Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Zidanje rack-a

43 odgovorov v tej temi

#31 Squeek

Squeek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 43 prispevkov

Objavljeno 19 marec 2007 - 05:39

QUOTE (rotation)
Squeek> porocaj kako se obnese M7.

Miha

No Yamaha M7 ... mal je tezko govorit po enkratni uporabi, bi ga blo treba sprobat na vecih razlicnih sistemih. Ta sistem je bil precej oster in z main eq-jem v konzoli se ga ni dal popolnoma ukrotit. Na master kompresorjih ne mores sam dolocit makeup gaina - bolj ko kompresiras, bolj se visa gain sam od sebe.
Drugace mi je bil pa tudi (tako kot vecinoma na vseh prejsnjih digital yamahah) kompresor na posameznem kanalu precej neuporaben. EQ se je lepo odzival. Ampak pri teh Yamahah se meni zdi, da je potrebno cist prevec pritiskanja na knofe, da prides do nekaterih opcij ... ala konfiguriranje efektov itd.
Zaenkrat, kar se tice digitalnih konzol, se vedno prisegam na Digico. Vse se odziva, kot je treba. Edino kar mene rahlo moti je to, da celoten program bazira na Windowsih... pri teh pa nikoli ne ves, kdaj se jim bo strgal.
What goes around ... really goes around.

#32 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 23 marec 2007 - 09:53

QUOTE (rotation)
To govorim iz izkusenj. Problem je v tem, da ce hoces uporabljat digitalca ga moras poznati v nulo. Ce imas vsakic drugo mizo to ni mogoce.
Pa z analogno se hitreje dela. No, kakor kdo, vecinoma pa tonci jamrajo ce dobijo digitalko.
PA ce hoces izkoristit prednosti digitalke, moras poznati band v nulo in sprogramirat mizo vnaprej.
Ce bi kupoval lastno mizo bi najbrz res kupil digitalno. A le ce bi bila res dobra. To pa stane...Pri slabih so efekti in din. procesorji ponavadi precej slabi, skoraj neuporabni.
Miha

Podpišem se pod tale post , enostavno digitalne mize še niso tisto...digico D5 se je približal nekak ampak še vedno je nerodno delat...sj je kul ampak ni to to,bojo že "zgruntal" da bo za vse ....pa še en pregovor :It is 20dB harder to teach a digital engineer analog tricks,than is it to teach analog engineer digital tricks ! biggrin.gif
David Burns - Hewlet & Packard engineer
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#33 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 23 marec 2007 - 04:28

Jaz mislim da so digitalke za live kar zrele, problem je v ceni. Ta nova Midas baje stane cez 250.000 evrov, tako da hmmm..
Ze 10 let se govori, da bodo digitalke prevladale, a folk se vedno kupuje analogne. Mislim da je stos v feelu analognih. Tam je master tonc, ne pa miza. Pa uberes lahko bolj modularni pristop k izbiri outboarda. Saj to lahko naredis tudi pri digit., a nima posebnega smisla kupovat otb fx in din. proc., ce jih imas ze notri, tudi ce ti niso ne vem kaj. Ja, fajn je sraufat prave knofe, se lepse je vedeti kaj tocno se ob tem dogaja.
Miha

#34 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 29 marec 2007 - 03:37

Na sejmu v Frankfurtu so imeli postavljene vse novitete in med njimi tut 2 midaski XL8 ki sta bile tam namenjeni za zlouporabo (slušalke,7kanalov posnetih en komad) ,tko da se je dalo mal pošraufat .Mislim da so najdli koncept taprav za digitalno live mizo, saj je dostop zelo direkten,vse je logično,je pa res da za mizo takega formata ,da stisneš iz nje neki rabiš orenk tečaj,samo za razliko od drugih miz je narjena tako da če ti slučajno prileti pod prste in si navajen analognega ,spelješ koncert brez da se ubiješ ...
samo je pa res da je to ena velika kravetina biggrin.gif in mislim da se bomo malo srečevali z njo.Upam da bodo kmalu naredili kakšno manjšo varianto z enako mero praktičnosti.

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#35 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2007 - 11:48

Ce ta "krava" stane kolikor stane, dvomim da bomo kmalu videli katerokoli digitalko od Midasa, ker bo cena se vedno previsoka, da bi to bilo rentabilno.
Najbrz si videl da je festival NM nabavil analogni mizi, ostali pa tudi ne razmisljajo o digitalkah.
Ali si XL8 slisal le na slusalke, ali tudi monitorce? Kaksen vtis o preampih si dobil?

Miha

#36 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2007 - 12:12

ja...cena je cena :-? poslušal sem jo na F.O.H. in na slušalke ,ter na LW
(local wedge) na foh je delovala suvereno ubistvu to kaj želiš dobiš Komplet podporo v midasu je od klark-a . Od Midasa je bilo razloženo zakaj tako pozno štartajo z digitalnimi mizami.Prvo so pač naredili tole veliko mizo in so imeli za "mušter"heritage 3000 in obljubljajo da še letos se bo dalo videt zdigitalizirane vse ostale mize..
Delujejo po principu da osnove ostanejo enake ,se pravi vzamejo analogen model in jo zdigitalizirajo,ker se osredotočajo na to da če je nekdo vajen delat na njihovo verono ,mora bit transition na digitalko te velikosti takšen,da je sistem dela zelo podoben.... čakamo na bolj cheap modele,pa da vidimo kaj bo...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#37 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 02 april 2007 - 10:58

mal sva udarla debato z mozakarjem na Midas stantu in cena za tole kravetino je cirka 200.000 evrov. po moje je pri nas glih ne bomo videvali na vsakem spilu wink.gif bodo pa bojda naredili tudi manjso verzijo te mize, sam mi konkretno ni nic povedal. drugace pa miza uf in of in sploh. tudi v sotoru, kjer je bil live sound, so imeli dve tile mizi.

#38 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 04 april 2007 - 08:22

Pri stratnih cenah je vedno treba racunat na davke, postnino, instalacijo...
Najbrz bodo tudi mali modeli tezko dosegljivi. Drug problem je pa servis. Midaske niso grajene modularno, tako da ce moras kaj popravit na enem kanalu, je treba razdreti pol mize, kar je precej drago. Pa se sheme so kao skrivnost, zato moras dati v servis generalnemu serviserji, kar spet poveca ceno.

Miha

#39 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 04 april 2007 - 08:48

jaz osebno sem soundcraft fan...sam nevem kaj se dogaja z njimi...so šli po slabem...od viene 2 , sm16(monitorska) niso nardili nič kaj ah in oh...da ne govorim o unem zmazku od digitalne kaj so jo nardili.....ni za drgam kot pa za na sceno od enterprise,tam vsaj čemu bo koristila (za engage vorp drive)...
...trg je prenasičen...to je..in potem več nevedo kaj bi še si zmislal...in kdo potegne takratko...mi ki s tem delamo... sicer pa... znajdit se je treba in na konc je vse ok... sam da ruži 8)

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#40 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 03:44

problem pri digitalkah, ki sem ga videl včeraj ne enem koncertu:

tonc sklučen čez mešalko pokrit z cunjo, kot tisti starinski fotografi laugh.gif
zakaj?
sonce v hrbet!!!!! na ekranih se nič ne vidi!!!!!!

sej se da rešit, sam mal smešno in moteče je.....

#41 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 12 maj 2007 - 04:14

Jao jao ,,,, bog je reku tema hehehe ... upam da je imel kakšno lahko cunjico ,da je blo kaj slišat heheheh

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#42 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 15 september 2007 - 12:38

meni pa se digitalen mixer zdi zelo uporabna stvar glede naših razmerij.....
če pogledamo...da v večini primerov nimamo monitoring mixerja je digitalka zelo dobra stvar...narediš tonsko in shraniš....
je res da poceni digitalke niso nevem kvalitetne sam tudi analogne mize katere jih dobiš na špilu so sigurno slabše oz majn fleksibilne in zmožne kot digitalke... na večjih ozvočenjih pa so itak dobre digitalke in dobri analogci...
problem je da dosti ljudi ne zna uporabljat digitalk...in za slovenske padalske varjante kar pomeni da uletiš na špil in greš brez tonske na oder si prej poštelaš sound z analogcem kot z digitalcem....

za v živo je meni tla odličen in zelo ugoden....

#43 samo

samo

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 05 november 2007 - 10:50

Zanima me, če ima kdo izkušnje z kakšnim feedback killerjem (dbx AFS224)? Kako se takšne stvari obnesejo za kontrolo monitorjev v primerjavi z klasičnim grafičnim equalizerjem, oz. kaj mi priporočate?

Hvala

#44 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 06 november 2007 - 11:08

QUOTE (rotation)
Znanec mi je omenil, da pri Focusritovih preampih generalno opaza naspicenost. Mu kar verjamem, ker ima zajeten arzenal outboarda. Si tudi ti to opazil pri svojem?
Miha

sm delu nanj(focusrite octopre+adat) in res ni našpičen...je pač hladen-transparenten,je pa sevede odvisno kok mu odpreš gain...

etole mojo prigodo z digicom ... res se mi je zgodil sred miksa,polno folka,na polno naglas in res na odru en dost težk tip,faderji so zmrznli,dipleji tudi...ampak,sm sam restartu surface,švicu sm pa k svina zravn k sm zberu pogum da prtisnem =)

Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov