Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

SAE

60 odgovorov v tej temi

#31 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 01 oktober 2007 - 11:04

hehe, uzivaj pa cim vec znanja vsrkaj vase...pa se vse prfokse pozdravi wink.gif
Srečko Kovačič
www.madd.si

#32 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 02 oktober 2007 - 10:49

ok... moje mnenje ---> če bi se kdo resno hotu lotit učenja za t.i. producenta/ton.tehnika... nej gre čimprej vn iz slovenije...

sej ne rečm,sej naučijo teorijo... sam za dobrga ton.tehnika morš šraufat skor 25 ur na dan v studiu(pač eno uro prej vstaneš,hehe)...kle na slovenskem sae-tu pa prakse skor ni... pač naučijo te delat routinge... pa maš po 2 ali 3 projekte za nardit... to je pa to :shock:

za ta keš k ga daš,se mi zdi premalo... pa da ne omenjam da se večine teh stvari da naučit doma oz. se naučiš sam z leti wink.gif

nvem no,ampak mislm da več odneseš od znanja,če se sam prebijaš in sam razvijaš sistem na katerega bi rad delal in pa da sam pogruntaš svoja "pravila" delanja oz. miksanja posnetkov...

če pa že greš na sae,in rabiš diplomo zaradi prihodnosti(zaradi job-ou ki zahtevajo neki certifikat) pa svetujem opravlanje 12 mesečnega sae-ta ... in pa čimprej u london nadaljevat(biu tm,majo SSL-a G-series,pa aws900,pa neve-a Legend,pa Icon-D...) tongue.gif ... in to vse lahka pač bookiraš kolikor hočeš(tud za več dni skupi,pa večkrat po več dni skupi,tko da res lahka celo speleš kšn kulturn projekt..

Sam upam da me ni kdo narobe razumel,SAE v ljubljani je korekten,in tudi ljudje ki delajo tam so super in razgledani,ampak...za moje (še enkrat MOJE) pojme je vse preveč splošno in s premalo poudarka na praksi oz. samem razvijanju posameznika.
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#33 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 02 oktober 2007 - 11:47

QUOTE (kochobass)
ampak...za moje (še enkrat MOJE) pojme je vse preveč splošno in s premalo poudarka na praksi oz. samem razvijanju posameznika.

Sola je odprta od 10h zjutraj do 10h zvecer in casa za vaje je vec kot dovolj. Problem je v tem, da se vecina studentov ne angazira in to je izkljucno njihov problem.

Ko sem bil se supervisor sem videl marsikaj. Od ljudi ki so naredili po 12 in vec komadov za "final practical project" do takih, ki jim je bilo tezko celo na predavanje prit, kaj sele kak workstation book-irat.

Res pa je, da nimas na voljo toliko studijev kot v tujini. Imas pa temu primerno nizjo ceno in bolj "domac" pristop. SAE London, SAE München - vse lepo in prav... samo tam je res prava industrija in student je samo stevilka... fant, ce v SAE München zamudis 5 minut na booking placas 5eur supervisorju, da ti popravi status, sicer pa dobis enotedenski "ban".

Vse ima svoje pluse in minuse.

Najvecji "nergaci" pa so bili vedno itak tisti, ki se jim tako in tako nic ne da in ki tudi pod razno ne vedo kaj bi sami sabo...

Moja 2 centa.

Lp,

b.

#34 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 02 oktober 2007 - 11:51

Cajta je več kot dovolj, jst in še marsikdo je SAE studio pošteno izkoristil, tudi v komercialne namene 8) , se pravi naredil za finale + še 5 komadov posnel, poleg tega.

Psssst, pa ne okol govort!!!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#35 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 04:12

heh, po novem se je sae resno povezu z applom in z vpisom v program dobiš zraven še macbook (z logic express)... no ubistvu si ga kupiš, ker je zdej vpisnina za 2000€ dražja kot prej (zdej je okol 7500€).

#36 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 december 2007 - 04:17

pa še digi hd1 vam naj "dajo" za dodatnih 7500 pa zaokrožijo na 15000€ laugh.gif
Nenad Patkovic

#37 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 05:14

super...lepo in prav... =)

a je kej nove opreme tam že? ... a še vedno mackie,protools in pa kamrica za bobne? =)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#38 Tin

Tin

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 132 prispevkov

Objavljeno 27 december 2007 - 11:11

super, logic ni slaba zadeva.

ce bo vse po planu se kmalu vpisem smile.gif

#39 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 28 december 2007 - 08:38

vsak ti bo napisal po svoje....
ponavadi pa; tisti ki je naredil SAE (z razlogom da se kej nauci ne pa da postane najjaci producent) tisti ti bo reku da pojdi...
tisti ki pa ni sel na SAE pa ti bo reku da itak je brezveze in da to se lahko vse sam naucis...

#40 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 28 december 2007 - 11:00

Ah, takšna šola je že dobra zadeva, ampak to, da vzameš logica in malo jabkico je nuja za vpis?
Nenad Patkovic

#41 Tin

Tin

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 132 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2008 - 10:21

Ali ob vpisu na SAE dobis status studenta?

#42 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2008 - 12:52

NE. so pa zmenjeni (z nevem kom) da vseeno lahko delaš prek študenta.

#43 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 01 februar 2008 - 12:45

Sae Ljubljana zopet pripravlja dan odprtih vrat, pred začetkom programov ki se začenjajo 31. marca.

Dan odprtih portov bo 8. marca od 11.00 naprej szi par zanimivimi vsebinami:

11:oo – Presentations of educational programmes,

14:oo – Apple Logic Pro 8 Workshop,

14:oo – Ableton Live 7 Workshop,

15:oo – Apple Final Cut 6 Pro Workshop.

#44 Tin

Tin

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 132 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2008 - 04:17

SAE Institute Ljubljana in cooperation with Sonus d.o.o. invites you to another workshop. This time it is all about SSL. Damien Egan (Solid State Logic) and Mr. Mario Reithofer (TSAMM; distributor for the region) present the most elegant and efficient way of producing in 2008.

Tuesday, 01.04.2008

* 1st group: 16:00
* 2nd group: 19:00

#45 Veteran

Veteran

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 30 prispevkov

Objavljeno 07 september 2008 - 10:55

Jaz pa imam v namenu se vpisat na SAE NY. Zanima pa me, če slučajno kdo ve, zakaj imajo tam krajši program, plačaš pa več kot v SLO?

#46 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 08 september 2008 - 07:25

Večje povpraševanje...

#47 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 08 september 2008 - 09:15

ameriški princip šolanja laugh.gif
Lahko pa za začetek vprašaš na SAE LJ: SAE LJ
Nenad Patkovic

#48 Alen

Alen

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 11 november 2008 - 06:47

Pozdrav,

iz Zagreba sam i zanima me par stvari ako mi tko tu moze pomoći. Neke stvari sam saznao oko SAE i upisao bi se na audio inženjer producton - diplomski level.

Ono što me sada zbunjuje je (a volio bih saznati prije nego se prijavim s prijavnicom) je ako netko zna da li se što drastično promijenilo na samom SAE institutu. Moj prijatelj je čuo da 2 predavača koji su bili skoro glavni za audio više tamo ne rade i da su otišli sami jer nisu bili zadovoljni.
Govori se po Zagrebu da netom završeni studenti predavaju neke predmete a da neki drugi koju moraju ponavljati neke predmete (semestre?) ne mogu to napraviti jer im vodstvo škole ne odgovara na njihove molbe.

Čini mi se da na ovom forumu pišu neki od tih predavača (koliko ja to razumijem) pa bih volio da mi sami odgovore ako je to istina. Jednom sam zvao na SAE i jedna gospođa mi je prilično "suho" odgovarala.

Još bih molio ako mi tko može potvrditi da li je ovo što sam našao na drugim forumima (rumski, mi3dot.org, glazbeni-forum.com):

"nije bas tako, ali istina je da imas dosta vremena u studiju, koji u ljubljani nije nesto bajan, bio sam i slusao u obe rezije (jedna na mackie d8b i nekim lijevim monitorima druga ima protools sistem sa control 24 i genelec 5.1 sistemom) koje dijele jedan live room.
to je uradjeno u nekakvoj poslovnoj zgradi i nije me bas odusevilo sve skupa."

http://www.rumski.co...ead.php?t=13445

"Prošli mjesec mi je frend na SAE u Ljubljani diplomirao na Sound Engineeringu, i potrefilo mu se da su mu ponudili čak dva posla odmah nakon diplome
(koji je na kraju i prihvatio) je da bude zaposlen kao asistent na SAE. "

da li to stvarno znaci da SAE netom zavrsene studente uzima kao asistente i sto to znaci?

tko su ti predavaci koji vise ne rade na SAE???:

"vjerojatno nisi upoznat s njihovim radovima, a i vjerojatno nisi ni čuo... moj profesor iz slovenije snima pola ljubljanske HIP-HOP scene... naša dva

splićana gore snimali su Zidar Betonsky (bend u kojem su i svirali), downloadaj malo raspitaj se... lik koji nam je predava akustiku radi u Metro studiju u

ljubljani, by the way tamo je više puta Gibonni snima... lik koji nam predaje live je sad tonac od siddharte, a bija je i s new order na touru... "

Hvala, Alen

#49 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 11 november 2008 - 09:59

Kolikor je meni znano tudi po odhodu 1 osebe - predavatelja SAE Ljubljana funkcionira normalno naprej !

lpX
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#50 GiG-ON

GiG-ON

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 17 prispevkov
  • Interests:Vse kar se navezuje na glasbo,...

Objavljeno 13 november 2008 - 01:45

Pozdravljeni,

Ja funkcionira verjetno že res,... čeprav si Sae Lj težko predstavljam brez Tončija.

V bistvu mi kot nekdanjemu študentu (1. generacija AEDF FT) ni jasno, kaj je bil razlog za odstavitev osebe, ki je dejansko zaštartala celo zgodbo v tem delu evrope.

Žal ni odšel le samo on,... zato je škoda še večja, in se bo na daljši rok gotovo poznala na večih področjih.

Kam bo to peljalo bo pokazal čas,... menim pa, da bodo to najbolj občutili študenti, ne predstavljam si namreč, kako lahko nekdo, ki ni človek iz prakse, po končanem študiju dobi po novem kar mesto predavatelja - oz. celo profesorja. S tem se zagotovo niža nivo samih predavanj ter tudi študija samega.

Sicer pa se bom časov, ko sem sam obiskoval šolo spominjal vedno,... to je bil pravi užitek: "od 10 zjutraj do 10 zvečer - Just audio all day!"

Bomo videli,... vsem želim še veliko uspeha!

LP
gig-on
Music 4 Life,...

#51 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 15 november 2008 - 09:26

Zdravo,

jaz sem v soli v glavnem ob sobotah, tako da kako funkcionira sola s trenutno "managerjem na daljavo" ne vem. O tem bi moral pisat kak student, ki je sedaj zacel studirat ali kdo od supervisor-jev.

Slisal sem govorice tudi, ko so se studentje pogovarjali med sabo, da se ne vedo tocno kdo jih bo imel naprej, ko se BMC konca, vendar to se nic ne pomeni. Ce se bodo zrihtali primerni ljudje zna bit vse ok, lahko pa je jasno tudi katastrofa. Ne bi sedaj tu nic spekuliral, ker do takrat je se kar nekaj casa...

Skratka, AED ni moja domena, vse kar lahko recem je, da EMP zaenkrat ostaja nespremenjen...

Glede AED pa bi bilo fajn, ce bi kak trenutno vpisan student povedal kako in kaj se mu zdi...

Lp,

b.

#52 Alen

Alen

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 17 november 2008 - 06:16

Zdravo,

hvala svima na odgovorima. Ocito da se nesto stvarno mijenja.
Pratimo sada i vas forum (pored hrvatskih).

pozdrav

Alen

#53 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 17 november 2008 - 06:51

Super.
Navratite više puta, koliko vam volja. wink.gif
Nenad Patkovic

#54 DriLL

DriLL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2010 - 09:17

Lep pozdrav..
Jaz imam par vprašanj ki me zanimajo za nadaljni potek šolanja zame..
Ugl. trenutno zaključujem srednjo šolo za elektrotehnik elektronik. Po maturi sem nameraval v ljubljano na sae kot 12 mesečni program. Zanima me kolko je cena vpisa+maca...?
se pravi po zaključenem prvem letu, v Ljubljani ne ponuja več nadaljevanja v druo leto šolanja? Razmišljal sem če bi se dalo narediti prvo leto v Lj ter za drugo it v kako drugo mesto napr. Amsterdam ter tam dokončati študij. Bi se dalo tako? Zanima me če ve kdo kake so cene 12 mesečnega programa 2nd year audio produkcije v Amsterdamu? Zanima me če po zaključenih dveh letih študija, diploma velja za mednarodno in če posledično lahko dobiš kako zaposlitev kje drugje po evropi lažje kot pri nas?
Je kdo od vas naredil tako da je drugo leto odžtudiral drugje in prvo v lj? če je me zanima kaka je šolnina pa kje in kako?
Za glasbo se zanimam že od osnovne šole in tudi usvarjam sam individualno.. nabral sm si tudi nekaj opreme in tudi sam delam svojo produkcijo že neki časa.. mislim da je to res opcija ki mi je pisana na kožo, le finančno me zanima če je sploh izvedljivo.
Najlepša hvala v naprej smile.gif

#55 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2010 - 11:34

Mislim da boš zdaj lahko tudi v Sloveniji nadaljeval študij do prve bolonjske stopnje evilgrin0040.gif

#56 Naabo

Naabo

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2010 - 10:33

Od letošnjega leta naprej imaš tudi nadaljevanje v Ljubljani (odsurfaj na SAE Ljubljana). Šolnina (vkjučuje tudi Macbooka) je bila za šolsko leto 2009/2010 (oz. 2009/2011 ob delu) 7.750EUR, če plačaš v enkratnem znesku (na obroke je bilo nekaj več).

#57 DriLL

DriLL

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 02:14

QUOTE (Naabo @ 13. Jan 2010 10:33:48) <{POST_SNAPBACK}>
Od letošnjega leta naprej imaš tudi nadaljevanje v Ljubljani (odsurfaj na SAE Ljubljana). Šolnina (vkjučuje tudi Macbooka) je bila za šolsko leto 2009/2010 (oz. 2009/2011 ob delu) 7.750EUR, če plačaš v enkratnem znesku (na obroke je bilo nekaj več).

Aha.. je potrbna matura za vpis? al samo polnoletnost?
Zanima me če pol po kančanih dveh letih in z diplomo dejansko veljaš enako kot bi v kaki drugi državi kjer je diploma sprejeta? Se je lažje kasneje zaposlit v kaki drugi europski državi s končano SAE diplomo?
Se pravi za oba letnika + macbook koštata 15. 500 eur? če greš oba kot redno je kaj manj?
Hvala za pojasnila

#58 Naabo

Naabo

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 02:48

QUOTE (DriLL @ 17. Jan 2010 02:14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Aha.. je potrbna matura za vpis? al samo polnoletnost?
Zanima me če pol po kančanih dveh letih in z diplomo dejansko veljaš enako kot bi v kaki drugi državi kjer je diploma sprejeta? Se je lažje kasneje zaposlit v kaki drugi europski državi s končano SAE diplomo?
Se pravi za oba letnika + macbook koštata 15. 500 eur? če greš oba kot redno je kaj manj?
Hvala za pojasnila

Glede mature nebi vedu z glave (mislim da ne), potrebno pa je znanje angleščine (vsa predavanja + izpiti so v angleščini). Za drugo vrpšananje se mi zdi da ja, za službe pa tudi na prvi pogled zgleda da je v tujini precej več ponudb (mysae.org - cel kup ponudb za SAE študente). O cenah drugega letnika še nisem nič slišal. Da bi bila cena enaka, mi pa tudi nebi bilo logično, saj ne rabiš še enega macbooka...
Najbolje, da se z vsemi vprašanji obrneš kar na SAE Ljubljana, Suzana ti bo nanje z veseljem odgovorila.

#59 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 07:12

Ja ampak kolk razumem moraš bit SAE alumni member da vidiš job offers. Ta članarina pa znaša 70€ na leto smile.gif

#60 Naabo

Naabo

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2010 - 08:34

QUOTE (Psyko @ 17. Jan 2010 19:12:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ja ampak kolk razumem moraš bit SAE alumni member da vidiš job offers. Ta članarina pa znaša 70€ na leto smile.gif

Dokler si študent mislim da ne.

Dodaj odgovor

2 uporabnikov bere to temo

0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov