Priklop sintisajzer - računalnik
Začel
goblinsly
, jun 07 2013 07:26
9 odgovorov v tej temi
Objavljeno 07 junij 2013 - 07:26
Pozdrav,
Imam en starejši Yamaha sintisajzer, iz glave bi rekel da je star kakšnih 30 let. Ob njem imam nek doma narejen zvočnik/ojačevalec v enem, oboje je povezano s 1/4 kablom. Ta kabel sem izgubil tako da bom moral te dni po novega in mi je na pamet prišlo naslednje. Ali bi bilo mogoče sintisajzer priklopiti na računalnik namesto na tisti ojačevalec ? Imam zvočno kartico SB audigy 2 value, vendar ne vem kako priklop poteka in pa ali se tako staro opremo da povezati brez da bi s tem nastali preveliki stroški ...
Če kdo ve kako to gre bom vesel vseh informacij, po potrebi pa napišem še dodatne informacije kot so model sintisajzerja, točna starost, itd. a
Imam en starejši Yamaha sintisajzer, iz glave bi rekel da je star kakšnih 30 let. Ob njem imam nek doma narejen zvočnik/ojačevalec v enem, oboje je povezano s 1/4 kablom. Ta kabel sem izgubil tako da bom moral te dni po novega in mi je na pamet prišlo naslednje. Ali bi bilo mogoče sintisajzer priklopiti na računalnik namesto na tisti ojačevalec ? Imam zvočno kartico SB audigy 2 value, vendar ne vem kako priklop poteka in pa ali se tako staro opremo da povezati brez da bi s tem nastali preveliki stroški ...
Če kdo ve kako to gre bom vesel vseh informacij, po potrebi pa napišem še dodatne informacije kot so model sintisajzerja, točna starost, itd. a
Objavljeno 08 junij 2013 - 05:35
S to zvočno kartico ne bo šlo. Tudi če bi vezal na input imajo PC zvočne kartice preveliko latenco za igranje v živo. Raje nabavi kabel, ki si ga izgubil. Če boš pa v bodoče prikljapljal klaviaturo na PC rabiš pa klaviaturo z Midi izhodom in midi kontroler na računalniku ali na zvočni kartici. To pomeni, da ti bo sintesizer služil kot midi klaviatura (kontroler) za upravljanje z software synti, za katere rabiš VST host. Eden takih je Chainer http://www.xlutop.co...ml/chainer.html (da ti ni treba DAW-a inštalirat), lahko pa tudi preko DAW-a. Pomojem bo enostavneje kupir kabel
.

Objavljeno 09 junij 2013 - 02:04
Aha potem res bolje da kupim samo kabel. Mimogrede, na računalnik imam povezan genius 5.1 sistem, tole je zadnji del ojačevalca:
http://prohardver.hu...f_5000_back.jpg
Kako bi bilo pa z priklopom na ta ojačevalec, če bi npr. kupil pretvornik it 1/4 na činče ? Podrobnosti tistega mini ojačevalca žal ne vem, ker ga je pred leti naredil nek mojster, vendar pa je zadeva velika kakšnih 10x10x10 cm, zvočnik in ojačevalec v enem ( razen če je ojačevalec že v sintisajzerju ) tako da vse skupaj ni ne vem kako impresivno, vsekakor bi bolje zvenelo če bi prihajalo skozi velike zvočnike od geniusa. Bi šlo ?
http://prohardver.hu...f_5000_back.jpg
Kako bi bilo pa z priklopom na ta ojačevalec, če bi npr. kupil pretvornik it 1/4 na činče ? Podrobnosti tistega mini ojačevalca žal ne vem, ker ga je pred leti naredil nek mojster, vendar pa je zadeva velika kakšnih 10x10x10 cm, zvočnik in ojačevalec v enem ( razen če je ojačevalec že v sintisajzerju ) tako da vse skupaj ni ne vem kako impresivno, vsekakor bi bolje zvenelo če bi prihajalo skozi velike zvočnike od geniusa. Bi šlo ?
Prispevek uredil/a: goblinsly, 09 junij 2013 - 02:05 .
Objavljeno 11 junij 2013 - 06:26
QUOTE (goblinsly @ 10. Jun 2013 19:43:58) <{POST_SNAPBACK}>
Asio ? Mi lahko poveš kaj več ? Mi je vseeno ali zadevo priklopim direktno na zvočnik ali na zvočno, urejal zvoka ne bom, rabim le zvočnik da se bo slišalo glasbo ki jo igram. Iščem pa cenejšo in lažjo rešitev.
ASIO4ALL so generični gonilniki. http://asio4all.com
Če bo rad klaviaturo poslušal pojdi v najblišji Comshop, Špar, Markator, lidl, Hofr in si kupi namizne zvočnike za računalnik in sint priklopi preko izhoda za slušalke,... najceneje in najbolj zanesljivo.
Objavljeno 14 junij 2013 - 07:48
Kupi kabel iz 1/4 stereo (ali kaj imaš v klaviaturi), na dva činča, ter vštekaj na enega od treh 2-kanalnih vhodov (TV, Game ali CD). V čem je težava?
Običajno boš našel kabel iz male bananice na dva činča (takšnega, ki ga imaš tudi pri računalniku) in rabiš le še nastavek za veliko banano.
Običajno boš našel kabel iz male bananice na dva činča (takšnega, ki ga imaš tudi pri računalniku) in rabiš le še nastavek za veliko banano.
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov