Vprasal bi kako je z vibracijami, a to morda kaj slisno vibrira, ko recimo glasno poslusas glasbo... je pod stenskimi absorberji kaksna guma ali kaj takega, da se ne slisi vibriranje difuzorja in zida?
In zanima me, ce nam lahko poves kako so narejeni stropno vogalni in kotni difuzorji (ce sploh so difuzorji), ki zgledajo iz sprednje strani iz celega lesa... so votli ali polni? Oz, kaksna je njihova primarna funkcija, oz zakaj so drugacni od ostalih? Kaksen naj bi bil kot za ugodne "odboje".
Se tudi ti igras z ogledali in laserji?
Divje - ta "tread" bi bilo dobro preselit pod rubriko "akusticni problemi in resitve"
Lp,
b.
Ja pod absorberji je nalepljen filc, prav tako povsod kjer se dotikajo kakšnih površin. Vidiš obešanje, no pri teh ketnicah bi se dalo slišat "žvenkljanje", ampak res pri mogoše kakšnem močnem zvoku (bobni), za kar pa ta soba, ki je visoka 2.6m tako ali tako ni. Pa še potem bi lahko ketnice izoliral s peno ali pa dal gumuficirane ketne (kot sem že enkrat omenil-mudilo se je).
Laserjev in ogledal se ne grem v pravem pomenu, drugače pa ja- po tem principu.
Stropni in stenski so narejeni iz lesenega ovirja in vsebujejo po 4 tervol DP8 plošče (2mX1.2m-cel), potem pač še preoblečene.Napako sem naredil da jih nisem naluknjal-perforiral, da bi zvok prišel tudi ob strani, zdaj je to slaba rešitev, ker bi imel pod narejenimi luknjicami čisti tervol ki bi začel sčasoma padat ven.
Vsi kotni pa so malo drugačni: po dve dp8 plošči uokvirjeni z lesom, na "zadnji strani" /relativno, za mene je zadnja stran, ker vpijajo zvok ki prihajajo od stene proti absorberju) so oblečeni v tkanino, na "sprednji strani absorberja pa je vezana plošča (pobarvana v mahagonij barvo-ni pravi mahagonij da ne bo kdo mislil
Za tiste ki imajo podobne izkušnje pa(za tiste ki nimajo pač se naj izognejo temu):
Ne naročajte tervola ki ima na sebi voal (specijalna tkanina ki ne spušča prostih delcev izolacije). Strokovnjaki na Tervolu so mi svetovali da je odličen in da ne rabim naknadno še tkanine, češ ta voal oni uvažajo iz Nemčije zato je nekaj uh in ah.
Še en keč, v serijski proizvodnji imajo le enostransko oblečen tervol z voalom (bel-mogoče bež ali črn), obojestransko oblečenega le po naročilu. No, potem mi javi kolega (slučajno ima gradbeno podjetje in je slučajno delal na tem objektu) da delajo zaključna dela v Koloseju MB in da so oni naročili ta oboejstransko oblečen DP8 z voalom, ter da se lahko priključim naročilu z lepim količinskim popustom.
Veste kakšna potrata časa- voal razpada, krha in spreminja v prah ko sestavljaš absorberje.Prav tako sem naknadno potreboval tkanino (to zgodbico pa že veste). Kje je ta specijalnost voala?
Na tak način delajo tudi Koloseje torej....tone DP8.
Kdo je bil konzultant? Ma saj nima veze.
No, sem vam prišparal vsaj nekaj dragocenega časa.