Zdravo!
Komajda začenjam s postprodukcijo filmskega zvoka v večkanalni tehniki (s stereom sem se še igral), pa so me trenutna orodja začela omejevati. Biti na začetku pomeni tudi, da bi z nelaskavim proračunom rad sestavil set opremo za najšrišo rabo: domačo montirnico bi rad s stereo nadgradil v 5.1, kdaj pa izvedel tudi kakšno surround instalacijo v živo, v gledališču, ...
Za kontrolo zvočnikov bi zadostovala zvočna karta z 8 izhodi. Priporočate še kaj ob, recimo, MOTU 8A ali 828x?
Katero digitalno mešako pripročate za delo v 5.1? V živo brez mize tako ne gre; doma bi pa lahko 5 vhodnih kanalov povezal z izhodi in to uporabljal kot "monitoring controller" namesto zvočne kartice. V tem primeru mora imeti mešalka vgrajen interface. Kakšne so vaše izkušnje s surround paningom, avtomatizacijo (scene), upravljanjem na aplikacijah, ...? Ali se vam zdi kombinacija zvočne kartice, digitalno povezane z mizo, boljša izbira?
Doslej uporabljena Focusrite Scarlett, ki jo povezujem z MacBook Projem (2013) s Thunderboltom in Pro Tools Ultimate Native, v UI-ju, ki z novejšimi maOS ne deluje več po pričakovanjih, nima možnosti spreminjanja izhodne glasnosti na posamičen kanal, pa na kakšnem sistemu FireWire napajanje ni zadostno, ... Sicer sem več stereo outputov navezal na 16-kanalno Yamahino mešalko in jih zmešal tam, da bi pa za zadnje zvočnike in nizkotonce uporabljal auxe, pa se mi zdi preveč nerodna rešitev.
Kaj torej priproočate? Recimo, da je na razpolago manj kot 2.000 EUR.