Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Windows 2000


9 odgovorov v tej temi

#1 Piranha

Piranha

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 oktober 2008 - 02:39

Pozdravljeni!

Zadnje čase sem malo bolj resno začel s snemanjem glasbe in sem hitro prišel do zanimivih spoznanj.
Namreč rad bi imel strogo ločen operacijski sistem za snemanje glasbe od operacijskega sistema za vse ostale "bedarije". Trenutno nimam viška denarja, pa tudi se mi še ne zdi smiselno, da bi skočil v trgovino po nov računalnik.
Razmišljal sem, da bi inštaliral Win 2000 pro in Win XP pro.

Nikjer na forumu nisem zasledil, da kdo uporablja za snemanje windows 2000 professional. In kakšna je podpora plug-inov in Cubase 3.0 sx na windows 2000? V produkciji sem amater. Ali naj raje ostanem na win XP?
Prostora na računalniku imam dovolj za 2 OS. Vse skupaj 1.4 T diskov.

Hvala

#2 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2008 - 03:14

Potem si pa instaliraj dvoje XPje na ločene particije.

Pa ja ne boš leta 2008 instaliral predpotopni OS?!? Še XPji so iz mode, kaj žele Windows 2000 (tu je vprašljiva podpora).

LP
www.mmedia.si

#3 Piranha

Piranha

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 60 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 oktober 2008 - 03:27

QUOTE (Blaster @ 8. Oct 2008 16:14:01) <{POST_SNAPBACK}>
Potem si pa instaliraj dvoje XPje na ločene particije.

Pa ja ne boš leta 2008 instaliral predpotopni OS?!? Še XPji so iz mode, kaj žele Windows 2000 (tu je vprašljiva podpora).

LP


Saj najraje bi itak mel dvojne XP-je. Mam več particij diskov. Pa je možno dvojne inštalirat, da ti naredi boot menu. Npr. Xp na C: in xp na D?
Ali pa normalne XP na c: in Xp performance na d: ?

hvala

#4 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 08 oktober 2008 - 04:05

QUOTE (Piranha @ 8. Oct 2008 16:27:42) <{POST_SNAPBACK}>
Saj najraje bi itak mel dvojne XP-je. Mam več particij diskov. Pa je možno dvojne inštalirat, da ti naredi boot menu. Npr. Xp na C: in xp na D?
Ali pa normalne XP na c: in Xp performance na d: ?

hvala


Da.

Za boot menu uporabi Acronis "nevemkaj" (prepozna vse OSje), lahk pa tudi ob zagonu računalnika stiskaš F8 dokler se ti ne pokaže BIOS menu, ki ti ponuja kateri disk hočeš zagnati na master. Meni je že delalo na 3x XP, 1 Visti, 1 Mac osx, 1 Suse.

DSC03294.JPG

lp

#5 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 08 oktober 2008 - 05:34

Acronis disk director se mi zdi da je ...
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#6 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2008 - 11:35

Najbolje je, da narediš tako, kot je predlagal Winni. Sistema naj bosta čisto ločena med sabo, brez kakšnih boot managerjev in ostalih zadev. F8 na začetku pritisneš (oz. ALT pri Mac-u jumping0046.gif ) in izbereš disk.

ČE seveda imaš VEČ DISKOV. Če imaš več particij in en disk, ti ostane le boot manager.

LP
www.mmedia.si

#7 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 10 oktober 2008 - 04:22

Nekoč sem uporabljal Windows 2000, pa se je še kar dobro obnesel. Nekateri programi so pač morali biti starejši.
Problem je postal z novim hardwareom, saj skoraj nobena naprava ni več imela driverjev za starejše windowse.

#8 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 oktober 2008 - 09:20

Sem delal na menda vseh OS widnowsov in zmeraj sem se moral naučiti "naTweakati" sistem, da mi je deloval zadovoljivo.
Pri vsakem mi je kar uspelo, je pa bilo včasih vloženo mnogo truda:(. včasih sem lačno čakal tudi na updejte...

Z xp-je sem imel do zdaj najmanj težav. V bistvu so bile vedno dokaj preprosto odpravljive. Zato so mi xp-ji do sedaj za pc kar dobri.
Je pa res, da ne smeš preveč zabasati sistema z istočasno odprtimi večimi zahtevnejšimi programi brez občasnega ponovnega zagona na vsaj enkrat dnevno.
Tudi enostavno disejblanje inter in etherneta mi je včasih čudežno rešilo težavo.

Malo že OT:(, pardon.
Nenad Patkovic

#9 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 11 oktober 2008 - 07:10

Ko sem se jaza igral z dvema operacisjkima nisem rabil nobenega managerja ali F8.

Enostavno sem naložil na dve particiji WINse in ko sem prižgal računalnik me je vedno vprašalo katere Winse naj zaženem.

#10 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 11 oktober 2008 - 10:40

Sej se da inštalirat tudi na isto particijo dve vrsti Windowsow, samo ročno je treba izbrat da vsakega namesti v svojo mapo, pa disk more bit formatiran v FAT32.

Na ta način vedno vpraša katere naj zažene.



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov