Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Kako dobri so kompresorji na kartici UAD-1


24 odgovorov v tej temi

#1 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 24 julij 2006 - 07:30

Zanima me, kako dobri so kompresorji(plugini) na kartcici UAD-1.
So primerljivi z ostalimi vst plugini ali so res neki posebnega?


Predvsem me zanima iz vidika elektrosnke glasbe.
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#2 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 24 julij 2006 - 11:12

Odkar imam v svoji zbirki med drugim tudi TL Audio C1, prisegam samo še na hardware. laugh.gif

Je pa UAD-1 še najboljši približek vsemu, ja...

LP

#3 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 846 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 julij 2006 - 09:20

QUOTE (soundtrap)
Zanima me, kako dobri so kompresorji(plugini) na kartcici UAD-1.
So primerljivi z ostalimi vst plugini ali so res neki posebnega?


Predvsem me zanima iz vidika elektrosnke glasbe.


Za pugine so full strupeni tongue.gif !!! 1176 dela hudo :twisted:

QUOTE ([Blaster)
]Je pa UAD-1 še najboljši približek vsemu, ja...


res so dobri priližeki !!!!


Zelo dobri so tudi ostali plugini kot npr. Plate 140, Percission EQ, Percission Limiter, Fairchild 670, L2-A2, Pultek Pro,...

Kaj ne Minimal B :twisted:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 25 julij 2006 - 08:08

Kaj ima kdo med vama to kartico?

Sej imam že dobre hardwarske kopmresorje,samo bi rad malo stvari poenostavil, ker delam že vse digitalno, je hitreje:)
Uporabljal bom samo analogne sinte....

Sem slišal da pultek dela zelo lepo in tudi za plate 140 sem slišal dobre pripombe. konkretno me zanima če bi 1176 lepo pumpal na kiku in basu.

Kako pa je z latenco? Neki sem bral, samo raje zvem iz prve roke:)
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#5 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 25 julij 2006 - 09:00

Imam UAD-1 Ultra Pack.

Kupiš? wink.gif

LP

#6 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 25 julij 2006 - 10:40

QUOTE (soundtrap)
Predvsem me zanima iz vidika elektrosnke glasbe.


Uad-1 plugini in TC Powercore plugini so definitivno (slisno) bolsi od vecine native pluginov. Ne bom rekel vseh, ker vseh seveda ne poznam in vcasih se tudi najde kaksna nora firma (kot je naprimer refined audiometrics laboratory http://www.refinedaudiometrics.com ) ki naredi cisto nore native stvari.

Kar se tice kompresorjev bi si upal rect da so Uad-ovi zelo dobri. Sem delal veliko A/B testov z drugimi pa so mi LA2A, 1176, Fairchild in sploh Precision Multiband in Limiter dalec bolj pri srcu. MD3 in Sony Dynamics za TC Powercore tudi razturavajo na celi crti.

Kako se lahko te plugini dejansko primerjajo s pravim hardware-om ne vem, in tud veliko ljudi ki tule pravi da so dobri priblizki pomoje pravih masin niso imeli v roki, ce pa so jih ze imeli pa skoraj sigurno niso imeli casa delat A/B, ker so studiji kjer so te masine notri, precej dragi in v njih ponavadi ni casa za igrackanje biggrin.gif

Imam znanca, ki dela predvsem elektronsko glasbo in ima Uad-1 in TC Powercore in mi dostikrat pravi, da mu za elektronsko muziko bolj ugajajo TC Powercore plugini. Meni oseno (ker ne delam veliko elektronske glasbe) pa bolj ugaja Uad-1. TC najveckrat zgolj za mastering in reverbe, ker so plugini iz serije System 6000 (MD3, VSS, NonLin, DVR) res strupeni.

Upam da kaj pomaga.

Lp,

b.

#7 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 846 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 26 julij 2006 - 11:45

Jst pa samo UAD-1 Project PAK tongue.gif


Latency je ampak maš pa latency kompenzacijo (automatsko ali pa z uad pluginom) odvisno s katerim programom delaš tongue.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 26 julij 2006 - 01:28

Sam latency je še zmer latency... Če maš na enmu kanalu npr. VST instrument, ki ga kompresiraš z UADom v realnem času, se pravi, igraš klavir in UAD ti ga kompresira "on the fly" wink.gif, bo latency za pop**dt.

Preverjeno na PCju v Nuendu in na Macu v Logicu.

Tega problema pri hardwareu NI.

LP

#9 Lajf pc

Lajf pc

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:primorska

Objavljeno 26 julij 2006 - 01:39

QUOTE (ixi)
Jst pa samo UAD-1 Project PAK tongue.gif


Latency je ampak maš pa latency kompenzacijo (automatsko ali pa z uad pluginom) odvisno s katerim programom delaš tongue.gif


Povej kaj več o UAD latency compensation plug-inu. Ko se slisi delay, kam ga postaviš oz kaj naredis da se delay zmanjša oz. izgine?
Hvala
bo kej muzike?

#10 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 26 julij 2006 - 01:52

Super, hvala za odgovore. Jaz uporabljam tega:

http://www.kvraudio.com/get/1100.html

Kjarhus GCO-1 dela lepo na kicku in snaru, mu doda res močan punch.
Stestiral sem jih malo morje. Za base večkrat uporabljam timework, ki je star kot zemlja samo ima en poseben karakter ki za house glasbo paše. Za vokal uporabljam zunanji focusrite in pa pol od wavesa plugin. Samo me je zanimal se uad-1 ker ima retro sound.
Katero različico se mi splača vzet.(projekt.....)

Katere plugin reverbe pa vi uporabljate? Če sploh jih:)

Hehe latenca me malo skrbi ja sad.gif kaj powercore nima latence?
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#11 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 26 julij 2006 - 02:55

Plug-in reverbi... Jah UAD ma dober plate, realverb in ostalo je bolj tko tko... Še zmer je najboljš IR-1 s stock nastavitvami, največ pa uporabljam zunanji Lexicon PCM91.

Kar se tiče GCO1 pa vem da je zakon. wink.gif

LP

#12 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 846 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 julij 2006 - 07:09

QUOTE (Lajf pc)
Povej kaj več o UAD latency compensation plug-inu. Ko se slisi delay, kam ga postaviš oz kaj naredis da se delay zmanjša oz. izgine?



Npr.: Imaš 5 kanalov in na dveh uporabljaš npr. 1176. Na ostale kanale pa moraš dati LC Plugin (UAD latency compensation plug-in) ter mu določit zamik samplov! Nevem točno tko da nebom trdil, mislim da če uporabiš Pultec na enem kanalu moraš na vseh ostalih nastavit zamik na 12 samplov -> je pač nastavljeno kot preset v LC Plug-inu!!!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#13 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 27 julij 2006 - 08:31

QUOTE (ixi)
Nevem točno tko da nebom trdil, mislim da če uporabiš Pultec na enem kanalu moraš na vseh ostalih nastavit zamik na 12 samplov -> je pač nastavljeno kot preset v LC Plug-inu!!!


To pride v postev samo pri sequencerjih ki nimajo ADC (automatic delay compensation), ki pa jih prakticno ni, razen PT LE in se par zastonjskih, ce se ne motim biggrin.gif (ok mal pretiravam, ampak kar veliko sequencerjev ima porihtan automatic delay compensation)

Drugace pa ima vsaka DSP karta latenco, naj bo to UAD, TC, Duende, Liquid Mix ali kaj podobnega...

Lp,

b.

#14 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 27 julij 2006 - 08:59

Kaj pol se latenca automatično kompenzira ?
Ma ko delaš mix te to ne moti upam?
Hehe, zdaj se mi to sliši kot da bi imel staro kartico WMA, ki je imela latence za prodajat in je vse delalo z velikim zamikom (preden je bil asio ) smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#15 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 27 julij 2006 - 09:04

QUOTE (soundtrap)
Kaj pol se latenca automatično kompenzira ?
Ma ko delaš mix te to ne moti upam?


Tocno tako. Latenca se kompenzira, tako da vsi kanali startajo sinhrono. Sequencer sam ugotovi kateri kanal ima najvecji zamik zaradi pluginov in potem casovno prilagodi vse ostale trakove da startajo istocasno.

Torej... kot si sam ugotovil... pri mixanju nimas v sequencerju ki ima ADC nobenih tezav s fazami, etc... in tudi na delay compensation plugin lahko mirno pozabis...

Lp,

b.

#16 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 27 julij 2006 - 09:08

Hvala za odgovor. Sem bil že malo zmeden. Zakaj se sploh pol tolio govori okol te latence, če ni tak bav bav?

smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#17 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 27 julij 2006 - 10:34

QUOTE (soundtrap)
Hvala za odgovor. Sem bil že malo zmeden. Zakaj se sploh pol tolio govori okol te latence, če ni tak bav bav?

smile.gif



Nimam pojma zakaj ljudje komplicirajo okrog latence... ce snemas muziko imajo vse dobre kartice DAM (direct asio monitorig), tko da latenco mirno obides... ce snemas z virtualnimi instrumenti si lahko ADC (automatic delay compensation) izklopis in imas latence samo toliko kot imas nastiman buffersize, pri mixanju pa itak latenca ne igra vloge...

Tko da ... ce mene vprasas ... rabis samo vedet omejitve opreme s katero delas in potem ni vec nobenega problema biggrin.gif

Lp,

b.

#18 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 27 julij 2006 - 06:06

Bravo sej, zakaj pa je asio driver. Od kar je jaz osebno nimam problemov, imam kartico delata 10/10 in vse mi dela 100%, driverji so fantastični.

Edina omejitev kot jo vedno ponavljam je naša kretivnost smile.gif
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#19 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 27 julij 2006 - 07:21

Apple ima to rešeno na 100x boljši način od ASIO-a. Njihov CORE AUDIO deluje res kot se šika. Na PowerMacu ni variante raznih "Release ASIO in background" in podobnih. Tam DELA. Dejansko.

Upam, da bodo tud na PCakih nardil kakšen korak v tej smeri.

LP

#20 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 27 julij 2006 - 11:54

QUOTE ([Blaster)
]Tam DELA. Dejansko.

Upam, da bodo tud na PCakih nardil kakšen korak v tej smeri.LP

Tam dela dejansko kaj? Ne razumem kaj si hotel povedat.

A lahko naredis z core audio npr. (sprasujem, ker ne vem) da imas recimo buffersize na 2048 in snemas vokal, ki ga slisis popolnoma brez latence? Govorim seveda o monitoringu z uporabo sequencerja, brez kaksnih dodatnih poti.

Jaz to v Logic-u na Mac-u nisem znal narest.

Lp,

b.

#21 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 28 julij 2006 - 12:16

Govoril sem o Core Audiu v smislu: imaš zalaufan Logic Pro, ki ti predvaja en projekt, zalaufaš npr. še en MP3 predvajalnik in playaš istočasno še MP3, nakar zalaufaš Final Cut in predvajaš še en video z zvokom od tam. Vse skupaj slišiš istočasno!!! Kar pomeni, da je vse skup ena navadna godla za slišat, ampak dela pa brez problema!

Probaj isto nardit na PCju. Najprej se boš je*al z raznimi "Release ASIO in background", potem boš zalaufal winamp, ti bo zajamral da ne more predvajat dveh stvari hkrati, ker ... nazadnje fasaš še kakšen blue screen, ...

In zakaj je ta opcija tako dobrodošla? Predvsem zato, ker bi lahko brez problema naenkrat poganjal Nuendo, Reason, Windows Media Player (velikokrat med delom posežem po vzorčnem CDju, ki ga nerad importiram v projekt) ter kakšen analyzer od zvočne karte, ali pa bi imel odprt še Wavelab in predvajal kar od tam.

V zdajšnji situaciji je moje glavno opravilo "Device Setup" in kljukanje in odkljukanje "Release ASIO driver in background".

Če je OBkljukano, potem mi ob prehodih med Nuendom in Reasnom računalnik prekine zvok za kakšno sekundo, dve, potem se nekako pobere, če imam zadevo ODkljukano, pa dela Reason in Nuendo enkratno, vendar lahko pozabim na analyzer ter Windows Media Player. wink.gif

Glede latencyja pri macih pa mislim, da bi o tem vedel kaj povedat npr... bopsi. smile.gif

LP

#22 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 28 julij 2006 - 12:28

QUOTE ([Blaster)
]
Probaj isto nardit na PCju. Najprej se boš je*al z raznimi "Release ASIO in background"


smile.gif

Jaz imam tocno to - 2 ali 3 stvari hkrati odprte - in vse dela tiptop na PCju. Trenutno mi to omogoca RME, drugace pa se da ce uporabljas WDM (Windows Driver Module) gonilnike, ki jih neki proizvajalci ponujajo poleg ASIO gonilnikov... RME je glih v zadnji Beta fazi za HDSP serijo. FF serija jih ze ima od samega zacetka.

Glede ASIO-a... ti vec stvari lahko laufa simultano v razlicnih aplikacijah, edino isti playback output ne smes dosegat... torej ce ti nuendo gre ven na 1&2 in winamp na 3&4 ti lahko oboje dela brez najmanjsega problema... (pri WDM gres lahko celo na isti playback output). RME ima Totalmix, kjer si lahko recimo playback out 3&4 mirno speljes na fizicni out 1&2, v drugem primeru pa rabis (ce nimas na voljo interni routing) pa lahko izhode 1,2,3,4 zmiksas na analogni mesalki izven racunalnika...

Skratka, hotel sem rect da se da cist isto stvar met tudi na PCju in da MAC ni 100x boljsi kar se tega tice. biggrin.gif

PC vs. MAC vojne so nesmiselne :mrgreen:

Lp,

b.

#23 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 28 julij 2006 - 12:42

Da se razumemo... Še vedno uporabljam PCja. smile.gif

Me pa prav zanima, kaj bo RME skuhal zaene driverje za HDSP9652. Upam, da kaj pametnega, po možnosti tudi podporo za Mac OSX86. wink.gif

Kar se tiče pa prejšnjega posta, sem pa sam napisal s čim imam probleme. Če jih ti nimaš, pol blagor ti.

LP


P.S.: Ravno kar imam odprt Nuendo, Wavelab, Reason, DIGICheck, Windows Media Player. Zadeva začuda res DELA! Ampak zakaj NE vedno???

Pa še to... prej sem imel RME Hammerfall 9652, ki sem jo zamenjal za HDSP9652 s katero imam stalne probleme. S staro karto ni bilo nobene težave, ta pa mi večkrat povzroči sesutje Nuenda. Predvsem ob odpiranju starih projektov, pri katerih moram nanovo prepatchat inpute in outpute.
Katero verzijo driverjev uporabljaš ti?

#24 soundtrap

soundtrap

    Anchko

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 224 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:O-bala!
  • Interests:Music producer, Musician, synth lover, sound programmer, Mixing engineer, humorist :)

Objavljeno 28 julij 2006 - 08:32

Vse je še v fazi razvoja. Pomislite pred 10 leti je bil multi tracking za Pc& MAC samo sanje za nas smrtnike. In plugini komaj par let delajo kot "morajo" Jaz sem pred 10 leti kupil prvo zvočno kartico Roland rap -10. Isa vodilo ,dirverje za k... Da ne govorim o Atariju ST smile.gif
Ko je prišel ASio se milil da imam vse smile.gif
No sej zdaj pričakujem izboljšave ampak glasba se dela in to je glavno.
Vem pa da mi npr. Cubase+winamp + wavelab dela ok.
Imam pa probleme ko zaganjam več asio dependent programov.
Na srečo jih lahko Rewiram tako da ni problema. Za ostalo poskrbi star dober wma.
Sometimes a mistakes makes a best piece of music.

#25 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 28 julij 2006 - 09:05

QUOTE ([Blaster)
]Pa še to... prej sem imel RME Hammerfall 9652, ki sem jo zamenjal za HDSP9652 s katero imam stalne probleme.

Ufff, to je pa prav zanimivo slisat, ker RME driverji so res kot skala... jaz sem imel najprej (in imam se vedno doma) DIGI 96/8 PST, nikoli nobenga problema, za bolj resno delo pa se ene 5 let uporabljam Multiface+PCI in se prav ne spomnim da bi se mi kdaj kaj sesulo. Uporabljam pa verzijo (zadnjo pred novo nekoncano beta serijo) 2.94

Ce imas razlicne izhode za razlicne aplikacije in jih potem s totalmix-om peljes na isti fizicni output bi ti moglo vedno delovat...

Mozno edino ce uporabljas se kaksno aplikacijo z MME driveri (ki uporabljajo windows default sound) potem bi pa znal bit problem, da ti system zatezi, da so izhodi "taken by another application". Ce pa imas samo ASIO aplikacije odprte bi pa moglo delat...

Lp,

b.



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov