Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Pomoč pri slušalkah

32 odgovorov v tej temi

#31 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 11 december 2012 - 08:25

Hvala Ploki !

Jah nc nebomo kompliciral, cimprej zbrati denar in ko mi to rata, zapecm cd, pograbm HP4 in se zapeljem v AUDIO PRO :-)

Pozz

#32 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 21 december 2012 - 04:18

Yo !

Evo končno kupil slušalke :-)

Mislim, da se spodobi da povem za katere sem se odločil, mogoče bo komu, ki dela podobno zvrst glasbe kot jaz to moje mnenje prav prišlo :-D

Najprej bi se rad zahvalil AUDIO PRO, svaka čast momci ( Alesko, IXI ) Osebje na pravem mestu res, vse se da z njimi zment !!!

Kar se tiče slušalk :

Preden sem prišel v Audio Pro sem doma spakiral Presonusov HP4, 3 cd-je hip hop muske in akcija :-)

V Audio Pro sem povedal, kolikšen je moj budget in dobil sem za sprobat naslednje slušalke : ATH m50, AKG K701 ter Ultrasone 550 PRO !

Na vseh treh sem poslušal CD-je na katerih je gor izključno hip hop, rap, zato bom govoril kako slušalke delujejo ko na njih furaš hip hop itd...

AKG K701 :

Nerealno udobne slušalke z unimi mehkimi ear padi bi kr zaspal hehe, tud oblika in meni predvsem barva so mi zelo všeč ! Kar se tiče zvoka, so brutalno dobre na visokih tonih, res kkšne kitarce, hihate predvsem kitare, to se tok lepo sliš da je že ''kičast'' hehe ! Res dobre sluške, vendar, pri rap/hip hopu po mojem mnenju pogrnejo ! Pokajo ful slabo, mislim KICK je čisto izgubljen, kar pa je pr rap hip hopu zelo pomembno ! Tko, da razn slabega kicka, so to sluške vredne vsakega evra ! Če ste v akustičnih vodah je to to za ta denar 100% !!!

Ultrasone 550 PRO :

Že sam način kako so izdelane mi ni všeč, tudi udobne niso glih neki ful, earpadi niso tok udobni, tudi barva ni to to ! Sound me je razočaral sem več pričakoval, predvsem, da bodo pokazale svojo kvaliteto na KICKU in bassu, vendar ne, morm priznat so me razočarale ! Zvok se mi zdi zelo zadušen, slabe na visokih itd... Uglavnem meni niso bli niti mal všeč !

ATH M50 :

Kaj naj rečem imamo zmagovalca hehe :-D Čim sem jih dal gor spustil prvi komad na njih sem si rekel to je to :-D Sicer sem se dolgo odločal med ATH ter AKG, ker so me pri AKG visoki toni res privabli če lahko tko rečem, res visoki toni tam so zmaga ! No da se vrnem nazaj k ''zmagovalnim'' slušalkam :-D Kvaliteta slušalk je za ta denar zelo dobra, meni so udobne zelo, earpadi so dobre kvalitete, zelo mi je tudi všeč, da se dajo slušalke zložit na tlo majhno velikost, tako da sam v torbico, ki jo dobiš notr in je to to, nobenih škatel, kovčkov itd... Kar se tiče zvoka, KICK zelo lepo izrazit, po domače slušalke pokajo tko k treba, bass tudi kr lepo teče ! Kar se tiče high frekvenc niso tako izrazite kar je verjetno posledica kicka in basa, malce zapre high tone, ampak še zmer ko kkšne trobente poslušam pri hip hopu lepo zvenijo ! Tko, da je jst sm te vzel ker res dobro zvenijo, če je govora o rapu, hip hopu

Ta moj opis ne čist resno jemat, ker je to še zmer mnenje nekoga k je bl amater glede teh stvareh, to so šele moje druge slušalke, ampak vseeno sm hotel nardit nek hitr opis, da bo kdo ki bo mogoče kupoval slušalke za sebe in ki dela podobno zvrst vedel čemu se naj najbolj nagne hehe !

ATH M50 so dobile ta ''dvoboj'' pa še najcenejše so ;-D

To je to fantje, zdej pa naprej poslušat komade na njih, da se navadmo in pol akcija !

Pozz

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 21 december 2012 - 04:21 .

#33 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 december 2012 - 11:15

Zvok se ne posluša samo z ušesi ampak s celim telesom, sploh nizke, zato slušalke niso relevantne za resno delo.
Za zelo visoke velja podobno. Nekaj je kar je lepo slišat in drugo kaj je bolj objektivno.
Važno da tebi sedejo in upam da ti bodo omogočale čim večjo translacijo miksa na druge sisteme, prostore v kombinaciji z zvočniki in tvojim prostorom...
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov