Studio
Začel
exide
, jul 12 2011 06:34
7 odgovorov v tej temi
Objavljeno 12 julij 2011 - 09:54
QUOTE (exide @ 12. Jul 2011 21:28:56) <{POST_SNAPBACK}>
bobni, bas kitara, kitara, klaviature, vokal. Budget, hja, smo mlad band, drugače pa okoli 300€, lako tudi kak € čez
Iz kateraga konca države pa ste ? Ali imate kakšen demo posnetek ? Karkoli, lahko je posneto tudi na diktafon ali telefon ;-) 300e je fond za komad ali album ? Koliko pesmi bi posneli?
EDIT: oprosti, površno sem prebral kar si napisal - vidim, da gre za en komad.
Prispevek uredil/a: Sclabo, 12 julij 2011 - 10:08 .
Objavljeno 12 julij 2011 - 10:24
QUOTE (Sclabo @ 12. Jul 2011 22:54:13) <{POST_SNAPBACK}>
... 300e je fond za komad ali album ? Koliko pesmi bi posneli?
300€ za ALBUM ??? halo?!? 300€ stane npr. montaža enega strešnega okna, ki je fertik v max. 2 urah, rabiš pa motorno žago in pajaca da se ne umažeš.
Pa brez zamere. Očitno bom mogu kej druzga v lajfu začet delat. Ker tale "underprice" v tej naši slovenski glasbeni sceni je šel pa že precej pod mejo spoštovanja. Sorry.
www.mmedia.si
Objavljeno 13 julij 2011 - 06:36
QUOTE (Blaster @ 12. Jul 2011 23:24:07) <{POST_SNAPBACK}>
300€ za ALBUM ??? halo?!? 300€ stane npr. montaža enega strešnega okna, ki je fertik v max. 2 urah, rabiš pa motorno žago in pajaca da se ne umažeš.
Pa brez zamere. Očitno bom mogu kej druzga v lajfu začet delat. Ker tale "underprice" v tej naši slovenski glasbeni sceni je šel pa že precej pod mejo spoštovanja. Sorry.
Če kdo posname album za 300€ se lahko hitro naučimo dovolj komadov pa kar posnamemo
Objavljeno 13 julij 2011 - 06:39
QUOTE (Blaster @ 12. Jul 2011 22:24:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ne razumi narobe, se drugače popolnoma strinjam s teboj. V primeru, da me prosijo trije sosedovi mulci (npr. manjša punk/rock zasedba), če jim na hitro posnamem 3 demo komade(kar nemalokrat marsikdo imenuje "album") na hitro, ker jih rabijo za kakšen natečaj naprimer, mi niti približno ni odveč postavit tistih par mikrofonov, jih posneti vse skupaj in narest en miks na hitro, pa četudi za plato piva.
Če pa se gre za resen bend, ki se misli ukvarjati z detajli in izdati resen album, potem pa je seveda to popolnoma druga stvar.
Seveda, to kar praviš je čista resnica - veliko ljudi je takih, ki si mislijo..."kaj mi bo zdaj tale tip tukaj solil z nekimi cenami, saj lahko vsak kupi opremo in nekaj snema". Bolj redki se zavedajo, da poleg samega prostora in nabavljene opreme pride zraven še tvoj čas, znanje in še marsikaj.
Tako vprašanje sem postavil zato, ker sem površno prebral in že v štartu spregledal, da se gre cena za komad. Drugače verjemi mi, da v primeru, če bi bilo govora o albumu za 300e, bi bila moja reakcija precej podobna tvoji - sledil bi pouk o o razmerjih in podobno ;-)
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov