Predelava sobe v mix/control room
Začel
Crocy
, feb 20 2008 02:35
119 odgovorov v tej temi
Objavljeno 25 december 2008 - 02:21
QUOTE (ixi @ 25. Dec 2008 09:47:23) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz le redko zalaufam radiator v studiu sej že itako komp greje kot pečica 
hehehe... pri meni je čist isto, sploh kurit ne rabim in mi je včasih prav vroče.
Objavljeno 26 december 2008 - 04:58
Zdravo,
Končno sem se tudi jaz opogumil napisati malo o tej temi. Osebno sem prebral tale topic v celoti in moram priznati, da mi je zadeva zelo užitna. Osebno se tudi ukvarjam z akustiko prostorov in sem si leta 2003 zgradil home recording studio. Znanje in izkušnje ter materiali so zelo napredovali od tistega leta tako da sem se odločil preurediti svoj mali studio. Iz rekonstrukcije pišem tudi projektno nalogo.
Moram pohvaliti NLP-ja, ker mi zelo pametno svetuje in mi njegove izkušnje zelo pridejo prav. Svaka čast ixi-ju da si je izdelal za moj okus kvalitetno kontrolno sobo. Kako je z popravki še nas ni obvestil
Osebno se ukvarjam z tapeciranjem in predelavo ter obdelavo ivernih plošč, saj imam blizu dobrega prijatelja kateri ima na razpolago vso strojno postrojenje za obdelavo in montažo ivernih konstrukcij.
Veliko pozornosti posvečam poleg same akustike tudi ambientu ( barve, kontrasti , osvetlitev , funkcionalnost ) komponent katere so inštalirane v samih prostorih.
Zanima me pa sledeče :
Kje se da dobit program za merjenje RT 20 ?
ALi obstaja kje program za konstruiranje QRD difuzorjev ali si moram računati preko excela ?
Kateri material bi po vaši presoji bil dober za dušenje zvoka na vratih ? Trenutno imam neko peno katero sem kupil v Bauhausu debeline 3 cm in povrhu imam tapecirano z tkanino. Zadeva je sicer v redu, ker imam dvojna steno ( sound lock ) ampak pri meritvah sem ugotovil, da mi kar precej nizkih frekvenc uhaja čez vrata. Vem, da se ogromno prenaša preko vibracij, kajti ko bom preuredil kontrolno sobo bom najbrž se le-tega problema rešil.
Merite katere so mi opravili iz intštituta so mi pokazale dokaj solidne rezultuta, vsaj glede RT 60. ki je znašal 0,2 s v kontrolni sobi ter 0,3 v snemalni sobi. Problem pa se je pojavil v kontrolni sobi ko so merili white noise- imam občutno preveč nizkih frekvenc na udaru, ker je prostor za mojim hrbtom oddaljem le pičlih 1,5 metra, tako da razmišljam o preureditvi tako, da bom na novo postavil mizo- manjšo seveda in jo zarotiral za 90 stopinj.
Tukaj pa se pojavi problem, ker bom potem na eni strani imel okno na drugi strani pa absorber. Kaj mi priporočate glede okna?
Razmišljal sem, če bi naredil absorber na tečaj kakor je pri prikolicah okno, tako da ko se snema je absorber gor, ko pa se miksa pa absorber pokriva okno.
Še eno vprašanje. Glede na to, da veliko pišete o TERVOLU DP8. Kje bi se ga dalo nabaviti ter kakšne so cene?
Toliko za prvič
Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
Končno sem se tudi jaz opogumil napisati malo o tej temi. Osebno sem prebral tale topic v celoti in moram priznati, da mi je zadeva zelo užitna. Osebno se tudi ukvarjam z akustiko prostorov in sem si leta 2003 zgradil home recording studio. Znanje in izkušnje ter materiali so zelo napredovali od tistega leta tako da sem se odločil preurediti svoj mali studio. Iz rekonstrukcije pišem tudi projektno nalogo.
Moram pohvaliti NLP-ja, ker mi zelo pametno svetuje in mi njegove izkušnje zelo pridejo prav. Svaka čast ixi-ju da si je izdelal za moj okus kvalitetno kontrolno sobo. Kako je z popravki še nas ni obvestil
Osebno se ukvarjam z tapeciranjem in predelavo ter obdelavo ivernih plošč, saj imam blizu dobrega prijatelja kateri ima na razpolago vso strojno postrojenje za obdelavo in montažo ivernih konstrukcij.
Veliko pozornosti posvečam poleg same akustike tudi ambientu ( barve, kontrasti , osvetlitev , funkcionalnost ) komponent katere so inštalirane v samih prostorih.
Zanima me pa sledeče :
Kje se da dobit program za merjenje RT 20 ?
ALi obstaja kje program za konstruiranje QRD difuzorjev ali si moram računati preko excela ?
Kateri material bi po vaši presoji bil dober za dušenje zvoka na vratih ? Trenutno imam neko peno katero sem kupil v Bauhausu debeline 3 cm in povrhu imam tapecirano z tkanino. Zadeva je sicer v redu, ker imam dvojna steno ( sound lock ) ampak pri meritvah sem ugotovil, da mi kar precej nizkih frekvenc uhaja čez vrata. Vem, da se ogromno prenaša preko vibracij, kajti ko bom preuredil kontrolno sobo bom najbrž se le-tega problema rešil.
Merite katere so mi opravili iz intštituta so mi pokazale dokaj solidne rezultuta, vsaj glede RT 60. ki je znašal 0,2 s v kontrolni sobi ter 0,3 v snemalni sobi. Problem pa se je pojavil v kontrolni sobi ko so merili white noise- imam občutno preveč nizkih frekvenc na udaru, ker je prostor za mojim hrbtom oddaljem le pičlih 1,5 metra, tako da razmišljam o preureditvi tako, da bom na novo postavil mizo- manjšo seveda in jo zarotiral za 90 stopinj.
Tukaj pa se pojavi problem, ker bom potem na eni strani imel okno na drugi strani pa absorber. Kaj mi priporočate glede okna?
Razmišljal sem, če bi naredil absorber na tečaj kakor je pri prikolicah okno, tako da ko se snema je absorber gor, ko pa se miksa pa absorber pokriva okno.
Še eno vprašanje. Glede na to, da veliko pišete o TERVOLU DP8. Kje bi se ga dalo nabaviti ter kakšne so cene?
Toliko za prvič
Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
Objavljeno 08 januar 2009 - 12:34
QUOTE (triaxis @ 26. Dec 2008 16:58:06) <{POST_SNAPBACK}>
jaz sem tervol naročil v Top Dom in v Merkurju. In še cenik.
Tako...počitnic je konec, in že se pripravljamo na nove podvige. Zej sem 2 vikenda na štajerskem tako da se bojo zadeve spet vsaj malo premaknile.
lp
Crocy
www.crocy.si
www.facebook.com/crocy.si (Like)
www.soundcloud.com/crocy (Follow)
www.twitter.com/djcrocy (Follow)
www.crocy.si
Objavljeno 08 januar 2009 - 01:19
QUOTE (Crocy @ 8. Jan 2009 14:34:29) <{POST_SNAPBACK}>
jaz sem tervol naročil v Top Dom in v Merkurju. In še cenik.
Tako...počitnic je konec, in že se pripravljamo na nove podvige. Zej sem 2 vikenda na štajerskem tako da se bojo zadeve spet vsaj malo premaknile.
lp
lp
Kolk si dal za 1m2 DP-8?
Objavljeno 08 januar 2009 - 02:38
QUOTE (Vale @ 8. Jan 2009 13:19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Kolk si dal za 1m2 DP-8?
9,24€ za 1m2
2,4m2 je v enem paketu, paket je pa prišel 22,18€
to je za debeline 10cm
lp
Crocy
www.crocy.si
www.crocy.si
Objavljeno 19 april 2009 - 07:03
No ja...februar...april...sej je vse isto
Evo dobil sem novo polico na oknu, ter lesene stenske obloge ob njem.
Naredu sm tut ze absorberje
tudi delo pri kotnih absorberjih se premika naprej
lep pozdrav do prihodnjič
Evo dobil sem novo polico na oknu, ter lesene stenske obloge ob njem.
Naredu sm tut ze absorberje
tudi delo pri kotnih absorberjih se premika naprej
lep pozdrav do prihodnjič
Crocy
www.crocy.si
www.crocy.si
Objavljeno 21 april 2009 - 04:26
Ja končno heheh... luštno bo! Blo težko absorberje delat?
Kdaj se vseliš?
lp
lp
Objavljeno 21 april 2009 - 06:50
pri absorberjih se zavleče samo pri blagu...druga ni take sile sploh
vselim se takoj ko končam haha
sploh si ne delam več planov ker se vedno podrejo...
zej iščem počas kakšna stojala za moje Mackie...
lp
vselim se takoj ko končam haha
sploh si ne delam več planov ker se vedno podrejo...
zej iščem počas kakšna stojala za moje Mackie...
lp
Crocy
www.crocy.si
www.crocy.si
Objavljeno 24 maj 2009 - 09:33
QUOTE (NLP @ 24. May 2009 22:18:23) <{POST_SNAPBACK}>
Tiste piramidice od spredaj ne bodo v neko pomoč če ni za njimi vsaj 10cm dp8 in po možnosti kaj airgapa.
za piramidami je 10cm dp8 + 10cm airgap-a
lp
Crocy
www.crocy.si
www.crocy.si
Objavljeno 25 maj 2009 - 02:22
QUOTE (Crocy @ 24. May 2009 22:33:49) <{POST_SNAPBACK}>
za piramidami je 10cm dp8 + 10cm airgap-a 
lp
lp
Baraba, si mi ukradel idejo
Drugače pa lepo izgleda.
Objavljeno 26 maj 2009 - 08:17
veri najs!!
za kakšen delež pa so absorberji s piramidami čez tervol bolj efektivni glede na tervol sam?
za kakšen delež pa so absorberji s piramidami čez tervol bolj efektivni glede na tervol sam?
... disko veselje - dolge nedelje ...
http://www.myspace.com/zergon
http://www.flickr.com/photos/zergon/
http://www.myspace.com/zergon
http://www.flickr.com/photos/zergon/
Objavljeno 26 maj 2009 - 08:57
to je nemogoče reči brez nekih laboratorijskih meritev ampak kaj bolj v nižje področje ne gre razen, da je nadomestek za tkanino (in to drag nadomestek).
V mojem prvem studijo sem imel takšen princip.
Ali si peno po vsej površini prilepil za tervol in ustvaril membrano ali si le priheftal na par točkah?
Piramidice/ pena se po letih začne razpadat sploh če so temperaturne diletacije večje zato je tkanina bolj primerna.
V mojem prvem studijo sem imel takšen princip.
Ali si peno po vsej površini prilepil za tervol in ustvaril membrano ali si le priheftal na par točkah?
Piramidice/ pena se po letih začne razpadat sploh če so temperaturne diletacije večje zato je tkanina bolj primerna.
Nenad Patkovic
Dodaj odgovor
3 uporabnikov bere to temo
0 članov, 3 gostov, 0 anonimnih uporabnikov