Kaj je to in zakaj je dobro?

Mike Vale Studio - NLP design
Objavljeno 22 september 2008 - 11:36
Zdej je to skaldišče, morda bo čez pet let, še ta del tiskarna in ti bo zvok prodiral notr.
Nevem moje mnenje. Raje prng če se da!
Objavljeno 22 september 2008 - 12:04
Objavljeno 22 september 2008 - 12:27
Zdej je to skaldišče, morda bo čez pet let, še ta del tiskarna in ti bo zvok prodiral notr.
Nevem moje mnenje. Raje prng če se da!
Hala v kateri sem, je skladišče za material in bo tudi ostalo skladišče. Hala je tiha, tako da nobene panike. Skladišče je tudi vedno zaprto, ko se kaj rabi, se dvignejo rolo vrata. Mislim da ob takšnem zidu, (25 cm zidaki polnjeni z finim betonom in še obmetano) in ob notranji konstrukciji, 10 cm zrak, profil + akustično prilagojen tervol 10 cm dp8, 12,5mm gips plošča, 22mm iverka, 15mm gips plošča... več kot zadostuje, oz mislim da je orng.
Objavljeno 22 september 2008 - 01:37

Ma eh... pač en primer bedn hehehe
Objavljeno 22 september 2008 - 02:05
Kaj imate likalnik za varit pa to....

Objavljeno 22 september 2008 - 03:20
Kaj imate likalnik za varit pa to....

Kaj noben ne razume kaj pomeni "primer" =)
Objavljeno 22 september 2008 - 03:23
da mal zašmelca .... božične lučke se lohka skrijejo pred tem kaj se dogaja z outboardom in mixerjem ... sekvence utripajočih lediod
so naravnost nepozabljive .... heheh ... pa šalo na stran ,na vejo, ki se uporablja za periferno opremo v audiu nikakor ne smete
priklopit nekonstantnih porabnikov ,tudi če je je pod mejo dovoljenega,samo vklapljanje in izklapljanje le tega povzroči šok v napetosti...
in potem se zgodi kaj se nebi smelo...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 22 september 2008 - 03:26

Ja sej si čisto prav razmišljal... ampak bom hvala bogu imel mir.
No danes so pripeljali material in že postavlajo konstrukcijo.

Objavljeno 22 september 2008 - 06:58
da mal zašmelca .... božične lučke se lohka skrijejo pred tem kaj se dogaja z outboardom in mixerjem ... sekvence utripajočih lediod
so naravnost nepozabljive .... heheh ... pa šalo na stran ,na vejo, ki se uporablja za periferno opremo v audiu nikakor ne smete
priklopit nekonstantnih porabnikov ,tudi če je je pod mejo dovoljenega,samo vklapljanje in izklapljanje le tega povzroči šok v napetosti...
in potem se zgodi kaj se nebi smelo...

pri tem pomaga tudi UPS al?
Objavljeno 23 september 2008 - 01:27
Delavci te znajo včasih res nardit živčnega in če nisi zraven je drek.

Par novih fotk...

Akustični hangerji so že obešeni...

Priprava za estrih, plošče so dvignjene 1cm od dal...

Pod so že tudi začeli delat,... ob straneh se je dal tervol (1cm plošče), da se pod ne stika s stenami.

Lp
M.V.
Objavljeno 23 september 2008 - 02:06
Jaz sem imel s tem sranjem že ful narejenega, tudi strop, pa sem vse skupaj podrl in naredil VSE leseno konstrukcijo, ker so profili žvenketali za popi..dt.
Tudi če gledaš kako drugje delajo ter nasploh v literaturi je priporočen les in NE pocinkani profili.
Lahko pa, da bo špilalo, nč ne rečem.
LP
Objavljeno 23 september 2008 - 02:17
Vsekakor se UPS ne daje kar za omarico temveč pred razdelilci na mestu samem. Glede na to da imaš kar precej €€ vredno opremo ne šparaj s pomankljivo elektriko, da ne bo pol prepozno. In malo preračunaj kaj ti koliko kuri, kaj je več vredno in potem razmisli o tem kakšen UPS rabiš (moč, vrsta), koliko UPSov rabiš, da ne boš dal vse na enega 300W, ker potem bo BUM
lp
Objavljeno 23 september 2008 - 03:57
Sem dosti prebral, preiskal o tem in ti moji debelejši profili so čist super. Sem tudi pisal dvema američanoma glede tega, eden od njih je bil Rob Gervais.
Zakaj američani večinoma uporabljajo les pa zato, ker je tam dosti cenejši kot pri nas. Bo mel tudi NLP kaj za povedat okrog tega.
Kopirano iz... Home Recording Studio - Build It Like The Pros by Rob Gervais
STEEL FRAMING
Steel framing has some advantages over wood framing. It doesn’t shrink,
twist, or burn. It’s a very stable material with uniform dimensions. Perfect
fits are not as critical with steel framing as with wood. Fastening is as sim-
ple as screwing in a couple of self-tapping framing screws.
When we refer to heavy gauge steel framing, it’s any material with
a gauge greater than 25; 25 gauge or lighter framing is considered to be
lightweight steel framing.
Light gauge steel framing has an advantage over wood framing or
heavy gauge steel framing because a wall constructed with it has a
greater STC rating than a similar wood or heavy gauge frame. So a sim-
ple wall framed with light gauge framing and drywall applied directly to
both sides will achieve the same results as a wood frame wall with resil-
ient channel installed.
The disadvantage of light gauge framing is that it will not carry loads
that wood framing will carry with ease. Heavy gauge metal framing will
carry the required loads, but it is generally more expensive than similar
walls manufactured with wood.
Objavljeno 23 september 2008 - 04:20
Vsekakor se UPS ne daje kar za omarico temveč pred razdelilci na mestu samem. Glede na to da imaš kar precej €€ vredno opremo ne šparaj s pomankljivo elektriko, da ne bo pol prepozno. In malo preračunaj kaj ti koliko kuri, kaj je več vredno in potem razmisli o tem kakšen UPS rabiš (moč, vrsta), koliko UPSov rabiš, da ne boš dal vse na enega 300W, ker potem bo BUM
lp
Hvala Winni, nisem vedel da piše kaj o tem tukaj =)
Pri meni bo že rahla prednost ker bom imel čist ločeno potegjeno elektriko iz glavne omarice za studio.
Študiral sem nekaj v tej smeri... APC, pa da ga lahko dam v rack

Objavljeno 23 september 2008 - 04:38
Če je "plehnata" podkonstrukcija narejena dobro (podloženo in izolirano tam kjer mora bit!!!) je lahko enako učinkovita kakor lesena.
Če pa ni narejena okej pa bo zvok bolj kot iz viteških časov ja

Sklep: Vale, če boš držal non stop stražo ko delajo in jih opozarjal, še zna bit dobro narejeno:)
Objavljeno 23 september 2008 - 04:39
Steel offers many advantages over stick-built lumber homes. Steel is very strong and will not burn. Even if the rest of the house catches fire, the steel frame will be left standing. Steel does not warp and change shape over time as lumber does and each steel piece is nearly identical to every other one. Its high strength allows for thinner material thicknesses. That leaves much more room for additional insulation inside the walls and fewer thermal bridges. It also will remain airtight because the steel framing will not settle.
Je pa res da je les cool. Če hočeš da vrjanta ki jo imam jaz deluje, sta priporočljivi vsaj 2 gips plošči.
Drgač pa tudi na Gearslutz dost o tem piše...
Objavljeno 23 september 2008 - 04:51
Če je "plehnata" podkonstrukcija narejena dobro (podloženo in izolirano tam kjer mora bit!!!) je lahko enako učinkovita kakor lesena.
Če pa ni narejena okej pa bo zvok bolj kot iz viteških časov ja

Sklep: Vale, če boš držal non stop stražo ko delajo in jih opozarjal, še zna bit dobro narejeno:)
Jaz sem nonstop prisoten, tako da me res imajo poln... Ko pridem nazaj in če kaj ne štima, morejo popravit.
Tudi profili so zelo dobro podloženi, 1cm. Mene ni nič strah...
NLP... kje imajo APC-je pri nas?
Objavljeno 23 september 2008 - 04:58
Objavljeno 23 september 2008 - 05:01

Lp
Objavljeno 23 september 2008 - 06:43

Lp

http://www.mimovrste...znamke/4715/apc
Objavljeno 23 september 2008 - 07:25
Na najdi.si vpiši: "apc ups". Jih imajo nekaj.
Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov