Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Digitalna mešalna miza - katera

• Prosimo prijavite se za odgovor
11 odgovorov v tej temi

#1 mucek

mucek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2012 - 09:12

LP!

Ker stara, analogna mešalna miza počasi jemlje konec, se odločam za nakup nove mešalne mize. Ozvočujem nekaj vokalno-instrumentalnih skupin, tudi kakšne prireditve itd.
Dosedaj sem večinoma delal z 12/8 kanalno Montarbo "klasiko" + zunanji efekti in compressor/limiter, me pa sedaj močno mika digitalna varianta - tako zaradi možnosti shranjevanja nastavitev kot zaradi povečini vgrajenega spodobnega DSPja, ki omogoča kup uporabnih funkcij (compressor, limiter, noise gate ...) na vsakem posameznem kanalu. Ne iščem neke ogromne mešalke, ampak bi mi bolj prav prišlo nekaj manjšega, a z vseeno zadostnim številom kanalov - skratka prenosna zadeva. Prav bi mi prišla tudi možnost daljinskega krmiljenja (vsaj osnovnih) parametrov, tako da se človek lahko malo sprehodi okoli in nastavi zvok "od daleč".

Ko gledam trenutno ponudbo digitalnih mešalnih miz, mi je najprej v oči padla Presonusova 16.4.2 (ali 24.4.2), ki mi ustreza praktično v vseh pogledih razen v tem, da nima motoriziranih faderjev (hmm - je to + ali -? Koliko so motorizirani faderji zanesljivi in kakšno imajo predvideno življensko dobo? Okvare in servis le-teh verjetno ni poceni ...?) in pa "navadne" potenciometre za gain (gaina ne moreš "shraniti"). Naslednja opcija je potem Soundcraft Si Compact serija, ki tudi izgleda presneto dobro, ima motorizirane faderje itd., a žal nisem zasledil, ali jo je možno daljinsko krmiliti. Tretja možnost je Yamaha LS9, to je pa potem že to ...

Zasledil sem, da bo poleti Behringer dal ven eno zanimivo igračko (X32) s še bolj zanimivo ceno (2500$ v ZDA, verjetno potem pri nas nekje toliko EUR, vsaj če je soditi po drugih (Soundcraft, Presonus)), je pa res, da se Behringerja drži malo sloves "kitajske robe", čeprav zaenkrat z njimi nimam nekih slabih izkušenj.

Kaj izbrati?!?! (bolj kot razmišljam, manj sem prepričan ... sad.gif )

Lp in hvala za pomoč,
Gregor

#2 5ER

5ER

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2012 - 11:14

Npr.

http://www.thomann.d...scam_dm3200.htm
http://www.thomann.d...scam_dm4800.htm

... pa tole:

http://www.allen-hea...CatId=GLDSeries

Prispevek uredil/a: 5ER, 09 februar 2012 - 12:24 .

#3 gomboss

gomboss

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2012 - 07:55

QUOTE (mucek @ 8. Feb 2012 23:12:53) <{POST_SNAPBACK}>
LP!

Ker stara, analogna mešalna miza počasi jemlje konec, se odločam za nakup nove mešalne mize. Ozvočujem nekaj vokalno-instrumentalnih skupin, tudi kakšne prireditve itd.
Dosedaj sem večinoma delal z 12/8 kanalno Montarbo "klasiko" + zunanji efekti in compressor/limiter, me pa sedaj močno mika digitalna varianta - tako zaradi možnosti shranjevanja nastavitev kot zaradi povečini vgrajenega spodobnega DSPja, ki omogoča kup uporabnih funkcij (compressor, limiter, noise gate ...) na vsakem posameznem kanalu. Ne iščem neke ogromne mešalke, ampak bi mi bolj prav prišlo nekaj manjšega, a z vseeno zadostnim številom kanalov - skratka prenosna zadeva. Prav bi mi prišla tudi možnost daljinskega krmiljenja (vsaj osnovnih) parametrov, tako da se človek lahko malo sprehodi okoli in nastavi zvok "od daleč".

Ko gledam trenutno ponudbo digitalnih mešalnih miz, mi je najprej v oči padla Presonusova 16.4.2 (ali 24.4.2), ki mi ustreza praktično v vseh pogledih razen v tem, da nima motoriziranih faderjev (hmm - je to + ali -? Koliko so motorizirani faderji zanesljivi in kakšno imajo predvideno življensko dobo? Okvare in servis le-teh verjetno ni poceni ...?) in pa "navadne" potenciometre za gain (gaina ne moreš "shraniti"). Naslednja opcija je potem Soundcraft Si Compact serija, ki tudi izgleda presneto dobro, ima motorizirane faderje itd., a žal nisem zasledil, ali jo je možno daljinsko krmiliti. Tretja možnost je Yamaha LS9, to je pa potem že to ...

Zasledil sem, da bo poleti Behringer dal ven eno zanimivo igračko (X32) s še bolj zanimivo ceno (2500$ v ZDA, verjetno potem pri nas nekje toliko EUR, vsaj če je soditi po drugih (Soundcraft, Presonus)), je pa res, da se Behringerja drži malo sloves "kitajske robe", čeprav zaenkrat z njimi nimam nekih slabih izkušenj.

Kaj izbrati?!?! (bolj kot razmišljam, manj sem prepričan ... sad.gif )

Lp in hvala za pomoč,
Gregor

Zdravo, jaz ti predlagam v vsakem primeru Presonusa Studiolive, zdaj 16 ali 24 kanalov boš ti vedel. Jaz sem prej imel Yamaho 01V z motoriziranimi faderji in ... ja, saj je bilo kul, ampak veliko šetanja po layerih... jaz pri Presonusu nikakor ne pogrešam motorjev, ker je ta mixer tudi namerno narejen da bo brez njih, zato je miza veliko cenejša.
Yamaho LS9 sem tudi delal, ima jo kolega 32 kanalno, dela ok, še vedno ima menuje v obliki layerjev, se pravi ne direkten dostop.

Pozicije glasnosti na faderjih ti shrani tudi Presonus. Da pa so gaini analogni pa je meni prednost ne minus.

in na koncu kaj boš kupil, Yamaho za 9000 € ali Presonusa za 3300 €. Pa še sound ima drugi boljši. Pa da ne govorim o virtualni tonski , snemanju , uporabi ipada, ... jaz sem se dobro odločil.

LP

#4 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 februar 2012 - 11:22

Kaj pa menite glede AlienHealth:) mixet?
Nenad Patkovic

#5 DIGI

DIGI

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2012 - 12:14

...presonus je super in dela za ta denar ko šus...če pa bi bil rad pa še v večji dilemi, pa počakaj še te dve stvari, ki bosta zunaj, najkasneje Junij (behringer svojo digitalko že dve leti napoveduje pa še vedno ni zunaj... violent085.gif )

whistling.gif whistling.gif whistling.gif

...upam, da ti nisem še bolj otežil zadeve poster_oops.gif

Prispevek uredil/a: NLP, 09 februar 2012 - 12:24 .
malo sem uredil prikaz videa iz Youtube-a

Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#6 gomboss

gomboss

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2012 - 11:25

QUOTE (DIGI @ 9. Feb 2012 13:14:31) <{POST_SNAPBACK}>
...presonus je super in dela za ta denar ko šus...če pa bi bil rad pa še v večji dilemi, pa počakaj še te dve stvari, ki bosta zunaj, najkasneje Junij (behringer svojo digitalko že dve leti napoveduje pa še vedno ni zunaj... violent085.gif )

whistling.gif whistling.gif whistling.gif

...upam, da ti nisem še bolj otežil zadeve poster_oops.gif

ja, pa ti malo zašteka ipad, ali pa bog ne daj crkne med špilom.... , malo preveč virtualno...

#7 Andraz

Andraz

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2012 - 11:52

Pozdravljeni

Nekaj me zanima. Omenjeno je bilo, da bi naj bila mešalka StudioLive po zvoku boljša. A je kje to dokazano. Oz. lahko to še kdo potrdi od uporabnikov. Primerjava LS9 - StudioLive24

Ker se sam tudi odločam za nakup ene kompaktne in predvsem digitalne. Pa so v ožjem izboru Presonusova 24 kanalna, pa LS9-16. Pa tudi GLD pride počasi na lagerje.
In motoriziranih faderjev niti najmanj ne bom pogrešal. Mogoče malo bolj edino gain. Ampak tudi to se bo dalo rešiti z zapiski. (če smo že do sedaj vse nastavitve zapisovali, pa švicali zravn, ko so se na kakšnem koncertu bandi na odru malo bolj hitro menjavali) smile.gif

Mimogrede gomboss: Kje si kupil mešalko(SLO/tujina). In ali se da zadevo dobiti še ugodneje od dobrih treh jurjev. smile.gif

lp, Andraž

Prispevek uredil/a: Andraz, 10 februar 2012 - 11:55 .

#8 mucek

mucek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2012 - 08:00

LP!

Hvala za vse odgovore (dosedaj smile.gif )!
Variante, kot so Tascam, mi delujejo nekako preveliko in preglomazno, iščem kaj manjšega.
Line6 sem gledal, pa je mi je premajhna, dvomim tudi, da bi bila to prava rešitev za live glede na večino krmiljenja izključno preko touchscreena.

Ima kdo kakšne izkušnje s Soundcraftom?
http://www.soundcraf...ct.aspx?pid=181

Presonus mi je "plan b", a mi res diši kompletno shranjevanje podatkov in recall le-teh. (torej motorizirani faderji in gain "s spominom").

LP, Gregor

#9 gomboss

gomboss

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2012 - 09:11

QUOTE (Andraz @ 10. Feb 2012 12:52:02) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni

Nekaj me zanima. Omenjeno je bilo, da bi naj bila mešalka StudioLive po zvoku boljša. A je kje to dokazano. Oz. lahko to še kdo potrdi od uporabnikov. Primerjava LS9 - StudioLive24

Ker se sam tudi odločam za nakup ene kompaktne in predvsem digitalne. Pa so v ožjem izboru Presonusova 24 kanalna, pa LS9-16. Pa tudi GLD pride počasi na lagerje.
In motoriziranih faderjev niti najmanj ne bom pogrešal. Mogoče malo bolj edino gain. Ampak tudi to se bo dalo rešiti z zapiski. (če smo že do sedaj vse nastavitve zapisovali, pa švicali zravn, ko so se na kakšnem koncertu bandi na odru malo bolj hitro menjavali) smile.gif

Mimogrede gomboss: Kje si kupil mešalko(SLO/tujina). In ali se da zadevo dobiti še ugodneje od dobrih treh jurjev. smile.gif

lp, Andraž

V Nemciji. 2500 s kovckom Neto (na ). Ugodno kaj?

#10 mucek

mucek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 25 februar 2012 - 10:37

Pripeta datoteka  25022012130.jpg   129,69K   62 Število prenosov

Juhej! smile.gif
Impresivno, kaj spravijo v tak format! Na koncu je prevladala velikost (majhnost) - za večje zadeve lahko še vedno analogni mikser zraven dam ...

Lp, g

Prispevek uredil/a: mucek, 25 februar 2012 - 10:38 .

#11 gomboss

gomboss

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2012 - 01:13

QUOTE (mucek @ 26. Feb 2012 00:37:46) <{POST_SNAPBACK}>
Pripeta datoteka  25022012130.jpg   129,69K   62 Število prenosov

Juhej! smile.gif
Impresivno, kaj spravijo v tak format! Na koncu je prevladala velikost (majhnost) - za večje zadeve lahko še vedno analogni mikser zraven dam ...

Lp, g

kje si vzel, pri onem kot sem ti dal kontakt? (Rode mikrofon? )

LP, Miran

Prispevek uredil/a: gomboss, 28 februar 2012 - 01:14 .

#12 mucek

mucek

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2012 - 08:55

QUOTE (gomboss @ 28. Feb 2012 15:13:56) <{POST_SNAPBACK}>
kje si vzel, pri onem kot sem ti dal kontakt? (Rode mikrofon? )

LP, Miran

Nope, sem potem na koncu kar pri Thomannu pristal, ker sem nabral še par drugih stvari, ki sem jih rabil (nekaj mikrofonov, stojal, torba za presonus itd.).
Cena je bila pa tam tam, s tem ta ima Thomann še 3 leta garancije. Pri višji seriji je pa razlika v ceni večja.

Lp, g

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov