Torej lp, po dolgem času.
1. S tistim večjim in bolj simetričnim prostorom ne bo nič in s tem sem se že nekako sprijaznil.
2. Ker bo čez pb. 1 leto mogoče že selitev in s tem začetek "akcije"

sem se odločil narediti točen načrt, pb izračun financ,.... da ne bo potem gužva in nekaj na hitro... upam da bom še v tem tednu našel čas, da natančno izmerim sobo in narišem načrt..........
3.
QUOTE (NLP)
Vidim da si omenil amatersko snemanje nz (noro zabavna, ni zabavna, nemogoče zadeta,...šala) glasbe, potem povej kako amatersko misliš;
a misliš to imet na svojem kompjuteru zmiksano in se zabavat s prijatelji ob piru in jointu, ko se poslušate ala karaoke stil in komentirate kak lahko z mehom od harmonike knokautiraš tonca, ko vas snema, ker je mali tečen... ali ipak upaš da bi nekak lahko uturil svojo produkcijo v širše medije/eter.
Torej med poletnimi počitnicami sem si nabavil nekaj opreme, da sem se nekoliko bolj spoznal s Cubaseom, PC mislim, da je kar nek zadovoljiv za prvo rabo (zamenjal prav zaradi začetkov snemanja pred pb. 3 meseci): DualCore 2,13GHz, 2GB RAM, 250GB trdega diska., lastim pa si še Presonusov FirePod, čez nekaj časa si bom mogoče omislil, še analogno mixeto, ker mam še vedno neko veselje do analogne tehnologije

mam tisti t-bonov mikrofon od jodldajsa, ki mi moram rečt odlično služi, pa tri vokalne t-bone, ki so nekako slabo povprečje, ampak z moje strani je za zdržat. Torej sem že nekoliko spoznal te stvari in me sedaj še bolj vleče in si torej nameravam zrihtat sobco kar se da, mogoče tudi za posnet kakšen komad za v eter :roll: :shock:
4. Torej namen imam naredit one room studio za mix, recording, control room,..... začel sem si risati in zamišljati, kako bi naredil absorberje ipd. (stenske absorberje bi dal dp8 10cm v kovertan, tkanino in nato v lesene okvirje[glede tišlarskih del ne bo problem, ker ima stric CNC stružnico((jeahhh...

))], spodaj bi dal tiste nogce, ki imajo nastavljivo višino, da bi zadnje nekoliko spustil, da bi bili nekoliko nagnjeni nazaj[prebral v ixi-jevi temi

]), potem bi pa naredil še kake tri take absorberje, samo na koleščkih, da bi dal med delom npr. enega pred vrata, ki so obična lesena, enega pred radiator, ki je točno pod oknom, tako da bi zaprl oboje hkrati. Morda ni najboljša rešitev, to je najolše kar pride meni na pamet. Absorberjev nebi fiksiral, ker so starejši sitni
5. V kot bi naredil obvezno basstrapp, v drugem kotu pa mislim, da ne bo šlo zaradi vrat, ki so čisto do druge stene. kakšen predlog glede tega?
6. Strop: 3cm dp8 in gips plate? bo za silo?
7. Pod: laminat + tepih
Torej komentarji dobrodošli, natančen načrt sobe priložim takoj ko bo mogoče(približna oblika je v prvem postu), potem pa začnem risat noter absorberje in ostalo. Še vprašanje, kaj bi dal v tisto okroglino?
lp