Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Windows Vista & audio


63 odgovorov v tej temi

#31 kosta77

kosta77

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje

Objavljeno 06 oktober 2007 - 12:12

Hja, sej ne vem če je glih Win on win, neki tazga pač.


Mam pa itak 8600tko, tko da z grafiko neb smel bit panike,

jo bom pa zamenjal, čim ugledam eno zmogljivo pasivno varianto, ker tale hrope.

k

Pol pravš da z Visto ni take sile?

lpk

#32 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2007 - 12:34

QUOTE (kosta77)
Hja, sej ne vem če je glih Win on win, neki tazga pač.

Pol pravš da z Visto ni take sile?

lpk


Jah ni glih tak bavbav kokr pravjo. smile.gif

Se pa moraš sam odločit pač, zakaj boš prešel na visto. Sound ne bo za to čisto nič boljši.

Sistem pa je za moje pojme veliko bolje narejen, bolj stabilen in predvsem lepši.

LP
www.mmedia.si

#33 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 06 oktober 2007 - 06:19

hvala bogu da jim je uspelo naredit vsaj sodobnejši sistem, ki pa rabi boljšo grafično, več rama, nima poštimanih vseh diverjev in standardov, slabši performance..., a boljša je vseeno...
Pardon ampak tega ne razumem, prav nič.

Glede na to da zvok zaenkrat na visti ne bo nič boljši in mi xp-ji zaštekajo le enkrat na 3 mesece je to to.

Ko pa bodo z visto dovolj daleč, potem pa zakaj ne.
Rešitev je zelo simpl.
Razen če razmišljaš o OS X-u...

btw: čeprav je avtomobil primer faradeyeve kletke je verjetnost (čeprav zelo mala) da strela udari vanj:
Je kar nekaj primerov letno...
http://www.ifilm.com/video/2684184
http://starryskies.c...lightening.html
da ne omenjam cabrijev...
Nenad Patkovic

#34 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2007 - 01:25

QUOTE (NLP)
hvala bogu da jim je uspelo naredit vsaj sodobnejši sistem, ki pa rabi boljšo grafično, več rama, nima poštimanih vseh diverjev in standardov, slabši performance..., a boljša je vseeno...
Pardon ampak tega ne razumem, prav nič.

Glede na to da zvok zaenkrat na visti ne bo nič boljši in mi xp-ji zaštekajo le enkrat na 3 mesece je to to.


Itak da novejši software rabi boljšo grafično, več rama, ... zakaj potem vsi ne uporabljamo Windows 2000 ali Windows 98? Sound ne bi bil nič slabši kot na XPjih. wink.gif

Ja hvala bogu, da si zadovoljen z XPji.

QUOTE (NLP)
Razen če razmišljaš o OS X-u...


Uporabljam oba sistema in kar dobro vem, o čem govorim. Mac OS je dejansko ful stabilen sistem, vendar pa ima druge pomanjkljivosti, ki so lepo poštimane pri Visti.

Sicer tako XPji kot Vista lepo delujejo s primarnim software-om, nimam kaj rečt. Ko pa začneš "rewire-at" kakšen Reason in FL Studio, pa še editirat kakšne VSTi-je zraven, se pa začne komedija.

V Mac OS-u dela rewire kot pesem.


QUOTE (NLP)
btw: čeprav je avtomobil primer faradeyeve kletke je verjetnost (čeprav zelo mala) da strela udari vanj:
Je kar nekaj primerov letno...
http://www.ifilm.com/video/2684184
http://starryskies.c...lightening.html
da ne omenjam cabrijev...


Ja, ma avto ni glih idealna faradayeva kletka. Nismo pa govorili kar o enem avtu, ampak o Toyoti. laugh.gif
Torej, ni bilo specificirano, ali gre za terenca, športnika ali morda cabria ali celo furgona??? 8)

Hmm... potem smo spet pri pnevmatikah. Verjetno je večja možnost, da te ubije v Toyoti Celici z gumami 255/25/20, kot v RAV4 z 225/70/16, saj je pri večji "višini" gume izolativnost večja in tako manjša verjetnost preboja. smile.gif

Malo heca. wink.gif

Skratka, tudi če v avto trešči strela, not te ubilo ne bo. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#35 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 07 oktober 2007 - 09:04

laugh.gif
res ja, malo heca.
Tudi jaz si želim sodobnejši sistem, pa saj tudi vista bo še bolj dozorela, malo bom pač počakal. Do takrat bodo te "boljše" komponente imele tudi bolj nizke cene.
OS X pa je tudi meni pri srcu... kaj pa vem kaj prinese prihodnost, ampak šele z nakupom novega računalnika (npr. vsaj 8 jedrnika).
Nenad Patkovic

#36 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 07 oktober 2007 - 12:23

QUOTE ([Blaster)
]
QUOTE (NLP)

Razen če razmišljaš o OS X-u...


Uporabljam oba sistema in kar dobro vem, o čem govorim. Mac OS je dejansko ful stabilen sistem, vendar pa ima druge pomanjkljivosti, ki so lepo poštimane pri Visti.


Katere so te pomanjkljivosti??
Ker mi je padlo na pamet, da bi si na moji pc škatli uštimal OS X. Imam Pentium D, matično od Asusa, 2GB rama in OS X mi dela. Probleme imam edino z sedanjo zvočno in pa integrirano zvočno.

Če bi recimo nabavil katero od zvočnih, ki jih hkrati podpira Windows in MAC, a bi potem imel šanse, da bi ubistvu dobil uredi funkcionalen MAC OS X??

#37 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2007 - 12:54

QUOTE (winny32)
Katere so te pomanjkljivosti??
Ker mi je padlo na pamet, da bi si na moji pc škatli uštimal OS X. Imam Pentium D, matično od Asusa, 2GB rama in OS X mi dela. Probleme imam edino z sedanjo zvočno in pa integrirano zvočno.


Plusi so vsekakor stabilnost sistema, ful hitro se nalaga, vse kar poganjaš pod MacOS-om dobesedno LETI.

En velik minus gre CoreAudiu (drugače SUPER protokol), vendar mene blazno moti, ker nimaš možnosti direct monitoringa (ala ASIO) - obljubljajo, da bodo nardili...
Drugače pa se mi zdi MacOS veliko bolj "okoren" od Windowsev. Samo kopiranje, prenašanje fajlov, ostale sistemske zadeve, precej moraš iskat software, ki je ekvivalent Windows platformi (govorim za razne mule, torrente, MSN-je, office aplikacije, cad aplikacije, ...), ki so po večini slabši kot na Windowsih, ... Ampak vsaj DELAJO. smile.gif

QUOTE (winny32)
Če bi recimo nabavil katero od zvočnih, ki jih hkrati podpira Windows in MAC, a bi potem imel šanse, da bi ubistvu dobil uredi funkcionalen MAC OS X??


Odvisno od konfiguracije računalnika (katero Asus ploščo maš, katero grafiko, kateri procesor,...). Sicer pa... Da.
www.mmedia.si

#38 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 07 oktober 2007 - 06:31

No ja, Intlov pentium D, Asus P5WD2-e, NVidia 6600GT..... nekako sem pa razmišljal o podobni stvari kot je recimo ProjectMix, še raje Tascamov FW-1884..... o tem u drugi temi.

btw... kako pa je z visto na nvidii 6600GT.... baje da je mogoče da ne podpira novih 3d učinkov in ostal blabla..... a bi bilo potem potrebno nabavit tudi novo grafično???

#39 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2007 - 09:01

Če te zanimajo podrobnosti --> ZS.

LP
www.mmedia.si

#40 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 23 oktober 2007 - 12:47

Zanimiv test med XP in Visto!

PC DAW O.S Shootout - Part I : XP 32 v XP64 v Vista - Nuendo/Cubase
PC DAW O.S Shootout : Part II : XP 32 v Vista 64 - SONAR
PC DAW O.S Shootout : Part III : XP 32 v XP x64 v Vista 64 - SONAR
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#41 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 oktober 2007 - 11:01

po moje nekako pričakovani rezultati...
Nenad Patkovic

#42 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2007 - 12:13

Z Nuendom 4 se je zadeva obrnila v korist Visti.

LP
www.mmedia.si

#43 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 12 november 2007 - 05:23

Torej imam eno vprašanje: rad bi probal z Visto, pa cvikam zaradi kompa (dualcore 2,13, 2GB ram, 250GB disk): ali bo laufalo normalno vista in cubase ali nuendo?

#44 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 12 november 2007 - 05:56

QUOTE (muzikant)
Torej imam eno vprašanje: rad bi probal z Visto, pa cvikam zaradi kompa (dualcore 2,13, 2GB ram, 250GB disk): ali bo laufalo normalno vista in cubase ali nuendo?


Po mojem bi moralo laufat BP, Blaster ima z Visto veliko izkušenj.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#45 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 12 november 2007 - 06:23

Pri m-audio projectmixu najbrž ni razlik?

#46 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 06:33

QUOTE (muzikant)
Torej imam eno vprašanje: rad bi probal z Visto, pa cvikam zaradi kompa (dualcore 2,13, 2GB ram, 250GB disk): ali bo laufalo normalno vista in cubase ali nuendo?


Lahko počakaš na 16-jedrnike, če cvikaš. smile.gif

Šalo na stran...

Laufalo bo normalno, Vista x86 (in vsi drugi 32-bitni OS-i) tako ali tako ne znajo izkoristit več kot 3gb RAM-a, tako da... bo z dvema čisto OK. Edina težava zna biti grafična kartica, ki ti mora podpirat Aero GUI, drugače boš obolel zaradi klikov, pokov, ... v audiu. Tudi izklop Aera ne pomaga kaj dosti.

Še en pogoj je... če hočeš res izkoristiti performace kar se da in imeti približno isto zmogljivost kot pod XPji, boš moral instalirat Cubase / Nuendo 4.1. Ker sta narejena za visto, znata pravilno izkoriščati dodeljevanje CPU-ja (govorim za dual-core, quad-core) pod Visto. Cubase 3 oz. Nuendo 3 dela cca. 25% slabše kot pod XPji.

Jaz sem že cca. en mesec na Visti in mi dela vse ok, razen Nuendo se mi občasno sesuva pri snemanju audia. Ko končam snemanje določene špure, se pravi, ko pritisnem na "stop", mi včasih javi napako, ki jo enostavno potrdiš in snemaš naprej. S to razliko, da ti ob shranjevanju projekta zateži, da ne more shraniti pod istim imenom, ampak pod recimo... Komad-01.npr.
Vendar mislim, da je to bolj pogojeno z bugom v direct monitoringu v Nuendu kot z Visto. Če imam Tapestyle machine monitoring izključen in uporabljam "manual" monitoring, dela vse OK.

Včeraj sem si na drug disk instaliral XP-je po dolgem času... in lahko rečem, da ko se enkrat navadiš na Visto, je težko it nazaj. Mogoče imaš sprva občutek, da XPji delujejo malenkost hitreje, vendar imajo več problemov z izrisom grafike, sesujejo se veliko prej, ...

Malo bomo še potrpeli, potem pa tako ali tako pride ven Windows Vista Service pack 1, ki obljublja precej višje performanse. smile.gif

Naredi si še eno particijo in daj gor Visto, tko da boš imel dual boot. Probaj, če ti bo laufalo in če ti bo všeč, drugače vržeš dol in to je to. smile.gif

Aja, če uporabljaš WaveLab 5, ti tudi ne bo laufal pod Visto. Moraš kupit WaveLab 6 in dat gor najnovejši update, potem pa dela. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#47 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 12 november 2007 - 06:44

Hvala za odgovor.

Torej potegnem najprej Cubase studio 4, potem pa probamo z Visto.

En offtopic: ima kdo kakšen torrent za cubase 4?

#48 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 06:49

QUOTE (muzikant)
Hvala za odgovor.

Torej potegnem najprej Cubase studio 4, potem pa probamo z Visto.

En offtopic: ima kdo kakšen torrent za cubase 4?


Ja... lahko ti tam torrent... http://www.mtd-el.si/ceniki.htm

PA PROSIM NEHAJTE PIRATIZIRAT TLE PO FORUMU!

Hvala!

LP
www.mmedia.si

#49 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 november 2007 - 06:52

QUOTE ([Blaster)
]

Včeraj sem si na drug disk instaliral XP-je po dolgem času... in lahko rečem, da ko se enkrat navadiš na Visto, je težko it nazaj. Mogoče imaš sprva občutek, da XPji delujejo malenkost hitreje, vendar imajo več problemov z izrisom grafike, sesujejo se veliko prej, ...

Malo bomo še potrpeli, potem pa tako ali tako pride ven Windows Vista Service pack 1, ki obljublja precej višje performanse. smile.gif

LP


čisto enak problem imam jaz sedaj, ko sem se že malo navadil na OSX (apple)...ne bi šel na visto ali pa nazaj na xp.
Nenad Patkovic

#50 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 06:56

QUOTE (NLP)
čisto enak problem imam jaz sedaj, ko sem se malo navadil na OSX (apple)...ne bi šel na visto ali pa na xp.


Hehe... Jah, jabuka so zabavna reč, nč ne rečem... Vendar kar se osnovnega sistema tiče (predvsem hitrost dela, ne hitrost sistema), je zame Vista na prvem mestu.

OSX... ko je treba skopirat kak fajl, ko je treba nardit kakšen MP3, ko je treba zaplayat musko iz iTunesa na kakšnem drugem kanalu, kot na stereo 1+2, ko si želiš Live Messenger (pa ga ni tazga;) ), ko kakšno stvar zaje..š pa nimaš povratka na "earlier time" (do Leoparda), ko je treba uštekat Direct Monitoring, pa ga ni... se pa zadeve začnejo komplicirati malo bolj kot pri Windowsih. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#51 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 november 2007 - 07:02

ja ima neke določene leve rešitve, sedaj prihaja nov OSX, nekaj bodo že porihtali... sem pač prisiljen zaradi službe (ni moja odločitev), pa mi je slučajno postal zelo bolj všeč kot "malimekani".
Nenad Patkovic

#52 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 07:03

vsi ti našteti "problemi" so easily solved. skopirat fajl? v ćem tiči težava tukaj? da ni kakor explorer,ne moreš cut-at?vse se da. edin direct monitoring je malo bala.

#53 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 november 2007 - 07:10

...slabost - direct monitoring me ne moti, če je nizka latenca.
Nenad Patkovic

#54 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 12 november 2007 - 11:36

QUOTE (NLP)
ja ima neke določene leve rešitve, sedaj prihaja nov OSX, nekaj bodo že porihtali... sem pač prisiljen zaradi službe (ni moja odločitev), pa mi je slučajno postal zelo bolj všeč kot "malimekani".


Nov OSX (Mac OS X 10.5.10 Leopard) je že 14 dni zunaj. smile.gif

Glede kopiranja fajlov... zmeraj moram imet odprtih par Finderjev, če si hočem poenostaviti zadevo. Beda. Copy in paste itak da dela... sam... a veš kaj čm ti rečt? Ni tko juser frendli. smile.gif

Direct Monitoring je omogočen, če ga uporabljaš direkt iz karte, se pravi v primeru RME - HDSP mikser. Vendar ti ne omogoča tapestyle machine monitoringa.
Z latencami je pa tako... zaenkrat še niso naredili meni neslišne software-ske latence. Mogoče bi shajal z 1.6ms, vendar ko snemaš 12 špur bobnov naenkrat pri taki latenci, ti tudi quad ne bo kaj dosti pomagal.

LP
www.mmedia.si

#55 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 01:02

malo pobrskaj na netu imaš odličen app , ki ti omogoča tree-like mape

#56 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 13 november 2007 - 11:13

Ja vem da je Leopard zunaj, samo v firmi ga še nismo dobili, saj bo, še to leto.
Echo in rme kartici mi zagotavljata cca. 1.5ms, vendar nikoli ne snemam toliko špur kot ti.
Ne narobe razumet, OSX mi je boljši po izgledu, mac pa mi je nekako bolj zanesljiv, to je vse. Laptop imam pa še zmeraj XP (vista ready) in prav nič ne pogrešam, tudi pri osmih špurah.
Nenad Patkovic

#57 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 13 november 2007 - 11:39

RME (za echo ne bom trdil) ti zagotavlja ZERO LATENCY in ne 1.5ms, kar se tiče hardware-skega monitoringa. Seveda teoretično. Praktično naj bi bilo do 0.8 ms, kot vsaka digitalna naprava.

LP
www.mmedia.si

#58 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 13 november 2007 - 11:44

vem, vem-glede HW monitoringa. SW pa imam nastavljeno na 1.5ms in mi je zaenkrat bilo dovolj smile.gif
Nenad Patkovic

#59 kosta77

kosta77

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje

Objavljeno 26 marec 2008 - 09:21

QUOTE ([Blaster] @ 6-Oct-2007 14:34:58) <{POST_SNAPBACK}>
Sistem pa je za moje pojme veliko bolje narejen, bolj stabilen in predvsem lepši.



ja sej to he he

je SP1 nardil svoje?


k
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

#60 exide

exide

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 09 september 2008 - 11:38

Sedaj imam naloženo Visto ultimate 32 bitno različico in že eno leto deluje vse brez problema, zanima me pa če se splača prehod na 64 bitno. Se opazi razliko?



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov