Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

SLUŠALKE pomoč pri nakupu

16 odgovorov v tej temi

#1 TangyTender

TangyTender

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 11 prispevkov

Objavljeno 11 november 2013 - 07:43

Pozdravljeni!

Imel sem slušalke AKG K 272 HD, vendar sem jih prodal, sedaj pa nameravam kupiti nekaj novega, če se da še kaj boljšega. Zanimajo me slušalke v vrednosti do okoli 400€. Nisem ravno avdiofil, sem pa prebral že nekaj forumov na temo o slušalkah.
Zasledil sem impendanco, pa me zanima če si predstavljam ta pojem prav. Več kot imajo slušalke upora (ohmov), težje je iz njih spravit maksimalno kvaliteto zvoka, potem rabiš ojačevalec, če pa imajo malo upora, jih lažje tudi preko mobitela ali pa računalnika uporabljaš.

No, zanimajo me tako slušalke za v uho, kot tudi te z blazincami okrog ušesa.
A ima kdo izkušnje s SHURE SE215? Kakšno glasbo kaj naredijo, a je zvok primerljiv z AKG K272, ali se to ne more primerjat?
Kar se pa tiče slušalk za na uho, so mi pa všeč AKG Q701 Quincy Jones, verjetno so podobne mojim prejšnjim, pri katerih sem malo pogrešal base.

Ima kdo kak boljši predlog za nakup slušalk? Morajo biti dobre za poslušanje prek mobitela in računalnika, pa super je če imajo kable ki se lahko zamenjajo, to me je pri prejšnjih motilo, saj so imele kabel 3m dolg in to ni bilo najbolj primerno za prenašat od doma do šole smile.gif

Hvala.

#2 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 12 november 2013 - 01:35

kolikor se spomnim so Q701 rebrandane K701...
in z basi je res podobno kot pri 271/272.

Sicer jaz na 271/272 ne pogrešam basov.

272 so glede na to kar sem do zdaj probal precej hude slušalke, vsaj meni... lepo se prilegajo, velike blazinice so... zadnje čase jih raje nosim kot pa K702 se malo prah nabira na njih.

#3 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 12 november 2013 - 12:59

Jaz sem si pravkar omislil Sennheiser HD25-1 II , ki izpolnjujejo več tvojih pogojev - izmenljivi kabli in tale verzija "-1 II" ima samo 1,5m dolg kabel, imajo prek dovolj basa, so zaprtega tipa in zelo dobro izolirajo in zelo ok zvenijo za zaprt design... pa še nekaj v čemer se razlikujejo od vseh slušalk podobne kvalitete - so zelo majhne in prenosljive - torej bolj primerne za na pot do šole in nazaj... smile.gif

Mene je pri "raziskavi" pred nakupom sicer najbolj zanimalo kaj so standardi za lokacijsko snemanje (film, TV, live koncerti) in sem ugotovil da v glavnem terenci po svetu uporabljajo v veliki večini zgolj par modelov slušalk (z nekaj izjemami) - Sony MDR 7506, Sennheiser HD25-1 II, Beyerdynamics DT770pro in Ultrasone PRO 750... na forumih namenjenih sneamnju sounda za film se govori skoraj izključno o teh modelih, kar nekaj snemalcev klasike pa je omenjalo tudi HD25-1 II, kar me je prepričalo, da so dovolj verodostojne za kritične odločitve v hrupnih okoljih... (Klasiki ki niso v istem prostoru kot orkester za monitoring sicer uporabljajo tudi eksotiko tipa Stax, Grado in high end modele odprtih Sennheiserc)

Sicer so najlepše zveneče slušalke kar sem jih imel na ušesih bile Sennheiser HD600, a so odprtega tipa (ni dobre izolacije hrupa iz okolja) in za te rabiš nek spodoben ojačevalec, ne moreš jih vtaknit v telefon ali mp3 player...

Pravkar je bila odprta ena tema o novih Focal slušalkah, ki izgledajo zelo zanimivo (a so večje od HD25) in so še znotraj tvojega budgeta, pa Gregor Zemljič omenja Sennheiser Momentum, ki izgledajo zelo stylish in baje dobro zvenijo... (in so tudi zvnotraj tvojega budgeta)

Za na ulico jaz osebno ne bi razmišljal o čem drugem kot HD25... (ki sem jih vtaknil tudi v svoj cheap Phillips mp3 player in delajo super... za doma pa bi vseeno imel kakšne Sennheiser HD600 in podobno... Dobre odprte slušalke v glavnem zvenijo boljše in bolj naravno od zaprtih, a niso primerne za na teren... in za snemanje v studiju, kjer dobiš preveč klika in playbacka v mic...

Aja, AKG K271 sem ca. 1 mesec izmelnjivo uporabljal na terenu in so čisto OK slušalke, a še kar velike (ne predstavljam si, da bi jih nosil s sabo po ulici po vskodnevnih opravkih...), edino izolirajo slabše od mojih Extreme Isolation EX-29 (ki pa jim je med snemanjem crknil kabel in sem zato uporabljal AKGjke)... HD25 izolirajo enako dobro kot EX-29 in zvenijo boljše od teh... wink.gif Tako po spominu pa jih ne morem primerjat z AKG271, pa še v glavnem je šlo za govorjeno besedo, dialoge in zvočne efekte, nisem poslušal glasbe nanje...

Prispevek uredil/a: satoration, 12 november 2013 - 01:00 .

#4 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 12 november 2013 - 07:24

Satoration zanima ce so Sennheiser HD25-1 II res ful hude na low frekvencah ? Ker mi je ze dost modelov ki delajo rap hip hop, rekl da so za lep denar to top slusalke ce rabis "hud" kick ter bass + da se vedno dobr sliss high ter mid frekvence ?! Ker se mi zdi da pr mojih ATH-M50 se high frekvence kar malce "zgubijo" ko sta v igri mocan kick ter basa ! Anyway ATH-M50 so tud hude slusalke wink.gif

#5 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 12 november 2013 - 08:43

A niso HD25 blazno majhne? Težko verjamem da bolje izolirajo kot over-ear slušalke

#6 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 13 november 2013 - 12:48

QUOTE (beatmakerr @ 12. Nov 2013 21:24:14) <{POST_SNAPBACK}>
Satoration zanima ce so Sennheiser HD25-1 II res ful hude na low frekvencah ? Ker mi je ze dost modelov ki delajo rap hip hop, rekl da so za lep denar to top slusalke ce rabis "hud" kick ter bass + da se vedno dobr sliss high ter mid frekvence ?! Ker se mi zdi da pr mojih ATH-M50 se high frekvence kar malce "zgubijo" ko sta v igri mocan kick ter basa ! Anyway ATH-M50 so tud hude slusalke wink.gif

QUOTE (Ploki @ 12. Nov 2013 22:43:24) <{POST_SNAPBACK}>
A niso HD25 blazno majhne? Težko verjamem da bolje izolirajo kot over-ear slušalke

Ja, basa imajo za moj okus ogromno, "pumpajo" bolj kot moj monitoring sistem KH120 + SW10 sub... wink.gif Verjetno jih ne bi nekateri zvezdniški DJi uporabljali, če ne bi imele FUUUL basa (in dobre izolacije)... z blazinicami iz umetnega usnja ga je meni že malo preveč, z "naušniki" iz velurja pa se mi zdi da ga je čist malo manj in je zame ravno prav... pa še bolj udobno je z velurjem...

Visokih imajo dost - niso tako prefinjeni kot pri kakšnih odprtih slušalkah, a kar lepo zvenijo tudi v high endu... V bistvu mi ga je skoraj preveč ta hip, če pribijem bolj na glas - mogoče se morajo še malo "burn-inat"... smile.gif Pri razumni jakosti pa so lepo usklajene...

Sem slišal veliko hvale Audio-technice ATH-M50 - jih tudi uporabljajo nekateri snemalci zvoka za film in klasično glasbo na terenu... Nisem jih še slišal, a po moje ti ni treba menjavat, če si zadovoljen z njimi...

Ploki - izolirajo ful dobro... primerljivo z EX-29, ki so narejene prav z izolacijo v mislih... pač sprobaj kje, če ne verjameš... popularne so prav zaradi tega ker dobro zvenijo IN izolirajo zelo v redu, pa še fajn prenosne so - ker so male...

Zdaj pa dost reklame z moje strani. smile.gif

#7 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 13 november 2013 - 04:04

enkart sem jih probal so mi ble mal brezvezne. I'll give them another shot then wink.gif

#8 TangyTender

TangyTender

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 11 prispevkov

Objavljeno 15 november 2013 - 03:56

Sem pregledal kar ste napisali smile.gif ja, AKG Q701 niso ravno primerne za na avtobus, saj so odprte... Pa še okrog vratu jih ne moreš nodit, razen če imaš 15 cm dolg vrat, glede da to kako velik premer imajo biggrin.gif
Bom še malo pregledal te slušalke za na uho.

A ima kdo kake izkušnje s tistimi za v uho? Shure izgledajo precej dobro, le ne vem če so primerljive s temi ta velikimi, ali naredijo neglede na majhne dimenzije zvočnikov kvaliteten zvok?

#9 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 15 november 2013 - 04:03

Oj, tudi sam iščem nekaj z max. represijo, recimo dva metra od 100dB glasnega vira brez strahu pred comb.filter efektom. SE serija, a nihče nima???
p.s.: načeloma bi z dodatno protihrupno zaščito dosegel za cca.65dB upora.

Prispevek uredil/a: embe, 15 november 2013 - 04:56 .

zvok,zvok,zvok...

#10 TangyTender

TangyTender

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 11 prispevkov

Objavljeno 23 november 2013 - 07:30

No, glede na to da mislim kupiti slušalke z 80 ohm impedance, bom verjetno rabil ojačevalec. Mi zna kdo na tem področju svetovat? Gledal sem tega, a bi bilo to dobro ali se kaj drugega bolj splača?

FiiO E12 Mont Blanc Portable Headphone Amplifier

Prispevek uredil/a: TangyTender, 23 november 2013 - 07:31 .

#11 zezi

zezi

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 23 november 2013 - 08:44

priporočam Erzetich-a

sem zelo zadovoljen uporabnik Bacillus-a, pa še dobra cena je smile.gif

http://www.erzetich-audio.com/products

#12 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 24 november 2013 - 11:13

Mene pa zanima, če bi bile Sony MDR-7506 primerne za mix in mastering referenco? Nekje sem bral, da jim tudi basa ne manjka, čeprav so closed back. Cena je pa itak zmagovalna...

#13 TangyTender

TangyTender

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 11 prispevkov

Objavljeno 25 november 2013 - 08:43

QUOTE (zezi @ 23. Nov 2013 20:44:08) <{POST_SNAPBACK}>
priporočam Erzetich-a

sem zelo zadovoljen uporabnik Bacillus-a, pa še dobra cena je smile.gif

http://www.erzetich-audio.com/products

Hehe, je prevelik. Jaz bi potreboval nekaj prenosnega. Cena je dobra kvečjem za prodajalca smile.gif sam ne mislim zapravit toliko za ojačevalec.

#14 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 26 november 2013 - 01:40

HD 25 Rulez ! Jaz jih uporabljam že leta, meni osebno najbolj univerzalne slušalke. Imam tudi nove Momentum za poslušat muziko , so podobne po "vibe"-u HD 25 samo bolj precizne, bolj udobne in lepe, pa še mikrofon pa remote za iPhone je zraven smile.gif

Dobim ogromno miksov v mastering , ki so zmiksani na HD25 in večinoma vse dela kot mora smile.gif

#15 matejd7

matejd7

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 122 prispevkov

Objavljeno 26 november 2013 - 08:28

Torej bi priporočal Momentum tudi za kaj zmixati? Imam sicer HD-25 ampak so mi strašansko neudobne za daljšo uporabo tako da dejansko iščem udobnejšo alternativo le teh.

#16 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 26 november 2013 - 09:27

QUOTE (matejd7 @ 26. Nov 2013 20:28:19) <{POST_SNAPBACK}>
Torej bi priporočal Momentum tudi za kaj zmixati? Imam sicer HD-25 ampak so mi strašansko neudobne za daljšo uporabo tako da dejansko iščem udobnejšo alternativo le teh.

Absolutno.....http://en-us.sennheiser.com/over-ear-headphone-momentum-stereo

#17 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 03 december 2013 - 05:03

QUOTE (TangyTender @ 23. Nov 2013 19:30:11) <{POST_SNAPBACK}>
No, glede na to da mislim kupiti slušalke z 80 ohm impedance, bom verjetno rabil ojačevalec. Mi zna kdo na tem področju svetovat? Gledal sem tega, a bi bilo to dobro ali se kaj drugega bolj splača?

FiiO E12 Mont Blanc Portable Headphone Amplifier

Ne glede na impedanco se dober amp za slušalke precej pozna, ker je tudi kabel lahko precej neugodno breme za slab HP amp. Delal sem par testov s takšnimi kot so v malo bolj cheap mixerjih in "pravimi", ni primerjave. Na izhodu skoraj rabijo tranzistorje, a imajo večinoma samo čipe, ki slušalke (praviloma) težko poganjajo, zato THD hitro narašča in še harmoniki so neprijetni, ni dovolj headrooma, itn. Ful se pozna.
Tisti od Erzetich je očitno narejen tako kot mora biti (po fotkah in opisu sodeč dober čip drajva tranzistor v a klasi, ki daje zalogo toka, material zelo dober) in cena na sajtu sploh ni tako visoka glede na vse skupaj. Enaki izdelek iz US bi ob mal nakladanja o srebrnem kablu imel ceno x2, zato se splača podpret domače proizvajalce.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov