Kateri studijski monitorji???
Objavljeno 20 julij 2009 - 09:23
... in ja tako kot je rekel Satoration; overloadan si z vsemi mogočimi mnenji odgovori pa so izjemno!!! relativni... sploh če si nov v tem.
... zdaj pa vse to še praktično absorbiraj... saj na začetku vsi delamo/ kupujemo stvari ki se izkažejo da niso bile posrečen vložek... drugi individuum pa je povsem zadovoljen s tem... tako smo si različni, zato je najboljši in ne preprost nasvet; sam se prepričaj... a brez izkušenj (in ker ti ne bo trgovina dala različne zvočnke na izposojo, da jih preveriš "on the face of the place"- na licu mesta:)...) je to onemogočeno.
Srečno!
Objavljeno 20 julij 2009 - 11:30
So mogoče Alesisi celo bolj, ko se jih navadiš.
Armaflex dobiš v Merkurju v LJ (bivša Astra Jama).
LP
Objavljeno 21 julij 2009 - 08:07
So mogoče Alesisi celo bolj, ko se jih navadiš.
Armaflex dobiš v Merkurju v LJ (bivša Astra Jama).
LP
Hvala !!!
Za vse fantje ful ste mi pomagal, dobil sem tiste odgovore k sm jih rabu hvala !!!!
Pa sej mate prov sej sm res velikrat overload hehe
Pozdrav !!!
Objavljeno 22 julij 2009 - 10:45
ns10 je preprosto ns10,ns50 pa hs80 brez podna
Hehe
Drugače pa šele v petek dobim KRK-e
Pozdrav
Objavljeno 22 julij 2009 - 11:18
ns10 je preprosto ns10,ns50 pa hs80 brez podna
A je kdo trdil drugače? Skupnega imajo kao "finto" dobega "translatea" - a ne bi vedel iz prve roke glede HS50, tako se govori... Dam pa roko v ogenj za MSP-5 - vsaj zase. So pa tudi drugačni od NS10M, ki pa spet različno zvenijo z različnimi ojačevalci.
Doslej nisem verjel, da imajo kakšni monitorji bolj poudarjeno tole lastnost - da se slika narejena na njih bolje prenaša na ostale sisteme - sem mislil, da je pač stvar navajenosti na en monitoring sistem, soba, dovolj natančni monitorji... pa ugotavljam, da imajo te Yamahice (ki na prvi posluh sploh ne zvenijo hudo linearno ali nevtralno) neko karakteristiko, ki omogoča prav to - ko se odločiš za neko potezo se bo usklajeno prenesla na različne sisteme - povsod bo zvenelo drugače, a slika se ne zruši, kot se je znalo zgodit kdaj prej... (seveda ko se jih tudi navadiš in jih razumeš). Predvsem pa - do tega prideš hitreje, prej je jasno kaj manjka, itd. Podobno delajo Mixcubes, samo tile dajo zgolj informacijo o mid-rangeu, pri basih pa si bolj v temi... MSP-5 imajo dovolj podna, da so idealna hi-fi referenca. Podobni so večini boksov po katerih se muzika v realnem svetu vrti... Enako velja za NS-10M, pa čeprav zvenijo drugače od omenjenih monitorjev... opravljajo pa enako funkcijo, na podobno uspešen način. Kot pravim - za HS50 ne vem, ker nisem na njih miksal, MSP-5 pa me hudo navdušujejo zadnje tedne... najbrž bi za kakšne Adame A7 ali ANF10 menil enako, če bi jih uporabljal dalj časa.
Objavljeno 22 julij 2009 - 12:31
Translate... hja,ns10m so me prevarale...
Naredil sem prvi ornk projekt na njih,odnesel v master in takoj odšel nazaj popravljat vse mixe... nisem mogu verjet kolk sem se zakalkuliral pri middlih
včer sem pa začel testno mixat drugi projekt na barefoote...nesem h kolegu v studio na alesise in glej glej... sliši se točno tako kot sem hotel
Objavljeno 22 julij 2009 - 06:38
Translate... hja,ns10m so me prevarale...
Naredil sem prvi ornk projekt na njih,odnesel v master in takoj odšel nazaj popravljat vse mixe... nisem mogu verjet kolk sem se zakalkuliral pri middlih
včer sem pa začel testno mixat drugi projekt na barefoote...nesem h kolegu v studio na alesise in glej glej... sliši se točno tako kot sem hotel
Lahko to kje slišimo
Objavljeno 22 julij 2009 - 10:23
Ne nikoli hehe !!!
Prispevek uredil/a: beatmakerr, 22 julij 2009 - 10:23 .
Objavljeno 23 julij 2009 - 10:40
A zdaj prodajas Ns10ke, ce ti niso sedle?
Objavljeno 24 julij 2009 - 11:08
V lastri sem mu moral 4-krat povedati ime da ga je znal sploh napisat, pa se kao s tem ukvarja porazno res !!!
V audio pro bom moral počakati 10 dni, pa že danes smo bili zmenjeni da bojo pršli pa je en črn en pa rumen ??? Nevem v čem je fora !!! Ixi jih bo moral v red spraviti
Tko da lastra se mi je čisto zamerla ker nimajo pojma tam, audio pro so super znajo pomagat vse ti povejo tko kot je treba, toda nevem kaj se dogaja z njihovo dobavo ?
Probal sem tudi pri drugih vendar vsi nekaj mutijo, da bo treba počakat do 20 dni ali več !!!
Očitno bo treba počakat in se še malo živcirat hehe
P.S. - audio pro je še vedno zame najbolša trgovina kar se tiče studijske opreme itd.. Tudi osebje zmaga !!! Da ne bo kdo rekel, da nisem z ničemer zadovoljen !!!
Toda moral sem se razpisati, dati jezo iz sebe
Pozdrav
Objavljeno 24 julij 2009 - 12:24
Da ne odpiram nove teme bom kar tu uprasal....
imam monitorje Dynaudio BM5A z katerimi sem izredno zadovoljen...bi pa rad kupu se en aktivni sub zraven,pa me zanima ce bi blo ql da je od kake druge firme,saj je od Dynaudio kar
900€. Vem da je najboljse imet vse isto,saj je narjeno za delat skupaj,vendar res nimam tolko € se za njihov sub kupit,saj so me ze tej stali lepo premozenje. Ogledoval sem si pa od
Samsona Rubicon serja.
Hvala za odgovore
Objavljeno 24 julij 2009 - 01:02
Moja soba je velika cca. 16 kvadratnih metrov.Dolžina je 7 metrov, širina 2,6 metra, višina pa na najvišji točki 2,3 metra na najnižji pa 1,8 metra, saj je strop poševen.No računalnik je tam kjer je strop najnižji in nad njim je še ena polica ki zapira prostor, tako da bi bili monitorji pod to polico. Ubistvu kar je pa bistvo tega vprašanje je pa to, ker delam hip hop, rap zvrsti me zanima če bo krk rp5 g2 dovlj za tako veliko sobo ali bi bilo boljše kupiti rp6 g2 ker ma pač močnejši bass ???
Hvala
Objavljeno 24 julij 2009 - 01:14
Da ne odpiram nove teme bom kar tu uprasal....
imam monitorje Dynaudio BM5A z katerimi sem izredno zadovoljen...bi pa rad kupu se en aktivni sub zraven,pa me zanima ce bi blo ql da je od kake druge firme,saj je od Dynaudio kar
900€. Vem da je najboljse imet vse isto,saj je narjeno za delat skupaj,vendar res nimam tolko € se za njihov sub kupit,saj so me ze tej stali lepo premozenje. Ogledoval sem si pa od
Samsona Rubicon serja.
Hvala za odgovore
Poglej si med oglasi na forumu... nekdo prodaja yamaha sub
Objavljeno 24 julij 2009 - 01:23
vsekakor bi rp6 bil boljši že samo zaradi večje membrane... 5" je dokaj švoh na basu... 6" je mogoče malekost boljši, vsekakor bi pa 8" bila boljša
Heh vem da bi 8-ka zmagala samo denarno hehe pa še moji prvi monitorji so, zato glih ne bom uzemal kredita hehe
Drugače pa hvala Kochobass za odgovor, tudi jas bi mogoče našparu še neki denarja za 6 samo se bojim da bi bilo preveč za mojo sobo glede nato kakšne so mere, tam v audio pro so rekl da bi bla 5 čist dovolj samo kaj ko jih moram čakat kot da so edini na svetu hehe
Pozdrav
Objavljeno 24 julij 2009 - 02:19
Hmmm sam to pomeni da še dodatnih cca.60 evrov kje jih naj dobim že tko so mi neki starci dal
Mah jst bom uzel rp5 g2 ker ni več nikjer za izmolst denarja, pomoje ne bom naredu napake če ne uzamm 6 ampak 5 , vsaj upam hehe !!!
Objavljeno 24 julij 2009 - 07:17
na gearslutzu je kr par folka rekl da uporabljajo Tannoy TS-10(ali pa malo večje ts-12) s svojimi BM6 in da so prav zadovoljni. Zdej ravnokar pride vn nov model, tako da se mogoce splaca pocakat. Čeprov je tudi yamaha woofer(pa se kateri) verjetno v redu...
http://www.dolphinmu...-subwoofer.html
http://www.tannoy.com/News.aspx
Prispevek uredil/a: E.B. King, 24 julij 2009 - 07:24 .
Objavljeno 24 julij 2009 - 09:30
za delat skupaj. No bom pogledal se za Tannoy-e.
Prispevek uredil/a: klinker, 24 julij 2009 - 09:31 .
Objavljeno 24 julij 2009 - 09:36
Moja soba je velika cca. 16 kvadratnih metrov.Dolžina je 7 metrov, širina 2,6 metra, višina pa na najvišji točki 2,3 metra na najnižji pa 1,8 metra, saj je strop poševen.No računalnik je tam kjer je strop najnižji in nad njim je še ena polica ki zapira prostor, tako da bi bili monitorji pod to polico. Ubistvu kar je pa bistvo tega vprašanje je pa to, ker delam hip hop, rap zvrsti me zanima če bo krk rp5 g2 dovlj za tako veliko sobo ali bi bilo boljše kupiti rp6 g2 ker ma pač močnejši bass ???
Hvala
Vprašal bi če ma kdo res izkušnje s temi krki in če bi bil rp5 G2 čisto dovolj za kvalitetno ustvarjanje rap in hip hop glasbe, kar se tiče bass linije bi jo potem še preveru na studijksih slušalkah tko da pomoje bi šlo tudi s krk rp5, ker resnično ni denarja za rp 6 !!!
Kaj mislite ???
Prispevek uredil/a: beatmakerr, 24 julij 2009 - 09:37 .
Objavljeno 24 julij 2009 - 11:29
Mah jst bom uzel rp5 g2 ker ni več nikjer za izmolst denarja, pomoje ne bom naredu napake če ne uzamm 6 ampak 5 , vsaj upam hehe !!!
Delat!!
Objavljeno 25 julij 2009 - 08:48
Jetam se strinjam ampak eni mormo še za šolo delat, da si splačamo izpite !!!
Pozdrav
Objavljeno 02 januar 2010 - 10:39
Monitorje bi rabil za home studio, velikosti 4m x 4m.
Zanima me kako bi se obnesli monitorji v studiu (omenjena velikost) pri 5" speakerju, pri 6", pri 8"......
V mislih imam monitorje od KRK RP5 pa do RP8 in do YAMAHA HS80.....kateri bi se najbolje obnesli?
Konkreten odgovor mi bi prišel prav! (nočem odgovora, kot so "to si kup za začetek"
Lep pozdrav!
Objavljeno 02 januar 2010 - 12:49
Monitorje bi rabil za home studio, velikosti 4m x 4m.
Zanima me kako bi se obnesli monitorji v studiu (omenjena velikost) pri 5" speakerju, pri 6", pri 8"......
V mislih imam monitorje od KRK RP5 pa do RP8 in do YAMAHA HS80.....kateri bi se najbolje obnesli?
Konkreten odgovor mi bi prišel prav! (nočem odgovora, kot so "to si kup za začetek"
Lep pozdrav!
Alo a to slučajn leti name
Če hočš konkreten odgovor, pejt v audiopro, prness si s sabo svoj cd in ga posluši na različnih monitorjih, tisti ki se bojo zdeli tvojim ušesom prijazni in cenovno ugodni jih preprosto vzemi !!!
Je pa res da je tukaj tudi akustika važna itd... če nimaš akustike pošlihtane si vzemi monitorje, ki imajo bass trap spredaj - moje mnenje !!!
Lp
Objavljeno 02 januar 2010 - 01:41
Če hočš konkreten odgovor, pejt v audiopro, prness si s sabo svoj cd in ga posluši na različnih monitorjih, tisti ki se bojo zdeli tvojim ušesom prijazni in cenovno ugodni jih preprosto vzemi !!!
Je pa res da je tukaj tudi akustika važna itd... če nimaš akustike pošlihtane si vzemi monitorje, ki imajo bass trap spredaj - moje mnenje !!!
Lp
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov