Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Analog vs. Digital mixer

73 odgovorov v tej temi

#31 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 18 maj 2006 - 10:40

QUOTE (SoulFood)
potem bi bila to samo analogna miza z avtomatizacijo cubase/protools... sistema...

Za 16 miljonov bi pa res lahko dobil kompresor na vsakem kanalu ce mene kdo kaj vprasa.

Proizvajalci bi po mojem mnenju mogli cim manj predvidevat in naredit stvari tko, da se lahko uporabnik sam odlocil kako bo zadevo uporabljal... sploh kadar gre za mixer. Mislim, a bom jaz imel outboard al ne... a bom uporabljal plugine in dsp al ne, to je moj problem... ce pa hocjo za AWS 16 miljonov (in seveda tudi vec, ce hoces se kaj zraven) bi pa lahko poskrbeli za to, da me ne boli glava a mam dost kompresorjev al ne smile.gif in da se lahko sam odlocim kako bom mixal... a bom uporabljal mixer kot mixer al kot kontroler...

Uf, sem se kar mal razjezil zdele hehehe laugh.gif

Lp,

b.

#32 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 10:59

minimal, mislm da je najboljše da se protestno odločiva in Ne kupiva AWS...

Si z mano? laugh.gif

#33 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:00

+1 !

#34 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:08

Kva pa vem, jaz bi kar imel to zadevo smile.gif hehehehehehehe.

Ne, ni sans, bi mi moglo res DOBRO it, da bi resno razmisljal o nakupu AWS900, System5 ali cesa podobnega...

Tko da zaenkrat - COUNT ME IN! :wink:

Lp,

b.

#35 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:10

Da se vrnemo nazaj na topic... biggrin.gif

Katera miza je po vašem mnenju nekakšen minimum za pro studio? V slo se mi zdi da je Spirit kar popularen... Ampak zdaj imamo veliko več možnosti, vsaj kar se izbire tiče...

Je sploh smiselno kupovat analogno mešalno mizo srednje kvalitete? Digitalni mixer bi verjetno manj popačil signal (in pa sigurno manj servisiranja...)

#36 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:21

Minimum za pro studio je linija kvaliteten mikrofon, predojacevalec, konverter, IQ in izkusnje tehnika x stevilo potrebnih kanalov.

Sam sem mnenja, da je tu najpomembnejsi clen oseba ki zna to operirat in naredit izdelek. Vsak slovenski studio ima vsaj neko mackie, spirit, ali behringer mesalko, samo zato ker je fetis in klise met mesalko v studiu. Ni finta v mesalki, finta je v hlacah!

#37 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:31

Ko slišiš posnetke z Behringerjeve mešalke se kmalu res kaj najde v hlačah... od same groze (vsaj moje izkušnje)! biggrin.gif:D

Dejstvo je, da te vsaka oprema spusti le nekoliko daleč, ne glede na to, kdo si. Neve te zelo daleč, Behringer pa mnogim uniči veselje do snemanja, mnogokrat tudi življenja... :wink:

#38 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:38

Se strinjam z GGjem glede gear-chain-a, vsekakor se pa ne strinjam s tabo SoulFood - glede Behringerja.

Jaz menim, da se da tud iz Eurodesk-a 9000 dobit nekaj, kar bo povsem poslusljivo. Ne bom rekel da vrhunsko kar se tice samega zvoka, samo sigurno je lahko zadovoljivo.

Vedno se obrnem na knjige. Ti mas lahko povoskan papir in ne vem kaksen print, ce je vsebina brezvezna tega nihce ne bo bral... na drugi strani pa lahko imas recikliran wc papir in gor dobro zgodbo in bodo vsi hotli to brat... torej... ce mas ti dober song in ce znas upostevat meje opreme lahko SIGURNO dosezes zeljen cilj.

Jasno je, da je z dobro opremo lazje, vsekakor pa s slabo ni nemogoce.

Lp,

b.

#39 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 11:46

Tudi sam sem razmišljal o kontrolerju. Konec koncev prideš do tega, da je kontroliranje vseh plug-inov precej bolj zapleteno kot na računalniku. Zato tudi sam uporabljam Yamaho 02R96 kot samostojno digitalno mešalno mizo ter nuendo kontroler, s tem, da kontroliram samo panoramo ter volume level. Imaš možnost kontroliranja tudi VSTjev in ostalega sranja, ampak je hitreje odpret okenček na računalniku in z miško nastavit parametre. Tako, da je za moje pojme ID zgrešena investicija.

LP

#40 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 12:03

Blaster, 02R96 je pa ze lustna miza! Cestitke!

#41 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 18 maj 2006 - 12:52

QUOTE (GreasyGranny)
Minimum za pro studio je linija kvaliteten mikrofon, predojacevalec, konverter, IQ in izkusnje tehnika x stevilo potrebnih kanalov.

Sam sem mnenja, da je tu najpomembnejsi clen oseba ki zna to operirat in naredit izdelek. Vsak slovenski studio ima vsaj neko mackie, spirit, ali behringer mesalko, samo zato ker je fetis in klise met mesalko v studiu. Ni finta v mesalki, finta je v hlacah!

Se zelo strinjam. To, da digitalne mize manj popacijo signal (Soulfood) pa je huda zmota... smile.gif) Ce analogna miza lepo zveni, me ne moti, ce doda kaj svojega karakterja, slabo konvertiranje in interno procesiranje povprecnih digitalnih miz pa zveni za k...c. Da ne govorimo o filtrih...

A se vedno - ce mi das 1000 EU si raje kupim malo boljsi preamp, kot povprecno mizo...

#42 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 01:59

Se strinjava minimal!

Samo, da sem jaz ločil vsebino od zvokovne kvalitete. Komad je lahko super, kar pa še ne pomeni, da je dobro posnet!

Se strinjam, da je tudi Behringer naredil par presenetljivo kvalitetnih stvari, ampak vseeno je pa večina :shock: čudne kvalitete vsaj...

Vsekakor se pa da ogromno naučit iz take opreme in nimam osebno proti nič. Se pa pri kupovanju moje opreme vsekakor izogibam trikotnega logota...

Pa čestitke Blaster za novo mizo!!!! biggrin.gif

#43 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 18 maj 2006 - 02:14

kaj pa npr preampi od rupert neve designs? transformatorsko balansirani in/out,dobra eq sekcija,preampi delujejo v a klasi...zelo primerna stvar za tracking,mixanje...dobis res samo to kar rabis,nobenih odvecnih kanalov,grup,metrov...primerno za tiste ki si ne morejo privoscit vrhunske mize in outborda. nekaj primerov aplikacij sistema je na http://www.rupertnev...m_examples.html

#44 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 02:35

meni se itak zdi tak način snemanja najboljši... čisto modularen.
Na mešalkah je samo ena vrsta predojačevalca...

Meni je blazno všeč Luchbox sistem!

tukaj je super thread:
http://www.gearslutz...hlight=lunchbox

#45 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 04:27

se strinjam. lunchbox je primeren zato ker vanj lahko spravis razlicne komponente,tudi razlicne preampe kar ima veliko prednosti. ena od njih je ta,da se napake npr sumi ne sestevajo. pa kupis res samo tisto kar rabis.
a modularni sistem o katerem govoriva precej stane,najbrz prevec za budget studio. a obstajajo tudi alternative. skatlo kot je lunchbox ti naredi vsak malo boljsi privatnik ki se ukvarja z izdelavo ohisij za elektroniko. Napajanje ki je vgrajeno ni komplicirano. potem se pa kupi module v kitu ali pa kar naredi. nacrtov za kaksne apije,neve,ssl...je malo morje. tudi pcb ploscice se da kupit kar zelo poenostavi izdelavo.
ce se zadeve lotis na tak nacin,te stane vrhunski modularni 8ch rack s preampi priblizno toliko kot miza srednjega razreda. a kvaliteta preampov je neprimerljivo boljsa. sem sprobal par taksnih modularnih zadev in res delajo kot je treba. sound je bistveno bolj naraven.
sam sem pred kratkim dobil dva interesenta za modularne preampe. ce to se koga zanima bi lahko skupaj pregledali moznosti,cene. ce bi potem sli v izdelavo bi se dalo dobit se kolicinski popust. v daw studiju se investicija v externe preampe zelo obrestuje,zato milsim da moj predlog ni napacen.

#46 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 maj 2006 - 06:52

jaz imam v planu 2 kanala Green preamp-a
Je zelooo poceni, naj bi bil pa klon iz Amek MOzart mize... Neglede na to, čigav klon je, baje da deluje zelo solidno in to za zelo majhen denar (mislim da pride cca 100$ na kanal)

Drugače pa, ko bo denar, pa kar SCA biggrin.gif:D:D Vse in čimveč!!!

Pa tudi lampaš od Gyraf se mi zdi zelo zanimiv!

#47 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 08:47

QUOTE (SoulFood)
Se strinjava minimal!

Samo, da sem jaz ločil vsebino od zvokovne kvalitete.

Mi je vsec da sva na isti valovni smile.gif

Drugace osebno sem tudi jaz navdusen za modularne zadeve. Preampe in kompresorje na patchbay pa gasaaaaaaaaaa. :wink:

Za rupert neve pa nisem vedel, tko da - rotation - hvala!

Lp,

b.

#48 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 09:32

QUOTE (SoulFood)
jaz imam v planu 2 kanala Green preamp-a
Je zelooo poceni, naj bi bil pa klon iz Amek MOzart mize... Neglede na to, čigav klon je, baje da deluje zelo solidno in to za zelo majhen denar (mislim da pride cca 100$ na kanal)

Drugače pa, ko bo denar, pa kar SCA biggrin.gif:D:D Vse in čimveč!!!

Pa tudi lampaš od Gyraf se mi zdi zelo zanimiv!

$100 USD za kanal?? A toliko stane ze izdelan preamp? A mas kaksno sliko kako to izgleda?

Wow, kok si me narajcu s tem! laugh.gif :shock: biggrin.gif

#49 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 09:36

QUOTE (minimalB)
Za rupert neve pa nisem vedel, tko da - rotation - hvala!

b.

Sam ne smes pricakovat da bo zvenelo isto kot 1073 ali 1084, gre za popolnoma nov dizajn in ima nekaj velikih konstrukcijskih razlik. Sicer pa to ne pomeni da zveni slabo, verjetno zveni cisto fajn....

#50 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 12:31

QUOTE (GreasyGranny)
Sam ne smes pricakovat da bo zvenelo isto kot 1073 ali 1084, gre za popolnoma nov dizajn in ima nekaj velikih konstrukcijskih razlik.

Sej niti ne vem kako zveni 1073 ali 1084 smile.gif Mislim, mel sem priloznost bit za neve in ssl mesalko, samo to ne pomeni, da imam sound v usesih biggrin.gif

Zdej sem mal poguglu naokrog in vidim da je mr. Rupert Neve mel prste pri Amek-ovem "Channel in a box", ki je pa konkreten kos opreme... In se vsec mi je moznost vertikalne postavitve v rack ohisje za rupert neve komponente... cool!

Lp,

b.

#51 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2006 - 01:15

Rupert Neve je dizajner... praktično vse, kar je do zdaj naredil, je bilo vrhunsko.

Naredil je firmo Neve , ki jo je kasneje prodal (zdaj je AMS Neve), za amek nekaj delal, za focusrite (pa verjetno še ogromno drugih...), zdaj je pa spet svojo firmo naredil...

Baje da so spet vrhunski, sploh pa kompresor!

#52 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 21 maj 2006 - 11:38

tisti green pre ki ste ga omenjal res stane 100$/kanal plus skatla. sicer pa amek ali kaj podobnega ni dosti drazje,sploh ce module postavis vertikalno in das 4 ali 8 v eno skatlo. odpade precej stroskov. o soundu bi tezko na hitro kaj povedal. poznam amek,neve,ssl,slisal preverjene zelo dobre stvari o API..edina slaba stvar pri tem je ta da ce das npr 8 enakih modulov v skatlo se vse slabosti sestevajo in pri vec kanalih zna priti ven cuden sound. bolje narest vec razlicnih za razlicne aplikacije.
a je API kdo precekiral,sprobal? glede na odzive v tujini se mi zdi ravno pravsnji kandidat za kopirat ker ni prevec drag in kompiciran za izdelavo. no, tudi green pre je baje zelo soliden a nimam izkusenj z njim. je pa elektronsko balansiran kar sicer pomeni da odpade strosek z in/out transformatorji,a dvomim da je zvokovno v rangu amek,api..ki so transformatorsko balansirani. gre se za to da trafo doda nekaj popacenja ki ga dojemamo kot topel,zaokrozen ali kaj vem kaksen;pac odvisno od dizajna. a ne trdim da el. balans. ne zvenijo dobro! odvisno.
zgoraj omenjena cena 100 usd za kanal je za vrhunske module zelo optimisticna. hitri izracun pokaze da ze ploscica stane kakih 25 euro,vsaj 80 euro za transformatorje ki ponavadi so vkljuceni,potem kakih 50 euro za drobni elektronski material, 50 euro skatla,nekaj dodajo se gumbi,ce vkljucis VU meter je to se kakih 20 euro,pa graviranje sprednje ploscice,zacetniske napake. to je skoraj 200 evrov. a se da ceno vseeno zreducirati ce delas vec vezij naenkrat. a za to je potrebno sodelovanje, kar je pri nas lahko velika tezava. res.
predvidevam da ste info dobili predvsem na prodigy pro forumu. sajt je res spica kar se tice dizajniranja kakrsnekoli pro audio opreme,sploh ssl (tam je tudi "iznajditelj ssl 4000e mize). ce zelim dobiti specificen info grem najraje na meta threade in najdem kar rabim. primer: zelim vedet vec o api,grem na meta threads,izberem api in dobim-http://www.prodigy-pro.com/forum/viewtopic.php?t=263
upam da vam tole pisanje kaj koristi. ne zelim se delat pametnega, temvec povedat tisto malenkost ki jo vem. pa veliko uzitka z lotanjem vam zelim. in seveda sodelovanja smile.gif

#53 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 21 maj 2006 - 02:09

Rotation, lepo pises...Sodelovanje in to. Upam, da bom v septembru v akciji za kaksna dva kanala APIja... A bom moral lotanje kar tebi prepustit. smile.gif

BTW - znacilno zvenece APIje je kot izjemno "ugodno zvenece" omenil tudi sloviti Bob Katz... Kdor se ni prebral njegove Mastering knjige naj si jo privosci.

#54 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 21 maj 2006 - 03:58

Bral sem že reviewe Seventh circle audio klonov.
Baje da so špica!

Michael Wagener jih zelo pogosto uporablja in je res navdušen nad njimi!

Imajo tudi API klon

Do sedaj sem največkrat prebral, da so API predojačevalci najboljši za bobne...

http://www.seventhci...com/SCA/SCA.htm

#55 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 21 maj 2006 - 06:37

seventh circle kit kompleti so res spica a za vecino nas predragi. tisto kar za 200 do 300 evrov ponujajo kot kit je samo ploscica z vecino elementi brez napajalnika,ohisja,gumbov,gravirane sprednje ploscice itd. na koncu te tak kit stane pribl 450 evrov/ch. a se to sploh se splaca? po mojih izkusnjah samograditelji pri nas sami zberejo material,ploscico,ohisje. saj to ni nobena znanost. zato pa pravim da se skupaj zmenimo,narocimo material,dobimo popust. pa se v primeru kaksnih tezav nam bo lazje ker vec glav...kako ze pravijo?
satoration,za jeseni pa velja. mislim da je api prava izbira ker ni kompliciran,material se da tu dobit (razen transformatorjev),ploscico imamo..upam le da se bo se kdo odlocil za isti preamp ker bo potem se ceneje, pa lazje je naredit par kosov naenkrat kot pa vsakega posebej. pa se preverjeno dober sound ima. pa ne le za bobne. to je neke vrste univerzalni preamp ki se pri vecini materiala dobro slisi.
tisto o sodelovanju pa niso le lepe besede ampak nuja. gre se za izmenjavanje izkusenj ki jih nikdar ni dovolj, popust pri nabavi materiala, druzenje.. sluzit denar z diy opremo je pri nas zelo tezko oz je potreben cas, zato je za zacetek najbolje da vse skupaj ostane bolj na prijateljski bazi, potem se pa vidi kako in kaj.

#56 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 22 maj 2006 - 07:05

Za kaka dva kanala APIja sem tudi jaz v igri. Samo res ne pred jesenjo, saj imam zdaj cel kup investicij in sem popolnoma suh.

Mogoce bi se splacalo kupit lunchbox skatlo z napajalnikom pri OSA/Atlas ali kaj podobnega. Razen ce se tudi to da veliko ceneje narediti.

GG

#57 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 22 maj 2006 - 12:40

za zacetek je najbrz bolje da naredis oz das narediti en ali dva kanala v standardnem racku, spremljas potek nabave materiala in izdelave.
ce ti stvar na koncu odgovarja v vseh pogledih se odlocas za vecje investicije. stvar je v tem da kiti na prvi pogled izgledajo poceni, preprosti za narest, a v praksi se pokaze da vseeno ni tako preprosto.

#58 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 24 september 2006 - 06:12

a je kdo ze sprobal yamaho 03d?

#59 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 25 september 2006 - 02:46

Slisal sem neke teste, pa kolega jo je kar nekaj uporabljal. Zvok je podoben stari 02r, vendar nekateri pravijo da zvokovno ni ne vem kaj v primerjavi z 02r. Testi so se mi zdeli ok, zvok ima malo nabildan bas in visoke, sredina je polna, spominja me na Amek.. Ce se ne motim mizo rabis za live. V primeru da bos delal le z enim ali dvema bendoma je ok, drugace pa prevec zakomplicira vse skupaj, ker nima pravih knofov oz imajo neskoncno pozicij.
Lp Miha

#60 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 25 september 2006 - 10:51

jap, live....sem pa ugledal se ta sw za tole mizo Visualizer C-mexx www.c-mexx.com in izgleda zelo kul....v bistvu imas na monitorju notesnika kompletno mizo, lahko z misko editiras ali preko mize, meni je pa najbolj pomembno to, da vidim vse. v glavnem delam manjse stvari in s tem bi si po moje zelo olajsal rack. gor bi priklopil se focusrite octopre (preko adat-a) in imam potem 16 mic preampov + 8 linij, kar bi blo popolnoma dovolj. + 4 auxi + 4 busi. pa se cene teh miz so precej ugodne v primerjavi z 02r.

tnx za info

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov