Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

pc za produkcijo


  • Prosimo prijavite se za odgovor
13 odgovorov v tej temi

#1 Airwave

Airwave

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 19 prispevkov

Objavljeno 08 junij 2011 - 10:27

Kupujem nov računalnik za produciranje glasbe za nekje 600€.

Trenutno sem ga sestavil tako:

ohišje LC ATX MIDI 7023B = 33,43
matična GIGABYTE, H67 (GA-H67MA-USB3-B3) = 94,28
procesor I5 2500 = 168
napajalnik BE QUIET! PURE Power L7-530W = 60
pomnilnik DDR3-RAM KIT 4 GB, 1333 MHZ, CL9, CORSAIR XMS3 (2x) =8GB = 69
disk Samsung F3 1TB (2x) = 100,37

Je to OK sestava za nemoteno delo? Napajalnik ta bi naj bil zelo tih in dober, glede ventilatorja bom videl če je ta dovolj tih, če ne še bom dokupil.
Zanima me predvsem, če se mi splača vržt ven dodaten denar za I7 2600 in ali se mi bo to potem občutno poznalo v FL Studiu pri številu vst instrumentov, ki bi jih lahko imel naloženih v enem projektu, brez da bi začelo štekat kot sedaj. Zvočno kartico imam M-Audio Audiophile 24/96. Navijat ne mislim.

Hvala za pomoč!

Prispevek uredil/a: Airwave, 08 junij 2011 - 10:28 .


#2 Arey

Arey

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 08 junij 2011 - 11:59

i5 je dovolj močen, jaz pri srednje zahtevnih miksih (po track countu in vst pluginih) pridem do cca 40-45%. Vprašanje je, če hočeš kdaj delat tudi v višjih bitnih ločljivostih in vzorčenju.
Tko da ja, IMO se pri teh nesramno nizkih cenah splača kupit i7.
Pa namesto dveh 1TB diskov kupi raje še enega SSD. Sej vem da pride nad 600€, sam kupovat pc, ki ga misliš met nekaj cajta, se mora načrtovati premišljeno.
Če ni keša, je konfiguracija čisto ok za nemoteno delo.

Prispevek uredil/a: Arey, 08 junij 2011 - 12:01 .


#3 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 08 junij 2011 - 04:48

QUOTE (Arey @ 8. Jun 2011 12:59:31) <{POST_SNAPBACK}>
i5 je dovolj močen, jaz pri srednje zahtevnih miksih (po track countu in vst pluginih) pridem do cca 40-45%. Vprašanje je, če hočeš kdaj delat tudi v višjih bitnih ločljivostih in vzorčenju.
Tko da ja, IMO se pri teh nesramno nizkih cenah splača kupit i7.
Pa namesto dveh 1TB diskov kupi raje še enega SSD. Sej vem da pride nad 600€, sam kupovat pc, ki ga misliš met nekaj cajta, se mora načrtovati premišljeno.
Če ni keša, je konfiguracija čisto ok za nemoteno delo.



SSD si dej u kišto in enega zunanjega za arhive smile.gif


#4 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 056 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 junij 2011 - 06:43

Meni osebno se za te potrebe SSD ne zdi smiselen, pa še pri navadnem HDD je več možnosti za rešitev podatkov, če gre kaj narobe.

#5 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 08 junij 2011 - 11:24

ce uporabis SSD kot disk za OS in dodatni HDD kot lager se nimas kej za sekirat. ce se ti os sesuje...rabis par minut da ga restoras z pomocjo imagea, worst case scenario pa na novo instal kar ti pobere par uric (OS, daw, plugini...). sam celo razmisljam da bi si omislil kar dva SSD diska za laptopa in jih RAIDam ter uporabim extreni HDD kot backup.

tezava je ker semi ne da iskat po ebayu tistih nosilcev za dodatni disk v macbooka, pri nas pa prodajalci itak se niso opazl da ne bi blo slabo tu uvozt k nam

Prispevek uredil/a: Katoda, 08 junij 2011 - 11:25 .


#6 Airwave

Airwave

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 19 prispevkov

Objavljeno 09 junij 2011 - 12:02

Hvala za odgovore.

Odločil sem se da vendarle ne bom vzel I7, ampak I5 2500k in ga po potrebi navil.

Prosil bi še če lahko poveste katere rame od teh bi bilo najbolje vzet oz. če je sploh opazna razlika med najdražjimi tu in tistimi najcenejšimi kingston:

http://direkt.jacob-...tnr_860371.html
http://direkt.jacob-...tnr_369428.html
http://direkt.jacob-...tnr_773855.html
http://direkt.jacob-...tnr_859286.html
http://direkt.jacob-...tnr_899441.html
http://direkt.jacob-...tnr_243409.html

#7 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 09 junij 2011 - 01:00

QUOTE (Katoda @ 9. Jun 2011 00:24:09) <{POST_SNAPBACK}>
ce uporabis SSD kot disk za OS in dodatni HDD kot lager se nimas kej za sekirat. ce se ti os sesuje...rabis par minut da ga restoras z pomocjo imagea, worst case scenario pa na novo instal kar ti pobere par uric (OS, daw, plugini...). sam celo razmisljam da bi si omislil kar dva SSD diska za laptopa in jih RAIDam ter uporabim extreni HDD kot backup.

tezava je ker semi ne da iskat po ebayu tistih nosilcev za dodatni disk v macbooka, pri nas pa prodajalci itak se niso opazl da ne bi blo slabo tu uvozt k nam



jst sem ruknu optibay v MBP ... zadeva leti ko svinja smile.gif je pa drag uvoz (ddv + carina).

amm pazi z nakupom kompa. prav skoraj isti setup sem si jaz ta mesec umislil, pa mam probleme s firewire kartico oz. štekanjem audia :/
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#8 Arey

Arey

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 09 junij 2011 - 04:04

QUOTE (jetam @ 8. Jun 2011 19:43:12) <{POST_SNAPBACK}>
Meni osebno se za te potrebe SSD ne zdi smiselen, pa še pri navadnem HDD je več možnosti za rešitev podatkov, če gre kaj narobe.

Pol verjetno nisi nikoli sprobal računalnika s SSD. Sploh pa maš še vedno lahko raid array za backup.

Aja, valda, če boš mel FW interface pazi, da ima TI chipset. Kar je treba kar gledat.
Če bo interface na USB (babyface, recimo), nima veze.

#9 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 09 junij 2011 - 04:34

QUOTE (kochobass @ 9. Jun 2011 15:00:25) <{POST_SNAPBACK}>
jst sem ruknu optibay v MBP ... zadeva leti ko svinja smile.gif je pa drag uvoz (ddv + carina).



vem ja si ze pravil enkrat. na ebayu jih majo po 15€, so sicer kitajski knock-offi sam v koncni fazi je res samo plastika.


#10 Airwave

Airwave

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 19 prispevkov

Objavljeno 12 junij 2011 - 08:49

Odločam se sedaj med naslednjima konfiguracijama:

matična ASUS P8Z68-V = 128,3
I5 2500K
pomnilnik Kingston HyperX blu - Memory - 8GB : 2 x 4GB - DIMM 240-PIN - DDR3 - 1333 MHz - PC3-10600 - CL9
napajalnik Corsair Gaming Series GS600
disk Samsung F3 1TB

ali

matična ASUS P8H67-M PRO B3 Revision
I7 2600
pomnilnik Kingston HyperX blu - Memory - 8GB : 2 x 4GB - DIMM 240-PIN - DDR3 - 1333 MHz - PC3-10600 - CL9
napajalnik Corsair Gaming Series GS600
disk Samsung F3 1TB

Nekako me bolj vleče na 2600, čeprav se tega ne da navijat in mel bi 2 USB porta manj na matični, ter slabšo grafično karto kot na I5 2500K.
2600K mi je že preveč, ker je dodatnih 50€, sploh pa še nikoli nisem navijal, tak da ne vem če bi sploh vzel K verzijo.

Ali je iz mojega vidika ko ne igram iger vseeno če bom imel integrirano grafiko HD 2000 ali HD 3000, kar se tiče kvalitete slike?

Bi se poznala razlika med I5 in I7 recimo v številu Omnisphere instrumentov, ki bi jih lahko imel naloženih v enem projektu, brez da bi začel zvok hreščat in štekat?
Enako me zanima če bi imel navitega I5 2500K in nenavitega I7 2600.

#11 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 12 junij 2011 - 09:28

omnisphere je predvsem ram odziralec, ker je sample-based

#12 Airwave

Airwave

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 19 prispevkov

Objavljeno 12 junij 2011 - 09:56

Trenutno imam lahko na Core Duo E6750 - 2.66ghz, 4GB rama, 64 bit Win 7 odprtih 5-6 Omnisphere zadev, potem pa je konec. Koliko bi bilo možno na tem novem? Čez 20?

#13 Arey

Arey

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 12 junij 2011 - 05:00

Za to obstaja bounce.
Drugače pa lej, i5 je izredno hiter procesor, in ti bo težko predstavljal ozko grlo računalnika. Po drugi strani so omnisphere sinti ultra požrešni kar se tiče vsega, od rama od CPUja (po mojih izkušnjah). Razlika med c2d in i5 je po mojih izkušnjah približno 1:12 (govorim o računski moči v praksi, ko sem primerjal enkodiranje nekega filma). Ne vem pa kok omnisphere zadev boš lahko mel odprtih. Mogoče nebi bilo neumno poiskat še kakšen plugin ki ni cpu/ram hog.
Če misliš met 8GB RAMa, moraš met kot prvo 64bit OS in DAW, ki je 64bit.

#14 baadc0de

baadc0de

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 12 junij 2011 - 11:08

QUOTE (Arey @ 12. Jun 2011 18:00:13) <{POST_SNAPBACK}>
Če misliš met 8GB RAMa, moraš met kot prvo 64bit OS in DAW, ki je 64bit.


In plugin, ki je 64-bit. Kontakt je, kot VSTi, kaj drugega pa je ze tezje. Je pa res da teoreticno lahko reces da porabi DAW 4GB zase, ostalo pa windowsi/OSX za disk cache.

Prispevek uredil/a: baadc0de, 12 junij 2011 - 11:09 .





1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov