Najbolj kompatibilen računalnik za home studio ?
Objavljeno 29 marec 2010 - 12:30
Objavljeno 29 marec 2010 - 01:19
In seveda porabiš še kaj več kot +xx evričev, pa še triple channel pošteno preplačaš, ker zaenkrat še ne izpolnjuje zadanih obljub. Res pa da je primerjava z i5 gledana kot TRENUTNA best price/performance mašina, saj drugače zakaj ne bi nabavil kar server s kakšno desetino jeder... Druga stvar pa je, če misliš kasneje nadgrajevat sistem - potem pa vsekakor moj glas za i7.
To je stališče gledano iz tega kar berem po raznih forumih, straneh - za trdne odgovore bi bilo treba lastnoročno sprobat obe varijanti, sploh za ožje usmerjene audio aplikacije
lp
Objavljeno 29 marec 2010 - 02:34
Objavljeno 29 marec 2010 - 11:14
lp
Winni a mi lahko poveš za primer en VST, ki je ful velk vred z bankami zvokov, ker me zanima kok je vlka inštalacija, sam da bi si znal predstavljat, ker ne vrjamm, da so od east west inštrumentov majhne inštalacije, kaj šele banke zvokov ki so po 50 Gb, če ne še več !
Lp
Objavljeno 29 marec 2010 - 11:27
Glej, če boš resnično veliko in brezskrbno (pretiraval) nalagal vse možne plugine in instrumente (pa še kakšni morebitni drugi programi...)... to kar sem že omenil bo ti znalo v teoriji bit čez par let premalo (meni je enkrat zmanjkalo 100GB, ko sem bil v tem "interesantnem" obdobju:)), ampak tako in tako je vseeno;
če želiš da bo tvoj računalnik vedno deloval kolikor tolikor optimalno boš moral na recimo dve/tri leta vse na novo formatirat, postavljat, drugače bo sistem vedno bolj in bolj zabasan, tak da nič skrbet v vsakem primeru "imaš prav" karkoli boš storil:)
Moto (iz mojih izkušenj): ne kompliciraj toliko in USTVARJAJ!!!
(pravega odgovora ni)
Objavljeno 29 marec 2010 - 11:44
Glej, če boš resnično veliko in brezskrbno (pretiraval) nalagal vse možne plugine in instrumente (pa še kakšni morebitni drugi programi...)... to kar sem že omenil bo ti znalo v teoriji bit čez par let premalo (meni je enkrat zmanjkalo 100GB, ko sem bil v tem "interesantnem" obdobju:)), ampak tako in tako je vseeno;
če želiš da bo tvoj računalnik vedno deloval kolikor tolikor optimalno boš moral na recimo dve/tri leta vse na novo formatirat, postavljat, drugače bo sistem vedno bolj in bolj zabasan, tak da nič skrbet v vsakem primeru "imaš prav" karkoli boš storil:)
Moto (iz mojih izkušenj): ne kompliciraj toliko in USTVARJAJ!!!
(pravega odgovora ni)
Hehe maš prov NLP, se strinjam !
Ja zdej sem v fazi spoznavanja VST-jev in Cubase in itd... in zato bi rad mel vse kar je možno, da vidm kako se obnese in tisto kar mi bo res ratalo všeč in uporabno tudi kupim !
Zato se mi zdi, da mi bo teh 94 GB, ki jih imam na voljo premalo in bi rabil vsaj 200 GB, če ne 300 GB za inštalacije !
Pomoje je bolš, da rečem računalničarju nej še enkrat postav particije in mam mir neki časa, ker če bo premal bom sam živčn itd....
Zlo rad bi, da bi se dalo narditi particije z unimi programi, no sej ubistvu se da, sam se pa v večini zgubijo podatki, tko da to skor da odpade !
Sej NLP, če znaš ocenit od oka, ti lahko napišm kaj vse bom inštaliral od Vst inštrumentov, da vidiš če bi 100 GB zadostovalo ali spet kompliciram ( shit, to mi je v navadi - ni to dobr
Hvala
Lp
Objavljeno 30 marec 2010 - 12:34
probaj, če ni nek dodaten strošek da ti ponastavi particije oz. si jih sam če niso predragoceni podatki oz. se ne dajo backupirat in nazaj naložit... whatever... ali pa uporabljaj to kar imaš in čez dobro leto, dve, tri boš itak moral na novo winse reinštalirat in popucat sistem da bo lepo deloval.
V prvem letu, dveh boš marsikaj probaval in brisal, dokler ne prideš na "žmah"in videl kaj ti osebno paše...
JA NE KOMPLICIRAJ AMPAK USTVARJAJ!!!
... in inštaliraj, briši, eksperimentiraj maksimalno, izkušnje zmeraj prav pridejo, na koncu pa boš videl, da je vse eno te isto sra**e le vedet moraš kaj si želiš in kako naj zveni:)... medtem boš si ustvaril svoj lasten workflow in preference oz. posledično kaj potrebuješ.
... takrat si boš komaj zaželel akustike oz. da slišiš kaj sploh pacaš skupaj in kako kaj sploh vpliva na zvok...
... no takrat me pocukaj, če ti bo, ti bom z veseljem pomagal, takrat bo šlo bolj za res:)
Objavljeno 30 marec 2010 - 12:39
probaj, če ni nek dodaten strošek da ti ponastavi particije oz. si jih sam če niso predragoceni podatki oz. se ne dajo backupirat in nazaj naložit... whatever... ali pa uporabljaj to kar imaš in čez dobro leto, dve, tri boš itak moral na novo winse reinštalirat in popucat sistem da bo lepo deloval.
V prvem letu, dveh boš marsikaj probaval in brisal, dokler ne prideš na "žmah"in videl kaj ti osebno paše...
JA NE KOMPLICIRAJ AMPAK USTVARJAJ!!!
... in inštaliraj, briši, eksperimentiraj maksimalno, izkušnje zmeraj prav pridejo, na koncu pa boš videl, da je vse eno te isto sra**e le vedet moraš kaj si želiš in kako naj zveni:)... medtem boš si ustvaril svoj lasten workflow in preference oz. posledično kaj potrebuješ.
Ql ql , ma ja zihr bo dodaten strošek, da se particije ponovno postavijo, ker mora podatke računalničar na svoj komp prenest in jih potem nazaj na moj komp itd...
Upam, da ne bo spet neki računu, bom pa verjetno tko naredu :
Vista 100 GB - 150 GB
Xp - 200 - 300 GB
BCK D - 400 - 500 GB
+
Dodaten 1 - 1,5 TB - za banke zvokov
Mislm, da bi to moralo potem zadostovati kar nekaj časa !
Objavljeno 30 marec 2010 - 01:04
jst delam npr. z instrumenti ki ne zasedejo veliko (razen atmosphere in stylus rmx) in so čist solidni soundiči...vse odavisi kako boš pošraufal sound... sam po sebi osnoven sound pa noben ni "uporaben" ... zakaj uporaben v narekovajih, ker da sound paše v sliko ga morš skor vedno pošraufat... univerzalca ni...tvoja ušesa in sposobnost naredi sound unikaten,izstopajoč iz množice cheap soundov
no pa kakšen kos analogne opreme čez katero spustiš sounde
p.s. analogno - tube driven (več njih sevede)
na ...24 tera diskovje ki je podprto z 8gb rama in xeon procesorjem ...
10k€ pa boš lahko nalagu kokrčeš pluginov
http://geizhals.at/a514568.html
Prispevek uredil/a: kochobass, 30 marec 2010 - 02:51 .
Objavljeno 30 marec 2010 - 07:24
Objavljeno 31 marec 2010 - 07:46
Objavljeno 01 april 2010 - 08:38
Hehe pravš C disk
Drgač pa a se ti da napisat tko ene par vst inštrumentov, k so tko vred z bankami zvokov vredni par GB ( 30 - 50 GB ), ker me zanima kok je velika inštalacija približno pri tako velikih vst-jih ?
Lp
Objavljeno 02 april 2010 - 02:06
Prispevek uredil/a: Katoda, 02 april 2010 - 02:07 .
Objavljeno 02 april 2010 - 10:03
Yo Katoda !
Ja glej 94 GB mam še na voljo pr XP-jih !
Evo da ti omenm največje vst-je, ki jih bom uporablju :
- Spectrasonics Omnisphere ( 32 GB )
- Spectrasonics Trilian ( 20 GB )
- Sonic Reality Ocean Way Drums Gold Edition ( 41 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Strings.Library ( 28 GB )
- EW QL RA ( 12 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Brass Library ( 17 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Platinum Brass Pro XP ( 24 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Platinum Strings Pro XP ( 28 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Woodwinds Library ( 16 GB )
- Colossus Library ( 32 GB )
- Native Instruments Komplete 6 ( 47 GB )
- Symphonic Choirs Library ( 38 GB )
- Synthogy Ivory 1.5 ( 32 GB )
- Vienna Symphonic Orchestra Pro Performance ( 53 GB )
Vse skupaj 420 GB !
Evo to so eni izmed največjih Vst-jev !
Pa zanima me, če ma kdo od omenjenih Vst-jev, če mi lahko pove koliko je velika samo inštalacija, ker banke zvokov bom itak mel na drugem disku !
Hvala
Lp
Objavljeno 02 april 2010 - 11:19
Ja glej 94 GB mam še na voljo pr XP-jih !
Evo da ti omenm največje vst-je, ki jih bom uporablju :
- Spectrasonics Omnisphere ( 32 GB )
- Spectrasonics Trilian ( 20 GB )
- Sonic Reality Ocean Way Drums Gold Edition ( 41 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Strings.Library ( 28 GB )
- EW QL RA ( 12 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Brass Library ( 17 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Platinum Brass Pro XP ( 24 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Platinum Strings Pro XP ( 28 GB )
- EW QL Symphonic Orchestra Woodwinds Library ( 16 GB )
- Colossus Library ( 32 GB )
- Native Instruments Komplete 6 ( 47 GB )
- Symphonic Choirs Library ( 38 GB )
- Synthogy Ivory 1.5 ( 32 GB )
- Vienna Symphonic Orchestra Pro Performance ( 53 GB )
Vse skupaj 420 GB !
Evo to so eni izmed največjih Vst-jev !
Pa zanima me, če ma kdo od omenjenih Vst-jev, če mi lahko pove koliko je velika samo inštalacija, ker banke zvokov bom itak mel na drugem disku !
Hvala
Lp
beatmaker... kompliciraš na kubik! ... inštaliraj,probaj,briši če ne bo vredu... konec koncev ti garantiram da boš več kot 3/4 teh pluginov "ne uporabljal" ...
Objavljeno 02 april 2010 - 11:24
Stari ne kompliciram, ampak sam nočm se zaje***, da nom pol rabu kej brisat pa še enkrat hodt računalničarju itd...
Sam sprašujem, da vidm kako pa kaj in sm skor zihr, da te Vst inštrumente, ki sem napisal bom zihr uporabil, ker sem slišal kako zvenijo in je res tko k treba
Sej Kocho lahko mi ti poveš kok je vlka inštalacija pr ew ql strings library in strings pro xp ? Sam, da si znam predstavljat kako pa kaj !!!
Lp
Objavljeno 02 april 2010 - 12:49
a je to to ? ni mi jasno ker se mi zdi da nonstop ponavljaš to vprašanje kolko bo inštalacija pobrala
Objavljeno 02 april 2010 - 12:58
a je to to ? ni mi jasno ker se mi zdi da nonstop ponavljaš to vprašanje kolko bo inštalacija pobrala
Evo to me je zanimal hehe, zdej mi je jasno !
Jst sm mislu, da recimo če je velk omnisphere 30 GB, da bo inštalacija najmanj 5 GB potemtakem bi se hitr napolnlo, ampak če je 80 MB pa sploh ni problema, banke zvokov bojo pa na unem disku ! Sam me zanima še a je podobno pri vseh teh velikih vst inštrumetnih, da majo par MB vlke inštalacije ali je lahko kje kaj drugače - kkšn east west vst ?
Hvala
Lp
Objavljeno 02 april 2010 - 01:08
Objavljeno 02 april 2010 - 01:17
Super majstore !
Hvala, točno to sem rabu vedt
Potemtakem morm sam še kupt 1,5 TB pa ga notr v komp fliknt pa veselo na delo
Objavljeno 02 april 2010 - 01:20
Hvala, točno to sem rabu vedt
Potemtakem morm sam še kupt 1,5 TB pa ga notr v komp fliknt pa veselo na delo
No pa mamo rešen problem....
nevmesna... a še vedno rabiš omnispherea in pa EWQL... da vem a zbrišem iz diska al ne... rabim plac na macbooku
Objavljeno 02 april 2010 - 01:40
nevmesna... a še vedno rabiš omnispherea in pa EWQL... da vem a zbrišem iz diska al ne... rabim plac na macbooku
Ne hvala majstore, sem že zrihtal
Objavljeno 02 april 2010 - 01:45
Objavljeno 02 april 2010 - 02:29
Hehe no vidš vse je za neki dobr
A ti ne rabš tega al kako, ker to so dobri vst-ji
Objavljeno 02 april 2010 - 03:35
Objavljeno 02 april 2010 - 05:52
Ja to je pa tudi res
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov