USB Audio Interface
Objavljeno 03 januar 2007 - 09:18
Aja, še to me zanima. Monitorjev nimam. A je kulj rešitev, če priklopim stolp, ki ima kar kulj zvok, s stereo kablom direkt v line out za slušalke?
Hvalalepa za morebitno pomoč :*
Objavljeno 04 januar 2007 - 08:29
Živijo, sam uporabljam M-audio Fast Track Pro http://www.m-audio.c...ckPro-main.html. Ima vse kar si naštel, glede na ceno špila zelo dobro. Če bi imel še limiter bi bila pa čista zmaga. Mislim, da je bil okol 50K pri nas.
/peter
Objavljeno 04 januar 2007 - 09:27
http://www.alesis.com/product.php?id=8 Alesis io|2
http://www.roland.co...A-25/index.html Edirol UA-25
Fast Track Pro se mi tudi zdi zanimiv
E-MU 0404 USB
Specifikacije mi pomenijo bolj malo, saj sem začetnik, zato bi prosil nekoga, ki se malo bolj spozna naj mi svetuje. Od opreme nimam nič drugega, tako da bi rabil čimboljše preampe gor.
Naj kupim eno od teh ali vseeno raje našparam še nekaj denarja za Presonus firebox? 80k za zvočno karto je drugače kar dosti za moj amaterski žep tako, da bi raje posegel po znatno cenejšem in ne tako slabšem približku, če obstaja.
Objavljeno 05 januar 2007 - 11:24
nism je se cist stestiru ampak ko bom bom tut najavu! zej v kratkem bomo posnel v Sonarja kaksne kitarce tak da bom vidu zmoglivosti!
lp
Objavljeno 05 januar 2007 - 08:14
Bi mi lahko kdo prosim naštel in ''po kmečko'' opisal prednosti fireboxa pred fast track projem, saj se sam bolj švoh znajdem med vsemi MHzi in decibeli :oops:
Res bi rad kupil nekaj, kar bom lahko nekaj časa uporabil in se zraven tudi naučil vsega tega s čimer težim zdaj vam. Se opravičujem, če sem preveč zahteven :oops:
Objavljeno 05 januar 2007 - 08:36
Za Firebox sem pa siguren, da ima dovolj kvalitetne preampe in konverterje, pa tudi driverje, da se da kaj naredit... O fast track-u pa nimam pojma...
Če je fasttrack v tvojem budgetu, in ima vse, kar potrebuješ... Firebox tudi, vendar je izven budgeta... Kupi fasttrack!
Objavljeno 05 januar 2007 - 08:36
Mnogokeri se pritožujejo na driverje m-audia (jaz tudi
To še ne pomeni da je presonus čisti pro izdelek je bolj semi pro, m- audio pa bolj consumer (moje mnenje).
Od presonusa je morda za kanček boljši rme.
Presonus ima kar bolj kvalitetne mic preampe od m-audia, kar je marsikomu pomembno, nasploh lastniki presonusa kar hvalijo preampe (primerljivi z mackievimi mizami).
Tudi po specifikacijah je presonus boljši od m-audia.
To je to.
Objavljeno 07 januar 2007 - 04:17
Seveda je možno, da si nastaviš eq, efekte, kompresijo in potem poslušaš procesiran signal... Kot da bi na fršterkerju nastavil... Mogoče je lahko problem zamik med signalom, ki gre v kartico in signalom, ki pride iz zvočnikov. Če boš imel en kup efektov in procesorjev, ki jih bo moral računalnik preračunat, seveda bo zamik. In to je lahko malo nadležno.
Pri snemanju se načeloma ne uporablja veliko plug-inov... No.. vsaj v končnem miksu je na določenem tracku veliko več procesiranja kot pa med "trackingom".
Objavljeno 11 januar 2007 - 02:26
1. A bi lahko uporabljal npr. tole m-audio na usb samo takrat ko bi jo rabil, v sistemu pa že imam na pci vodilu drugo kartico, ali bi prihajalo do kaksnih tezav, tisto na usb bi uporabljaj izkljucno delanje in snemanje muzike (cubase)
2. Kako je kaj z m-audiovimi gonilniki, so problematični ali delajo BP?
Namreč sem uporabljal emu-1212m in so bili driverji grozni, cubase se je obešal, velikokrat ko si dodal kak efekt ali plugin je začelo hreščati in potem če nisi shranil kar si počel si imel uničeno celotno delo.
Objavljeno 11 januar 2007 - 09:14
2. Uporabljam gonilink 5.10.00.5064v2 na XP SP2, deluje brez zapletov. Prejšnja verzija je znal kaj hecat. Vista je itak BS, zaenkrat...
/peter
Objavljeno 17 januar 2007 - 01:54
Jaz sem kupil E-MU 0404 usb. Zakaj? Dobri reviewi, dobre specifikacije in hud bundle softwarea, sicer jasno vse Lite verzije (omejene, da ti gre pogosto na živce, ampak si pa legalen, cenejše apgrejdaš itd....ampak z malo iznajdljivosti, prilagodljivosti, več časa in potrpljenja se da naredit spodoben demo...recimo - Cubase LE maš omejene plugine inštrumentov in efektov, pač bouncaš in se moraš sproti odločat, kaj ti je všeč, pač zasnameš na nov audio track in starega zbrišeš. Sofware je od sequencerjev do VST-jev (prečekiraj sam), zlata vreden pa je Proteus VX - čez 1000 krasnih zvokov, pa apgrejdi so poceni in precej dobri. Jaz sem navdušen. Glede mojih izkušenj: snemanje na PC itaq ni tako stabilno kot na Maca v pro studiih in se pogosto kaj obesi. Mene daje procesor (Athlon 2,16 Ghz), ampak ni prehudo, tudi z ramom gre, jasno da pa je 2 giga majka (jest mam za1x sma 512, ampak mislim, da bi osebno mel dost giga do 1,5). Sama karta: ni najbolj stabilna in ti včasih frizne komp (ekran obstane, miš tut, pa nič ne prime in je treba seč dol z roko in ročno reštartat), zato je sprotno shranjevanje nuja. Ne vem, če bi jo uporabljal live (sam itaq je možno, da ni kriva karta ampak prešvoh komp, to moram še pogruntat). Včasih pade ASIO ven iz synca, al pa začne hreščat, ampak pač sejvaš, ponovno zaženeš Cubase , pa delaš naprej kt da ni blo nč. Kvaliteta zvoka - meni se zdi zelo zelo dobra. Karta je pa tudi praktična, ker ima direct hardware monitoring (se pravi da ti snemaš pa gre zvok skoznjo in ni nič latencyja), pa gumbe gor, tko da ne rabiš mikserja al pa z miško premikat slajderjev... Ma svoje pomanjkljivosti (ampak če sem prav preštudiral, se narod NE pritožuje sam nad tistimi kartami nad 1000 € - Apogee, RME, MOTU, pa še te so večinoma za Maca, kjer je težav bistveno manj - če greš na forume, pač prebereš vse sorte horror zgodbe, ampak fora je v tem, da narod ponavad ne gre na forum zato, k ga nč ne zanima in kr nima problemov. Tko da - za 200 EUR dobit tok dobro karto pa tok enga hudga đabe softvera...
Objavljeno 17 januar 2007 - 11:48
To je bolj fama, če mene vprašaš. Mac je isti šmorn. PC je v pro studiih prav tako stabilen kot Mac.
2.) Včasih pade ASIO ven iz synca, al pa začne hreščat, ampak pač sejvaš, ponovno zaženeš Cubase , pa delaš naprej kt da ni blo nč
Joj, pa lahko sploh delaš normalno na to?
Malo šale...
LP
Objavljeno 17 januar 2007 - 12:15
Rešuje ga samo še operacijski sistem (Mac OS - temelji na UNIX-u), ki je pač drugačen od bolj razširjenih Windows-ev. Tu je zelo težko govorit o boljšem/slabšem. Ima določene prednosti in slabosti. Poznam ljudi, ki prisegajo na PCja, poznam ljudi, ki prisegajo na MAC-a, ne poznam pa ljudi, ki ne bi imeli težav z enim ali drugim.
Torej, različna sta si le še v operacijskem sistemu, pa še tu ne več, saj lahko naložiš enega in drugega na navadnega PC-ja ali na MAC-a (tako Mac OS X na PC kot Windows XP na Intel MAC).
Pa še to... ponavadi so uporabniki in lastniki Macov glede svojih težav tiho, saj so za računalnik "zmetali" veliko preveč denarja, da bi na glas razglašali, kakšne probleme imajo sedaj s svojo mašino.
Mogoče je še en razlog... ni ljudi, ki bi jim na forumih pomagali ob morebitnih težavah. Windowse pozna 90% folka, Mac OS pa zelo malo ljudi.
LP
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov