Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

TC KONNEKT 24D DSP

44 odgovorov v tej temi

#31 Domestic

Domestic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 17 maj 2008 - 03:27

maš prav ja. sam mn se je res tk hud zdev, da me je kr bol zanimala zadeva biggrin.gif

sej TC je itaq znan po dobrih verbih.

LP

#32 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 17 maj 2008 - 09:56

Pa si raje kupi njihove dsp efekte in drugo zvočno, pa bo volk žvižgal in ovca na veji:)
Nenad Patkovic

#33 rouzy

rouzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 20 november 2008 - 05:36

Alo folksi!
Jaz jo imam (TC konnekt 24d), pa je načeloma sound dober, za win so driverji ql (xp in vista), včasih niso bli, ampak zdaj so in je zdaj naprava tudi stabilna.
Za maca pa imam problem. Namreč na PC mi je po milijon poskusih uspelo inštalirat Leopard iAtkos_i2 10.5.2. , baje je najboljši za core 2 duo, podpira največ programov, dela vse internet (realtek ethernet), grafa (nVidia), rami, cd player, diski, imam ločeno 1. disk win xp, 2. disk mac. Sem bral, da jim je delala enaka zvočna na iAtkos_v4i - 10.5.4 ...

Edini problem je, da mi sound ne dela biggrin.gif Pa zakaj ravno sound!! slap.gif
Plata moja ima texas instruments firewire vgrajen, tako da mislim, da problem ni v tem. Ko odprem dmg, me vodi skozi instalacijo, nastavim lokacijo (untitled disc), napiše installation succeed, restartam in nič. Čudno. V win mi je inštaliralo posebej programček TC Neer, kjer si lahko nastavljal različne zadeve (levele...), tukaj pa nič. V untitled je tcneeruninstall.log (nekaj takega), pa nič drugega, pod applications tudi nič.

Ima kdo kakšno idejo?

Hvala! Lep pozdrav

#34 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 20 november 2008 - 07:03

Ja, imam idejo, da če hočeš uporabljat OS X kupi MAC-a, ker so crackani OS-i na PCju nestabilni do amena.

LP
www.mmedia.si

#35 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 november 2008 - 07:11

Jaz imam super idejo jumping0046.gif

Povprašaj TCjev support pa naj ti pomagajo, navsezadnje so jo oni naredili!

btw: ni vsaka serija TI FW chipseta bila dobra... mislim da sta do sedaj dve nekaj sračkali (ne spremljam redno)... pa smo tam:)

Vsekakor pa je lahko nekaj drugega.

Na par forumih sem zasledil, da jih je kar nekaj, ki jim je na lepem odpovedal preamp ali kaka linija... sploh te manjše verzije, baje bi naj bila najzmogljiveša TCjeva 48 boljša glede tega...
Nenad Patkovic

#36 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 20 november 2008 - 07:12

QUOTE (Blaster @ 20. Nov 2008 19:03:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ja, imam idejo, da če hočeš uporabljat OS X kupi MAC-a, ker so crackani OS-i na PCju nestabilni do amena.

LP

Fu**, sploh nisem zasledil!
Bože moj. slap.gif
Nenad Patkovic

#37 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 14 september 2009 - 01:20

A je tu kak zadovoljen uporabnik TC studiokonnekt 48-ke?

A je zadeva sedaj stabilna, kakšen je sound v primerjavi z RME, E-MU M serijo, mogoce celo v primerjavi z Lynx? To mi je v bistvu glavno, no pa da so driverji stabilni, pa da ravno ne crkne po dveh tednih...

Na GS sem slišal eno zvočno primerjavo, kjer FF400 (moj drugi kandidat) zveni kot plastika, TC pa lepo okroglo in 3D buta, a saj vemo kako je s temi primerjavami - bolj za zabavo in kratek čas... Zadevo je treba imet v rokah dalj časa in uporabljat... Vem da je FF stabilen, ok zveni, ima vse SW bonboncke, ki jih nudi RME - digicheck, itd.

A tale TC izgleda zelo mamljivo in če zveni bolje, je to TO.

Prispevek uredil/a: satoration, 14 september 2009 - 01:21 .

#38 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 14 september 2009 - 01:35

QUOTE (satoration @ 14. Sep 2009 13:20:40) <{POST_SNAPBACK}>
A je tu kak zadovoljen uporabnik TC studiokonnekt 48-ke?

A je zadeva sedaj stabilna, kakšen je sound v primerjavi z RME, E-MU M serijo, mogoce celo v primerjavi z Lynx? To mi je v bistvu glavno, no pa da so driverji stabilni, pa da ravno ne crkne po dveh tednih...

Na GS sem slišal eno zvočno primerjavo, kjer FF400 (moj drugi kandidat) zveni kot plastika, TC pa lepo okroglo in 3D buta, a saj vemo kako je s temi primerjavami - bolj za zabavo in kratek čas... Zadevo je treba imet v rokah dalj časa in uporabljat... Vem da je FF stabilen, ok zveni, ima vse SW bonboncke, ki jih nudi RME - digicheck, itd.

A tale TC izgleda zelo mamljivo in če zveni bolje, je to TO.

micro ga na v službi v studiu in se samo hvali smile.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#39 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 september 2009 - 01:47

zvočno so te kartice vse tu nekje, lynxa pa ne metat v isti koš.
glede stabilnosti pa se itak ve:)
Nenad Patkovic

#40 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 14 september 2009 - 03:06

...ja res je ..imam 48-ko v studiu in .... meni dela brez problema,ni se še mi vsedla niti enkrat,glede zvoka sem tudi imel možnost direkt
primerjave z rme 800,ter e-mu ,meni deluje TC presentnejši ,tudi remote kontroler je zakon,vokalisti so hvaležni za reverb saj ga pošiljaš v monitoring,brez da bi kradu procesiranje PC-ja ,vsi on board efekti so lahko tudi hkrati vst ,Control panel je dokaj enostaven,prav tako ima lepo opcijo za speaker managing delayi in podobne zadeve ...ma meni je tuk ok,da sem zraven nabavil še TC-24d za doma. Lahko pokličeš pa
ga prideš pogleslušat en dan ko bo čas.
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#41 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 14 september 2009 - 05:07

Aha, zanimivo... se že precej nagibam k nakupu... ker je celoten paket zelo lepo zaranžiran... izgleda dovolj bogato in fleksibilno glede priklopov, tako da se lahko posname tudi kaj večjega, dovolj hud sound ADDA pretvorbe (če res), če je sedaj še stabilnost poštimana... pa TC reverbi tudi ne škodijo...

NLP - a si imel možnost slišat TC 48 ob boku s kakšnim Lynxom? Moja prva izbira je bila Lynx, samo Aurore so malo izven mojega budgeta, Lynx TWO pa je malo omejena s priključki, čeprav bi kak C šel skozi za začetek, pa še MIDIja nimajo, a če je en tak fleksibilen in deloven stroj kot izgleda tale TC konnekt 48 zvočno dovolj blizu, sploh nimam kaj razmišljat... ali pač... odločitve, odločitve...

Microsound, hvala za povabilo, mogoče pa se res oglasim, če se prej ne dogovorim za kak test doma...

Prispevek uredil/a: satoration, 14 september 2009 - 05:08 .

#42 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 september 2009 - 05:26

Ne, sem pa imel Echo laylo 3g in indigo i/o kartico in jo primerjal s rme-jevim multifaceom, ff800 in emu 1820m in mi je Echo bil osebno boljši. Natančnejši in mehkejši obenem:) in stereo image stabilnejši... težko je to opisat...
no in imel sem Lynx two A pa je Echo dokaj hitro slišno slabša.
TC ne spada v rang Lynxa, lahko pa malo po gearslutzu povohaš.

ampak nekaj bi še dodal; konverterji so med zadnjimi členi v verigi ki so krivi za slab zvok!!!
Akustika, monitoring, mikrofoni, tehnika snemanja ipd. so mnooogo bolj pomembni!!!

EDIT: ajoj Satoration ti si nisem sploh pogledal, tak že to večino veš tak da zadnja dva stavka pozabi:)

pa še nekaj: uporabnik triaxis (Klik) ima apogee rosetto 200 in je z novo pridobljeno lynxovo auroro 16 res presrečen:)

Prispevek uredil/a: NLP, 14 september 2009 - 05:28 .

Nenad Patkovic

#43 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 14 september 2009 - 05:39

Hvala za izčrpen odgovor. Ma, verjamem, da se ne bi jokal, če bi imel eno Auroro našraufano v rack... samo $$.

Sem pa vmes prebral tale test:

http://en.audiofanzi.../p.7.html#pages

Saj, lahko je to tudi del malo bolj naprednega marketinga, ampak bere se kot kar temeljit in iskren test... počasi me kupujejo, hehehe...

#44 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 september 2009 - 06:56

verjamem da je čisto solidna povprečna karta podobno kot rme z mnogo candyji morda kaj zvočno boljša...

daj za finto prašaj triaxisa za ceno aurore8 ponavadi ima zelo zelo dobre cene...
Nenad Patkovic

#45 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 14 september 2009 - 08:44

QUOTE (NLP @ 14. Sep 2009 19:56:34) <{POST_SNAPBACK}>
verjamem da je čisto solidna povprečna karta podobno kot rme z mnogo candyji morda kaj zvočno boljša...

daj za finto prašaj triaxisa za ceno aurore8 ponavadi ima zelo zelo dobre cene...

Sem že vprašal in čakam... Bomo vidli, se mi pa zdi da bo bolj Fireface ali pa tole... sicer so tudi za E-mu 1820M strašli z drajverji, pa nisem imel z njim nič težav...

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov