Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Prvi slovenski glasbeni kongres

46 odgovorov v tej temi

#31 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 september 2010 - 03:59

Haha, sej me nisi ravnokar dal v isti kos z Sasko Lendero?!
Kolega, nimam nic proti alter glasbi, sam sem nardil vec kot bi bil normalen delez alter izdelkov.
Samo letos pridejo ven plate od Carnaval in Malik, bolj alter in radiju neprijazno bos tezko nasel.
Moja poanta, ki si jo ocitno prezrl, je v tem da od teh izdelkov ne jaz, ne bend ne pricakuje nic konkretnega od sazasa. Kako le, ce noben radio ne bo zarolal, pa sem preprican da je dobre glasbe na obeh albumih precej!
Sazas dela zelo slabo precej pri nas, to sem veckrat zapisal tudi na temu forumu, ne bo ti tezko poiskat ce te res zanima. Ampak, delam tudi stvari, ki imajo radijski potencial, in od teh se veselim honorarja po predvajanju.

Da bos lazje razumel, bom poenostavi. Alternativci smo si sami krivi, da pride slabo kaj od sazasa, kako pa naj pride, ce radio zavraca tovrstne izdelke. A se zdej razumeva!?

Jaz krivim lene slovenske radijske postaje, ki raje kupujejo nemsko programsko shemo, namesto, da bi placali kvalitetne urednike in djje, ki bi to delo kvalitetno opravili. To v kombinaciji z izgonom vseh urbanih glasbenih vsebin iz rtvja, je recept za katastrofalno stanje kot je pri nas zdaj. Poanta je v tem, da alternativce seveda boli kurac, ker vedo da njihova glasba ne ustreza generalnemu radijskemu okusu. Zato jim je vseeno a so kvote al ne, a obstaja sazas ali ne in podobne neumnosti.

In ne vem od kod ljudjem superiorni obcutek, da je vse slovenskega kar ima komercialni potencial isto sranje kot lendero in werner? O plagiatorjih imam tudi sam isto mnenje kot ti, ampak to se ne pomeni, da je vse v kurcu! Ok?

Tebe nisem imenoval nic posebej, sam si se nasel v mojih besedah, mogoce se ti ne bi blo treba.

Sej je prav, da imas svoje mnenje, kot takega ga seveda z vso resnostjo spostujem. Ampak, ce je tvoja lastna odlocitev, da delujes na nacin, ki od sazasa nima veliko potencialnega zasluzka, mislim, da je zelo nefer, da zato vse ostale meces v isti kos z nekaj pijavkami, ki sistem zlorabljajo in si nepravicno nabirajo denar. Jaz za svoj airplay delam trdo in posteno in brez plagiatorstva in zvez! Spim brez problema! Mkay?!

#32 Plueg

Plueg

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 18 september 2010 - 05:56

Vsekakor ne - tisto z lendero... wink.gif

Drugace pa radiji, vsaj po moji izkusnji niti ne prezirajo toliko alternative, okej komercialni pac (ce so obrtniki, se tako pac tudi obnasajo naj), val202, RŠ marš - nazalost verjetno nerelevantni za SAZAS in to debato, pa vseeno rolajo carnaval in drugo "drugačno" tovarištvo.

Krivdo v alternativnem tovarištvu pa bolj vidim v tem, da ne gnjavi SAZAS-a z napisanimi seznami z vsakega spila, kjer organizator MORA placati SAZASU nadomestila za avtorske honorarje. Le-te namesto benda, ki na leto prespila 40 koncertov - pa skoraj za sendvic, sok in potne stroske, dobi prav ta lendero, gjurin, predin in drugi prikoritnezi. Da na tem mestu rajsi ne odpiram teme o slovenskem klubovju, ki zaradi pozresnega birokrata in lastnika vil, jaht in zlatih kljuk - sazasa, razmislja o zapiranju vrat.

Vsaka cast za dobro sodelovanje z SAZAS-om, v 15 letih sem sam SAZAS-u plačal ogromno $$ kot organizator koncertov in kot zaloznik, kot avtor pa od njih dobil celih 0 eur. Res me boli kurac za njih in njihov sistem, vse dokler bo nepravicen! Bolj me je pa strah rusenja uredniske avtonomije.

Lene radijske postaje - verjetno se strinjas, s svojimi shemami sluzijo $$. Vec poslusalstva, vec reklam, vec kesha in krog se sklene. Ce se pa gre biznis tudi "slovenska glasbena industrija", pa se ga naj gre kot vsepovsod po svetu, ne pa da cvili o kvotah in medijski ignoranci. Če se zelis pojaviti v relevantnih medijih, moras v to vloziti - denar. Za kaj takega smo premajni, predrekasti in brez jajc, da poenostavim - preSlovenski. Zalozbe v tujini placujejo recenzije plosc, intervjuje v revijah (wire, NME, torej opinion makerjih), pri nas?

Pri nas skinejo MUSKO, ker se ne splaca in skinejo Roncela, ker se ne splaca in sazas skine za pest klubov, ker so jim dolzni vec kot pa so sploh vredni.

Vseslovenski kongres pa pateticno joka in izsiljuje visje kvote, ker ubogi Gjurin - a si lahko to sploh zamislimo (!?!?) mora sam placati snemanje lastnega albuma!

Zato Jizahu bravo, in zato sem upraviceno jezen.

Saj se v marsicem razumeva in strinjava, pa vendar mislim, da bi se velika vecina tistih, ki sedaj prejemajo/te honorarje od SAZAS-a, pocutili ugrozene, ce bi alternativci zaceli udrihat po svojih kosih pogace in zahtevati pravicnost. Me zanima, kje bi takrat bil "vseslovenski" kongres...

i
You're as good as your last project.
http://www.gbtm.si

#33 alesko

alesko

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 18 september 2010 - 07:47

Še moja dva centa...

Bil sem na kongresu. Vedel vnaprej, da NI predvidena diskusija, da smo tam samo zato, da se vnaprej znane in predstavljene zahteve Društva glasbeni forum predstavijo javnosti. In se mi je zdelo prav, da so prekinili Nikolovskega, preden zadeva razpade na debato, daljšo od izrednih sej parlamenta. Če nisi prepričan, kaj hodiš podpirat, potem ne hodi podpirat. Če se ne strinjaš z zahtevami, ne hodi podpirat. Če si tam, da delaš zdrahe, bodi pripravljen, da te lahko utišajo. Da delaš potem neke nacistične geste, se mi zdi otročje, neokusno in narcisoidno. Sicer pa - a ni bil Nikolovski tisti, ki je v politiki Zaresa hodil okrog s sedanjo ministrico (ki vosi resor, ki je predlagal zakon, proti kateremu smo se zbrali)?

Kar se tiče alternativcev (ki so mimogrede bili na kongresu v podporo, tako kot tudi mnogi drugi iz vseh različnih sfer glasbene scene), bi bil enkrat, vsaj enkrat od njih rad deležen kakega KONSTRUKTIVNEGA predloga o reševanju problemov. Fantje, priznajte si, za revolucijo ste premalo organizirani in predvsem preleni. Verjamem pa, da je lažje pljuvat po Galu, kot pa organizirat lasten kongres. Enako je s SAZASOM. Če ste tako nak**čeni prosti SAZASU, se je zelo enostavno organizirat, se prijavit kot glasovalni član na njihovo sejo, preštudirat njihov pravilnik ter predlagat revizijo ali pa na volitvah pač preglasovat in nato postavit svoje vodstvo. Seveda pa je to zelo težko, če: - nimaš ideje; - nimaš volje; - si preveč zaseden s pisanjem komentarjev na forumih in blogih ter ob pivu prepričevat že prepričane, kako je scena v kurcu, ker vi ne dobite denarja.

Mimogrede: koji k*rac je neki Jizah, da mene, ki delam glasbo z veseljem in strastjo, predano in kvalitetno, imenuje fašist, ker podpiram nekaj, v kar sem prepričan, da lahko spremeni stvari na bolje?

Kvote niso idealna rešitev, ampak tudi sedanje stanje ni idealno. Če Slovenci nimamo svoje narodne zavesti (in ja, resnično to podpiram zaradi pripadnosti Slovenstvu, ne zaradi 100€, ki jih dobim na leto od avtorskih), si jo moramo privzgojiti. Če kdo misli, da je prav, da prodamo svoj jezik zaradi tržnih principov, je upravičen do svojega mnenja. In upravičen do tega, da mu globoko nasprotujem tudi zaradi tega, ker vem, da Slovenci znamo in zmoremo še kaj drugega, kot delati nacistične geste, ker imamo samo premalo jajc kaj spremenit.

#34 zabukowski

zabukowski

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov

Objavljeno 18 september 2010 - 09:11

@Plueg

Midva bova težko z mnenji skupaj prišla, kar seveda ni nič slabega ...

Me pa zanima, ko že v vsakem drugem stavku omenjaš SAZAS (prepričan sem da je SAZAS krivec za večino jeznega pisanja, ki prihaja od tebe in tvojih "soborcev"), kakšen je tvoj ustvarjalni opus. Vem da ti kot organizatorju koncertov oz. uporabniku avtorskih pravic plačevanje ne diši - to ni nič novega in na slovenskem trgu čisto običajno.

Kaj pa si avtorskega naredil oz. ustvaril, kar bi ti po tvojem mnenju moralo prinesti denar. Ali se je to kje intenzivno vrtelo ? Če se ni, ali misliš da se kdaj bo in zakaj ne oz. ja ??
Imajo ljudje radi tvojo glasbo ? Ali misliš da boš v primeru, če se stvari obrnejo v škodo tvojih "nasprotnikov", ti kaj na boljšem. Boš zato bolj zadovoljen in glasbeno uspešen ??

Nočem biti nespoštljiv, a vendar me zanima. Jaz iz SAZASA dobim zajeten izpisek del katerih (so)avtor sem. In vem da so nekatere se precej vrtele. Torej vem zakaj dobim denar.

Daj me razsvetli malo ! Malo manj jamranja in vsesplošne destruktivnosti ter več ustvarjalnosti nikomur ne bi škodilo, tudi meni ne.

Želim ti veliko plodnega avtorskega ustvarjanja in zasluženega glasbenega uspeha (in seveda s tem povezanega denarja).

Zabukowski

Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#35 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 19 september 2010 - 02:47

cri, cri... cri, cri... whistling.gif

#36 Plueg

Plueg

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 19 september 2010 - 03:58

QUOTE (zabukowski @ 18. Sep 2010 22:11:44) <{POST_SNAPBACK}>
@Plueg

Midva bova težko z mnenji skupaj prišla, kar seveda ni nič slabega ...

Saj te razumem, tesko je udrihat po roki, ki te hrani...

Me pa zanima, ko že v vsakem drugem stavku omenjaš SAZAS (prepričan sem da je SAZAS krivec za večino jeznega pisanja, ki prihaja od tebe in tvojih "soborcev")...

A zdaj pa smo "mi" ze "soborci". Za kaj ze? smile.gif
In ja, SAZAS JE krivec za vecino mojega jeznega pisanja, enako kot je za "vas" krivec ke$H, ki ga ob spremenjenih kvotah od SAZAS-a vec ne bo, oz. neprimerno manj. "Vas" je seveda misljeno tistih, ki imajo probleme z novim zakonom in ne izrecno konkretne osebe na tem forumu...

Vem da ti kot organizatorju koncertov oz. uporabniku avtorskih pravic plačevanje ne diši - to ni nič novega in na slovenskem trgu čisto običajno.

Nimas prav!
Ne diši mi, kako in komu se ta kesh, ki ga plačam za vsak koncert razdeli. Seveda treba spostovati avtorstvo in placat avtorju, kar je njegovega, proti temu nimam nic in vestno tudi placujem. Koliko tega kesha pa gre dejansko skupinam, ki igrajo na teh koncertih?
Okroglih 0 eur.

Kaj pa si avtorskega naredil oz. ustvaril, kar bi ti po tvojem mnenju moralo prinesti denar. Ali se je to kje intenzivno vrtelo ? Če se ni, ali misliš da se kdaj bo in zakaj ne oz. ja ??
Imajo ljudje radi tvojo glasbo ? Ali misliš da boš v primeru, če se stvari obrnejo v škodo tvojih "nasprotnikov", ti kaj na boljšem. Boš zato bolj zadovoljen in glasbeno uspešen ??

Od SAZAS-a ne zelim nic in tudi ne dobim nic, dokler nepravicno deli kesh, zato me ni med avtorji na njihovih seznamih, razen na enem, ker je RTV to zahteval. Drugace pa ja, moja avtorska glasba se vrti na radijskih postajah, vsaj tistih relevantnih, kot sem ze prej povedal.

Jaz imam rad svojo glasbo in me bas boli k..., ce jo imajo tudi drugi ljudje, prav v tem je point. A delas glasbo zaradi sebe ali zaradi drugih ali mogoce zaradi kvot in airplay-a?

Odgovor na zadja tri pa je jedernati ne.

@ alesko

Narodna zavest in slovenstvo?! LOL!

Ma ne se zajebavat...skoraj bi ti verjel.

i

#37 zabukowski

zabukowski

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov

Objavljeno 19 september 2010 - 04:46

@plueg

No vidiš, pa bomo počasi razčistili.

Mene res NE boli k..., če imajo mojo glasbo ljudje radi. Pravzaprav bi se s tem težko ukvarjal na dolgi rok, če ljudje generalno moje glasbe ne bi marali. Pa imam svojo glasbo prav tako rad kot ti.
Kot pa sem že tudi povedal, od tega tudi živim, mogoče ravno zaradi tega mojega odnosa.

Torej, imaš svoje principe in način glasbenega delovanja, ki te vodijo po poti nekomercialnosti (to seveda spoštujem). Torej verjetno s tem nikoli ne boš kaj bistvenega zaslužil, a to je tvoja pot. Lahko se seveda motim, ampak tako mnenje sem si ustvaril na osnovi tvojih dosedanjih komentarjev.

Ampak nič ne de, saj tebe denar itak ne zanima. Torej pusti vse te silne zneske, ki jih kradejo "priviligirani" glasbeniki z SAZAS na čelu. Prihranil si boš kup živcev in energije - uporabi jo raje pri svojem ukvarjanju. Pusti "sceno" katere del nisi oz. nočeš biti na miru in raje prosperiraj v svojem "nekomercialnem" glasbenem okolju. Verjemi, nam vsem bo lažje.

Meni osebno na kraj pameti ne pade, da bi solil pamet nekomu iz alternativne scene na njegovem področju. In vpil "dol z alternativo" zaradi nekih svojih razlogov, čeprav o tej sceni ne bi imel pojma. Najprej bi poskusil na tej sceni kaj svojega narediti, jo razumeti, z njo živeti - potem bi jo znal bolj oceniti. Mislim da se ti za kaj takega nisi odločil.

Povem pa še enkrat, kaj mi gre ZELO na K !!! Revolucionarji brez osnove za revolucijo, super raja za manipulacijo - na koncu sicer od tega nimajo nič, a radi rušijo. Le kaj jih žene?

Še to, kot "soborce" sem imel v mislih "tvoje" glasnogovornike wink.gif

Zabukowski

#38 DIGI

DIGI

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov

Objavljeno 19 september 2010 - 05:51

No "slovenceljni" pa smo spet našli nekaj ,da se koljemo med sabo...potem se pa čudimo zakaj ves čas stopicljamo na mestu med tem, ko drugi kasirajo...potem so pa vedno drugi krivi za našo nesrečo...c c c c
Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#39 zabukowski

zabukowski

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov

Objavljeno 19 september 2010 - 06:30

QUOTE (DIGI @ 19. Sep 2010 18:51:20) <{POST_SNAPBACK}>
No "slovenceljni" pa smo spet našli nekaj ,da se koljemo med sabo...potem se pa čudimo zakaj ves čas stopicljamo na mestu med tem, ko drugi kasirajo...potem so pa vedno drugi krivi za našo nesrečo...c c c c

Se popolnoma strinjam, o ovcah in črednem nagonu sem že večkrat govoril mad.gif

Zabukowski

#40 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 21 september 2010 - 05:17

Ditto GreasyGranny pa Zabukowski,

sicer mam tud jes svoje težave s Sazasom, ki jih bolj ali manj uspešno rešujem(o), ampak ni vse v tem, tud ni vse v dnarju.

Osebno se mi zdi 50% preveč, ampak razumem zahtevo na tak arabski način, če bo na koncu vsak peti komad to čez noč in dan (in ne 0 čez dan in tri ure zapored ponoči) je
to v redu. Velik plus bodo tud glasbene oddaje na TV in radijskih postajah, vsaj kar se nacionalnih tiče. In tu bo menda plac tudi za alternativo.

Kar se pa alternativcev tiče, dokler je alternativa jamrat in nič nardit, da bi blo drgač, potem je to pač tko. Daleč od tega, da bi zagovarjal totalen mainstream, to ravnokar je na komercjalkah smile.gif
Pa dejstvo je, da radio prenese marsikaj, ne pa vsega. In nimam nič proti garaži, niti proti Abbey Road, ampak izmenjaje je to prehuda bera tud za odprto uho.

k
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

#41 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 22 september 2010 - 10:21

Ker je glasbena scena tako na psu, je slovenskega glasbenika najlažje naščuvati na sokolega, ki s glasbo zasluži nekaj €. Kaj šele če kaj več.

Ta založniška banda je pred časom popolnoma zaspala. Mogoče zaradi nesposobnosti kadra, mogoče zarad česa drugega-njihov problem. V času ko so tuje založbe poiskale druge vire trženja glasbe, se to pri naših ni zgodilo. Pri nas so zavohale denar od avtorstva. Zakaj bi delale, če lahko sedijo in čakajo?
Naše večje založbe pod pokroviteljstvom tujih založb in preko publishinga njihovih katalogov dobijo praktično ves svoj denar.

In dokler bo v interesu slovenskih založb, da se bolj predvaja tuja glasba kot domača, mi tipi a la Jizah, ki je na taki založbi tudi zaposlen, ne bojo prav nič pamet solili.

In ker "iste sorte tiči vkup letijo", so se pač našli založniki, radijski kapitalisti in pa seveda zaresni politiki, da družno čivkajo...

Tuje je itak boljše kot domače.

#42 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 23 september 2010 - 12:08

QUOTE (BlackOrWhite @ 22. Sep 2010 12:21:35) <{POST_SNAPBACK}>
In dokler bo v interesu slovenskih založb, da se bolj predvaja tuja glasba kot domača, mi tipi a la Jizah, ki je na taki založbi tudi zaposlen, ne bojo prav nič pamet solili.

Ja, Jizahu je lahko bit pametan. Enako Permetu.

Jebiga, naj Jizah naredi kaj (razen funky žurov, svaka mu ćast tam) pa naj bo pol pameten, Perme je pa itak dosegel razsvetlenje potem ko so naredil komad za Lombarda, ki je bil hit, če že ne predvsem, tudi zaradi neumornega rolanja na Anteni.

Pol pa poslušam kako radio ne nardi hita od radijcev.

pffffff...
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

#43 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 23 september 2010 - 12:27

Če poslušam VAL202, RŠ ali MARŠ in podobne radie, potem sploh ne vem v čem je problem - slovenske glasbe - in to DOBRE, je na teh radiih zastopane precej več kot 15%.

50% pa je malo huda, glede na to da je to 2milijona ljudi proti 5 ali 6 milijardam - in procentualno enako različnim številom glasbenikov...

Jaz bi bil za trenutnih 30% spodnje meje - kar je neka mera ohranjanja nacionalne glasbene identitete ali kakorkoli že to poimenujemo... hkrati pa ne posega preveč v svobodo urednikov. Pozdravljam pa odlok, da se vrti čez ves dan in ne samo sredi noči...

Problem pa seveda je, da se slovenskim radijskim postajam zdi že Siddharta alternativa - ker na tem področju imamo res veliko dobre (IN POSLUŠLJIVE) glasbe... Res sovražim ta termin - "poslušljivo"!! Pa jazz, hiphop, etno, razni kantavtorji, itd. - veliko je tega po Sloveniji in bi lahko odlično popestrilo glasbeno ponudbo in priskrbelo potrebne kvote... tovrstnim glasbenikom pa nekaj več cekina od avtorskih pravic (praviloma je na tej sceni še največ "avtorstva") in posledično možnost da bi izboljšali tudi tehnično-produkcijsko plat izdelkov (ki so nekateri že sedaj na visoki rani) s tem da bi snemali v bolj profi studiih in ne sami doma, kar bi spet prineslo več zaslužka in zadovoljstva in posledično večjo kakovost ljudem, kot smo člani tega foruma, itd.

Po moje z "normalnimi" postajami ni velikega problema, najbolj v kurcu so (kvazi-urbane) komercialke, ki delujejo po tujih vzorcih in ne znajo prepoznati domače kvalitete in tvegati... kaj šele da bi si drznile (so)oblikovati poslušalcev okus in izbor - raje ponujajo to, kar so MTV (in sorodne postaje) ter tuje lestvice popularnosti ponudile pred njimi. Pač ziheraštvo.

Poleg zapostavljanja nove slovenske ustvarjalnosti (ki je je precej), me tudi moti, da je tako malo glasbe iz ne-angleško govorečega področja - kot da zelo živahne Italijanske, Španske, Francoske, Nemške, itd. scene sploh ne bi bilo, da p preostanku sveta niti ne govorimo... Pa odlične malo bolj alter (A POSLUŠLJIVE smile.gif ) glasbe iz bivše Juge.
Glasbeni uredniki so vse premalo široko razgledani in tičijo nos v anglo-ameriško sceno, ostalo pa je vse manjvredno in posledično po nepotrebnem zapostavljeno... Z izjemo prej omenjenih radiev in verjetno še kakšnega, ki ga ne poznam ali ga ni slišati v MB ali na internetu.

edit: Greasy - sem videl, da si omenil "Malik" - dečke in njihovo glasbo poznam - ne vem zakaj bi to bilo "radiju neprijazno" - komadi so spevni in nekateri tudi dovolj "kratki", vokal dober, odšpilano korektno in konkretno - po tvoji zaslugi bo ziher tudi kvaliteten sound posnetka - torej - zakaj tega ne bi mogli vrtet po slovenskih radijih - aja - zato ker je že Nirvana preveč alter, najbrž...

Prispevek uredil/a: satoration, 23 september 2010 - 03:00 .

#44 Plueg

Plueg

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 23 september 2010 - 02:36

QUOTE (satoration @ 23. Sep 2010 13:27:48) <{POST_SNAPBACK}>
Če poslušam VAL202, RŠ ali MARŠ in podobne radie, potem sploh ne vem v čem je problem - slovenske glasbe - in to DOBRE, je na teh radiih zastopane precej več kot 15%.

Lepo napisano! smile.gif

Drugace pa se Jizah - drugi del

i

#45 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 23 september 2010 - 05:09

QUOTE (Plueg @ 23. Sep 2010 15:36:30) <{POST_SNAPBACK}>
Lepo napisano! smile.gif

Drugace pa se Jizah - drugi del

i

Jebenti proste spise. Kdo pa ma cas brat ta razmisljanja v stilu fidela castra?!

Ce ne znas pointa povedat v parih odstavkih, pol ga ne bos niti v svoji odisejadi!

Jst sm vztraju par odstavkov, pa me boli glava, raste mi vagina in IQ mi je padu za tri pike...

#46 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 24 september 2010 - 01:31

QUOTE (satoration @ 23. Sep 2010 13:27:48) <{POST_SNAPBACK}>
edit: Greasy - sem videl, da si omenil "Malik" - dečke in njihovo glasbo poznam - ne vem zakaj bi to bilo "radiju neprijazno" - komadi so spevni in nekateri tudi dovolj "kratki", vokal dober, odšpilano korektno in konkretno - po tvoji zaslugi bo ziher tudi kvaliteten sound posnetka - torej - zakaj tega ne bi mogli vrtet po slovenskih radijih - aja - zato ker je že Nirvana preveč alter, najbrž...

No ja, saj kak radio bo zavrtel tu in tam, ampak na ta način se še vedno ne da narediti hita, ki bi se rolal zadosti. Fantom bi res privoščil, prepričan sem, da smo naredili vrhunsko plato, če te seveda ta tip glasbe zanima. Tudi z masterjem ne bi mogel biti bolj zadovoljen, ta plata nam je res ratala. Bom obesu kak mp3 v kratkem... Hvala za vzpodbudne besede! smile.gif

#47 kosta77

kosta77

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 278 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2010 - 01:20

QUOTE (satoration @ 23. Sep 2010 14:27:48) <{POST_SNAPBACK}>
Po moje z "normalnimi" postajami ni velikega problema, najbolj v kurcu so (kvazi-urbane) komercialke, ki delujejo po tujih vzorcih in ne znajo prepoznati domače kvalitete in tvegati... kaj šele da bi si drznile (so)oblikovati poslušalcev okus in izbor - raje ponujajo to, kar so MTV (in sorodne postaje) ter tuje lestvice popularnosti ponudile pred njimi. Pač ziheraštvo.

Sej problem je v tem, da kao same trdijo, da ne oblikujejo okusa ampak dajejo ljudem kar hočejo, istočasno pa sfurajo Lombarda, ki je potem ko ni bil več njihov omiljeni produkt fino lepo pogorel.

Hvala bogu za rokenrol (in ostalo), če bi samo folk poslušal kaj hoče, bi še zmeri sam dixieland vrtel na radiu...Žalostno dejstvo pa je, da so za nove stvari sfurat potrebni tud uredniki, ki znajo mislit s svojo glavo, ne pa ljudski komiteji.

k
www.klemenkotar.com
www.nulakelvina.com

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov