Kochobass studio
Objavljeno 13 julij 2009 - 09:58
jst bom probu tole DIY varianto pomoje ... še najbol simple mi deluje
mnogo bolje je če je okvir koliko se da perforiran/ naluknjan, tako dobiš tudi do 40% (in več) izkoristka z enako količino vloženega materijala!
Glede akustične tkanine: ja mora prepuščat dah... ampak to še ne pomeni da je tkanina tanka ali da dobro prepušča, naj bo takšna, če te skrbijo mikrodelci (gostejša je kamena volna, mnogo manj je posedanja in mnogo manj mikrodelcev!!!) naj bo tkanina takšna da se kar natrudiš pihnit skozenj da na drugi strani z roko čutiš da je kaj spustila.
P.S.: če je plastificirana ipd, da ne more sploh spustit zraka, ta ni uporabna za kaj takšnega.
Objavljeno 14 julij 2009 - 08:59
za na panele sem kupil take male simpatične kaveljce,kaj pa naj dam na drugo stran oz. na strop(v beton)? ma kdo v glavi kako poceni in fajn rešitev?
studio3.bmp 937,56K
359 Število prenosov
studio4.bmp 937,56K
309 Število prenosov
studio5.bmp 937,56K
327 Število prenosov
Objavljeno 14 julij 2009 - 11:50
Objavljeno 14 julij 2009 - 12:26
a je kaka varianta ki ne vključuje štemanja v strop? =)
Objavljeno 15 julij 2009 - 11:47
danes jih upam da naredim in namestim še šest, torej osem panel vse skupaj...
Kam je najbolj smiselno dat ta prvi "paket" panel, še nekih 10-16 jih bom naredil...? Strop nad glavo, stena za zvočniki, ob zvočnikih, stena zadaj, koti?
Ixi,maš ti mogoče merilni mikrofon? Enkrat bi rad premeril sobo, da vidim kaj se mi sploh dogaja v njej...
Objavljeno 15 julij 2009 - 11:51
danes jih upam da naredim in namestim še šest, torej osem panel vse skupaj...
Kam je najbolj smiselno dat ta prvi "paket" panel, še nekih 10-16 jih bom naredil...? Strop nad glavo, stena za zvočniki, ob zvočnikih, stena zadaj, koti?
Ixi,maš ti mogoče merilni mikrofon? Enkrat bi rad premeril sobo, da vidim kaj se mi sploh dogaja v njej...
Maš
Objavljeno 15 julij 2009 - 12:57
Saj sem ti poslal načrt že kdaj!
... a ti ni všeč?!
Prvo vse prve refleksije nato pa še koti in vse kar imaš narisano na onem načrtu.
Objavljeno 15 julij 2009 - 03:52
če boš kej mim domžal hodu poklič 031/269-745 pa prletiš mimo na pivo... itak se skoz dela zdej not
prva refleksija potem ni strop? ... hmm... 8 panel moram kar se da uporabno namestit da lahko mal probam plac preden grem dalje denfat
Objavljeno 12 januar 2011 - 01:10
Pač to bo prva pomoč za standing wave-e, za difuzijo srednjih oz. visokih bom pa malo počakal in pomeril plac po prvi pomoči.
kakšni komentarji,zadržki?
aja... stojala za bokse bom pa tud naredu, da se ne boste več pritoževal zakaj mam tok skupi zvočnike (ane Vale?)
Objavljeno 12 januar 2011 - 02:29
Če bi hotel konkretno naredit zadevo (ker popravljal ne boš, vsaj po izkušnjah vem da je ponavadi tako) se ji posveti maksimalno, ne krpaj placa, naredi kot se šika.
Imaš/imate res luštno opremo škoda jo je tako na pol izkoriščati, če jo že imate.
To je moj dobronamerni nasvet.
Objavljeno 12 januar 2011 - 02:32
Če bi hotel konkretno naredit zadevo (ker popravljal ne boš, vsaj po izkušnjah vem da je ponavadi tako) se ji posveti maksimalno, ne krpaj placa, naredi kot se šika.
Imaš/imate res luštno opremo škoda jo je tako na pol izkoriščati, če jo že imate.
To je moj dobronamerni nasvet.
Pismo, nisem vedel da samo do nekje 100hz pobira če dam direkt na steno...
Naj pustim kaka 2 cm zraka med steno in volno? Al kaj misliš?
Objavljeno 12 januar 2011 - 02:43
Kakšen pristop si pa ubral? ... a dam najprej neko leseno konstrukcijo na steno (jo našraufam v steno) potem noter vložim volno,potem čez še lesene letvice(jih prišraufam v tiste na steni),in pokrijem z blagom?
Objavljeno 12 januar 2011 - 02:56
Objavljeno 12 januar 2011 - 03:02
Drugače pa se uporablja vsaj 10cm izolacij + 10cm zraka oz. kolikor je izolacije, toliko naj bo airgap - pa to že kokodakam od začetka, slabo ti to bereš
Drugače pa se v resnejših zadevah uporablja debelejša izolacija in sendvič kombinacije ipd. in itd.
Objavljeno 12 januar 2011 - 03:08
smešna ideja?
http://www.jysk.si/1...49648/a/catalog
Objavljeno 12 januar 2011 - 03:31
Z "omara-absorberji" bi zaprl zadnjo steno,saj mi tam ni panike če mi zmanjka 30 cm sobe v dolžino... ostale stene bi reševal magar s paneli.
EDIT: ... ZAJEBI OMARE ... bom premeril kaj točno moram zapreti oz. izolirati pa se bom lotil na način UltraVelikAbsorber-Cloud za vertikalno postavitev... ni druge.
Sem pa glihkar prletu iz bauhausa s polno vrečo MOOD stuffa
Prispevek uredil/a: kochobass, 12 januar 2011 - 06:17 .
Objavljeno 13 januar 2011 - 09:38
v roku enega meseca si bom naračunu material ki ga potrebujem za umiritev basov in načrt za stojala(barefooot)... potem pa zna biti že mal bolj konkretna zvočna slika notr
pivo&muzka&orodje...
Prispevek uredil/a: kochobass, 13 januar 2011 - 09:39 .
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov