večno vprašanje: MAC ali PC
Objavljeno 20 junij 2008 - 06:51
Objavljeno 20 junij 2008 - 07:28
LP
Objavljeno 20 junij 2008 - 07:42
Objavljeno 20 junij 2008 - 10:03
XPji32 so sedaj kar stabilni, res da podpirajo le 3,25GB ampak če je do zdaj laufalo...
...na voljo so vsemogoči cracki in tudi to mu daje prednost pred drugimi pro platformami. Zaradi tega ni boljši je le priročnejši za nepro/ semipro delo in tiste pro uporabnike, ki so to že vajeni ker so ga "slučajno" nenehno uporabljali.
OSX ima neke druge prednosti, ima tudi nekaj pratskih programov (ki niso up to date), vendar ne toliko kot bi PCjaš želel.
Ampak "njihovi" računalniki so kvalitetnejši pa tudi sistem je stabilnejši, nekoliko hitrejši z enakimi komponentami, kje so virusi,...
Linux ima vse (deluje dobro, zastonj in pozna skromnost glede obremenitve sistema...) in hkrati nič (pomanjkanje programja/ kapitalizem, treba je bit malo linux geeka tu in tam, torej je zahtevnejši ker ima neke omejitve iz zaslužkarske politike..., pa še škandali z očetom linuxa...)...
Vista se ni obnesla kot vsi ugotavljamo. Že poimenovanje Vista, izgleda da tudi samim MSovcem prinaša slabe asocijacije, zato nekaj "novega" - 7ka.
Nimam nič proti da izpopolnijo Visto kot npr. OSX ali kakšen dober zvod Linuxa... zakon. Žal pa tega še ni do sedaj.
Objavljeno 20 junij 2008 - 10:38
Mislim da je naslov teme pravi..večno vprašanje..
Objavljeno 20 junij 2008 - 10:51
Glej, velika večina profesionalnih uporabnikov ne skače kar tako iz sistema v sistem.
Vedno bodo novi sistemi in nova pričakovanja, strahovi, problemi... zato "večno sprašanje"....
No, zato je enostaven odgovor; ko se nekaj obnese pričneš uporabljat. Kam hitimo, če tudi vešči/ pro uporabniki producirajo dobre izdelke na "že zastarelih" sistemih.
Delaj z glavo in kreativnostjo, to je vse.
Ja, to je relativno glede na uporabnika in njegovo dojemanje.
Objavljeno 20 junij 2008 - 11:04
In kaj ti bo potem 64 bitni sistem? Boš laufal na njem Sonar-ja? Ali Nuendo 64 bit preview, ki mu manjkajo marsikatere funkcije, med drugim tudi podpora za ReWire.
Driverji niso slabost Viste x64 ampak XP x64, za Visto se da dobit, lahko rečem, skoraj vse.
Kar se pa crackov tiče, jih pa na 64-bitnih Windowsih dela približno tolk, kot na Mac OS X-u.
LP
Objavljeno 20 junij 2008 - 11:40
XP64bitni? Če ti rabi vsaj 20GB rama več, pole OK ampak res že dolgo časa nisem srečal nikogar na 64bitnih XPjih....
Linux? edino lol
Objavljeno 21 junij 2008 - 12:45
Maca sem imel, sicer starega g4 ampak z njim nimam ravno najboljših izkušenj, je pa res, da je sedaj na voljo veliko več softwarea tudi za mac-a tak, da verjamem če bi mel možnost preizkusit bi se izkazal v boljši luči. Strankam v trgovini, tistim ki se odločajo med nakupom Pc-a in Mac-a za v glasbene namene tudi vedno svetujem PC. Tak, da moj glas gre zaenkrat PC-em, ko / če bom imel možnost pa sprobat Mac pro, bom pa pisal in bom morda spremenil mnenje
Objavljeno 21 junij 2008 - 09:02
Ja, drug teden bo eden več.
Objavljeno 21 junij 2008 - 03:54
Objavljeno 22 junij 2008 - 10:45
ne,ne,ne in ne...spet ponavljate stvari o katerih nimate pojma. Mac ni nič dražji kot konkurenčni PC, vbistvu boste mnogo manj PCjev našli ki bi bili dražji.
+ 1 MacPro lastnik tuki
Objavljeno 24 junij 2008 - 09:22
npr, če si na Logicu 5.5 na PCju pa bi 8ko, pol pač kupiš Maca, za Cubase/Nuendo je vseen, za Sonar/Audition itak rabš PCja itd...
OS pa res nima veze ...
k
(men je sicer iMac noro lep, ampak še zelo rad laufam Zero-X Beatcreator pa par PC pluginov tko da ...)
www.nulakelvina.com
Objavljeno 27 junij 2008 - 12:30
po mojem....ce se ti da nastavljat in brat katere plocse procesorji bla bla...in te veseli tudi da si sam nastavis pc-ja da ti dela.....je to potem masina v nulo.....
jaz sem na macu in odkar sem presaltal....prej na dual zdaj na quada.... sem nenormalno zadovoljen....
....vsak navija za svoje.....ZATO...ne poslusaj drugih in uporabi uno kar tebi najbolj odgovoarja in s katero stvarjo prides najlazje do svojih zeljenih rezultatov.....seveda za budget ki ga mas
160....320....640...1280.....2560....5120.....10240.....+6db
Objavljeno 27 junij 2008 - 07:32
tud sam si želim meka, ker bi zelo rad delal s tistimi plugini, ki jih vsebuje logic, ker so me demo posnetki zrajcali.
se pa strinjam s tistim, da apple ni več to kar je včasih bil.
btw a se samo meni zdi, da imajo meki iste cene sedaj, ko vsebujejo intelovo platformo, kot pa takrat ko so še imeli ibm procesorje? ker apple je obljubljal občutno nizke cene pred nabavo intelovih procesorjev, vendar tega res ne vidim.
LP
Objavljeno 27 junij 2008 - 08:18
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov