Focal SM6 Solo6 Be
Objavljeno 22 marec 2007 - 09:00
Objavljeno 23 marec 2007 - 01:25
a ce si clan PA, dobis popust?
sicer sm tut js slisu za unih 3 procente, to je vrjetn standard studenstki popust...
hmmmm, focali na bone, to bi blo neki... Dej Marjana, prnes mi eno kraško, deci dzusa deci vode, za posladek pa ene Focale ...
Objavljeno 30 marec 2007 - 02:12
Objavljeno 30 marec 2007 - 05:38
On the other hand pa mamo tuki AudioPro v BTCju, ki me skorajda vsakič razjezijo ali mi dajo "čutit" da sem moron 1. klase, kot primer naj navedem da sem zadnjič pri njih kupoval RME FF400ko in odnos zaposlenih je na psu - ni hvala ni adijo. sej ne da me je to nevem kako razpi*kilo ampak če nekdo pusti svoj denar v trgovini mislim da si vsaj hvala in adijo zasluži pa naj je to nakup multimiljardnega studia ali samo navadnega Neutrika. Na maile pa tko ali tko odgovarjajo kadar se jim da očitno
PS sorry za offtopic :oops:
Objavljeno 03 april 2007 - 08:54
Sicer sm pa tut js ze gledal nekaj tele JBL-e pa me zanima, ce se jih da kje v sloveniji sprobat? Sm bil v studiu Ritem, kjer majo 6328, pa so se mi zdeli zelo v redu...
Objavljeno 12 april 2007 - 12:58
keki=kakec
Ne sploh ne razmišljam o menjavi, ker se telu full lepo obnašajo v studiu "XXL"
Mislim da bi bili twine preveliki not, jih ma pa Porusha in sem ji že poslušal, se mi zdi na pravi hip da ni neke drastične razlike.
Moral bi delat A/B test.
Objavljeno 31 maj 2007 - 02:13
Objavljeno 31 maj 2007 - 10:59
Aja, FOAF, ki ima dokaj dobro akusticno obdelano sobico(ceravno prevec zaduseno za moj okus) in kjer sem tudi imel priloznost slisati dyn-e, ki so razen pomanjkanja visokih tonov zveneli odlicno, je rekel, da je imel na preizkusnji focale in da so zveneli v p****. Tako da so res zelo odvisni od prostora... :-? No, ixi, vazno da teb spilajo tako kot je treba
Objavljeno 31 maj 2007 - 11:29
...ali pa kakšne barefootke...
focali so manj "klasični" zvočniki kot pmc, barefoot ali atc. Sicer so slednji konstrukcijsko izpopolnjeni in v osnovi podobni, a focale odlikujejo modernejši/ egzotični materiali (tweeter driverji), ki zmorejo to kar ostali ne.
Zaradi svojih frekvenčnih karakteristik in načina radijacije zvoka v prostor, so nekoliko občultjivejši na pozicioniranje in akustično obdelavo.
Ko imaš to porihtano, pa je lahko zgodba zase.
glede na ceno in zmogljivost, imajo prednost pred zgoraj navedenimi.
Obstajajo pa drugačni načini konstrukcije in dizajni zvočnikov, a njihov naravnejši zvok (morda audiofilski) in drugačnost od "hišnih"/domačih/povprečnih zvočnikov, niso preveč primerni za miksanje...morda mastering.
Objavljeno 01 junij 2007 - 10:43
Po malem debatiranju z ixijem pa menim da bo nekatere stvari v studiu še malo prilagodil (prve refleksijske površine), ti focali so zaradi ultrazvočnih frekvenc in specifične radijacije zvoka malo sitni, ko pa to uravnotežiš pa ne vem no...kako se bi kosali drugi
Moje mnenje je, da bodo potrebni tudi dobri dodatni difuzorji na zadnji in stranskih zadnjih stenah. Ti sedaj pretirano odbijajo višje frekvence in ultrazvok (ki se obnaša kot svetlobni snop in je preveč direkten - v hrbet poslušalca).
Objavljeno 01 junij 2007 - 10:49
Po malem debatiranju z ixijem pa menim da bo nekatere stvari v studiu še malo prilagodil (prve refleksijske površine), ti focali so zaradi ultrazvočnih frekvenc in specifične radijacije zvoka malo sitni, ko pa to uravnotežiš pa ne vem no...kako se bi kosali drugi
Moje mnenje je, da bodo potrebni tudi dobri dodatni difuzorji na zadnji in stranskih zadnjih stenah. Ti sedaj pretirano odbijajo višje frekvence in ultrazvok (ki se obnaša kot svetlobni snop in je preveč direkten - v hrbet poslušalca).
Njega najbolj moti pri fokalih srednji spekter ferkvenc.
pri adamih pa je seveda sredina bolj našponana in meni osebno bolj tečna, s tem pa se ušesa bolj utrujajo.
Objavljeno 01 junij 2007 - 11:12
Treba pa je upoštevat še nekaj izjemno pomembno:
če iritirajo srednej frekvence, ponavadi ni nujno da zvočniki kaj narobe delajo, pomeni to da je zaradi nekega vzroka razmerje med bass/mid/highi neuravnovešeno. Največkrat to povzroči prostor, potem se šele zvočniki, pa še to se da uravnovesit.
Objavljeno 01 junij 2007 - 02:03
Adami imajo pač klasično specifiko ribboncev, ki nekomu paše, spet drugega lahko to čisto iritira.
So pa adami definitivni napredek s posodobljeno ribbonsko tehnologijo, boljšo imajo le še kakšni high end/audiofilski ribboni.
Poanta ribbonov je v izjemno hitri odzivnosti "ploščice" ali trakcev ali spirale z zelo malo distorijo zvoka, bass ki pa je klasični membranski pa malo ruši medsebojni balans, saj ima večjo distorzijo in počasnejšo odzivnost. Dva modela adamov 4 so baje še bolj strupeni (v pozitivnem smislu
Pri ribbonih je kritičen crossover med različnimi tipi driverjev.
Focali pa imajo klasično, sicer inverted berilij, membrano (ki je izjemno hitra, rigidna in z zelo malo distorzijo), ki bi morala v teoriji se bolje dopolnjevat z ostalimi mid in bass "klasičnimi" membranskimi driverji.
Nasploh pa so (oz. bi naj bili) studijski zvočniki "naspidirani" na srednjih, ta boljši pa tudi na spodnje srednjih frekvencah. Neke vrste povečevalna lupa v najbolj občutljivem človeškem slušnem območju.
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov