RME FireFace 400
Objavljeno 28 marec 2006 - 01:30
Zgleda zelo impresivno in obetavno.
http://www.rme-audio...ewire/ff400.htm
Lp,
b.
Objavljeno 28 marec 2006 - 09:53
Jaz sem RME user od samega zacetka, zacel sem z 96/8 PST sedaj uporabljam Multiface, nameravam pa kupit tale FireFace 400 in ti
lahko recem samo, da me ni nikoli njihova tehnologija razocarala ali
pustila na cedilu.
Lp,
b.
Objavljeno 29 marec 2006 - 09:46
RME-jeve karte zal nimajo DSP za efekte. DSP, ki ga imajo v sebi uporabljajo karte za svoje delovanje. Kar mene najbolj fascinira pri RME so res stabilni driverji (seveda, ce si ne instaliras cist vsako beto, ki jo dajo ven na svojem forumu in se ni ready za public), totalmix - to je mixer, ki je del driverja, omogoca pa ti katerikoli input in kateri koli playback iz sequencerja poslati na katerikoli output - deluje kot zelo sofisticirani patchbay. Tretja stvar ki je super je, da kadar uporablas DAM (Direct ASIO Monitoring) ti driver omogoca da sequencer upravlja s totalmix-om. Po domace - Ti aktiviras DAM v sequencerju in arm-as kanal. Ko premaknes fader ali pan v sequencerju ga rme driver premakne zate v totalmixu - PERFECT! 2 muhi na en mah
Tako, zdej je blo pa dost reklame
Lp,
b.
Objavljeno 29 marec 2006 - 03:52
Moje osebno mnenje je da imajo nove RME karte (od 9632 naprej) zelo dobre konverterje glede na ceno. Sigurno niso najboljsi na svetu, mislim pa da so dalec od tega da bi bili slabi.
Tule je npr. test med RME ADI 8DS in APPOGEE AD8000
http://www.rme-audio...ew/a8dscomp.pdf
Zakljucek: Ce mas dobre muskonterje v studiu z dobrim stiklcom je marsikateri konverter se predober. V nasprotnem primeru ti pa ne pomaga niti Mytek niti Lavry niti Prism Sound
Lp,
b.
Objavljeno 30 marec 2006 - 07:01
To seveda popolnoma drži!
Drugače si pa bom tega RME-ja malo bolj podrobneje ogledal v Frankfurtu!
Objavljeno 07 julij 2006 - 02:05
Objavljeno 13 julij 2006 - 05:39
Dragi moji, bodimo vsaj malo realni... poleg digi002 pride se softwareski paket, ki se mu rece ProTools. Zraven RME ne pride nic, tako da primerjat ti dve reci je kot primerjat sadje in drva za zimo.
Jaz osebno sem velik fan (ce ne najvecji) RME opreme, samo vseeno menim, da je 150k za rabljen digi002 cisto ok cena. Poglej si post "Digi002 Rack" kjer sem napisal kako se mi zdi digi002 v primerjavi z RME gear-om.
Nasplosno pa se enkrat: odsvetujem digi002 (oziroma vse LE variante) ce jih ne mislite uporabljat vecinoma samo s proTools software-om.
Lp,
b.
Objavljeno 10 januar 2008 - 11:38
- zki majo ene fw zvočne in kontrolerji po 2 firewirea ene pa sam enga???
(nekako se nagibam in upam k nezamujeni ponudbi ixija)
- MIDI mi je nekako prioriteta, kere karte so najbolši za latency in to?
- in nasplošno kero zvočno se mi splača za nekje 500 euru?
Objavljeno 10 januar 2008 - 11:55
drugače pa ponavadi en FW povezava je namenjena za komunikacijo z računanikom (firewire interfejs
Objavljeno 11 januar 2008 - 12:33
Pa še eno vprašanje: a dela ta ff400 tudi na PC MACu?
Neki je Blaster omenjal da ima osxe na pc škatli. Trenutna zunanja zvočna Audigy2 naj bi bila podprta pri delovanju v osxu, pa mi vseeno dela le kot ob lepem vremenu in še to u kvaliteti kasete, maca ne nameravam kupovat, bi ga pa useeno rad sproval.
Objavljeno 11 januar 2008 - 01:12
" Hello Denis,
Duet works flawlessly with any Intel Macs.
Best regards "
wtf? corruptive indeed
Objavljeno 11 januar 2008 - 12:10
http://www.digit-lif...mium-i975x.html
Torej ta Texasov chipset naj bi moja matična imela..... a so še kake omejitve za na osx?
Objavljeno 11 januar 2008 - 12:27
http://www.digit-lif...mium-i975x.html
Torej ta Texasov chipset naj bi moja matična imela..... a so še kake omejitve za na osx?
Mogoče driverji, pri teh skrekanih OSX, niso vsi driveri za vse stvari.
Objavljeno 11 januar 2008 - 12:58
Ne kupuj ker je nekaj v trendu, fancy in uhhh ter ahhh.
btw: tudi TI je imel en chipset nekompatibilen tak da... always look on the bright side of life..
Objavljeno 11 januar 2008 - 01:01
če si imel laptop maca potem ne vem, če pa je bil desktop pa ni problema.
saj vidiš; tudi apogee ima vsake tolko časa probleme z driverji, cene so pa dokaj hude.
Objavljeno 11 januar 2008 - 01:11
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov