Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Airport Extreme z X32 in Xair18


8 odgovorov v tej temi

#1 knga7

knga7

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 46 prispevkov

Objavljeno 04 oktober 2018 - 09:26

Pozdravljeni!

 

V želji po res dobri povezavi med digitalkami in Ipadom, sem kupil Airport Extreme. Žal sem s hitro ugotovil, da ta ruter z omenjenimi mešalnimi mizami ne dela ravno najbolje. Povezava med Ipadom in Extremom je odlična, zelo dober prenos podatkov, prav tako je prenos zelo dober, ko se mi uspe povezati na mešalno mizo. Problem je, da se povezava redno prekinja, včasih jo je tudi težko obnoviti. 

 

Pomoč sem iskal že na tujih forumih, zanima me, če mi lahko kdo tu pomaga. V nastavitve omrežij se ne razumem najbolje, mogoče je kaj povezano s tem? Eni poročajo, da so problemi izginili po nakupu 'switcha', drugi, da so se problemi nehali po pravilno izbranih nastavitvah na ruterju in mešalni mizi. 

 

Povezava z A&H Qu16 digitalno mizo pa je na drugi strani brezhibna.

 

Hvala za pomoč!

 



#2 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 05 oktober 2018 - 09:51

Če imaš več wi-fi omrežij na tem mestu za biti težava, sploh če so na istih kanalih. Kjub temu da imaš odlično povezavo lahko prihaja do drop out-ov.



#3 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 05 oktober 2018 - 11:54

da so se problemi nehali po pravilno izbranih nastavitvah na ruterju in mešalni mizi. 

 

 

To bo to.



#4 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 796 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 06 oktober 2018 - 06:05

A imaš stari model Base 2012 al novi ,.. 

Men stari dela vrhunsko,... nikoli problemi,.. je pa res da delam na 5G in omrežje imam skrito !

Novi dela še boljše !!!

 

Predvsem pa 5G in skrito omrežje ,... npr. Stožice 12-13 tisoč folka ... delalo BP !


.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 knga7

knga7

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 46 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2018 - 10:52

<script> (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-a...lytics.js,ga'); ga('create', 'UA-3457651-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); </script>

 

To bo to.

Mi lahko pomagaš pri tem? Pogledal sem več tutorialov itd., poskusil različne nastavitve, ni pomagalo. 


<script> (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-a...lytics.js,ga'); ga('create', 'UA-3457651-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); </script>

 

A imaš stari model Base 2012 al novi ,.. 

Men stari dela vrhunsko,... nikoli problemi,.. je pa res da delam na 5G in omrežje imam skrito !

Novi dela še boljše !!!

 

Predvsem pa 5G in skrito omrežje ,... npr. Stožice 12-13 tisoč folka ... delalo BP !

 

Moram pogledat kateri model. A ni tako, da dela na 2 bandih (2,4 in 5 ghz) hkrati in ti ponudi najboljšega v tistem okolju?

 

Omrežje sem nastavil po navodilih, je skrito in zavarovano z geslom. 

 

Problem se pojavlja z X32 in Xairi. Mogoče kaj izkušenj s 'switchom'? 

 

Hvala za pomoč!



#6 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 oktober 2018 - 02:37

Zaženi wifi analyzer in poglej kakšno je stanje v zraku

#7 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 796 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 10 oktober 2018 - 06:32

LP kako misliš pojavlja se problem z x32 ?? kaj se dogaja,.. 

 

Imaš na mixerju fixni IP .. al imaš DHCP ?


.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 knga7

knga7

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 46 prispevkov

Objavljeno 10 oktober 2018 - 09:46

Mixer na DHCP. Uspešno se povežem na mizo, 'prenos' je res neverjeten, aplikacija šiba kot mora, ampak pogosto se povezava z mizo prekine. Včasih se v nekaj sekundah avtomatsko obnovi, včasih pa se kar več ne morem povezat nazaj. 

 

Torej prekinja se mi povezava z mizo, povezava med Ipadom in ruterjem je konstantna, na omrežju sem ves čas in z odličnim signalom.



#9 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 796 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 12 oktober 2018 - 06:04

Postavi si fixne IP pa bo delovalo tako kot mora !


.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov