Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Kaj pravite na nove NS10-tke? :)

43 odgovorov v tej temi

#31 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2006 - 02:22

Yamahe za master niso primerne. Kolikor sem bral teste, so se močno potrudili, da so HS sound približali NSu. Zatorej ...

Če hočeš vsestranske zvočnike s super razmerjem cena/kvaliteta, si nabavi Dynaudio Acoustics BM6A ali BM5A Compact.

LP

#32 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 30 maj 2006 - 04:24

Pa cenejsi a vseeno kar dobri KRK.

#33 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov
  • Interests:Muzika, grafika...

Objavljeno 06 januar 2007 - 12:58

Sem nekako v podobni dilemi kot matox, rabil bi primarne monitorje, za KRK pravijo v audiopro da jih je treba čakati 1 mesec če jih naročim, kar mogoče pomeni da bom čakal en mesec pa jih spoloh ne bom dobil, torej obstaja kakšna alternativa, predvsem v ceni?

Yamahe potem nebi bile v redu? Cena ja kr ok za hs80m (nekak na sami meji mojega budgeta)

#34 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2007 - 02:17

se opravičujem za CL ampak... NE ZBIRAT MONITORJEV GLEDE NA TO, KAKO LAHKO JIH JE DOBIT!!!!! :wink:

Resno... Saj so še druge trgovine, k iimajo monitorje. Lahko naročiš tudi preko interneta, če ni druge!

Drugače je pa res ZELO težko svetovat, kateri monitorji so za koga najboljši... Moto dneva: POSLUŠAJ!!!! laugh.gif

Reskiraj kakšno popoldne, pa se zapelji v Audio pro ali celo kam v Avstrijo... Poslušaj jih čimveč, potem se pa odloči.

Imej samo v mislih, da je monitoring praktično najpomembnejši del studia, še posebej, če te omejuje... Kaj ti pomagajo najbolj kvalitetne barve in čopiči pri slikanju, če si slep ko kura!!!! laugh.gif

#35 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2007 - 02:45

hehe, potem pa povej katere so te "druge" trgovine ki imajo monitorje pri nas? Bil sm v audiopro in poslusal ze, takrat so še meli KRK, mi bli všeč zdaj jih nimajo, dynaudio zvenijo supr, a nimam 300k:)

Ebay sem prav tako čekiral (ebay.de) pa ni neke izbire. V avstriji trgovine? Mas link do kaksne?

#36 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2007 - 02:52

na pamet mi pride www.thomann.de, www.musik-produktiv.de, www.dolphin-music.co.uk, www.soundtools.co.uk, www.kmraudio.com...

Ena dobra trgovina je na dunaju baje, ta trenutek se imena ne spomnim...

KRK so zelo varna izbira... Imajo nek status "pa-saj-se-ne-sliši-tako-slabo-za-ta-gnar" v tem pricerange-u...

Verjetno se kje skriva kakšna bolj optimalna varianta zate osebno, ampak vsaj ne boš v temo brcnil z KRK.

#37 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2007 - 03:20

Na prvih dveh štacunah jih imajo, je možno da so bili v audiopro 95k par:o ? Zdej namrec ni vec cen zravn...

Tukaj sta namrec dva 600 eur, to je pa 145k

#38 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2007 - 03:34

cen pa ne spremljam... ampak ja... v Audiopro imajo kar nekaj stvari dosti ceneje... :?:

#39 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2007 - 02:14

Musik Produktiv je tudi pred Dunajem, LINK:
http://www.musik-produktiv.at/
http://www.musik-pro...p/sid/!18121995
podobna izbira kot v AudioPro.

#40 Macek

Macek

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 88 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2007 - 05:51

Nisem prevec mutil, ker se verjetno v istem cenovnem rangu TAKO ZELO sami zvocniki ne razlikujejo, hs80m so nam bili vsec in smo jih kupili, samo neko drugo mešalko ali pa zvočno je treba nabaviti, namrec imam tole cheap behringerjevo mesalko in zvocniki rahlo oddajajo neke cudne zvoke, prav tako slusalke (če jih priklopim direktno na zvočno se ne sliši nič) tako da bo treba nekaj bolj spodobnega kupiti.

Drgač pa zvočniki špilajo super, so prvi monitorji sploh in sm zelo zadovoljen, upam da ne zato ker veliko drugih nisem slišal:)

#41 mcmare

mcmare

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2007 - 09:56

jih ma še kdo tle, ali sem edini?

So moji prvi bolj resni monitorji, nad njimi sem navdušen.

#42 erikb

erikb

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 08 maj 2007 - 09:42

Sam uporabljam Yamahe HS 80, ze kar nekaj casa. In nimam niti ene pripombe. So zelo precizni in natančni. Med mixom brez problema slisim vsako spremembo, ki jo naredim. Mogoce so malce prevec izraziti na visokih frekvencah, samo se itak da to poštimat na zadnji strani zvocnika. Sam imam visoke frekvence na -2db.

No, glede na to, da se KRK tako hvalijo po tem forumu:

Ko sem kupoval monitorje sem imel v trgovini priklopljene KRK RP8 ter Yamaha HS 80. Iste komade, ki jih zelo dobro poznam, sem preklapljal med enimi in drugimi zvocniki. Ne favoriziram Yamah, ampak glede na sound so KRK-e popolnoma porazile. Pri poslusanju KRK-ov sem imel obcutek, kot da je pred njimi obešena žametna zavesa-zvok je bil zamolkel, brez širine. Ne vem, ce je to normalno. Meni osebno niso bili niti priblizno vsec, odlocil sem se za Yamahe in svoje odlocitve do sedaj se ne obžalujem.
erik, hiska studio

#43 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 maj 2007 - 10:18

ma saj veš, izbira zvočnikov je osebna stvar.
važno da si sam z njimi zadovoljen in da ti omogočajo dobro translacijo na različne sisteme in okolja.

#44 Malossi

Malossi

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 233 prispevkov

Objavljeno 16 maj 2007 - 09:31

QUOTE (erikb)
Pri poslusanju KRK-ov sem imel obcutek, kot da je pred njimi obešena žametna zavesa-zvok je bil zamolkel, brez širine. Ne vem, ce je to normalno. Meni osebno niso bili niti priblizno vsec, odlocil sem se za Yamahe in svoje odlocitve do sedaj se ne obžalujem.

Ja jst sem čist isto napisal neki časa nazaj, da se KRKi slišijo, kot bi jih meli za eno zaveso- ampak sem jih slišal s5 v proaudiu par tednov nazaj, postavljene so jih meli na drugem prostoru, zraven dynaudiev, se je pa RES hudo slišal! Popolnoma drugače kot na tistih policah, zvok je bil res lep, kristalno čist.... tko da so kot kaže dost občutljivi na to kje stojijo al nevem...

Jst tut dobim Yamahe upam da že konec tedna- tko da bom napisal kaj več o njih takrat!

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov