Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Nakup opreme iz ZDA

36 odgovorov v tej temi

#1 Qub

Qub

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov
  • Interests:Glasba v vseh pogledih

Objavljeno 23 februar 2007 - 01:07

Mene pa zanima če je mogoče že kdo od vas nabavljal kej od svoje opreme iz ZDA.

Če obstaja kdo ki ustreza opisu.... biggrin.gif ...bi prosil ča mi lahko razloži kako poteka naročilo, kolikšna sta carina ter davek.

Pa zanimalo bi me če poznate kako pametno online štacuno v ZDA, ker vse kar sem jih do zdej pregledal nimajo možnosti pošiljanja čez lužo.

Hvala vsem.

Joseph smile.gif
Double System Project
www.double-system.com

www.myspace.com/qubakalowjoe

info@double-system.com
031642651 (Josip)

#2 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 01:38

NE vem glede opreme, ampak sem naročal plate in cdje, pa je bila carina tok draga da sem prenehal (še posebno zdaj ko je ni več v EU)

Sem pa razmišljal enkrat o enem dragem kosu opreme, ki je bil v usa ful cenejši in bi za isto ceno kot tukaj, dobil ta kos + free trip to NY.... smile.gif

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 23 februar 2007 - 01:50

Dejanski ceni prišteješ še 20% ddv, + poštnina + provizije bank tongue.gif

Tko da je vse skupi kar 30 % zraven
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 Qub

Qub

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 01:57

najprej hvala obema... smile.gif

ja cool...če je sam 30% to se še splača, ker so KRK-i namesto 130.000 pri nas 89.000 v ZDA, tk da če je tk ko praviš je super smile.gif
Double System Project
www.double-system.com

info@double-system.com
031642651 (Josip)

#5 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 23 februar 2007 - 02:11

Dobro si preracunaj - ker postnina za monitorje je najbrz malo visja, kot ce si narocis samo kak mikrofon ali kaj manjsega - poleg DDVja je tu se carina... Jaz sem ze nekajkrat obupal nad narocanjem iz ZDA... Pa je res grozno ko vidis kaksne nizke cene so za nekatere artikle, a ko preracunas je isto sranje, kot ce bi narocil v kaksni slo trgovini. Audiopro ima kar ok cene za nekatere stvari...
Preko amazona si kvecjemu narocam se kaksne CDje ali knjige - pa se to samo, kadar je tam znizano na zelo smesno ceno - in te potem z vsemi dajatvami in postnino pride isto, kot ce bi pri nas kupil v trgovini - a pac gre za artikle, ki jih tu ne dobis...

#6 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 02:24

QUOTE (ixi)
Dejanski ceni prišteješ še 20% ddv, + poštnina + provizije bank tongue.gif

Tko da je vse skupi kar 30 % zraven

Aja pozabil sem še carino cca 10 - 17 % mislim da :oops:

#7 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 23 februar 2007 - 03:03

Jaz sem kupil ful casa nazaj (takoj ko je prislo na trg) presonus digimax. Cena je bila 1600$ (takrat je bil en dolar okrog 200sit) vse skupaj me je prislo nekaj cez 420.000 sit.

Racunajo pa takole:
Osnovni ceni pristejejo stroske transporta. Potem na to ceno dodajo davek (v mojem primeru je bil okrog 7%) in na vse to se 20% DDV... cela veselica smile.gif

plus... v USA so mi obljubili, da dobim 220v power suply. Seveda sem dobil 110v in sem imel potem se en kup tezav s tem... sem pisal nazaj pa mi je tip napisal da lahko kupim EU poversuply za 200$ hehehe...

Skratka zakljucek je NO-NO oz. to ti je zadnja varianta pred kamnom za vrat in skokom v Ljubljanico... biggrin.gif

Lp,

b.

#8 Qub

Qub

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov

Objavljeno 23 februar 2007 - 03:24

THX, B!

škoda da je tk zakomplicirano, bom kr pri švabih naročil, ali se bom pa zaletel do AudioPro... smile.gif
Double System Project
www.double-system.com

info@double-system.com
031642651 (Josip)

#9 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 24 februar 2007 - 02:23

hmm..jest sem precej stvari privlekel ampak vse second hand (ebay). Ene par stvari se je res splacalo - npr. ameriski proizvodi (kitare, ojacevalci). tudi s postnino in carino in davkom in bancno provizijo in stroski nase poste sem prisel precej precej nizje, kot so cene v evropi...pa se take stvari, ki jih nabavljam, so v evropi bolj redke.
carina je odvisna od tipa izdelka.npr kot ena zanimivost: carina za ojacevalce je odvisna od tega, koliko kanalov imajo! svasta.
zaenkrat sem vse dobil v redu, brez tezav (narocal iz usa in kanade). vztrajaj pa pri posiljanju preko USPS (njihova posta), ker je blazna razlika v ceni v primerjavi z raznimi UPS-i.

#10 Lajf pc

Lajf pc

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 25 februar 2007 - 08:31

QUOTE (Qub)
škoda da je tk zakomplicirano, bom kr pri švabih naročil, ali se bom pa zaletel do AudioPro... smile.gif

mojemu frendu so iz zda poslali mašino, ki se je pokvarila v parih dneh. taki cirkus je imel z garancijo in posiljanjem stvari nazaj v zda, da....
bo kej muzike?

#11 Qub

Qub

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov

Objavljeno 26 februar 2007 - 10:37

@diodibuh: a mi lahk mal razložiš kk poteka to naročanje čez e-buy, ker nisem glih seznanjen s tem.... :oops: , zanima me kako poteka plačilo, ter koliko časa potrebuje zadeva da prileti v Slo. smile.gif .... a so ti pošiljali po AirMail-u?

Hvala za odgovore!
Double System Project
www.double-system.com

info@double-system.com
031642651 (Josip)

#12 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 26 februar 2007 - 05:20

Ce isto zadevo lahko dobis pri nas za kakih 50% vec pozabi na narocanje iz Amerike, ker bo pri nas ceneje. Vem iz lastnih izkusenj. Sicer ti je pa to ze Ixi povedal. On postaja ekspert za to smile.gif
Miha

#13 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 26 februar 2007 - 11:19

QUOTE (Qub)
@diodibuh: a mi lahk mal razložiš kk poteka to naročanje čez e-buy, ker nisem glih seznanjen s tem.... :oops: , zanima me kako poteka plačilo, ter koliko časa potrebuje zadeva da prileti v Slo. smile.gif .... a so ti pošiljali po AirMail-u?

Hvala za odgovore!

ni e-buy ampak ebay wink.gif
gres na www.ebay.com, zbidas stvar, placas preko paypal-a (najbolj priporocljivo) al pa preko wire transfer (americani blazno neradi to pocnejo) ali preko western union-a (res zadnja opcija) in vztrajas, da ti poslje preko usps (www.usps.com) - tam lahko preveris ceno, najbolj optimalna je 4-10 dni delivery.
splaca se second hand, ker potem pac nimas tezav z garancijo. ce s kej pokvari - pac popravis. pri kitari itak nimas kej falit, ojacevalce sem pa smao lampase nabavljal, kjer spet nimas kej falit. drugace je pa z "moderno" elektroniko - tukaj pa lahko kar ornk naj..., ce se pokvari.
tako da: USA da, ampak odvisno kaj rabis.
npr: iz USA sem privlekel nekaj HAMER kitar, ki se jih v evropi skoraj ne da dobit. ce se pa ze dobijo tukaj, je pa cena neprimerno visja (beri: tudi x2).
tako da....veselo na delo

#14 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2007 - 02:10

Ma Audiopro sploh ni slaba varianta! Seveda niso vse stvari poceni, ampak marsikaj pa je! Pa ce se zmenis se za kak popust, si hitro tam kjer hoces bit! Pa ljudje ne racunajo koliko stane garancija in podpora... V Audiopro imajo tudi svoj hitri servis... Jaz raje kupujem doma in tudi tako podpiram lokalno ekonomijo, zakaj bi na meni sluzili ameri, pa drzava, za kulturo, solstvo in socialo itak dajejo premalo, nisem pa pri volji financirat se kako butasto Patrio, al kako se ze rece unim blindiranim igracam!

Pa nisem tam zaposlen al kaj takega... samo zadovoljna stranka!

Matej

#15 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 07 marec 2007 - 07:46

haha, patrio financiras ce kupis v audioproju al pa direktno iz amerike wink.gif
se pa strinjam, da je audiopro fajn trgovina, precej stvari kupujem pri njih za nadaljno prodajo pa se fantje se razumejo v stvar. samo ce stvari ni na voljo pru nas za kupit, pac svignem z misko cez luzo. in wola.

#16 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 08:17

O fak. mas cist prov!! Patrie so neizbezne!!!

#17 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 11:31

a ni patria finska

#18 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2007 - 11:34

OK, zdaj me pa ze secirate... hehe

Ja, patria je finska pogruntavscina.. in jst nikjer ne trdim kaj drugega.. bolj me moti to, da so kupci slovenski... laugh.gif

#19 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 12:33

ok zanima me ali imam kdo izkušnje z angleškim ebayom? sam gledam za nakup še enega Macbooka Pro in ker so cene skorajda smešno nizke me zanima kako je to pri angležih? kokr vem je samo poštnina za plačat brez kakšnih davkov,carin in podobnega?

lp
katoda

#20 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 12:45

Lokalni angleški davek (VAT) bo vseeno treba plačat...

#21 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 01:48

kok pa pride ta VAT ? verjetno je pri trgovinah že zaračunan le pri secondhand prodajalcih ga je verjetno treba prištet?

lp

#22 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 01:57

mislim da je 17%

#23 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 maj 2007 - 02:42

I think its 17.5 per cent
smile.gif

#24 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 02:45

spet ugodneje kot tukaj----s tem 17% VATom prišparam cca 500 ojrof. le poštnina je nekam draga 56 funtov

#25 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 02:47

QUOTE (Katoda)
kok pa pride ta VAT ? verjetno je pri trgovinah že zaračunan le pri secondhand prodajalcih ga je verjetno treba prištet?

lp

Za take informacije: "In google we trust!" :oops:

Za vprasanje ali je VAT ze vstet ali pa se bo pristet je pa najbolj pristojen prodajalec... :wink: Jas res nebi vedo! smile.gif

#26 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 10 maj 2007 - 10:38

ok kolikor vem se ta VAt plačuje samo trgovcu, ki ima že prišteto v ceno ta VAT. Za secondhand robo se pa VAT ne plačuje[/list]

#27 Domestic

Domestic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 07 maj 2008 - 08:40

eno leto stara zadeva, sam se tud js zejle to sprašujem, zato si bom kr ta topic sposodo rolleyes.gif

namreč na ebayu sm zahaklo zelo poceni Studio Electronics SE-1 synth za preračunanih 530 evrof (820$) s poštnino vred iz Amerike, zej me je pa strah, da nebodo s pošiljko vred prišli še kakšni dodatni stroški. iz amerike sem že kr neki robe nabavo skozi leta (vinylke, scsi diski, rami...) in nikol ni blo kakšnih kasnejših stroškov, sam ta SE synth je precej večja in težja zadeva, zato me zanima če kdo ve, kaj lahko pričakujem?

LP

#28 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 07 maj 2008 - 10:11

@Katoda
Angleži majo očitno res drago pošto; pred kakim mesecem sem kupil iz e-bay.uk MAM MB33 in je bla poštnina skoraj ista, kot sem zlicitiral sint. Je pa fora v tem, da ta ki prodaja, enostavno pokliče poštarja na dom, tam zapakirajo-strokovno (v 5X preveliko škatlo) in taka usluga jasno stane. In pol, ko revež začne jamrat da 37EUR ni isto kot 12GBP dobi še negativen feedback misleem ... Nemci so zakon... immer gut gelaufen... enemu sem še liter domačega šnopsa poslal, ker je bil deal ubitačan.
Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.

#29 Domestic

Domestic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 07 maj 2008 - 11:34

Jitter dobr post, sam a nisi opazo, da so to debatirali lansko leto tak čas biggrin.gif

js sm si pa pol sposodo ta topic ko me lih zanima tist glede pošiljanja čez lužo.

tako da prosim, če pogledate moj post malo bol gor v tem topicu in pojasnite, če ve kdo kaj več glede tega.

LP

#30 Aleš Dravinec

Aleš Dravinec

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 128 prispevkov
  • Interests:pro audio

Objavljeno 08 maj 2008 - 05:27

QUOTE (Domestic @ 8. May 2008 00:34:35) <{POST_SNAPBACK}>
Jitter dobr post, sam a nisi opazo, da so to debatirali lansko leto tak čas biggrin.gif

js sm si pa pol sposodo ta topic ko me lih zanima tist glede pošiljanja čez lužo.

tako da prosim, če pogledate moj post malo bol gor v tem topicu in pojasnite, če ve kdo kaj več glede tega.

LP

4,9% carine in 20% DDV na vrednost blaga v pošiljki.
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov