Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Nakup zunanje kartice za snemanje

49 odgovorov v tej temi

#31 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2009 - 01:32

MOTU karte (uporabljam PCI karto) so po mojih izkušnjah več kot odlične.
Tudi s stabilnostjo nimam težav. Ne vem pa, kako je s preampi, saj jih mija nima.

Je pa možno, da pride do nekompatibilnosti tako kot pri ramu ali celo USB ključu.

LP

#32 Sclabo

Sclabo

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov

Objavljeno 18 marec 2009 - 09:05

Zdravo.

Je morda kdo od vas preizkusil Toneport UX8 (http://www.thomann.de/gb/line6_ux8.htm) ?
Kako se obnese ?

Razmišljam o nakupu zvočne kartice za večkanalno snemanje, pa zdaj malo cincam med tem toneportom in http://www.thomann.d...nus_firepod.htm .

Kakšno priporočilo ali nasvet ? Za Presonus sem že malo pobrskal po tem forumu in tudi našel par odgovorov, za Toneport pa praktično ničesar.

#33 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 18 marec 2009 - 10:14

Prečital sem že par krat da ima ta nov toneport luštne konverterje (tudi presonus jih ima) ampak mene osebno bi že v prvi vrsti odvrnilo to da je tip povezave USB2 in ne vsaj FW ali pci/pcie...
ker zna to predstavljat velik problem.
Sicer pa prečitaj si malo po tem in drugih tujih forumih kako se ljudje ukvarjajo z interfejsi (driverji, pa chipseti pa ne vem kaj vse ne...) in ne z ustvarjalno produkcijo!
Bistvo zvočne je, da je nimaš nenehno na umu ali mi bo kaj preskočilo ali mi bo sploh posnelo, predvajalo... zadeva mora biti funkcionalna in stabilna.
Nenad Patkovic

#34 Johnny

Johnny

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 29 marec 2009 - 02:08

Jaz pa že kar nekaj časa uporabljam RME digi 9636 in dokupil sem še 4 analogne kanale od RME in nisem doživu še nobenga problema, samo prov mora bit nastavlena. Cenovno vse to dobiš za pičlih 300 EUR in imaš super kartico za ta buget. Pa tud zvok je zelo dober nič slabši od teh dražjih kartic FIREFACE MULTIFACE itd. sicer pa lahko z dobrim občutkom in znanjem za zvok narediš s to kartico velik bolši mix kot s kakšno dražjo varianto. Danes že vse kartice ponujajo kvaliteten zvok in je o tem brez veze raspravljat, problem je samo v stabilnosti in kreativnosti, da se človk ne blamira na snemanju s kakšno nestabilno karto. RME je zame zakon in bo ostal. Močno priporočam. za malo denarja veliko muzike!

Pusti USB in podobne variante, vse je nestabilno, imam izkušnje. Kupi pci ali express varianto in ti ne bo žal. Odkar imam RME pci varianto, sem pozabil na razne dropoute in podobne nadloge.

#35 Beno

Beno

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 10 prispevkov

Objavljeno 21 maj 2009 - 05:20

ECHO GINA 3G vs PRESONUS FIREBOX

Mi lohk kdu pove pluse in minuse obeh?
Katero se bolj splača kupt?

Sm slišu de je firebox bulši, sam kej pa vi pravste?

#36 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 maj 2009 - 05:45

Tukaj malo prečekiraj threade: Zvočne karte, konverterji,...
... po zvoku in stabilnosti je boljši echo, drugo pa je kaj potrebuješ.
Nenad Patkovic

#37 Beno

Beno

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 10 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 10:14

QUOTE (NLP @ 21. May 2009 16:45:11) <{POST_SNAPBACK}>
Tukaj malo prečekiraj threade: Zvočne karte, konverterji,...
... po zvoku in stabilnosti je boljši echo, drugo pa je kaj potrebuješ.

Ubistvi rabim kvaliteten zvok - vokala, kitar, midi-ja (klaviature & bobni). Al kako si mislu kej potrebujem?

Kej če znaš delat s programi in različnimi nastavitvami lohk posnameš enako kvaliteten zvok z echo gina za 300 eur kot npr. echo audiofire 12 za 600 eur? Je razlika v ceni predvsem zaradi števila vhodov?

Kakašna je razlika med (audiofire 12) 24bit/192kHz FireWire audio interface

in

(gina 3g) 24-bit/96kHz multitrack digital audio card?

Mi lohk daš linke o tej temi(sm zdej nejk gledu pa forumi, sam nism dubu)?

#38 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 11:39

Pri teh "poceni" karticah ti nima veze al podpira "samo" 48khz/24bit, ali pa tistih magičnih 192khz/24bit ki jih verjetno zmore predvajat in snemat samo dva kanala...

Pri karticah s tako ceno se pomoje da gleda predvsem preamp sekcijo in dodatne funkcije(kanali),konverterji so pa pri teh cenovnih razredih več ali manj iste kvalitete.

enkrat smo snemal bobne na presonusa...pa morm rečt da ni blo nič kaj preveč wau smile.gif če kej pomaga wink.gif Kaj m-audio octane?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#39 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 11:46

Res je.
No tudi Echo nima vau preampov, ker nobena zvočna nima hudih preampov za kaj takega si je treba dokupit posebej prampe po zmogljivosti in okusu. Ima pa čiste in čisto dobro uporabne preampe, če ni denarja za dodatne.
Med AF12 in echo gina ni neke razlike v kvaliteti zvoka.
Pri gini in layli je dobro da je pci vmesnik in pci vmesniki so bolj ziher (stabilnost/ driverji in nižja latenca), čeprav so tudi njihovi FW vmesniki zelo stabilni.
Nenad Patkovic

#40 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 12 julij 2009 - 02:55

Zvočno bo treba nabavit.
Situacija pa je takšna:
PC poganja Sonar, po USB-ju pa gre MIDI Na Midisport 4X4
Gor imam obešene razne module, sinte... nekje 6-7 njih... nekateri (roland D2 groovebox in Waldorf MW XT npr.) imajo "line level" signal in kot taki ne potrebujejo preampov.
Nekateri sintesajzli kot npr Electribe EA-1 in Roland JX-8P pa jih potrebujejo.
Trenutno imam vse zvezano V mešalno mizo. Ko bo prišel čas, da se bo trekiralo bi pa rad vse posnel tako da gre v enem šusu po fajerwajerju
v pc vsak inštrument na svojo špuro.
Zanima me kateri karta od presonusa oz v tem cenovnem rangu bi bila primerna za ta job?
Rabil pa bi nekje od 8-10 kanalov.
Zanima me, če se pri takih kartah lahko določene preampe izklopi da gre line level v interface brez ojačanja.
Lahko me probate tudi prepričat da se mi ne splača kupovat karte z toliko vhodi in da bi bilo bolje da bouncam vsako špuro one at the time...
vendar še vedno rabim USB ali FW karto ki dobro zveni in ima možnost da se priklopi tako line level kot tudi 2 X Hi-Z signal.

Lp, Điter

Prispevek uredil/a: Jitter, 12 julij 2009 - 02:57 .

Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.

#41 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 12 julij 2009 - 06:59

QUOTE (Jitter @ 12. Jul 2009 15:55:50) <{POST_SNAPBACK}>
Zvočno bo treba nabavit.
Situacija pa je takšna:
PC poganja Sonar, po USB-ju pa gre MIDI Na Midisport 4X4
Gor imam obešene razne module, sinte... nekje 6-7 njih... nekateri (roland D2 groovebox in Waldorf MW XT npr.) imajo "line level" signal in kot taki ne potrebujejo preampov.
Nekateri sintesajzli kot npr Electribe EA-1 in Roland JX-8P pa jih potrebujejo.
Trenutno imam vse zvezano V mešalno mizo. Ko bo prišel čas, da se bo trekiralo bi pa rad vse posnel tako da gre v enem šusu po fajerwajerju
v pc vsak inštrument na svojo špuro.
Zanima me kateri karta od presonusa oz v tem cenovnem rangu bi bila primerna za ta job?
Rabil pa bi nekje od 8-10 kanalov.
Zanima me, če se pri takih kartah lahko določene preampe izklopi da gre line level v interface brez ojačanja.
Lahko me probate tudi prepričat da se mi ne splača kupovat karte z toliko vhodi in da bi bilo bolje da bouncam vsako špuro one at the time...
vendar še vedno rabim USB ali FW karto ki dobro zveni in ima možnost da se priklopi tako line level kot tudi 2 X Hi-Z signal.

Lp, Điter

Echo Audiofire 8:
2 kanala line in / preamp
6 kanalov line in
8 kanalov line out
+s/pdif
(10 in, 10 out)

#42 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 13 julij 2009 - 09:42

QUOTE (jetam @ 12. Jul 2009 18:59:27) <{POST_SNAPBACK}>
Echo Audiofire 8:
2 kanala line in / preamp
6 kanalov line in
8 kanalov line out
+s/pdif
(10 in, 10 out)

Ekvivalent je M-Audio Fast track pro
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#43 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 11:01

Fast track ultra mogoče? Ker pri Fast track pro vidim samo dva mikrofonska vhoda in cel kup izhodov... mogoče se motim.
Gledam tudi MOTU 828 Mk3 predvsem zaradi efektov ampak precej folka jamra da jim na PC-jih ne dela dobro.
Budget bo nekje do 600-700EUR nakup pa v tujini... tile prodajalci pri nas imajo preveč navite marže.
Še kakšni predlogi kaj naj gledam zelo dobrodošli... lahko tudi USB 2.0 varijante
Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.

#44 Rok Gulic

Rok Gulic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 11:16

QUOTE (Jitter @ 13. Jul 2009 10:01:36) <{POST_SNAPBACK}>
Fast track ultra mogoče? Ker pri Fast track pro vidim samo dva mikrofonska vhoda in cel kup izhodov... mogoče se motim.
Gledam tudi MOTU 828 Mk3 predvsem zaradi efektov ampak precej folka jamra da jim na PC-jih ne dela dobro.
Budget bo nekje do 600-700EUR nakup pa v tujini... tile prodajalci pri nas imajo preveč navite marže.
Še kakšni predlogi kaj naj gledam zelo dobrodošli... lahko tudi USB 2.0 varijante

sej ne da se silim, sam jst prodajam mojo presonus studio project za 370 Eur...čist zakon zadeva...stara ni niti eno leto! Nova je pa 540 Eur,...tko da....razmisli

Ima 8 xmas preampov k so več kot dobri in maš torej 8 xlr/jack inputov ter 8 jack outputov plus send in return 2x in 2x instrument in, ter na vseh kanalih tud phantom napajanje,... mal poglej sam za tak dnar dobiš super stvar,..
če te zanima se lahk zmenva tud za provat smile.gif

lp

Prispevek uredil/a: Rok Gulic, 13 julij 2009 - 11:19 .

#45 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 12:53

Že v prvem postu sem vprašal kako je pri teh presonusih ker imajo vsi kanali preampe, jaz pa rabim priklopit dva sinta ki imata že line level signal... no, pa mi ni noben odgovoril. Seveda sem ogledoval tudi tvojo karto ker je cena sprejemljiva... ampak zaradi tega nakupa bom moral prodat skoraj nov Roland SP-555 sampler ki je ob enem tudi USB audio in midi interface z dobrimi efekti in filtri...
Gledam, gledam tvojega Presonusa brez skrbi, ampak keš bom imel šele po dopustu ko prodam Rolanda... ga rabim imet za na dopust smile.gif
Preden imam dnar v žepu, pa mi je brez veze morit kogarkoli... lahko pa takole razmišljam o nakupu in raznih varijantah,
ki bi prišle v poštev.

#46 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 12:38

mislm da z ECHO audiofire8 (omenjenem v enem izmed zgornjih postov) nimaš kej falit.
ima 2 mic pre/instrument kombo input + 6 line in (mica mata še inserte) in 8 out.

folk na splošno zelo hvali echo audio produkte.

#47 Gringo

Gringo

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 10 prispevkov

Objavljeno 18 september 2009 - 10:16

Pozdravljeni!

Se opravičujem, ker sem se priklopil k temu forumu, imam pa tudi sam nekaj vprašanj glede snemanja doma.
Torej, tudi jaz bi rad posnel nekaj svojih "umotvorov", sem pa bolj začetnik glede snemanja. Pred davnimi leti sem sicer snemal na analogno napravo FOSTEX (audio kaseta - 4 steze v isto smer), vendar je danes vse drugače.
Rad bi posnel več stez kitare (recimo 2 ritem liniji, solaže (terce, trozvoki), vokale (tudi z nasnemavanji, bobne s programom, bass pa s programom, včasih tudi klasično.

Trenutna oprema: Kitara stratocaster + BOSS efekti: Distortion-2, Super chorus, Sustainer, Digital delay DD-7, Acoustic simulator, Noise supresor; ojačevalec - lampaški kombo z balansiranim Line Out izhodom ( kompenziranim z level pot funkcijo za direktno snemanje in FX Loop-om, mikrofon SHURE SM 58, vokalni efekt TC HELICON - VOICELIVE.
Notebook HP 6820, 1,8 Ghz, Intel Core-duo, Windows HOME Vista

Jasno mi je, da potrebujem zunanjo zvočno kartico. Prebral sem da so najboljše RME, ECHO in PRESONUS. Katero bi mi priporočali, da bi kakšno doma posneto solažo lahko uporabil tudi za studijske posnetke?
Kaj menite o Alesis iO 26, ki jo nekdo (novo) prodaja na Bolhi ???

Če je kdo izmed vas, ki obvlada to področje, pripravljen na en "šnel kurs" (inštrukcije), se priporočam na ZS.

LP

#48 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 18 september 2009 - 11:37

zakaj se opravičuješ za pristop k forumu? tega smo vedno veseli smile.gif

po mojem mnenju ima zvočna kartica še najmanj veze pri vsem skupaj za tisto kar potrebuješ ti. Mislim da bo praktično vsaka studijska zvočna kartica dovolj dobra.

za snemanje vokalov in kitare razmisli o akustiki prostora, mogoče še kakšen kondenzatorski mikrofon, pa seveda kakšna 57-ka za kitare.

#49 Gringo

Gringo

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 10 prispevkov

Objavljeno 18 september 2009 - 12:04

QUOTE (saso @ 18. Sep 2009 12:37:56) <{POST_SNAPBACK}>
zakaj se opravičuješ za pristop k forumu? tega smo vedno veseli smile.gif

po mojem mnenju ima zvočna kartica še najmanj veze pri vsem skupaj za tisto kar potrebuješ ti. Mislim da bo praktično vsaka studijska zvočna kartica dovolj dobra.

za snemanje vokalov in kitare razmisli o akustiki prostora, mogoče še kakšen kondenzatorski mikrofon, pa seveda kakšna 57-ka za kitare.

Hvala za hitri odgovor, opravičil sem se zato, ker sem tudi pri "forumaštvu" še frišen in nekje so forumaši kar precej jezni, če ga kaj polomiš oz. napačno objaviš.

Ja, kar se zvočne tiče, bi rabil nekaj takega, kar mi bo povzročalo najmanj težav pri uporabi ( driverji, latenca in podobne težave) Zdaj vem, da je pametno imeti fireweire priklop, ni mi pa jasno koliko inputov in outputov bi bilo zame primerno. Tudi kar se softwera tiče ne vem, kaj bi bilo zame: Cubase, Ableton ali kaj drugega.
Torej, če je kdo pripravljen na kake inštrukcije, se lahko dogovorimo za ceno.
Sicer sem pa roker starejšega kova in resen glede dogovora.

LP

#50 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 18 september 2009 - 02:16

jaz bi ti predlagal glede na to da si začetnik v sodobnejšem načinu snemanja res kakšne inštrukcije in se potem odločiš koliko kanalov naj ima zvočna ipd.
Daj povpraševanje v subforumu: Iščem, Najamem, Oddam, Nudim,..., ziher se bo kdo od naših forumašev javil.
predlagam kakšno rme, echo boš imel še najmanjproblemov s stabilnostjo in kompatibilnostjo driverjev, da se ne boš na koncu ukvarjal z računalniškimi problemi in ne z glasbo.
Današnji programi so čisto vsi uporabni je pa nekakšen studijski standard v Evropi Cubase tako da...

Pa dobrodošel na forumu!
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov