Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Panart HANG

16 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 05 januar 2012 - 08:59

Prodajam tole čudo od inštrumenta, ki dosega nore cene na ebayu (8-10k USD, pred kratkim je en v UK šel za nekaj preko 7k funtov)... Bomo vidli kako bo kaj moja avkcija... še ničesar nisem prodajal preko ebaya, mi je Bolha kar dovolj...

Za člane foruma ga dam iz roke za "sitnih" 4500 EUR... hehehe...

Drgač pa ebay: http://www.ebay.de/i...584453390199365

Prispevek uredil/a: satoration, 08 januar 2012 - 09:17 .

#2 5ER

5ER

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 61 prispevkov

Objavljeno 05 januar 2012 - 09:48

Zanimiva stvar ...

Veš morda, v čem je "vic" tega inštrumenta? Je pločevina na različnih krajih različnih debelin?

So v notranjosti kakšne resonančne ploščice?

Je to čisto nova stvar, ali jo je kdo izbrskal pri npr. aboridžinih?

#3 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2012 - 10:49

To ni vic, je dirivat jamajškega steel-druma,kateremu je dodano dno,
ki skupaj z igralno površino tvori resonančno telo + "posoda" ima svoj lasten
zven saj gre za Švicarsko tehnologijo obdelave kovin nasproti klepanju odpadnih sodov
z jointom v ustih.....

zvok,zvok,zvok...

#4 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 06 januar 2012 - 01:29

Nekam veliko stvari se prodaja januarja : )

Ne resno... kako to, da si se odlocil to prodat?

Lp,

b.

#5 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2012 - 02:13

QUOTE (minimalB @ 6. Jan 2012 15:29:26) <{POST_SNAPBACK}>
Nekam veliko stvari se prodaja januarja : )

Ne resno... kako to, da si se odlocil to prodat?

Lp,

b.

Čist iskreno - ker ga nič ne igram - sem se ga že pred časom naveličal, uporabljamo pa ga sedaj samo v enem bandu v dveh komadih - kar lahko nekako nadomesti tudi pianist... hkrati pa je vrednost narasla preko vseh normalnih meja za ta inštrument. Veliko bolj bi mi koristil kak vrhunski par mikrofonov, nov laptop, kak profi tunable frame drum, kakšna rezerva za hude cajte, itd.

Glede ostalega - ja, to je ta Švicarska zadeva, a obstajajo tudi dobri "karibski" steel drumi, ki pa jih delajo Nemci (pa Američani), hehehe...

Akustično je z dodano spodnjo stranjo in luknjo hang neke vrste helmholz resonator - več infa o tem inštrumentu za zainteresirane: http://www.hangblog....e-hang-lexicon/

Je pa super meditacijski inštrument - leži ti v naročju, tak eteričen zven, super ton, vibracija... ni kaj, ampak očitno sem premalo hipija, da ga ne bi prodal za pravo ceno. smile.gif

#6 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2012 - 09:01

Ni ga več na ebay?
zvok,zvok,zvok...

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2012 - 09:34

QUOTE (embe @ 8. Jan 2012 11:01:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ni ga več na ebay?

Sem ga dal še enkrat, gor... Malo sem spremenil opis (bolj jedrnato in malo manj filozofiranja) in dodal nekaj "tagov". Tega se namreč ni več dalo spreminjati, ko je bilo nekaj "bidov" in sem moral zadevo preklicati, spremeniti kar sem želel in še enkrat objaviti...

Nikoli še nisem prodajal na ebayu in mi je precej konfuzno. Bolha je bomba v primerjavi z ebayem, ki ima zelo "Nazi" pristop do prodajalcev, sploh če si še nov - polno nekih čudaških omejitev in bedarij za kao zaščito pred prevarami, a so malo pretirane. Recimo - omejitev na 700 EUR - ne moreš uporabiti pridržane cene, začeti aukcije ali podati fiksne cene nad to vsoto, za izplačilo moraš obvezno podati tudi možnost preko Pay Pala, ki je meni mimo recimo, itd.

Tako da ja - je spet gor...

Ni mi pa jasno kaj delam narobe, da oglas ni bolj opazen, folk bida kot zmešan za en hang v ful slabem stanju, cel popraskan in potolčen je videt na videju, od nekega neosebnega zastopnika zbiralca brez odnosa do inštrumenta, tu pa res hang v ful dobrem stanju, prvi lastnik, glasbenik, pa bolj počas, neopaženo... najbrž ne znam uporabljat ebaya, ali pa jim je preveč sumljiva ta nizka izklicna cena in to, da nisem še ničesar prodajal preko ebaya in seveda ne morem imeti nobene pozitivne ocene kot prodajalec, pa čeprav imam same 100% in ful pozitivne komentarje za tistih par reči kar sem jih preko ebaya nabavil... A OK, pustimo se presenetiti... če ne pa ga skinem pa poskusim s kakšnim bolj izkušenim ebayerjem ponoviti akcijo...

Prispevek uredil/a: satoration, 08 januar 2012 - 09:35 .

#8 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2012 - 12:25

Mogoce par napotkov, ki ti lahko pomagajo.

Ogromno ljudi ne ve za http://global.ebay.com, ki isce po celotnem ebayu. Tako da velikokrat americani gledajo samo ebay.com, anglezi gledajo samo ebay.co.uk, nemci ebay.de, etc...

Se je ze zgodilo, da sem dobil kako rec za 400-500eur ceneje, ker je bila objavljena na ebay.it ali ebay.se, ki ga ni nihce gledal.

Tako da kot prvo razmisli preko katerega ebay-a imas namen oddat oglas (glede na populacijo in ciljno populacijo).

In ce se gres pravo avkcijo... ti priporocam da napises "starting price 1eur, no reserve" in tudi res zacnes z najnizjo zacetno ceno in brez rezervacije cene. Na ta nacin od zacetka bid-a en kup ljudi, in ko gre proti koncu postanejo sentimentalni in kar se bid-ajo.

Se najbolj pomembno je pa kaj je v naslovu, ker ebay isce v glavnem samo po tem (ce ne gres pod advanced moznosti). Ljudje ogromnokrat napisejo kaj prodajajo, potem pa se v oklepaju (ne to in ne ono). "ne to" pa so podobni artikli od konkurece... torej, tudi ce nekdo isce aktikel druge konkurencne firme, vseeno vidi tudi tvoj oglas...

Upam, da kaj pomaga.

Lp,

b.

#9 Pločnik

Pločnik

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 08 januar 2012 - 08:22

QUOTE (minimalB @ 8. Jan 2012 14:25:31) <{POST_SNAPBACK}>
Se najbolj pomembno je pa kaj je v naslovu, ker ebay isce v glavnem samo po tem (ce ne gres pod advanced moznosti). Ljudje ogromnokrat napisejo kaj prodajajo, potem pa se v oklepaju (ne to in ne ono). "ne to" pa so podobni artikli od konkurece... torej, tudi ce nekdo isce aktikel druge konkurencne firme, vseeno vidi tudi tvoj oglas...

Jaz ko kaj kupujem zanlašč ne kontaktiram takšnih prodajalcev. Že tako je v poplavi vsega, težko kaj najti, potem se pa najdejo še frajerji ki k nekemu šrotu ki ga prodajajo poleg napišejo kaj vse to ni, kot da smo vsi idioti. Fičo nikoli ni bi Golf in zakaj bi to eksplicitno poudarjal še v naslovu???

#10 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2012 - 01:22

Ja, za vse to res ni primerno... v tem primeru, ko gre za zelo specificno stvar, pa se mi ne zdi napacno...

Lp,

b.

#11 Pločnik

Pločnik

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 09 januar 2012 - 02:23

Ne glede kaj prodajaš, vedno obstaja možnost da nekdo to kupi za 1$, tudi če gre za jahto. Je pa ta možnost zelo majhna, zato pa tudi ebay uporablja na miljone kupcev in prodajalcev. Vsakršne primerjave z ostalimi avkcijami pred iztekom dražbe pa so brezpredmetne ker večino denarja se na ebayu obrne zadnjo minuto pred iztekom avkcije. Oglas gor pa držati pesti da se čim bolje proda. strongbench.gif

#12 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 02 februar 2012 - 07:36

am. pod pridržano ceno ti ni treba prodajat. whistling.gif

drugače pa epic. vedno sm si želel enga... se ti je podvojila vrednost po tamalem, ne?

Prispevek uredil/a: Ploki, 02 februar 2012 - 07:37 .

#13 sebastian

sebastian

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2012 - 04:26

QUOTE (satoration @ 8. Jan 2012 09:34:46) <{POST_SNAPBACK}>
Sem ga dal še enkrat, gor... Malo sem spremenil opis (bolj jedrnato in malo manj filozofiranja) in dodal nekaj "tagov". Tega se namreč ni več dalo spreminjati, ko je bilo nekaj "bidov" in sem moral zadevo preklicati, spremeniti kar sem želel in še enkrat objaviti...

Nikoli še nisem prodajal na ebayu in mi je precej konfuzno. Bolha je bomba v primerjavi z ebayem, ki ima zelo "Nazi" pristop do prodajalcev, sploh če si še nov - polno nekih čudaških omejitev in bedarij za kao zaščito pred prevarami, a so malo pretirane. Recimo - omejitev na 700 EUR - ne moreš uporabiti pridržane cene, začeti aukcije ali podati fiksne cene nad to vsoto, za izplačilo moraš obvezno podati tudi možnost preko Pay Pala, ki je meni mimo recimo, itd.

Tako da ja - je spet gor...

Ni mi pa jasno kaj delam narobe, da oglas ni bolj opazen, folk bida kot zmešan za en hang v ful slabem stanju, cel popraskan in potolčen je videt na videju, od nekega neosebnega zastopnika zbiralca brez odnosa do inštrumenta, tu pa res hang v ful dobrem stanju, prvi lastnik, glasbenik, pa bolj počas, neopaženo... najbrž ne znam uporabljat ebaya, ali pa jim je preveč sumljiva ta nizka izklicna cena in to, da nisem še ničesar prodajal preko ebaya in seveda ne morem imeti nobene pozitivne ocene kot prodajalec, pa čeprav imam same 100% in ful pozitivne komentarje za tistih par reči kar sem jih preko ebaya nabavil... A OK, pustimo se presenetiti... če ne pa ga skinem pa poskusim s kakšnim bolj izkušenim ebayerjem ponoviti akcijo...

1000 eur ti ponudim če je dobra lestvica smile.gif
kolikor vem sta proizvajalca Felix in Sabina nič kaj preveč navdušena nad tem da se Hange prodaja po višjih cenah.., celo sama jih baje odkupujeta nazaj po realni ceni...

#14 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 28 februar 2012 - 07:52

QUOTE (sebastian @ 28. Feb 2012 18:26:30) <{POST_SNAPBACK}>
1000 eur ti ponudim če je dobra lestvica smile.gif
kolikor vem sta proizvajalca Felix in Sabina nič kaj preveč navdušena nad tem da se Hange prodaja po višjih cenah.., celo sama jih baje odkupujeta nazaj po realni ceni...

Je že prodano.

Če bi resno rad imel hang boš moral malo več našparat. Najceneje kar ga je kdo prodal je bilo 3500 EUR, pa sem vsaj pol leta redno opazoval dogajanje na ebayu...

Mimogrede - kaj je realna cena? 1500 EUR (če se ne motim je to cena novega) + cena poti (ali dveh poti) v Švico, ker drugače sploh ne prodajajo in čakanje eno leto ali več? Koliko je to nekomu vredno recimo? Poleg tega točno takih v točno takih lestvicah ni več in jih najbrž nikoli ne bo, torej so pridobili (žal za nekatere) zbirateljske cene.

Realna cena je tista cena, ki jo je nekdo pripravljen plačat za določeno stvar.

Vprašam se ali je popolno delujoč vintage Neumann U47 vreden 10.000 EUR? Zame osebno ni, če pa bi bil slaven bogat pevec, pa ne bi niti trenil z očesom in bi si ga kupil za točno TISTI zvok... Ali pa violine - Stradivari, Guarnieri... a so vredne milijone evrov? Ja so, ker jih je pač omejena količina in točno takih ne moreš dobit, razen za tako ceno... a dejansko niso milijonkrat boljše od novih vrhunskih violin za recimo 20.000 evrov. To so preproste zakonitosti povpraševanja in ponudbe.

Obstajajo cenejše variante od hanga, ki jih lahko igrajo navdušenci nad "pojočo kovino"... ne vem zakaj se tako palijo prav na hang - res da ima super zvok, ampak alternative so že zelo blizu. Sploh "Halo", ki pa že tudi dosega astronomske cene second hand, na čakalni listi pa je več kot 8000 kupcev, na vrsto prideš po loteriji. smile.gif

Poslovna politika Panarta je pač takšna kot je, ni nujno da se z njo strinjamo. Meni se to zdi eno hipijevsko pretiravanje. Zame je to zgolj inštrument kot vsak drug, če pa bi kdo rad delal iz tega neko sekto, pa naj jo. smile.gif

Prispevek uredil/a: satoration, 28 februar 2012 - 07:53 .

#15 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 29 februar 2012 - 06:55

goodpost.gif
Nenad Patkovic

#16 sebastian

sebastian

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 02 marec 2012 - 12:22

QUOTE (satoration @ 28. Feb 2012 19:52:49) <{POST_SNAPBACK}>
Je že prodano.

Če bi resno rad imel hang boš moral malo več našparat. Najceneje kar ga je kdo prodal je bilo 3500 EUR, pa sem vsaj pol leta redno opazoval dogajanje na ebayu...

Mimogrede - kaj je realna cena? 1500 EUR (če se ne motim je to cena novega) + cena poti (ali dveh poti) v Švico, ker drugače sploh ne prodajajo in čakanje eno leto ali več? Koliko je to nekomu vredno recimo? Poleg tega točno takih v točno takih lestvicah ni več in jih najbrž nikoli ne bo, torej so pridobili (žal za nekatere) zbirateljske cene.

Realna cena je tista cena, ki jo je nekdo pripravljen plačat za določeno stvar.

Vprašam se ali je popolno delujoč vintage Neumann U47 vreden 10.000 EUR? Zame osebno ni, če pa bi bil slaven bogat pevec, pa ne bi niti trenil z očesom in bi si ga kupil za točno TISTI zvok... Ali pa violine - Stradivari, Guarnieri... a so vredne milijone evrov? Ja so, ker jih je pač omejena količina in točno takih ne moreš dobit, razen za tako ceno... a dejansko niso milijonkrat boljše od novih vrhunskih violin za recimo 20.000 evrov. To so preproste zakonitosti povpraševanja in ponudbe.

Obstajajo cenejše variante od hanga, ki jih lahko igrajo navdušenci nad "pojočo kovino"... ne vem zakaj se tako palijo prav na hang - res da ima super zvok, ampak alternative so že zelo blizu. Sploh "Halo", ki pa že tudi dosega astronomske cene second hand, na čakalni listi pa je več kot 8000 kupcev, na vrsto prideš po loteriji. smile.gif

Poslovna politika Panarta je pač takšna kot je, ni nujno da se z njo strinjamo. Meni se to zdi eno hipijevsko pretiravanje. Zame je to zgolj inštrument kot vsak drug, če pa bi kdo rad delal iz tega neko sekto, pa naj jo. smile.gif

že v redu ne se razburjat po nepotrebnem smile.gif

#17 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 02 marec 2012 - 01:08

QUOTE (sebastian @ 2. Mar 2012 14:22:34) <{POST_SNAPBACK}>
že v redu ne se razburjat po nepotrebnem smile.gif

Hja, razburjat? Malo sem ti samo želel prikazat realno situacijo. Ponujat 1000 EUR za hang in v tem tonu, kot si to storil, je pač bolj ali manj provokacija. smile.gif

Če ga res želiš razmišljaj pač v rangu od 3000 naprej, najverjetneje okoli 4000, za manj boš težko dobil kaj solidnega na ebayu.

Pot do novega pa je pač pot srečnih naključij in čakanja - pač poskusi kontaktirat Švicarje, če sploh dobiš naslov in če ti uspe vzpostavit stik, baje ne odgovarjajo kaj prida, nenapovedan se raje ne prikaži pri njih, ker nimaš šans oz. jih to precej moti (kar je razumljivo, če jih oblegajo horde freakov, ki bi radi ta inštrument), ko (če) te povabijo da si pridi izbrat svoj inštrument, prištej še ceno poti do Švice... da boš prišel na vrsto pa lahko mine nekaj let. smile.gif To je realnost.

Enkrat na mesec je na ebayu na voljo nov "Halo", ki je meni osebno morda še boljše zveneč, kot hang - tak temnejši, globok... a cene prav tako dosežejo okoli 4 -5 tisoč evrov. A ga vsaj lahko takoj kupiš in je nov in vse štima, itd. Drugače pa imajo loterijo, na kateri izžrebajo med čakalno listo več kot 8000 kupcev. Noro...

Na to temo povem še samo, da sem zadovoljen s prodajo, kupec prav tako, poleg tega so nekateri neuspešni biderji, ki so zamudili konec avkcije, ponujali še več, če bi si slučajno prvi kupec premislil... Povpraševanje za to rečjo je neverjetno... je pa ebay precej neprijeten za prodajanje, še posebej za ne-Američane...

Če kdo obvlada metalurgijo - je to dobra poslovna priložnost - še vsak ki se je lotil in je naredil vsaj približno dober inštrument podoben hangu - na veliko prodaja... bolj ali manj uspešne kopije oz inštrumenti inspirirani iz osnovne hang ideje, ki že obstajajo: halo, caisa, bali steel, disco harmonico, space drum, itd. Pa še zmeraj je dovolj prostora za kakšnega novega, ki bi naredil dober inštrument v tem stilu.

Kakorkoli... adijo.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov