Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Focal SM6 Solo6 Be

64 odgovorov v tej temi

#31 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 22 marec 2007 - 09:00

evo jih dobu in glede na to da so na čist ne tretiranenm placu (na mizi u sobi :roll: ) moram rečt da se opaz razlika med prejšnimi zvočniki in sedaj telimi. reverbi so zlo uredu in pravtako mid je lepo definiran...sedaj sam še mal bass trapov okol pometat in bomo vidl. sem pa zaenkrat zelo zadovoljen

#32 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 22 marec 2007 - 09:14

a si dobil tudi kakšen popust?

#33 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 23 marec 2007 - 12:54

pismu neki je bilo govora o 3 procentih sam sm čist pozabu. bom zj pogledu...dobr da si me spomnu

#34 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 23 marec 2007 - 01:25

QUOTE (NLP)
a si dobil tudi kakšen popust?

a ce si clan PA, dobis popust? laugh.gif
sicer sm tut js slisu za unih 3 procente, to je vrjetn standard studenstki popust...
hmmmm, focali na bone, to bi blo neki... Dej Marjana, prnes mi eno kraško, deci dzusa deci vode, za posladek pa ene Focale ... laugh.gif
Ebay the baby, get more equipment.

#35 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 marec 2007 - 08:40

Aja, ker so imeli že 10 in 15% popuste konec januarja...

#36 digischnell

digischnell

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 1 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2007 - 02:12

Na focale sm delou kaksne pol leta, v glavnem radio reklame, pa dva bend projekta . Moram rect, da sm se mogu na zacetku kr mal navajat... basa pa kicka od nikoder, kot u megli, sam so se po treh mescih udelali, tko da se je dal delat tudi pod 100hz. Zanimivo je to, da basa ni blo nikjer, na vseh ostalih sistemih, kjer sm mix pol poslusou pa je butal kr mal prevec. Kar se reverbov tice so zlo natancni, tko da slisis razlike med plugini, drugace pa je to kr krut set monitorjev, napakice zvenijo kot NAPAKE. Za moj okus majo mogoce mal prevec poudarjene visoke frekvence, kar se pa midla tice, se ga da zelo lepo nadzirat. U nemciji stanejo te zvocniki 1600 eurov in po mojem so svojga dnarja vredni. 2 leti sm delou z geneleci in se mi zdi, da je pri focalih dost manj moznosti, da se pri prenosu na druge sisteme mix porusi, genelec pa zna bit kr poln presenecenj. Focal sound je zlo natancen, sam meni ne ustreza prevec, zato sem svoje prodal naprej in mal ogledujem ta nove JBL 4328, ki so dobili dobre ocene, sam bi jih rad slisou prej, pridejo pa okol 2000 eurov.

#37 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 30 marec 2007 - 05:38

kar se pa tiče mojega nakupa focalov in spl-a volume 2 pri sonusu...res "postrežba" da se reče - stvar je da je prišlo do enega "problema" pri SPL-u in sem jih kontaktiral....ni a ne b: vam pošljemo novga ko prispejo, celo v LJ so mi vse pripeljali. Zelo velik plus Borutu pri Sonusu
On the other hand pa mamo tuki AudioPro v BTCju, ki me skorajda vsakič razjezijo ali mi dajo "čutit" da sem moron 1. klase, kot primer naj navedem da sem zadnjič pri njih kupoval RME FF400ko in odnos zaposlenih je na psu - ni hvala ni adijo. sej ne da me je to nevem kako razpi*kilo ampak če nekdo pusti svoj denar v trgovini mislim da si vsaj hvala in adijo zasluži pa naj je to nakup multimiljardnega studia ali samo navadnega Neutrika. Na maile pa tko ali tko odgovarjajo kadar se jim da očitno

PS sorry za offtopic :oops:

#38 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 03 april 2007 - 08:54

A je razlika med solo-ti pa twinsi drasticna? Slisal sem, da je pri slednjih mid bolje definiran, kako je pa z basom(npr. v primerjavi z dynaudio bm6)? Zanima me pa tudi, ce so soloti dovolj mocni za mojo sobo-5x4x3,2 m(mel jih bom sicer dokaj blizu)?

Sicer sm pa tut js ze gledal nekaj tele JBL-e pa me zanima, ce se jih da kje v sloveniji sprobat? Sm bil v studiu Ritem, kjer majo 6328, pa so se mi zdeli zelo v redu...

#39 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 06:10

a je kej narobe če mam zvočnike nonstop pržgane? čez noč ko spim sam zmanšam volumen na SPLu drgač jih pa ne ugašam.ali bi jih moral?

#40 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 12 april 2007 - 06:53

Nima bit kej narobe, po moji logiki je še boljše ker jih nenehno užigaš in ugašaš.
Zna bit zabavno v primeru neviht z strelami ipd tongue.gif hihi
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#41 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 07:08

:smt017 ammmm...se prav je bolš da ker jih ne ugašam in pržigam nonstop?

#42 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 09:54

Ja čaz če delam npr. dopoldne keki in vem da bom še popoldne delal jih pustim prižgane. Je pa res da so prvih nekaj tednov delali cele dneve, sma da CD na repit in gasa da so se uigrali.

#43 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 10:51

js tut ponavad dopoldne proizvedem keki-ja, lepo po jutranji kavici, učasih pa še zvečer, če ful jem čez dan...
laugh.gif

no, da ne bom cist offtopic: a ni nobeden od vaju primerjal solotov pa twinsov v horici?

#44 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 12:11

wtf is keki?

#45 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 12:15

Zdej se odpravljam en dan dol poslušat pa nei in nei pravga časa za najdt laugh.gif

#46 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 12:42

a ze razmisljas o nadgradnji? bos men solote prodal smile.gif

keki=kakec laugh.gif

#47 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 12 april 2007 - 12:58

QUOTE (E.B. King)
a ze razmisljas o nadgradnji? bos men solote prodal smile.gif

keki=kakec laugh.gif

Ne sploh ne razmišljam o menjavi, ker se telu full lepo obnašajo v studiu "XXL" tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Mislim da bi bili twine preveliki not, jih ma pa Porusha in sem ji že poslušal, se mi zdi na pravi hip da ni neke drastične razlike.
Moral bi delat A/B test.

#48 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 02:13

no, tolk k sm bil pameten pa pol leta govoru, da bom focale nabavu, sm potem podlegel "instant gratification" sindromu in nabavil rabljene bm6a za 1000 eur, hehe... Mislim da mi bojo zaenkrat dobro sluzili, preden kupim kaj vecjega/boljsega (did I hear someone say PMC? smile.gif ). plus sedaj imam 600 eurov v dobrem za akusticno obdelat sobo... ;-)

#49 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 04:04

ja sej biggrin.gif

#50 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 05:19

da ne boš mislil da so tisti manjši modeli PMCjev kaj ultra dobri.
IB1s in višje, ki dajo kvaliteten zvok od sebe so pa že $$$
Nenad Patkovic

#51 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 10:59

saj nekje tam sem ciljal(IB2s), vendar sem delal racun brez krcmarja-videč ceno sem se hitro spustil na realna tla in ugotovil, da bo treba se dosti zgancev pojest, preden si bom lahko kaj takega privoscil. laugh.gif Vendar cutim, da se prebuja audiofil v meni(žal, ker vemo kako unicujoca zna biti odvisnost smile.gif ). A gremo po vrsti-najprej sobico obdelat, pa eno dostojno zvocno z dobrimi konverterji, da dyn-i pokazejo, kaj zmorejo, potem pa pocasi dalje, hehe...

Aja, FOAF, ki ima dokaj dobro akusticno obdelano sobico(ceravno prevec zaduseno za moj okus) in kjer sem tudi imel priloznost slisati dyn-e, ki so razen pomanjkanja visokih tonov zveneli odlicno, je rekel, da je imel na preizkusnji focale in da so zveneli v p****. Tako da so res zelo odvisni od prostora... :-? No, ixi, vazno da teb spilajo tako kot je treba smile.gif

#52 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2007 - 11:29

ja ta rang je že nobel.
...ali pa kakšne barefootke...

focali so manj "klasični" zvočniki kot pmc, barefoot ali atc. Sicer so slednji konstrukcijsko izpopolnjeni in v osnovi podobni, a focale odlikujejo modernejši/ egzotični materiali (tweeter driverji), ki zmorejo to kar ostali ne.

Zaradi svojih frekvenčnih karakteristik in načina radijacije zvoka v prostor, so nekoliko občultjivejši na pozicioniranje in akustično obdelavo.
Ko imaš to porihtano, pa je lahko zgodba zase.
glede na ceno in zmogljivost, imajo prednost pred zgoraj navedenimi.

Obstajajo pa drugačni načini konstrukcije in dizajni zvočnikov, a njihov naravnejši zvok (morda audiofilski) in drugačnost od "hišnih"/domačih/povprečnih zvočnikov, niso preveč primerni za miksanje...morda mastering. smile.gif
Nenad Patkovic

#53 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 09:56

Meni osebno focali ne sedejo (sorry ixi wink.gif ).

Do zdaj najboljši zvočniki, kar sem jih slišal, so ADAM S3A ter Genelecov hi-end 1034B.

LP

#54 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 10:43

zvočniki so res stvar osebne preference oz. kako vsak posameznik "dojema" zvok.
Po malem debatiranju z ixijem pa menim da bo nekatere stvari v studiu še malo prilagodil (prve refleksijske površine), ti focali so zaradi ultrazvočnih frekvenc in specifične radijacije zvoka malo sitni, ko pa to uravnotežiš pa ne vem no...kako se bi kosali drugi smile.gif
Moje mnenje je, da bodo potrebni tudi dobri dodatni difuzorji na zadnji in stranskih zadnjih stenah. Ti sedaj pretirano odbijajo višje frekvence in ultrazvok (ki se obnaša kot svetlobni snop in je preveč direkten - v hrbet poslušalca).
Nenad Patkovic

#55 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 10:49

QUOTE (NLP)
zvočniki so res stvar osebne preference oz. kako vsak posameznik "dojema" zvok.
Po malem debatiranju z ixijem pa menim da bo nekatere stvari v studiu še malo prilagodil (prve refleksijske površine), ti focali so zaradi ultrazvočnih frekvenc in specifične radijacije zvoka malo sitni, ko pa to uravnotežiš pa ne vem no...kako se bi kosali drugi smile.gif
Moje mnenje je, da bodo potrebni tudi dobri dodatni difuzorji na zadnji in stranskih zadnjih stenah. Ti sedaj pretirano odbijajo višje frekvence in ultrazvok (ki se obnaša kot svetlobni snop in je preveč direkten - v hrbet poslušalca).

Njega najbolj moti pri fokalih srednji spekter ferkvenc.
pri adamih pa je seveda sredina bolj našponana in meni osebno bolj tečna, s tem pa se ušesa bolj utrujajo.

#56 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 11:12

aha, no potem pa to pomeni vseeno difuzorje dodat, povprečni so izjemno efektivni med cca. 2-6kHz!

Treba pa je upoštevat še nekaj izjemno pomembno:
če iritirajo srednej frekvence, ponavadi ni nujno da zvočniki kaj narobe delajo, pomeni to da je zaradi nekega vzroka razmerje med bass/mid/highi neuravnovešeno. Največkrat to povzroči prostor, potem se šele zvočniki, pa še to se da uravnovesit.
Nenad Patkovic

#57 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 12:18

Ne da me motijo srednji... motijo me predvsem visoki, ker jih enostavno ni. Kot da se spekter konča pri 8 kilo.

LP

#58 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 12:41

saj je vseeno, ni balansa med frekvenčnimi bandi, katere je moč zbalansirat kot je treba.
berilij pa že počasi postaja klasika pri boljših in high end zvočnikih.
Nenad Patkovic

#59 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 01:33

Ma pri IXIju je tko al tko sredina ful povdarjena. Tud Dynaudii so bolj tečni kot pri meni.

Pri meni ADAM S3A špila FENOMENALNO. Res. Pa imam po stenah plama pur piramide in nič drugega. smile.gif

LP

#60 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2007 - 02:03

verjetno si se navadil v svojih okoliščinah delat, v drugih prostorih pa se seveda odzivajo drugače.

Adami imajo pač klasično specifiko ribboncev, ki nekomu paše, spet drugega lahko to čisto iritira.
So pa adami definitivni napredek s posodobljeno ribbonsko tehnologijo, boljšo imajo le še kakšni high end/audiofilski ribboni.
Poanta ribbonov je v izjemno hitri odzivnosti "ploščice" ali trakcev ali spirale z zelo malo distorijo zvoka, bass ki pa je klasični membranski pa malo ruši medsebojni balans, saj ima večjo distorzijo in počasnejšo odzivnost. Dva modela adamov 4 so baje še bolj strupeni (v pozitivnem smislu smile.gif ) in uravnovešeni, saj imajo še za mid driver ribbonca...

Pri ribbonih je kritičen crossover med različnimi tipi driverjev.

Focali pa imajo klasično, sicer inverted berilij, membrano (ki je izjemno hitra, rigidna in z zelo malo distorzijo), ki bi morala v teoriji se bolje dopolnjevat z ostalimi mid in bass "klasičnimi" membranskimi driverji.

Nasploh pa so (oz. bi naj bili) studijski zvočniki "naspidirani" na srednjih, ta boljši pa tudi na spodnje srednjih frekvencah. Neke vrste povečevalna lupa v najbolj občutljivem človeškem slušnem območju.
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov