset (malo pobrskaj po subforumu Zvočne karte, konverterji kje so jih nabavljali tisti ki so imeli podobne probleme).

Lahko je tudi to kar je rekel microsound, lahko je tudi napajalnik ali pa nekvalitetna nova matična, zakaj pa ne...
vse je možno...
Nenad Patkovic

#15 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2009 - 10:28

QUOTE (microsound @ 10. Mar 2009 09:59:22) <{POST_SNAPBACK}>
...preveri temperaturo procesorja in samo obremenitev le tega ...ampak jo preveri pod obremenitvijo,to povem iz lastnih iskušenj,sem
mel probleme podobne (drpouti,preskakovanja pokanja) zamenjal in stestiral vse živo in nazadnje smo prišli do ugotovitve da se procesor pregreva,ker je bil počen en štift na ventilatorju in ni bilo dovolj hlajenja,


Full hvala vsem za ideje,... drgač pa jst nism računalničar in n štekam kako preverim temperaturo procesorja,... kaj to je una fora k riše en graf če stisneš alr crtl in delete? Verjetn smešno vprašanje za vas...sorry...

#16 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 10 marec 2009 - 11:33

jst bi reku da je težava s syncom...pregrevanje proc-a bi se kazalo v obešanju oz. resetiranju sistema(ki ga spremlja gora piskov)...asio nastavitve podrobno preglej...

preglej tudi na kak buffer imaš nastavljeno zvočno...(če je preveč/premalo)

probaj še stestirati če dela kake dropoute(neumno vprašanje,saj jih očitno dela) ...

jst sem mel parkrat tak problem ko smo snemali na neko čip 8ch zvočno... metalo je ven in pa včasih napisalo nek error. Pol smo pa komp zamenjal pa je delalo smile.gif


wish u luck!
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#17 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 11 marec 2009 - 09:47

Tnx klapa,....sm rešu, vsaj tko zgleda,....

iz normal mode sem prešaltal na safe mode, PC in Kartico sem priključu na isti štrom in zamenjal kabel FW,... hvala za nasvete...

Lp

RG

#18 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 11 marec 2009 - 11:50

sumljiva rešitev smile.gif ... sam da dela
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#19 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 11 marec 2009 - 11:59

na safe mode?... kaj to v winsih al kje?

kjerkoli že... safe mode sigurno ni prava rešitev wink.gif... "it just doesn't sound right"

#20 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 11 marec 2009 - 12:17

to je res čorava rešitev...
Nenad Patkovic

#21 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 11 marec 2009 - 12:23

aha,...shit pole sm spet sqare 1.

safe mode ima presonus ,...pod advanced nastavitve maš normal mode, safe 1,2,in 3. Menjal sm kabel FW k je zdej malenkost krajši in štrom sm porihtal z nekim straim transformatorjem(al kokr se že reče) neki semprini kišta za štrom,...težka full... No včeri mi je neki ur delalo Ok... bom vidu kej bo danes,... Glede bufferja pa n štekam točn kaj naredi,.. in mam na seznamu nekje 30 opcij od 300 pa še neki do neki več kot 1000 ... karkoli kliknem dela enako,...zvok se mi nič ne spremeni... sorry k verjetn spet sprasujem dolgočasne stvari,... smile.gif

tnx

Lp

#22 mih

mih

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 25 prispevkov

Objavljeno 11 marec 2009 - 04:46

katero verzijo Cubase LE imaš? ker tista, ki jo dobiš zraven zvočne je bugasta in jo je treba patchat.

#23 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2009 - 09:48

Yo!
tnx k se še ukvarjate z mano,... ja imam LE 4 k je bla zravn,..sam jo rabim met k mam na pravno osebo... Sej kak update se verjetn dobi na njihovi strani. Sicer pa problem ni v cubase, ker so drpouti tud v media playerju,... No sej sm dal na safe mode in mal kable porohtal pa mi stvar dela,... Opcije so ostale iste...še vedno lahko snemam v vseh bit ratih in latenca se mi ni povečala tko da verjetn je tale safe mode sam nek drug načim komuniciranja kartice in PC,... sej ne vem, sam trenutno dela ok.

Hvala šenkrat za ideje!!!

RG

#24 mih

mih

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 25 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2009 - 03:33

ja, v bistvu je treba samo popatchat preko uradne strani, vse legalno seveda. hmm, lahko da se tudi kakšni kodeki tepejo med sabo.

kakšno FW kartico imaš? na firepodu sem imel probleme s sinhronizacijo, pa sem zamenjal FW karto z VIA čipom in stvar dela ko usekana (na skoraj 5 let starem kompu).

#25 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 12 marec 2009 - 04:07

QUOTE (mih @ 12. Mar 2009 15:33:14) <{POST_SNAPBACK}>
ja, v bistvu je treba samo popatchat preko uradne strani, vse legalno seveda. hmm, lahko da se tudi kakšni kodeki tepejo med sabo.

kakšno FW kartico imaš? na firepodu sem imel probleme s sinhronizacijo, pa sem zamenjal FW karto z VIA čipom in stvar dela ko usekana (na skoraj 5 let starem kompu).


joj stari nimam pojma kak čip mam ker sm najprej menjal tri FW kartice in nobena ni delal pole sm pa vzel matično z FW že gor in stvar dela,... Kodeke mam pa samo od presonusa gor,...kar je blo zravn. Duplex DX in MDX al neki podobniga, kratic res n vem točno. A maš kako idejo kaj so te safe mode fore pr presonusu? Kr tko na prvi uč pa prvo uho ni razlike,... tnx

RG

#26 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 marec 2009 - 05:40

Kontaktiraj Presonus kateri FW chipset priporočajo!
Nenad Patkovic

#27 Verteroney

Verteroney

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov
  • Location:Ribnica

Objavljeno 12 marec 2009 - 07:07

To se mi zdi, da sem jaz že pisal, pri računalniških problemih, zaželjen čip: TI TSB43AB23, meni dela tudi na NEC. FIREPOD in FIREBOX=skoraj glih,razen INPUT-OUTPUT.

#28 Rok Gulic

Rok Gulic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 13 marec 2009 - 09:39

OK,.. bom šibu u trgovino po TI,...sam a račulaničarji bodo vedli katera FW kartica ima TI čip? No sej jih bom prašu, sam so me naj***že za neki dnarja,... sm pač laik.
kaj ta je ok, recimo,... http://www.mimovrste...ire-pci-kartica

tnx

#29 mih

mih

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 25 prispevkov

Objavljeno 13 marec 2009 - 01:41

Previdno s TI čipom (kombo varianta na presonus kartah ne dela sploh!), NEC kartice pa sploh niso priporočene! Če imaš presonus si nabavi FW karto ki ima VIA čip.

Jest mam tole za svoj Firepod

http://www.mobilna-o...mp;koda=PCI1005



What hardware is incompatible with my PreSonus Interface?

ATI RADEON 9000/9001 IGP video chipset. Symptoms are consistent click and pops during audio playback. This video chipset is only found in PC laptops and is entirely integrated as the computer’s only video controller. We strongly recommend that you do not get a system with this chipset, as there is currently no workaround for this incompatibility.


USB/firewire and s400/s800 combo cards are not compatible. Symptoms are usually no audio recording/playback but device will install and sync, erratic audio performance and rarely will not allow the device to install or sync. We recommend a firewire card that ONLY has s400 firewire connections and preferably with a Texas Instruments or VIA chipset.


Firewire cards with NEC chipsets are not compatible. Symptoms are similar or the same as combo cards.


Motherboards with nForce4 chipsets. Symptoms include reduced to very poor performance especially if using the onboard firewire connection. A PCIe (not PCI) FW400 only card with a Texas Instruments chipset is a known workaround, but may not allow full performance.


SoundBlaster Audigy cards. Symprtoms include pops and clicks and loss of sync. If your PC has one of these cards installed, it is recommended to uninstall it before installing a PreSonus interface.


#30 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 13 marec 2009 - 03:30

Glede safe mode-a na presonusu je lepo opisano tukaj: http://www.thegearpa...ad.php?t=503184

da povzamem... 4 mode-i obstajajo: normal safe 1, 2 in 3
Večji kot je safe mode, bolj neodvisno od DPC (delayed procedure calls) deluje in zato seveda ne pride do preskakovanj... seveda pa ima vsak jing tudi jang... večji kot je safe mode, večjo latenco boš imel.

Če imaš latenco še vedno dovolj majhno, lahko mirne volje uporabljaš safe mode 3. Kolikšna je tvoja latenca?



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov