Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Windows Vista & audio


63 odgovorov v tej temi

#1 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 14 november 2006 - 12:49

Živjo!

No, takole... Moj Nuendo DAW že laufa pod novimi Windows Vista (32 bit), hiter kot strela, lep kot manekenka, zanesljiv kot toyota laugh.gif .

Trenutno delam z RME WDM Beta driverji (zadnja beta verzija), so celo bolj stabilni kot verzija 2.94 za XPje, edini problem mi dela... kaj drugega kot UAD-1. Zgleda, da so pri Universal Audio res tako zvezani, da ne morejo enih ušivih driverjev napisat, kompatibilnih z Visto.

Če koga kaj zanima, na dan z besedo. smile.gif

LP

#2 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 14 november 2006 - 03:23

UAD-1 sem uštimal, da mi po novem dela tudi pod Visto. Tako da... 8)

LP

#3 SoulFood

SoulFood

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Location:Lj/Mb

Objavljeno 14 november 2006 - 04:17

Zakaj si pa že na Visto prešaltal?

Kaj je vse boljše kot pri XP?

Kako kaj hitrost?

Kolko G rama podpirajo (si zato prešaltal?)

#4 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 14 november 2006 - 04:34

Prešaltal sem iz čistega firbca. Drugače pa tudi 4Gb RAM-a jim ne delajo problemov kot XPjem. Predvsem pa bolj gladko delujejo kot XPji in imajo ful lep uporabniški vmesnik. Samo delo z Visto me zelo spominja na Mac OS X. Po dveh dneh uporabe se mi ni sesul še noben program, niti sam OS. Za XPje to ne bi mogel trditi.

LP

#5 SoulFood

SoulFood

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Location:Lj/Mb

Objavljeno 14 november 2006 - 05:20

dva dni xp, ne da bi se sesul?

Nevem.. js sem zelo skeptičen glede novih MS proizvodov...

Prvih par miljonov uporabnikov pomoje zastonj beta testira zadevo tongue.gif

Upam pa da se motim!


Drugače vsi programi delujejo tudi v Visti? Programi namenjeni xp...?

#6 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 14 november 2006 - 09:13

Kar do zdaj vem, ima Wavelab majhne probleme, drugače pa dela več ali manj vse.

LP

#7 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 762 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 16 november 2006 - 02:04

QUOTE ([Blaster)
]DAW Windows Vista (32 bit), hiter kot strela, lep kot manekenka, zanesljiv kot toyota laugh.gif

No, pa ze imamo enega beta testerja. smile.gif

Kako je pa z resursi (mimogrede, sem sel pogledat v SSKJ in je to prava slovenska beseda biggrin.gif ), koliko ti poje rama sam sistem, kako hitro se nalozijo windowsi, kaksne so moznosti za kastomizacijo?

Hvala,

Lp,

b.
Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#8 SoulFood

SoulFood

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Location:Lj/Mb

Objavljeno 16 november 2006 - 02:28

Kolega je prejšnjo beta verzijo testiral... Na RES hudem rač. je šlo za en k.

Ampak baje da ta verzija še ni bila optimizirana...


Kako je kaj s to verzijo?

#9 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 17 november 2006 - 11:06

Sama Vista mi prav tale moment kuri 516Mb RAM-a, odprt pa imam Microsoft Mail (bivši Outlook) ter IE7 ter uno vrstico na desni strani ekrana, kjer mi kaže uro, datum, procesorski čas, ... una vistina fora uglavnm. Če bi te bedarije zaprl, bi bilo manj.

Kar se nalaganja tiče je tam-tam z XP-ji, vendar večkrat ko jih zaženeš, hitreje se naložijo. Imajo nek sistem optimizacije glede startup-a.

Glede customizacije imaš na voljo le AERO vmesnik, kateremu lahko spreminjaš barve, transparency, ... je ful všečen vmesnik. Meni je blazno všeč. Čeprav je bil za XPje izdan (neuradno pač) kao Vista Transformation Pack z enakim (aero) vmesnikom, je ta drugačen... teče FUL gladko, okna so animirana, skratka vse deluje bolj "kot po maslu" v primerjavi z XP-ji.

Za nazadnjaške imaš na voljo tudi Windows Classic Look. smile.gif

Vsako stvar, ki jo hočeš instalirat, te najprej vpraša za dovoljenje administratorja (isto kot pri Mac OS X-u), potem preveri sistem, če bo zadeva delovala in te opozori na mogoče nedelovanje (lahko tudi ignoriraš in imaš sranje).

Ful je boljš zaščiten, firewall, antivirus, spyware, ... mu ne delajo nobenih problemov. Trenutno vse laufam brez dodatnega antivirusa. smile.gif

Še ena zanimivost, med bootom se ne pokaže Windows logotip, ampak samo kvadratki laufajo iz leve proti desni, spodaj piše Microsoft Corporation. smile.gif

Težave do sedaj:

WaveLab 5 ne dela tako kot bi moral, če odpreš meni File in izbereš Open ali Save As, se ti avtomatsko zapre, ne da bi javil kakšno napako. Nimam pojma zakaj. Isto v AERU, isto v Classic looku (sem mislil da je fora v GUI-u).

UAD-1 dela normalno z driverji od XP-jev, problem je samo pri zagonu in shutdownu Viste, ker zablokira. Se pravi, če nimaš instaliranega UAD-a in prideš v Visto, ga instaliraš, ga po mili volji lahko uporabljaš, pred shutdownom pa ga moraš odinstalirat in ugasnit mašino. Problem so driverji in ne vista.

RME dela normalno, težavo mu dela sprememba wordclocka iz zunanjega sourca. Se pravi, če spremenim na 02R96 (wordclock master) npr. wordclock iz 44.1kHz na 48kHz, bom doživel blue screen (to se mi je zgodilo samo enkrat in nikoli več, možno da je kriv tudi UAD, ker sem oboje uporabljal hkrati!). RME mi laufa z beta driverji, ki uradno niso napisani za Visto!

Takole. Se pravi, ko bodo obstajali driverji za Visto, bo delalo vse kot se šika. Sam sistem je pa... stoj in glej. smile.gif
Nuendo 3.2, Reason 3.0.4, FL Studio 6, Melodyne 3, Waves plug-ins (diamond bundle, SSL4000, ...) URS,... vse dela normalno.

Zaenkrat imam dualboot in se z Visto več ali manj samo igram, za resno delo pa uporabljam XP-je.

LP

#10 violinist

violinist

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov

Objavljeno 19 november 2006 - 02:06

no js mam tut eno težavico in sicer ne vem zakaj mi dela bs-player.
trenutno uporablam windows vista ultimate, ne dela pa niti en filmček probal sn že z vsemi codeci iz xp-jev ampak stvar še vedno ne delauje. prosm djte pomagat kr drgač bom ta nov sicer krasn sistem mogo dol vržit kr mi filmi pomenjo zlo veliko!
hvala za pomoč

#11 SoulFood

SoulFood

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Location:Lj/Mb

Objavljeno 19 november 2006 - 09:13

Ja se bo treba odločit... DAW ali Jenna Jameson tongue.gif

Malo heca more bit wink.gif

Sam sicer ov isti nimam pojma, se mi pa zdi, da očitno XP codeci ne delujejo v Visti... Mogoče je treba nove poiskat...

LP

#12 violinist

violinist

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov

Objavljeno 19 november 2006 - 09:43

ja vse lepo in prav sam ke jih nej najdem ko še viste ni zunaj!

#13 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 20 november 2006 - 06:49

QUOTE (violinist)
ja vse lepo in prav sam ke jih nej najdem ko še viste ni zunaj!


Ne prehitevajte sami sebe! Ko bo uradno vista zunaj in ko bo SP2 bo vse delovalo brez problema, saj se spominite kako je blo to pri XP-jih!

Tko da kar počasi :wink: )
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#14 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2007 - 02:25

No takole, od danes naprej z driverji za UAD-1 4.5.1 RC1 deluje UAD normalno tudi pod Visto, z vsemi plug-ini.

LP

#15 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 18 januar 2007 - 02:31

QUOTE ([Blaster)
]No takole, od danes naprej z driverji za UAD-1 4.5.1 RC1 deluje UAD normalno tudi pod Visto, z vsemi plug-ini.

LP


:smt041
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#16 Malossi

Malossi

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov
  • Location:Domžale

Objavljeno 07 februar 2007 - 10:00

no, zdej, ko je vista prišla uradno na tržišče, me zanima, če jo že kdo ma. Po drugih forumih (npr. mn3njalnik) so jo kr dost spluval, razen aerota. Ker sem tik pred nakupom novega računalnika, me zanima če se mi splača dat tistih 90€ za visto al rajš še počakam pa delam na xpje?

#17 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 07 februar 2007 - 10:24

Še enkrat 8)
Ne prehitevajte sami sebe! Ko bo uradno vista zunaj in ko bo SP2 bo vse delovalo brez problema, saj se spominite kako je blo to pri XP-jih!

Tko da kar počasi tongue.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#18 Malossi

Malossi

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov
  • Location:Domžale

Objavljeno 07 februar 2007 - 11:08

sej vista je uradno ven prišla 30.1.2007! Zato pa sprašujem! Service pack pa itaq še lep čas nov vn prišel!

#19 majikal

majikal

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 07 februar 2007 - 11:41

kako se inštalira vinovs vista



#20 Zergi

Zergi

    dubwise!

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:LJ

Objavljeno 07 februar 2007 - 12:08

jz bom še en zelo lep čas na xp-jih ostal.

#21 Malossi

Malossi

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov
  • Location:Domžale

Objavljeno 07 februar 2007 - 01:58

QUOTE (majikal)
kako se inštalira vinovs vista



biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif

kot kaže je še trenutno RES u p***i!

#22 majikal

majikal

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 07 februar 2007 - 02:05

Prve vtise si lahko preberete/pogledate tudi na jonasovmu blogu...

http://jonas.blog.siol.net/


biggrin.gif :roll:

#23 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 22 februar 2007 - 10:53

QUOTE (Malossi)
no, zdej, ko je vista prišla uradno na tržišče, me zanima, če jo že kdo ma. Po drugih forumih (npr. mn3njalnik) so jo kr dost spluval, razen aerota. Ker sem tik pred nakupom novega računalnika, me zanima če se mi splača dat tistih 90€ za visto al rajš še počakam pa delam na xpje?


ce kupis novo masino z xp-ji do konca februarja, bos lahko do 15. marca za simolicno ceno medija (beri: cirka 20 €) lahko dobil upgrade na visto...zal samo v angleskem jeziku, ker takrat pride uradno slo verzija ven.
drugace pa vista naj ne bi imela SP-jev ampak naj bi se sama enostavno updejtala.
se ena zanimivost za potencialne kupce office 2007 - ko kupis nov pc, lahko dobis "brezplacno" verzijo office 2007, ki deluje 60 dni. v tem casu lahko kupis kljuc in office aktiviras - po oem ceni. zanimivo. pa se ena zanimivost: po novem v office skatli ni vec medija. svasta :roll:

#24 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 15 junij 2007 - 02:24

mene pa zanima če je že kdo probu zalaufat abletona na visiti?
Music is what feelings sound like

#25 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 08 september 2007 - 03:55

No, takole...

Po novem mi DAW z Nuendom laufa kar lepo na Visti. Če odštejemo bug Nuenda za multiprocessing ter vedno ročno dodelitev prioritete Viste na Realtime za Nuendo, dela zadeva zaenkrat FENOMENALNO.
Sicer pokuri kakšnih 5-10% VST Performance-a več, ampak je neverjetno bolj stabilen od XPjev. Predvsem pri preklapljanju oken, ... ga ne zdrmaš kar tko zlepa.

Za tistih nekaj procentov (če bo seveda vse delovalo OK) ne bom gledal, saj mi tako ali tako procesorja ne rata obremenit za več kot 40%. smile.gif Vse, kar me moti je "nestabilnost" procesorja (graf v VST performance-u), ki ves čas skače za kakšnih 10%. To se z izključitvijo npr. treh jeder normalizira, vendar je namesto 40% performance-a vse skupaj na meji delovanja, ampak STABILNEGA. Za ta bug je seveda odgovoren Steinberg in naj bi bil v Nuendu 4 odpravljen.

Ko bodo porihtali še določene zadeve v SP1 (vsaj upam, da jih bodo), ter ko bo prišel ven novi Nuendo 4, optimiziran za Visto, upam, da bo to TO.

Edina zamera gre izdelovalcem zvočnih kart, ki še kar vztrajajo pri ASIO driverjih in ne podprejo novega standarda WaveRT, ki ga Vista ponuja. In potem naj bi bil samo Microsoft kriv za slabše performanse? Ejej...

#26 kosta77

kosta77

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje

Objavljeno 05 oktober 2007 - 10:23

QUOTE ([Blaster)
]No, takole... Moj Nuendo DAW že laufa pod novimi Windows Vista (32 bit), hiter kot strela, lep kot manekenka, zanesljiv kot toyota laugh.gif


kaj?

zanesljiv kot manekenka, zgleda kot toyota v katero je udarila strela?

erm ...

moral bi bit nekje na piru ne pa tu...

#27 kosta77

kosta77

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje

Objavljeno 05 oktober 2007 - 10:26

QUOTE ([Blaster)
]Edina zamera gre izdelovalcem zvočnih kart, ki še kar vztrajajo pri ASIO driverjih in ne podprejo novega standarda WaveRT, ki ga Vista ponuja. In potem naj bi bil samo Microsoft kriv za slabše performanse? Ejej...



Ehem, razen Cakewalkovcev ki MikroMehkem lezejo v rit, so v Sound On Sound vsi od RME do M-Audio rekl da je WaveRT traparija.

Približno kor Easi od eMagica pred leti.

Ea kaj???

Ja sej pravm.

Jebiga, Asio je standard, ki dela.

#28 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2007 - 10:28

QUOTE (kosta77)
kaj?

zanesljiv kot manekenka, zgleda kot toyota v katero je udarila strela?

erm ...

moral bi bit nekje na piru ne pa tu...


Nobenega ne silim, da naj prestopi na Visto. Povedal sem le svoje mnenje. Zadeva DELA pod Visto, veliko bolj zanesljivo kot pod XP-ji (vsaj zaenkrat imam take izkušnje), čeprav s par procenti slabšo performanco.
Glede toyote in strele si ga pa res pihnil mimo... Že slišal za Faradayevo kletko? :smt037


QUOTE (kosta77)
Ja sej pravm.

Jebiga, Asio je standard, ki dela.


ASIO je EDINI protokol, ki je uporaben na Windows sistemih.

Heh... Si že kdaj imel možnost uporabljati Applov CoreAudio?
Potem res ne moreš govorit o ASIO standardu in o tem, da "dela".

Žal CoreAudio še ne podpira DM-a (razen na Digital Performerju in MOTU-jevem hardware-u), ampak baje bo z Leopardom poštimano tudi to.
Na enak princip naj bi delal WaveRT, ki pa se ga lenim proizvajalcem hardware-a ne da podpret.

Glede RME-ja pa... Tudi sam uporabljam njihov hardware že kar nekaj let. Kar se tiče PC podpore, so še nekako ažurni (samo v ASIU/WDM - o WaveRT ni ne duha ne sluha), kar se pa tiče MAC-a je pa totalna kap. Mislim, da so zadnji update za PPC sisteme nardili leta 2005, driver pa je daleč od stabilnega.

Peace! :mrgreen:

LP
www.mmedia.si

#29 kosta77

kosta77

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje

Objavljeno 06 oktober 2007 - 10:45

Sam hec, nč resnga biggrin.gif

mal heca mora bit ne?

Veš da bi jes pod

a) meu Toyoto raj ko Pižoja ampak $$$

cool.gif instalirou Visto, ker mi je res všeč.

Se strinjam glede CoreAudio, sicer nimam Maca ampak se vsi, ki ga majo prijetno hahlajo.

btw, če loh vprašam, trenutno ma q6600 (letiiii) in 2 gb rama, čakam pa da bo Cubase 4.1 odzun, da ga inštaliram na Visto 64, ker res ne vidim smisla it na 32ko.

Vprašanje - ko bo V64 popravljena kolkr se da in Cubase 4.1 odzun - a bi blo v redu v dva prazna slota dodat še po 2x2gb rama? mam ddr2 800.

2) plugini bi menda delal prek nekega win on win emulatorja, ki menda funkcionira.

??

hvala,

k

#30 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2007 - 11:19

QUOTE (kosta77)
Sam hec, nč resnga biggrin.gif

Se strinjam glede CoreAudio, sicer nimam Maca ampak se vsi, ki ga majo prijetno hahlajo.

btw, če loh vprašam, trenutno ma q6600 (letiiii) in 2 gb rama, čakam pa da bo Cubase 4.1 odzun, da ga inštaliram na Visto 64, ker res ne vidim smisla it na 32ko.

Vprašanje - ko bo V64 popravljena kolkr se da in Cubase 4.1 odzun - a bi blo v redu v dva prazna slota dodat še po 2x2gb rama? mam ddr2 800.

2) plugini bi menda delal prek nekega win on win emulatorja, ki menda funkcionira.

??

hvala,

k


Jah, CoreAudio res DELA da se reče, samo žal še ne podpira Direct Monitoringa, kot sem omenil že v prejšnjem postu. Torej moraš monitorirat tko, da si moraš enostavno odpret TotalMix (RME) in nastavit vse ročno. Tudi Tapestyle (kot ga poznaš iz Cubase/Nuendo) ne dela - ravno iz tega razloga.

Glede RAM-a... jaz imam Q6600 ter 4Gb DDR2 800MHz GEIL rama. Prej sem imel 2 giga ter E6600, vendar ne opazim bistvene razlike, niti pri procesorju, niti med 2 in 4 giga.

Če boš laufal Visto moraš obrezno imet zelo dobro grafično karto. To ti je pogoj, da ti Vista laufa ok. Ravno včeraj sem presedlal iz nVidia GeForce 6600GT na 7600GT in razlika je ... 200%. Ful manj CPU-ja požre (ne glede, ali imaš Aero ali Classic).

Win on win emulator? Nisem še slišal.

LP
www.mmedia.si



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov